Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio rozmawiałam z fizjoterapeutom na temat krzesełek do karmienia bo niedługo wypadałoby wprowadzać jakieś "normalne" jedzenie a nie chciałabym karmić małej na pół leżąco tym bardziej że planowałam od razu zacząć z blw. Jednak kategorycznie powiedział żebyśmy nie sadzali nim sama nie usiądzie. I nie wiem jak teraz z tym naszym jedzeniem będzie bo nie sądzę żeby w ciągu miesiąca usiadła. Alergolog jednak nie kazała się spieszyć z rozszerzaniem diety więc może za jej radą poczekamy. Tola jest już bardzo zainteresowana jedzeniem, jak podaję jej wit d na łyżeczce to szeroko otwiera buzię już nie mogę się doczekać
Mi podoba się krzesełko http://blanca-baby.pl/produkt/Akcesoria-dla-dzieci-pl,krzeselka-do-karmienia-pl/2760-9480-baby-art-krzeselko-drewniane-do-karmienia-dla-dzieci-safety-1st-timba-z-wkladka-z-funkcja-krzesla-4/67129 będzie pasować do mieszkania ale ono jest zdecydowanie dla siedzących dzieci. Krzesełka z ikei podobno są fajne do utrzymania czystości bo nie ma miejsca w zakamarkach plastiku czy tapicerki na chowanie trudnych do usunięcia resztek a podobno w blw jedzenie jest wszędzie
-
Oho i przyszedł kryzys. Opadami z sił,mała mi marudzi,kręgosłup od noszenia wysiada,głowa pęka.Hmmm macierzyństwo i ten cały urlop macierzyński to przereklamowane. Mąż wrócił z pracy to na chwilę się położyłam bo nie wyrabiam....jeszcze na to wszystko dostałam okres[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny słyszałyście o tym że wit d dla dzieci może być wypisana na receptę i jej koszt jest w granicach 3 zł? Dzisiaj pediatra nam wypisała receptę ale mąż poszedł do apteki i sprzedali mu w normalnej cenie te same witaminy co wczesniej i zastanawiam się jak to działa. Czy recepta była źle wypisana czy w aptece źle wydali (a w tej aptece byłoby to nie pierwszy raz). Słyszałyście coś o tym?
-
Hej hej Witamy się, dawno Nas nie było
Livi ma już 8msc Jest rehabilitowana, mamy problem z biodrami, nie siedzi ,nie raczkuje, nie wstaje, ma 66cm i 6 kg z kawałkiem, także do dużych nie należy Wrzucam też fotkę mojej śmieszki
Pozdrawiamy, majowe maluchy i mamusie :*
Negra, Poli9106, Iwa81, JustyśM, i.am.chappie, Patrycja24 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Guem wrote:Dziewczyny słyszałyście o tym że wit d dla dzieci może być wypisana na receptę i jej koszt jest w granicach 3 zł? Dzisiaj pediatra nam wypisała receptę ale mąż poszedł do apteki i sprzedali mu w normalnej cenie te same witaminy co wczesniej i zastanawiam się jak to działa. Czy recepta była źle wypisana czy w aptece źle wydali (a w tej aptece byłoby to nie pierwszy raz). Słyszałyście coś o tym?
Guem- jeśli chodzi o zakupy w aptece, to ZAWSZE, ilekroć wysłałam męża przynosił mi do domu najdroższe lekarstwa, jakie były... Musiałam go wyszkolić, żeby prosił o zamienniki- choć wydaje mi się, że apteka sama powinna je proponować?
Jeśli chodzi o przemieszczanie się corci, to moja tak jak Twoja- rękoma pełza, wyciąga je daleko do przodu i wkurza się, gdy jakaś zabawka jest poza zasięgiem łapek... Pupkę próbuje podrzucać do góry, ale wtedy zamiast ciągnąć łapkami odpycha się i w rezultacie przesuwa się, ale do tylu- jak rak Jeszcze chwila minie, zamin zgra wszystkie te czynności i ruszy do przodu -
Patiii- Livcia cudna! Jeśli chodzi o postępy to mam nadzieję, że się tym bardzo nie przejmujesz? Jej korygowany wiek to dopiero 6 m-scy, więc na wszystko przyjdzie czas. A tym bardziej wszystko będzie ok, jeśli się rehabilitujecie. Buziaki dla Gwiazdeczki i pozostałej dwójki szczęść!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Liwia śliczności
również pozdrawiamy
ja dziś nabyłam drogą kupna hamak/nakładkę na wanienkę, Tymek był super zadwolony, mógł sobie leżeć i chlapać do woli. Te sztywne wstawiane do wanienki jakoś do mnie nie przemawiały, wkłady z gąbki znów średnio higieniczne jak dla mnie, zanim to wyschnie... -
Kurcze dziewczyny- a ja kilka ostatnich dni spędziłam w szpitalu z synkiem. Zjedliśmy z mężem i synem jajecznicę i syn złapał salmonellę! Jeszcze takiej biegunki i wymiotów nie widziałam- dosłownie się z niego lało! W pt lekarka stwierdziła, że to wirus (rota, adeno albo inny podobny), w sobotę pojechaliśmy na świąteczną pomoc, a tam od razu do szpitala na zakaźny. Mały był mega odwodniony i bez kroplówek nie dał by sobie rady z tą,jak się jednak okazało bakterią... Byłam nieźle spanikowana, czy ja jej nie złapałam i co z córcią, ale jajecznicę jem tylko zesmażoną na wiór i chyba dzięki temu udało mi się uniknąć zatrucia! Teraz wszyscy dluuuugo nue spojrzymy na jajka...
-
Recepta była na JuvitD bo mamy zalecenie podawania większej dawki. Czy coś specjalnego powinno być na tej recepcie żeby była refundowana? Jutro pójdę z awanturą, jeszcze mieliśmy receptę na dwa opakowania czyli zamiast 6 zł wydaliśmy 30. Na męża jestem wkurzona bo kilka razy już mu mówiłam żeby nie chodził do tej apteki bo osoby które tam pracują nie mają pojęcia co sprzedają i nie raz sprzedali złe leki.
A tak swoją drogą to nie rozumiem czemu wcześniej żaden pediatra czy położna nawet słowem nie wspomnieli że można kupić kilkakrotnie tańszą witaminę na receptę.
Poli co jest nie tak z tymi szczepionkami?
Livka śliczna i rzeczywiście okruszek trzymam kciuki żeby rehabilitacja szybko przyniosła efekty. Jeszcze ma czas na wstawanie
Negra współczuję salmonelli. Moja była szefowa przeszła salmonelle z całą rodziną, też miała wtedy malutką córeczkę i po niej nie było najmniejszego śladu że coś jest tyle że w badaniach wyszło. Nie zapomnij zgłosić do sanepidu gdzie kupowaliście jajka. -
W Niemczech wycofuja 6 in 1,ale prawdy się nie dowiesz dlaczego....
Kochana JuvitD jest na 100% ,na znizke jest tylko Devikap.A lekarze faktycznie nie chca przepisywac cholera wie czemu,ze szpitala jak wyszliśmy z mloda nikt nam nie wypisal.Ostatnio prosiłam pediatre to powiedział,ze on nie wypisuje bo kropelki nie są miarodajne w podawaniu do buzi,i w kapsułce najlepiej podawać. -
Guem wrote:Dziewczyny słyszałyście o tym że wit d dla dzieci może być wypisana na receptę i jej koszt jest w granicach 3 zł? Dzisiaj pediatra nam wypisała receptę ale mąż poszedł do apteki i sprzedali mu w normalnej cenie te same witaminy co wczesniej i zastanawiam się jak to działa. Czy recepta była źle wypisana czy w aptece źle wydali (a w tej aptece byłoby to nie pierwszy raz). Słyszałyście coś o tym?
wiem, że tak jest w przypadku witaminy np. K którą mój tato ma właśnie na receptę i normalnie byłaby za 21zł, a tak ma za 3zł)
ale nie jest na recepcie wypisane Vitamina K tylko nazwa własna leku Vitakon,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:29
-
Guem pisze poprawke bo dopiero doczytałam że któraś napisała ze juvit jest na receptę,faktycznie jest.Widzisz co robi rok wolnego od pracy hehehe.Idź do tej apteki bo niestety zrobili cię w konia policzyli ci stara cenę,żeby wyjść na zero bo kiedy lek jest tańszy na receptę a mają na półce droższa cenę to liczą ta drozsza
-
Sanepid od razu pojawił się w szpitalu, bo oddział zakaźny ma obowiązek zgłosić każdy przypadek. Akurat się zmieniliśmy z mężem- ja pojechałam do małej do domu, a mąż został z synem i udzielał wywiadu. Wypytali o wszystko. Wszyscy musieliśmy zrobić posiewy, a syn bedzie badany dopiero za kilka dni, po zakończeniu antybiotyku. I dopiero jak wyjdą 3 "czyste" może wrócić do przedszkola. Więc przez najbliższe 2 tyg jestem w domu z dwójką dzieci, bo mąż w pracy, a syna już nosi z nudów... Już chciałby do kolegów, poszaleć z nimi, a siedzi jak w niewoli, z mamą i malutką siostrą...
Jeśli chodzi o receptę na vit. D, to nawet jeśli recepta nie była refundowna, to za te kropelki zapłaciłabyś około 6 zł. Więc równie dobrze mogliście pójść do tej apteki bez recepty, bo ta i tak nie została zrealizowana. Moim zdanien sprawa jest do wyklocenia. A kropelki wystarczą na dlugo- nawet 2-3msce -
Negra wrote:Ja podaję małej wit d w kropelkach, miałam na nią receptę i zapłaciłam coś około tych 3zł. U nas jest to JuvitD. Jedna kropla zawiera 590 j.m. Devikap ma chyba trochę mniej w jednej kropli (około 400j.m?)
Guem- jeśli chodzi o zakupy w aptece, to ZAWSZE, ilekroć wysłałam męża przynosił mi do domu najdroższe lekarstwa, jakie były... Musiałam go wyszkolić, żeby prosił o zamienniki- choć wydaje mi się, że apteka sama powinna je proponować?
Jeśli chodzi o przemieszczanie się corci, to moja tak jak Twoja- rękoma pełza, wyciąga je daleko do przodu i wkurza się, gdy jakaś zabawka jest poza zasięgiem łapek... Pupkę próbuje podrzucać do góry, ale wtedy zamiast ciągnąć łapkami odpycha się i w rezultacie przesuwa się, ale do tylu- jak rak Jeszcze chwila minie, zamin zgra wszystkie te czynności i ruszy do przodu -
Sprzedali kropelki JuvitD ale 200 jednostek każda kropelka a właściwie naciśnięcie pompki i ibuvitD 600 bo akurat nie mieli dwóch juvitów. Ja wiem że każdy może się pomylić ale w tej aptece jest to notoryczne. Pracowałam z sieciami aptek i tam zawsze był nacisk na kompetencje personelu, a tutaj zastanawiam się czy ci ludzie są z przypadku. Ostatnio kupowałam wodę morską do nosa i trzy razy podkreślałam że chcę dla niemowlaka i w domu czytam ulotkę a tam że po 6 miesiącu. Eh jutro czeka mnie spacer.
Poli już myślałam że coś z tymi nfz-owskimi szczepionkami jest nie tak bo my dzisiaj właśnie szczepiliśmy. Nasza niunia 7300 już waży, czuć na rękach te kilogramy, na szczęście woli teraz swobodę na podłodze niż na rękach -
Pati - Livka prześliczna, powoli do wszystkiego dojdzie i będzie śmigać.
Negra - nie zazdroszczę, niby tylko jajecznica a ile kłopotu
a ten krabik to ten ?
http://allegro.pl/smily-play-hip-hop-tancze-i-wibruje-krab-i6561377344.html
xpatiiix3 lubi tę wiadomość