Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zdecydowalsimy że jutro odpuszczamy przychodnie i teraz mam pytanie Nina ma dostać teraz dawkę w 7 mies,i jak miała dostać 20.10 szczepionke plus pneumo to jeśli przelozymy na 3.11 to chyba mieścimy się w czasie bo Nina 14.11 kończy 7 mies ale dawkę wyliczyly,ze ma dostac 20.10.I nie wiem czy te pneumo,mogą być dwa tyg później podane.
Bo my szczepimy za jednym zamachem bezplatne plus pneumo przy tej samej wizycie -
Kocia wrote:W co ubieracie dzieciaki na spacer? Bo ja mam dylemat. W pajacu pluszowym jako ubranku wierzchnim i kocyku jest jej chyba za zimno, mam kombinezon zimowy - za gorąco. Zamówiłam ostatnio na allegro taki śpiworek ocieplany do wózka lub fotelika i czekam na dostawę, ale nie wiem w co pod taki śpiworek ubrać maluszka...
jak Wy ubieracie?
moja ma body z długim rękawem + leginsy, na to polarowy kombinezon i czapka,
i w wózku pod ciepłym kocykiem jest, i moment zasypia więc widocznie jej ciepło, jak wieje zakładam jeszcze na gondolę pokrowiec.
jak ją dotykam to cieplutka -
Iwa81 wrote:Hejka
U Nas dzisiaj 2 ząbek się pojawił
ps. czy przy każdym ząbku mam się domagać od męża czekolady czy tylko przy pierwszym ?
My drugi dzień warzywka, najlepiej wciąga dynię, brokuła też lubi,
pietruszka szału nie było
Aga z ziemniakiem miałaś konsystencję zupki ? pytam bo ja chyba mam jakieś dziwne ziemniaki , bardzo kleiste,
Maja nauczyła się udawać że kaszle i wymusza kaszlem różne rzeczy np. smoczka, albo wzięcie na ręce. I jak się jej pytam " Jaka jesteś chora ? " to kaszle i się śmieje cudak Mały
A z nowości ruchowych, wczoraj 3x pod rząd obróciła się na brzuch czego wcześniej nie robiła chyba że z przypadku i to z pomocą,
a dzisiaj było pierwsze przemieszczanie się poprzez pełzanie,.
Ja do ziemniaka dodaje troszkę wody bo sam właśnie jest za gęsty -
Poli9106 wrote:Nina jeszcze robi buzia tak jakby cukierka miała w buzi...mamy szczepienie we wt i nie wiem pewnie czy przez temperaturę lekarka powinna przełożyć?
Miko dokładnie tak samo od paru dni robi.. wciąga przy tym dolną wargę do buzi dziąsła ma już tak rozpulchnione że mam nadzieję że lada dzień wyjdą zębole bo jest nie do życia ostatnio.. -
Kocia wrote:W co ubieracie dzieciaki na spacer? Bo ja mam dylemat. W pajacu pluszowym jako ubranku wierzchnim i kocyku jest jej chyba za zimno, mam kombinezon zimowy - za gorąco. Zamówiłam ostatnio na allegro taki śpiworek ocieplany do wózka lub fotelika i czekam na dostawę, ale nie wiem w co pod taki śpiworek ubrać maluszka...
jak Wy ubieracie?
Ubieram Miko bodziak z długim rękawem kurtkę cienką czapkę bawełnianą długie spodnie skarpety i przykrywam kocykiem. -
Też tak myslalam:) dzięki:)
Teraz mamy mieć wzw i pneumo:)mniej wkluc:)
Zajoba mozna dostac,Nina marudzi od tygodnia,weź wyjdz z pokoju to wrzeszczec zaczyna,ehh masakra nic nie można zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 14:47
-
nick nieaktualnynasze forum umarlo....
dziewczyny pytania mam:
Mój maly zjada 4 x180 ml co 4 h ( w nocy przez 10 h nic )
1. ile lyzek kaszki dodajecie do mleka? ile mam dac na 180 ml . podawac rano czy na noc. Ile razy dziennie ta kaszka. Jakie kupujecie?
2. Deserki. ile razy dziennie? ja daje caly sloik 125 g. i podaje wszystko co jest po 4 mcu. Z jakiej firmy kupujecie. aaa i ja daje kolo 17. 2 po mleku
3. warzywa. na razie dalam marchewke, brokuł, dynie. Ile razy dziennie podajecie?
4. kiedy mogę podac mu już obiadki. zupki itd. ( sa wogole obiadki po 4 mcu?)
Justys pisal , ze Twoje dziecie je chrupki. w sensie te kukurydziane? jak ona je zjada? ja to się bałabym ze wepchnie sobie i się zakrztusi.
co do ogolnego rozwoju to mój dalej nie przekreca się z brzuszka na plecow i przez prawie ramie z brzucha na plecy. o pełzaniu nie ma mowy.
Macie rozstępy widoczne? ja dalej nic nie pobladly po ciąży. blizna po cc mocno rozowa. -
nick nieaktualnyPoli9106 wrote:Też tak myslalam:) dzięki:)
Teraz mamy mieć wzw i pneumo:)mniej wkluc:)
Zajoba mozna dostac,Nina marudzi od tygodnia,weź wyjdz z pokoju to wrzeszczec zaczyna,ehh masakra nic nie można zrobic
robilas te pojdedyncze szczepienia? nam lekarz nie robi penumo rota z tymi pojedynczymi , a szkoda bo byłoby z glowy. zawsze 3 tyg po -
Pojedynczo ? To te bezpłatne? To tak tymi szczepimy plus pneumo tego samego dnia.
No i mamy 37.9℃, nie wiem kiedy podać paracetamol czy poczekać aż zacznie rosnac,mała nie kaszle,nie ma kataru więc może to te zeby,dobrze,ze nie byłam na szczepieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:46
-
Hej dziewczyny, widzę że coraz nas mniej. U nas kiepski czas, niestety musieliśmy pożegnać naszego psiaka, trudno nam się odnaleźć w domu bez niego. Nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka bez psa ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie innego psa niż nasz czarnuch, eh
Mamy powrót ząbkowania albo Tola posiadła nową umiejętność bo cały czas cmoka z nowych rzeczy to podnosi się wysoko na rękach, coraz częściej przekręca się na brzuch przez drugą rękę i właściwie cały czas chciałaby leżeć na brzuchu. Do raczkowania jednak jeszcze się nie zabiera. Od ponad miesiąca wysadzamy małą i jakieś 95% kup ląduje w kibelku zamiast w pieluszce a jest ich ok 5 dziennie więc fajnie nam to wychodzi z sikaniem jest trochę gorzej ale i tak kilka razy dziennie uda się zauważyć że chce. Zachęcona tymi sukcesikami zaczęłam próby z wielorazowymi pieluchami, na razie tylko w dzień i jak jesteśmy w domu ale może uda nam się całkowicie zrezygnować z pampersów, chciałabym bo to wygodny ale jednak chemiczny syf
Dziewczyny czy została jeszcze jakaś mama która nie rozpoczęła rozszerzania diety? -
tola2014 wrote:nasze forum umarlo....
dziewczyny pytania mam:
Mój maly zjada 4 x180 ml co 4 h ( w nocy przez 10 h nic )
1. ile lyzek kaszki dodajecie do mleka? ile mam dac na 180 ml . podawac rano czy na noc. Ile razy dziennie ta kaszka. Jakie kupujecie?
2. Deserki. ile razy dziennie? ja daje caly sloik 125 g. i podaje wszystko co jest po 4 mcu. Z jakiej firmy kupujecie. aaa i ja daje kolo 17. 2 po mleku
3. warzywa. na razie dalam marchewke, brokuł, dynie. Ile razy dziennie podajecie?
4. kiedy mogę podac mu już obiadki. zupki itd. ( sa wogole obiadki po 4 mcu?)
Justys pisal , ze Twoje dziecie je chrupki. w sensie te kukurydziane? jak ona je zjada? ja to się bałabym ze wepchnie sobie i się zakrztusi.
co do ogolnego rozwoju to mój dalej nie przekreca się z brzuszka na plecow i przez prawie ramie z brzucha na plecy. o pełzaniu nie ma mowy.
Macie rozstępy widoczne? ja dalej nic nie pobladly po ciąży. blizna po cc mocno rozowa.
Powoli zaczynam ja przyzwyczajać do kawaleczkow np.daje małe kawałeczki rybki i zjada z chęcią. Zresztą ostatnio jak widzi,że my jemy to cała się trzęsie i chce żeby jej dać.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
cześć Tolu:
1) Karmię piersią, dodawałam na wieczór ale to nie przedłużyło snu Mai więc już nie daję
2) Deserki - dzisiaj jabłuszko pierwszy raz - ok 17.00 (sama robię)
3) warzywa ( obiad) 1xdziennie, zaczynałam od ziemniaka, marchewki, dynia, pietruszka, brokuł, teraz zupki-mix warzyw
4) ja akurat gotuję sama, ale z tego co pamiętam to chyba jest zupka jarzynowa po 4-cu z bobovity
5) Moja stara się obracać, ale szalu niema i probuje pełzać ale jeszcze zapomina że żeby iśc do przodu trzeba ręce przekładać
6) odpukać: rozstępów brak
Justyś nie mogę się napatrzeć jakie postępy robi Martynka - czad
Poli - myślę że wszystkie nie uciekną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:08