X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u nas ani jednego...nie wiem czy ząbkowanie zaczyna się kiedy już coś czuć pod palcem czy tak jak u Niny są białe i nabrzmiale dziasla

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zdecydowalsimy że jutro odpuszczamy przychodnie i teraz mam pytanie Nina ma dostać teraz dawkę w 7 mies,i jak miała dostać 20.10 szczepionke plus pneumo to jeśli przelozymy na 3.11 to chyba mieścimy się w czasie bo Nina 14.11 kończy 7 mies ale dawkę wyliczyly,ze ma dostac 20.10.I nie wiem czy te pneumo,mogą być dwa tyg później podane.
    Bo my szczepimy za jednym zamachem bezplatne plus pneumo przy tej samej wizycie

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    W co ubieracie dzieciaki na spacer? Bo ja mam dylemat. W pajacu pluszowym jako ubranku wierzchnim i kocyku jest jej chyba za zimno, mam kombinezon zimowy - za gorąco. Zamówiłam ostatnio na allegro taki śpiworek ocieplany do wózka lub fotelika i czekam na dostawę, ale nie wiem w co pod taki śpiworek ubrać maluszka...
    jak Wy ubieracie?

moja ma body z długim rękawem + leginsy, na to polarowy kombinezon i czapka,
    i w wózku pod ciepłym kocykiem jest, i moment zasypia więc widocznie jej ciepło, jak wieje zakładam jeszcze na gondolę pokrowiec.
    jak ją dotykam to cieplutka

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o jakiej godzinie dajecie obiad a potem podwieczorek ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 17-18 daje owoc,obiadek słoiczek dostaje 11-12 a mleko o 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:07

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Hejka ;)

U Nas dzisiaj 2 ząbek się pojawił
    ps. czy przy każdym ząbku mam się domagać od męża czekolady czy tylko przy pierwszym ;) ?

My drugi dzień warzywka, najlepiej wciąga dynię, brokuła też lubi,
    pietruszka szału nie było ;)

Aga z ziemniakiem miałaś konsystencję zupki ? pytam bo ja chyba mam jakieś dziwne ziemniaki , bardzo kleiste, :/

Maja nauczyła się udawać że kaszle i wymusza kaszlem różne rzeczy np. smoczka, albo wzięcie na ręce. I jak się jej pytam " Jaka jesteś chora ? " to kaszle i się śmieje ;) cudak Mały

A z nowości ruchowych, wczoraj 3x pod rząd obróciła się na brzuch czego wcześniej nie robiła chyba że z przypadku i to z pomocą,
    a dzisiaj było pierwsze przemieszczanie się poprzez pełzanie,.

Ja do ziemniaka dodaje troszkę wody bo sam właśnie jest za gęsty :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nina jeszcze robi buzia tak jakby cukierka miała w buzi...mamy szczepienie we wt i nie wiem pewnie czy przez temperaturę lekarka powinna przełożyć?

Miko dokładnie tak samo od paru dni robi.. wciąga przy tym dolną wargę do buzi :P dziąsła ma już tak rozpulchnione że mam nadzieję że lada dzień wyjdą zębole bo jest nie do życia ostatnio..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    W co ubieracie dzieciaki na spacer? Bo ja mam dylemat. W pajacu pluszowym jako ubranku wierzchnim i kocyku jest jej chyba za zimno, mam kombinezon zimowy - za gorąco. Zamówiłam ostatnio na allegro taki śpiworek ocieplany do wózka lub fotelika i czekam na dostawę, ale nie wiem w co pod taki śpiworek ubrać maluszka...
    jak Wy ubieracie?

Ubieram Miko bodziak z długim rękawem kurtkę cienką czapkę bawełnianą długie spodnie skarpety i przykrywam kocykiem.

f2wlh371tr1ba2by.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli między dawkami szczepień tego samego typu musi być MINUM6tyg. Czyli jeśli podasz po 8tyg od ostatniej będzie dalej ok

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myslalam:) dzięki:)
    Teraz mamy mieć wzw i pneumo:)mniej wkluc:)
    Zajoba mozna dostac,Nina marudzi od tygodnia,weź wyjdz z pokoju to wrzeszczec zaczyna,ehh masakra nic nie można zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze forum umarlo....

dziewczyny pytania mam:
    Mój maly zjada 4 x180 ml co 4 h ( w nocy przez 10 h nic )

1. ile lyzek kaszki dodajecie do mleka? ile mam dac na 180 ml . podawac rano czy na noc. Ile razy dziennie ta kaszka. Jakie kupujecie?

2. Deserki. ile razy dziennie? ja daje caly sloik 125 g. i podaje wszystko co jest po 4 mcu. Z jakiej firmy kupujecie. aaa i ja daje kolo 17. 2 po mleku

3. warzywa. na razie dalam marchewke, brokuł, dynie. Ile razy dziennie podajecie?

4. kiedy mogę podac mu już obiadki. zupki itd. ( sa wogole obiadki po 4 mcu?)

Justys pisal , ze Twoje dziecie je chrupki. w sensie te kukurydziane? jak ona je zjada? ja to się bałabym ze wepchnie sobie i się zakrztusi.

co do ogolnego rozwoju to mój dalej nie przekreca się z brzuszka na plecow i przez prawie ramie z brzucha na plecy. o pełzaniu nie ma mowy.

Macie rozstępy widoczne? ja dalej nic nie pobladly po ciąży. blizna po cc mocno rozowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Też tak myslalam:) dzięki:)
    Teraz mamy mieć wzw i pneumo:)mniej wkluc:)
    Zajoba mozna dostac,Nina marudzi od tygodnia,weź wyjdz z pokoju to wrzeszczec zaczyna,ehh masakra nic nie można zrobic

robilas te pojdedyncze szczepienia? nam lekarz nie robi penumo rota z tymi pojedynczymi , a szkoda bo byłoby z glowy. zawsze 3 tyg po

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedynczo ? To te bezpłatne? To tak tymi szczepimy plus pneumo tego samego dnia.
    No i mamy 37.9℃, nie wiem kiedy podać paracetamol czy poczekać aż zacznie rosnac,mała nie kaszle,nie ma kataru więc może to te zeby,dobrze,ze nie byłam na szczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:46

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny nie uciekajcie hehe bo komu bede mogła się wygadac...:)

• Guem Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że coraz nas mniej. U nas kiepski czas, niestety musieliśmy pożegnać naszego psiaka, trudno nam się odnaleźć w domu bez niego. Nie wyobrażam sobie wychowywania dziecka bez psa ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie innego psa niż nasz czarnuch, eh :(
    Mamy powrót ząbkowania albo Tola posiadła nową umiejętność bo cały czas cmoka :) z nowych rzeczy to podnosi się wysoko na rękach, coraz częściej przekręca się na brzuch przez drugą rękę i właściwie cały czas chciałaby leżeć na brzuchu. Do raczkowania jednak jeszcze się nie zabiera. Od ponad miesiąca wysadzamy małą i jakieś 95% kup ląduje w kibelku zamiast w pieluszce a jest ich ok 5 dziennie więc fajnie nam to wychodzi :) z sikaniem jest trochę gorzej ale i tak kilka razy dziennie uda się zauważyć że chce. Zachęcona tymi sukcesikami zaczęłam próby z wielorazowymi pieluchami, na razie tylko w dzień i jak jesteśmy w domu ale może uda nam się całkowicie zrezygnować z pampersów, chciałabym bo to wygodny ale jednak chemiczny syf :/
    Dziewczyny czy została jeszcze jakaś mama która nie rozpoczęła rozszerzania diety?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    nasze forum umarlo....

dziewczyny pytania mam:
    Mój maly zjada 4 x180 ml co 4 h ( w nocy przez 10 h nic )

1. ile lyzek kaszki dodajecie do mleka? ile mam dac na 180 ml . podawac rano czy na noc. Ile razy dziennie ta kaszka. Jakie kupujecie?

2. Deserki. ile razy dziennie? ja daje caly sloik 125 g. i podaje wszystko co jest po 4 mcu. Z jakiej firmy kupujecie. aaa i ja daje kolo 17. 2 po mleku

3. warzywa. na razie dalam marchewke, brokuł, dynie. Ile razy dziennie podajecie?

4. kiedy mogę podac mu już obiadki. zupki itd. ( sa wogole obiadki po 4 mcu?)

Justys pisal , ze Twoje dziecie je chrupki. w sensie te kukurydziane? jak ona je zjada? ja to się bałabym ze wepchnie sobie i się zakrztusi.

co do ogolnego rozwoju to mój dalej nie przekreca się z brzuszka na plecow i przez prawie ramie z brzucha na plecy. o pełzaniu nie ma mowy.

Macie rozstępy widoczne? ja dalej nic nie pobladly po ciąży. blizna po cc mocno rozowa.
    Tak moja Martynka je te paleczki kukurydziane-one szybko się rozpuszczaja w buzi-nie było sytuacji żeby się zaksztusila.(zresztą niby blw jest od 5 miesiąca a jej 2 tygodnie brakują więc już blisko)
    Powoli zaczynam ja przyzwyczajać do kawaleczkow np.daje małe kawałeczki rybki i zjada z chęcią. Zresztą ostatnio jak widzi,że my jemy to cała się trzęsie i chce żeby jej dać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a3784610cc1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f52e42ea870e.jpg

Poli9106 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Justyś! Martynka już sama siada? Wstaje? Super :) Moje dziecko to chyba z dwa miesiące młodsze jest ;)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

cześć Tolu:

1) Karmię piersią, dodawałam na wieczór ale to nie przedłużyło snu Mai więc już nie daję

2) Deserki - dzisiaj jabłuszko pierwszy raz - ok 17.00 (sama robię)

3) warzywa ( obiad) 1xdziennie, zaczynałam od ziemniaka, marchewki, dynia, pietruszka, brokuł, teraz zupki-mix warzyw

4) ja akurat gotuję sama, ale z tego co pamiętam to chyba jest zupka jarzynowa po 4-cu z bobovity

5) Moja stara się obracać, ale szalu niema i probuje pełzać ale jeszcze zapomina że żeby iśc do przodu trzeba ręce przekładać

6) odpukać: rozstępów brak

Justyś nie mogę się napatrzeć jakie postępy robi Martynka - czad :D
    Poli - myślę że wszystkie nie uciekną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 23:08

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    O rany, Justyś! Martynka już sama siada? Wstaje? Super :) Moje dziecko to chyba z dwa miesiące młodsze jest ;)

moje też
    :D

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ