Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKłosia niemowlęta mają krótką pamięć odczekaj tydzień, dwa, podaj ponownie i zapomni o swojej reakcji i może z chęcią spróbuje
Shape, na spokojnie (pewnie pediatra powie to samo ) jesteście na etapie próbowania i możecie się tak bawić nawet przez kilka tygodni, jak nie i miesięcy. Może spróbuj z tym co lubi najbardziej i każdą nowość powoli i po 3-4 łyżeczki (nawet jedna wystarczy, gdyby Łucja była uparta )
Dziewczyny taka ogólna sugestia do Was (bez obrazy) nie licytujmy się kto, ile i jak dużo je, bo to naprawdę jest bez znaczenia, a nawet może zaszkodzić naszym maluchom. One mają jałowe żołądki i potrzebują czasu na przestawienie się z mleka na "konkret", więc nie ma co tu od razu całych słoików i nie wiadomo jakich dań wymyślać. Niech podpowie Wam intuicja To tak jakbyście były np. w Azji na wymianie rocznej, czy od razu pierwszego dnia próbujecie wszystkiego? No nie więc nie serwujmy naszym pociechom rewolucji żołądkowych, na wariacje przyjdzie jeszcze czas
A jak macie wątpliwości, to pytać położnej, pielęgniarki środowiskowej, pediatry, od tego oni są, bo producenci żywności na daniach napiszą wszystko, ot co, marketingnesone, aaaguchaaa lubią tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:Kłosia niemowlęta mają krótką pamięć odczekaj tydzień, dwa, podaj ponownie i zapomni o swojej reakcji i może z chęcią spróbuje
Shape, na spokojnie (pewnie pediatra powie to samo ) jesteście na etapie próbowania i możecie się tak bawić nawet przez kilka tygodni, jak nie i miesięcy. Może spróbuj z tym co lubi najbardziej i każdą nowość powoli i po 3-4 łyżeczki (nawet jedna wystarczy, gdyby Łucja była uparta )
Dziewczyny taka ogólna sugestia do Was (bez obrazy) nie licytujmy się kto, ile i jak dużo je, bo to naprawdę jest bez znaczenia, a nawet może zaszkodzić naszym maluchom. One mają jałowe żołądki i potrzebują czasu na przestawienie się z mleka na "konkret", więc nie ma co tu od razu całych słoików i nie wiadomo jakich dań wymyślać. Niech podpowie Wam intuicja To tak jakbyście były np. w Azji na wymianie rocznej, czy od razu pierwszego dnia próbujecie wszystkiego? No nie więc nie serwujmy naszym pociechom rewolucji żołądkowych, na wariacje przyjdzie jeszcze czas
A jak macie wątpliwości, to pytać położnej, pielęgniarki środowiskowej, pediatry, od tego oni są, bo producenci żywności na daniach napiszą wszystko, ot co, marketing[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ciekawe jak mi dzisiaj nocka minie, Nina cały dzień ma temp od 37.0 do 37.6.Nie kaszel,nie ma kataru,ale cały czas piastki wciska,czego już dawno nie robila.Dotykalam dziaselek to nic nie czuć...A maruda straszna.Już dzisiejszej nocy obudziła się o 4 i do 6 dzialala,gdzie normalnie to o tej godzinie je i idzie dalej spac
-
Poli9106 wrote:Ciekawe jak mi dzisiaj nocka minie, Nina cały dzień ma temp od 37.0 do 37.6.Nie kaszel,nie ma kataru,ale cały czas piastki wciska,czego już dawno nie robila.Dotykalam dziaselek to nic nie czuć...A maruda straszna.Już dzisiejszej nocy obudziła się o 4 i do 6 dzialala,gdzie normalnie to o tej godzinie je i idzie dalej spac[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
O Justys a ja tych nabrzmialych szukam szukam i nie ma.. może też i u nas wyjdą bez obrzęku dziaselek.. bo ostatnio jak mnie ugryzła w nos (przyciągnęła twarz do swojej i złapała nocha mego) to coś ostrego jakby było.. ale dziase lek nie chce pokazywać przykrywa jezykiem
-
Hejka
U Nas dzisiaj 2 ząbek się pojawił
ps. czy przy każdym ząbku mam się domagać od męża czekolady czy tylko przy pierwszym ?
My drugi dzień warzywka, najlepiej wciąga dynię, brokuła też lubi,
pietruszka szału nie było
Aga z ziemniakiem miałaś konsystencję zupki ? pytam bo ja chyba mam jakieś dziwne ziemniaki , bardzo kleiste,
Maja nauczyła się udawać że kaszle i wymusza kaszlem różne rzeczy np. smoczka, albo wzięcie na ręce. I jak się jej pytam " Jaka jesteś chora ? " to kaszle i się śmieje cudak Mały
A z nowości ruchowych, wczoraj 3x pod rząd obróciła się na brzuch czego wcześniej nie robiła chyba że z przypadku i to z pomocą,
a dzisiaj było pierwsze przemieszczanie się poprzez pełzanie,.aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Iwus ja jak gotuje Myszce zupki to nie odlewam wody do końca. Tak żeby dno przykryła to nie wiem.. z 50ml zostaje.. (nie patrzylam tak dokładnie) i blenduje wtedy. I uzyskuje konsystencję gęstawej zupki krem. Jutro (właściwie to już dziś będzie zupka z kalafiora brokula marchewki i ziemniaka. A od poniedziałku wprowadzenie deserki
-
no i zupka dzisiaj podobna do twojej, brokuł+ziemniak+marchew+pietruszka
i wyszła fajna zupka, jak zwykle wyszło więcej więc w słoiczek , zapasteryzowane i będą na inne dni.
Za chwilę to już jedzenia w lodówce nie będzie tylko same słoiczki dla MaiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 16:32
-
Jak myslicie czy pediatra powinna przesunac szczepienie jezeli dziecko ma temp 37,6 nie wiadomo od czego? Druga sprawa co radzicie na powiekszonego migdala,boli mnie gardło i mam powiekszony prawy migdal co utrudnia mi przelykanie sliny bo kluje i pobolewa
-
Poli9106 wrote:Jak myslicie czy pediatra powinna przesunac szczepienie jezeli dziecko ma temp 37,6 nie wiadomo od czego? Druga sprawa co radzicie na powiekszonego migdala,boli mnie gardło i mam powiekszony prawy migdal co utrudnia mi przelykanie sliny bo kluje i pobolewa
My mamy podobny problem, bo dziś wypada Nam szczepienie, ale mały ma katar i pokasłuje, idziemy się zbadać. Co do migdałów, to nie doradzę;/
-
Namigdalki- płukanie gardła wodą z sodą (pół łyżeczki na szklankę) i jeśli nie kp to do ssania. Jakiś cholinex czy co tam zwykle na Ciebie działa. (Ja się też przykp ratowalam cholinexem bo już nie wytrzymywalam zbolu gardła... Ale to już jedna tabl mi pomogła.. (prenalen moglam ssac jak cukierki)
My dziś zaczynamy przygodę z owocami. -
W co ubieracie dzieciaki na spacer? Bo ja mam dylemat. W pajacu pluszowym jako ubranku wierzchnim i kocyku jest jej chyba za zimno, mam kombinezon zimowy - za gorąco. Zamówiłam ostatnio na allegro taki śpiworek ocieplany do wózka lub fotelika i czekam na dostawę, ale nie wiem w co pod taki śpiworek ubrać maluszka...
jak Wy ubieracie?