X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chicco polly 3 w 1 i chwalę je sobie bardzo! od maluszka w nim siedzi bo rośnie razem z dzieckiem :) karmimy się w nim bo pierwsza pozycja jest na pół leżąco. Spokojnie na długo starcza i przede wszystkim reguluje się wysokość siedziska względem tacki - dzieci są różne jedne mają dłuższy tułów drugie krótszy :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chiccopolska.pl/produkty/8058664055838.krzeseko-do-karmienia-polly-magic-3w1.karmienie.krzeselka-do-karmienia.html

A no i oczywiście kupiliśmy używkę w super stanie za 100zł :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja dalam dzis owoce 125 g ale na dwa razy. Sa

Daje godz po mleku I daje rozne, jablko, morela , jablko z bananem. A kaszke to na 180 ml to ile wsypac? Obojetne czy to mleczno ryzowa czy ta bez mleka? Ile razy dziennie sie daje? Ile razy dziennie dajecie warzywka? Jak warzywka dacie to deserek tez? Skomplikowane dla mnie to rozszerzanie diety

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    http://www.chiccopolska.pl/produkty/8058664055838.krzeseko-do-karmienia-polly-magic-3w1.karmienie.krzeselka-do-karmienia.html

A no i oczywiście kupiliśmy używkę w super stanie za 100zł :)
    My też ten fotelik.mamy-jest super.Mamy w wersji miętowej

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze to ja dalam dzis owoce 125 g ale na dwa razy. Sa

Daje godz po mleku I daje rozne, jablko, morela , jablko z bananem. A kaszke to na 180 ml to ile wsypac? Obojetne czy to mleczno ryzowa czy ta bez mleka? Ile razy dziennie sie daje? Ile razy dziennie dajecie warzywka? Jak warzywka dacie to deserek tez? Skomplikowane dla mnie to rozszerzanie diety
    Na 180 ml wsypuje 2 łyżki kaszy-takie od mleka czasami 3 żeby zagęścic ale to tylko na noc.Ja daje teraz kaszke owsiana-kupuje kaszki holle bo są bez cukru.Daje tylko na noc bo ma twarde kupki.Warzywka raz dziennie ok.12-13 zjada ok 100g i owoce tak 16-17 -zjada pół sloiczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil, ani razu się nie budzi do tej 7/8? Nam się ta bajka skończyła miesiąc temu i czekam na powrót :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Na 180 ml wsypuje 2 łyżki kaszy-takie od mleka czasami 3 żeby zagęścic ale to tylko na noc.Ja daje teraz kaszke owsiana-kupuje kaszki holle bo są bez cukru.Daje tylko na noc bo ma twarde kupki.Warzywka raz dziennie ok.12-13 zjada ok 100g i owoce tak 16-17 -zjada pół sloiczka.

a jak pierwszy raz dawalas warzywka to ile i jakie? kurcze to ja dalam wczoraj caly 125 g owocow. tzn o 14 i 17. probowalas dawac owoce lesne? napisz jakie dajesz warzywka i owoce. ja kupialm kaszke taka bez mleka i lekarz mi napisal 1/2 lyzeczki na 100 ml posilku...

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Evil, ani razu się nie budzi do tej 7/8? Nam się ta bajka skończyła miesiąc temu i czekam na powrót :-D

Nie budzi się ale najczęściej od 4-5 się co chwilę kręci co mnie oczywiście wybudza i zasnąć nie mogę przez te jego wiercenia :P a jak się go wtedy przy tym wierceniu przełoży na brzuch to nawet do 9-10 śpi :)

No zobaczymy jak długo to jeszcze potrwa :P

i.am.chappie lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dziś szczepiliśmy i trochę mało przybrał bo w 5 tygodni 400 i spadł mi z 75 na 25 centyl.. Pewnie to przez te wymioty przy katarze.
    Pediatra mi powiedziała żeby zrezygnować już z jednego mleka jak daje mu obiadek.. Tylko że powinien go zjeść co najmniej 120 a on po 70 już nie chce więcej a jak przychodzi pora mleka to się domaga bo obiadek daje mu pomiędzy mlekami. Próbowałam kiedyś w porze mleka ale nie chciał jeść wtedy nic prócz mleka..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najdłużej :-) u nas to wina smoczka, już raz udało nam się go odstawić, żeby był tylko do usypiania, a nie do spania, ale teraz tak łatwo nie idzie :-/ a jak u innych dziewczyn butelkowych, maluchy Wam przesypiają bez pobudek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Evil, u nas z kolei z jedzeniem nie ma problemu, sam się przestawił na 4 butle plus obiadek i deserek. Pije po 120 ml, a na noc 150 ml. Ale on mały jest, więc mu wystarcza.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a jak pierwszy raz dawalas warzywka to ile i jakie? kurcze to ja dalam wczoraj caly 125 g owocow. tzn o 14 i 17. probowalas dawac owoce lesne? napisz jakie dajesz warzywka i owoce. ja kupialm kaszke taka bez mleka i lekarz mi napisal 1/2 lyzeczki na 100 ml posilku...
    Pierwsze warzywka to brokula,później dynia,pasternak,marchewki. Teraz daje już obiadki tzn no jarzynki z łososiem ,same jarzynki-mi zjada nie cały słoiczek 125.Jesli chodzi o owoce to mi zjada pół sloiczka na jeden raz (daje tak koło 16-17)i to pol zostaje na drugi dzień d.Owoce jak i warzywa daje raz dziennie-ile zje tyle zje.Z owoców daje wszystko co ma na słoiczka 4,5 miesięcy. Owoce leśne z tego co kojarzę dawałam już. Wczoraj kupiłam suszona śliwke w słoiku ale jeszcze nie testowalismy.
    Ja się cieszę,że w miarę mi zaczęła jeść te obiadki bo na początku to 4-5 łyżeczek i koniec.Wazne,że je i mleczko też pije (bo słyszałam o przypadku w którym dziecko w 4miesiacu odrzucilo mleko)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz w ciągu dnia zamiast.mleka dajemy jej obiadek to je słoiczek 190 g ,a tak to mleko 100-120 co 3 h ,czasem w nocy 150 ml,i po poludniu słoiczek owocu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zjada 180 ml 4x dziennie teraz daje owoce miedzy posilkami pol sloika. Warzywa dalam raz marchewke pol sloika,ale zjadlby caly. Otwarte sloiki daje na drugi dzien? Mnie lekarz mowil,ze powinno byc zjedzone tego samego dnia

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sloiczkach jest napisane, żeby zjeść w ciągu 24 godzin lub 48 nawet. Ja daje następnego dnia. Bo mój synek zjada 90g. Ważę mu obiadki. Tak mi zostało po cukrzycy w ciąży i tym samym nie wyrzucam nic i zjada wszystko, najwyżej mu dokładam z następnego słoiczka :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gorzej z mlekiem, bo ostatnio się strasznie wygina podczas picia, jakby mu nie smakowało. Pije około 90 ml czasami 120 ml :( trochę mało. W nocy tylko na 150 ml da radę.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze widze,ze wasze dzieci ladnie juz jedza warzywa/owoce. Ja podaje juz prawie miesiac,ale moja mala nie za bardzo jest nimi zainteresowana. Jadla juz marchewke,pasternak,dynie,ziemniaka i miksy tych warzyw. Jak zje pol malego sloiczka to juz sukces. Nie wiem juz za bardzo czy odpuscic czy dalej ja meczyc. Jutro probuje z owocami.
    Ide na szczepienia za ok.2 tyg to zapytam lekarza.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    U mnie gorzej z mlekiem, bo ostatnio się strasznie wygina podczas picia, jakby mu nie smakowało. Pije około 90 ml czasami 120 ml :( trochę mało. W nocy tylko na 150 ml da radę.
    U nas tak samo,we wtorek idziemy na szczepienie to się okaże jak z waga

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Kurcze widze,ze wasze dzieci ladnie juz jedza warzywa/owoce. Ja podaje juz prawie miesiac,ale moja mala nie za bardzo jest nimi zainteresowana. Jadla juz marchewke,pasternak,dynie,ziemniaka i miksy tych warzyw. Jak zje pol malego sloiczka to juz sukces. Nie wiem juz za bardzo czy odpuscic czy dalej ja meczyc. Jutro probuje z owocami.
    Ide na szczepienia za ok.2 tyg to zapytam lekarza.
    Nie poddawaj się. Ja mojej małej też podawalam ok 3 tyg i słabo jadla po 3-4 łyżeczki ale jak skończyła 5 miesięcy jest o niebo lepiej.je ok 100ml obiadku (najbardziej lubi z rybka) i z tego się cieszę. Nie wmuszalam w nią jak już nie chce to zaciska usta i nie je-to znak że już nie chce i nawet jak ziewa i otwiera buzie to jej nie wciskamy na siłę-uważam że najlepiej jak jest świadoma ile chce zjesc.Deserki to tak po pół słoiczka. Czasami jej dam troszkę ugotowane ziemniaczkami,ostatnio też fasolke szparagowa próbowała i smakowało. Chrupki kukurydziane też lubi

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już z warzyw to zalczylysmy marchew brokuł ziemniak cukinię dynie i Pietruche. I dawałam najpierw sama marchew sambrokul potem marchew Z ziemniakiem, potemdynia marchew ziemniaki cukinia marchew Pietrucha ziemiorek. Więc takie zupki wys,ly. Bez problemu otwierała dzioba i Zdziwiona jakjuznie było

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ