X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Poli jeszcze za jednym razem zrob sobie
    q-tpo , mi teraz zleciła to , ze z tego co zrozumialam to okresla rodzaj np w moim przypadku niedoczynności.
    Anty tpo?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem kasowniczek pierwsza klasa :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.

• Negra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.
    Justyś- ja leczę się od 5,5 lat na niedoczynność i Hashimoto i po pierwszej ciąży endo też kazał mi odstawić Euthyrox, bo w ciąży brałam duże dawki i w organizmie zgromadziły się zapasy hormonów- prawie wpadłam w nadczynność i z tego powodu miałam przestać brać tabletki- żeby tarczyca wróciła do swojego rytmu. Po jakimś czasie (bodajże 2 miesięcy) musiałam powtórzyć badania i wtedy wyszło, że niedoczynność wróciła... Także nie chcę Cię martwić, ale ta choroba chyba nie przewiduje cudownego wyleczenia...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Justyś- ja leczę się od 5,5 lat na niedoczynność i Hashimoto i po pierwszej ciąży endo też kazał mi odstawić Euthyrox, bo w ciąży brałam duże dawki i w organizmie zgromadziły się zapasy hormonów- prawie wpadłam w nadczynność i z tego powodu miałam przestać brać tabletki- żeby tarczyca wróciła do swojego rytmu. Po jakimś czasie (bodajże 2 miesięcy) musiałam powtórzyć badania i wtedy wyszło, że niedoczynność wróciła... Także nie chcę Cię martwić, ale ta choroba chyba nie przewiduje cudownego wyleczenia...
    O dzięki Negra teraz wiem,że istnieje możliwość chwilowego przerwania leczenia tzn brania tabletek.Tyle że on mi kazał przyjść teraz wiosną dopiero.Dla pewności zrobię sobie badania za jakieś 2-3 miesiące.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Anty tpo?
    źle napisałam nie q tylko: a-tpo to samo co anty-tpo

Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (aTPO, anty-TPO)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endokrynolog w momencie diagnozowania zlecił wszystko: tsh, ft3, ft4, anty-Tpo, antyTG i TRab.
    Później, jak juz wiedzial co mi jest-kontrolnie "tylko" tsh, ft3,ft4.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra super,że mi napisałaś co miałaś robione bo wiem już co zrobic

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mój endokrynolog w momencie diagnozowania zlecił wszystko: tsh, ft3, ft4, anty-Tpo, antyTG i TRab.
    Później, jak juz wiedzial co mi jest-kontrolnie "tylko" tsh, ft3,ft4.

a widzisz co endo to inna bajka :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ile aktualnie śpią w ciągu dnia Wasze dzieciaczki ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia max 1 h,czasami jej się zdarzy ze 2,5 h w ciągu dnia ale to naprawde nie często się zdarza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:35

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki za kilka miesięcy rozmów. Były miłe i konstruktywne ;).
    Życzę dużo zdrowia dla Dzieci i dla Was i samych radości. Trzeba wrócić do rzeczywistości i się odciąć trochę od neta.

Pozdrawiam :)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa dobra rada chce się zmyć oj niedobrze! zajrzyj do nas czasem

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Baronowa......kurcze szkoda.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ze forum umiera śmiercią naturalną....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Was juz zabki niezle. Napiszcie co dawalyscie dziecku najpierw przy rozszerzaniu diety. Deserczy obiadek.I ile lyzek I ile razy dziennie.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny ,ile aktualnie śpią w ciągu dnia Wasze dzieciaczki ?

U nas 3-4 razy dziennie są drzemki. Jakby zliczyć to 2 do 5 h w dzień śpi ;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, nie uciekaj! Dzięki za radę, będę trzymać rękę na pulsie. Byliśmy u lekarzy sprawdzić czy nie ma obniżonego napięcia i mówili, że jest ok. Tą buźkę obserwuję i w razie co, wiem co robić. Mam dużo koleżanek logopedek z racji zawodu, więc wiem jak wyglądają terapie dzieci w wieku 2+
    Trzymaj się i zdrówka dla rodzinki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki ze 3-4 w ciągu dnia. Czasowo 3-5h. Mieliśmy chyba skok i trochę było cyrków z tym dziennym spaniem, ale już wszystko wraca do normy. A w nocy śpi od 21 do 7/8.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze u Was juz zabki niezle. Napiszcie co dawalyscie dziecku najpierw przy rozszerzaniu diety. Deserczy obiadek.I ile lyzek I ile razy dziennie.

Ja tam ząbków nie zazdroszczę - przyjdzie czas i na nas :D mi się marzą górne jedynki :D
    Zacznij od jednej łyżeczki. Radzą zaczynać od warzyw, potem ma dojść deser - czyli owoce.
    Możesz też zacząć od kleiku ryżowego, np. przez kilka dni dodawać do jednej porcji mm i obserwować dziecko. Ja na 150 ml dodaję 1 czubatą łyżkę. Pamiętaj, że smoczek musi mieć większą dziurkę, ja polecam wieloprzepływowy.
    U nas po miesiącu rozszerzania je ok. 70g warzyw i tyle samo owocu. Na razie boję się dawać więcej, żeby nie zrezygnować za szybko z mleka.

‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ