X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Poli jeszcze za jednym razem zrob sobie
    q-tpo , mi teraz zleciła to , ze z tego co zrozumialam to okresla rodzaj np w moim przypadku niedoczynności.
    Anty tpo?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem kasowniczek pierwsza klasa :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.

• Negra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.
    Justyś- ja leczę się od 5,5 lat na niedoczynność i Hashimoto i po pierwszej ciąży endo też kazał mi odstawić Euthyrox, bo w ciąży brałam duże dawki i w organizmie zgromadziły się zapasy hormonów- prawie wpadłam w nadczynność i z tego powodu miałam przestać brać tabletki- żeby tarczyca wróciła do swojego rytmu. Po jakimś czasie (bodajże 2 miesięcy) musiałam powtórzyć badania i wtedy wyszło, że niedoczynność wróciła... Także nie chcę Cię martwić, ale ta choroba chyba nie przewiduje cudownego wyleczenia...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Justyś- ja leczę się od 5,5 lat na niedoczynność i Hashimoto i po pierwszej ciąży endo też kazał mi odstawić Euthyrox, bo w ciąży brałam duże dawki i w organizmie zgromadziły się zapasy hormonów- prawie wpadłam w nadczynność i z tego powodu miałam przestać brać tabletki- żeby tarczyca wróciła do swojego rytmu. Po jakimś czasie (bodajże 2 miesięcy) musiałam powtórzyć badania i wtedy wyszło, że niedoczynność wróciła... Także nie chcę Cię martwić, ale ta choroba chyba nie przewiduje cudownego wyleczenia...
    O dzięki Negra teraz wiem,że istnieje możliwość chwilowego przerwania leczenia tzn brania tabletek.Tyle że on mi kazał przyjść teraz wiosną dopiero.Dla pewności zrobię sobie badania za jakieś 2-3 miesiące.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Anty tpo?
    źle napisałam nie q tylko: a-tpo to samo co anty-tpo

Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (aTPO, anty-TPO)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endokrynolog w momencie diagnozowania zlecił wszystko: tsh, ft3, ft4, anty-Tpo, antyTG i TRab.
    Później, jak juz wiedzial co mi jest-kontrolnie "tylko" tsh, ft3,ft4.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra super,że mi napisałaś co miałaś robione bo wiem już co zrobic

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mój endokrynolog w momencie diagnozowania zlecił wszystko: tsh, ft3, ft4, anty-Tpo, antyTG i TRab.
    Później, jak juz wiedzial co mi jest-kontrolnie "tylko" tsh, ft3,ft4.

a widzisz co endo to inna bajka :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ile aktualnie śpią w ciągu dnia Wasze dzieciaczki ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia max 1 h,czasami jej się zdarzy ze 2,5 h w ciągu dnia ale to naprawde nie często się zdarza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 22:35

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki za kilka miesięcy rozmów. Były miłe i konstruktywne ;).
    Życzę dużo zdrowia dla Dzieci i dla Was i samych radości. Trzeba wrócić do rzeczywistości i się odciąć trochę od neta.

Pozdrawiam :)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa dobra rada chce się zmyć oj niedobrze! zajrzyj do nas czasem

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Baronowa......kurcze szkoda.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ze forum umiera śmiercią naturalną....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Was juz zabki niezle. Napiszcie co dawalyscie dziecku najpierw przy rozszerzaniu diety. Deserczy obiadek.I ile lyzek I ile razy dziennie.

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny ,ile aktualnie śpią w ciągu dnia Wasze dzieciaczki ?

U nas 3-4 razy dziennie są drzemki. Jakby zliczyć to 2 do 5 h w dzień śpi ;)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, nie uciekaj! Dzięki za radę, będę trzymać rękę na pulsie. Byliśmy u lekarzy sprawdzić czy nie ma obniżonego napięcia i mówili, że jest ok. Tą buźkę obserwuję i w razie co, wiem co robić. Mam dużo koleżanek logopedek z racji zawodu, więc wiem jak wyglądają terapie dzieci w wieku 2+
    Trzymaj się i zdrówka dla rodzinki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki ze 3-4 w ciągu dnia. Czasowo 3-5h. Mieliśmy chyba skok i trochę było cyrków z tym dziennym spaniem, ale już wszystko wraca do normy. A w nocy śpi od 21 do 7/8.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze u Was juz zabki niezle. Napiszcie co dawalyscie dziecku najpierw przy rozszerzaniu diety. Deserczy obiadek.I ile lyzek I ile razy dziennie.

Ja tam ząbków nie zazdroszczę - przyjdzie czas i na nas :D mi się marzą górne jedynki :D
    Zacznij od jednej łyżeczki. Radzą zaczynać od warzyw, potem ma dojść deser - czyli owoce.
    Możesz też zacząć od kleiku ryżowego, np. przez kilka dni dodawać do jednej porcji mm i obserwować dziecko. Ja na 150 ml dodaję 1 czubatą łyżkę. Pamiętaj, że smoczek musi mieć większą dziurkę, ja polecam wieloprzepływowy.
    U nas po miesiącu rozszerzania je ok. 70g warzyw i tyle samo owocu. Na razie boję się dawać więcej, żeby nie zrezygnować za szybko z mleka.

‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ