Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
JustyśM wrote:Ja na tarczyce leczyłam się 7 lat -brałam leki i wszystko było oki,a teraz jestem zdziwiona że kazał mi odstawić-bez sensu jak się jest chorym na tarczyce to do końca życia,a tu......cudowne uzdrowienie nie rozumiem.
-
Negra wrote:Justyś- ja leczę się od 5,5 lat na niedoczynność i Hashimoto i po pierwszej ciąży endo też kazał mi odstawić Euthyrox, bo w ciąży brałam duże dawki i w organizmie zgromadziły się zapasy hormonów- prawie wpadłam w nadczynność i z tego powodu miałam przestać brać tabletki- żeby tarczyca wróciła do swojego rytmu. Po jakimś czasie (bodajże 2 miesięcy) musiałam powtórzyć badania i wtedy wyszło, że niedoczynność wróciła... Także nie chcę Cię martwić, ale ta choroba chyba nie przewiduje cudownego wyleczenia...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzięki za kilka miesięcy rozmów. Były miłe i konstruktywne .
Życzę dużo zdrowia dla Dzieci i dla Was i samych radości. Trzeba wrócić do rzeczywistości i się odciąć trochę od neta.
Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaronowa, nie uciekaj! Dzięki za radę, będę trzymać rękę na pulsie. Byliśmy u lekarzy sprawdzić czy nie ma obniżonego napięcia i mówili, że jest ok. Tą buźkę obserwuję i w razie co, wiem co robić. Mam dużo koleżanek logopedek z racji zawodu, więc wiem jak wyglądają terapie dzieci w wieku 2+
Trzymaj się i zdrówka dla rodzinki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:Kurcze u Was juz zabki niezle. Napiszcie co dawalyscie dziecku najpierw przy rozszerzaniu diety. Deserczy obiadek.I ile lyzek I ile razy dziennie.
Ja tam ząbków nie zazdroszczę - przyjdzie czas i na nas mi się marzą górne jedynki
Zacznij od jednej łyżeczki. Radzą zaczynać od warzyw, potem ma dojść deser - czyli owoce.
Możesz też zacząć od kleiku ryżowego, np. przez kilka dni dodawać do jednej porcji mm i obserwować dziecko. Ja na 150 ml dodaję 1 czubatą łyżkę. Pamiętaj, że smoczek musi mieć większą dziurkę, ja polecam wieloprzepływowy.
U nas po miesiącu rozszerzania je ok. 70g warzyw i tyle samo owocu. Na razie boję się dawać więcej, żeby nie zrezygnować za szybko z mleka.