Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ tą otwartą buźką to nie jest tak, że dziecko oddycha ustami, bo niemowlaki nie umieją (tak mi lekarz mówił). U nas ma często otwarte usteczka i to od urodzenia. Położna zwróciła na to uwagę i mówiła, że faktycznie mogą być problemy logopedyczne, żeby mieć to na uwadze. Pediatra z kolei kazał wyluzować, że to nic takiego. Więc co człowiek, to opinia. Synek mi na samym cycu w ogóle nie przybierał, dopiero jak odciągałam, czyli może właśnie w tym był problem. Jak wystąpią problemy z jedzeniem i mówieniem to na pewno się wybiorę do neurologopedy. Teraz może faktycznie nie ma co panikować
-
hiacynta99. wrote:My sie meczymy z katarem od czwartku! Tez masakra ! W dzien wogole mu nie przeszkadza ale w nocy! Rzuca sie! Steka! Jak mu smok wypadnie zaraz daje znać ! Nie budzi sie! Ale musze wstac z 15 razy do smoczka ja swojemu daje kropelki na nic, smaruje maścią która ułatwia oddychanie, i jakos budujemy do rana
Po tylu dniach odciągania kataru! Jak usłyszy odkurzacz rzuca sie jak padalec
Unas katar po szczepieniu sie pojawił
U nas nie było kataru, ale po rzucaniu się i stękaniu pojawił się Ząb -
JustyśM wrote:O nieee bez czekolady....
a wracając do tarczycy, bo zapomniałam odpisać,
U mnie niedoczynność ujawniła się w ciążym brałam letrox, najwyższa dawka jaką miałam to 100. Miałam brać do porodu, potem nie, i 3-me po porodzie zrobić tsh żeby sprawdzić czy niedoczynność pozostała, i niestety tak.
ponad 4 w wynikach i z powrotem biorę 50 letrox, po 3 m-cach znowu badanie i zwiększenie albo pozostawienie dawki, -
Gratulujemy kolejnego ząbka u nas tak się pięknie prezentuje mały kasownik
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d15f90de7c95.jpg
Mamy labradora 8 letniego. Choruje na padaczkę i leki które dostaje od 7 lat niestety bardzo wyniszczają wątrobę więc wiedzieliśmy że prędzej czy później będzie problem. Ale myśleliśmy że nie nastąpi to tak szybko i od razu aż tak bardzo nie powali nam psiura. Nie tracimy jednak nadziei, musi być dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 23:05
Kłosia, SShape, JustyśM, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość
-
Iwa jak u ciebie się objawialy problemy z tarczyca? Gadalam dzisiaj z mama i napomknela mi,ze moze moje bóle i swedzenie ciala jest z tym zwiazane,przetluszczaja mk się wlosy,mam sucha skórę,kg lecą w gore jak popieprzone.Ale Noe wiem jakie badania powinnam zrobić czy tylko tsh,ft4 czy coś jeszcze,do lekarza wolę iść już z wynikami
-
i.am.chappie wrote:Z tą otwartą buźką to nie jest tak, że dziecko oddycha ustami, bo niemowlaki nie umieją (tak mi lekarz mówił). U nas ma często otwarte usteczka i to od urodzenia. Położna zwróciła na to uwagę i mówiła, że faktycznie mogą być problemy logopedyczne, żeby mieć to na uwadze. Pediatra z kolei kazał wyluzować, że to nic takiego. Więc co człowiek, to opinia. Synek mi na samym cycu w ogóle nie przybierał, dopiero jak odciągałam, czyli może właśnie w tym był problem. Jak wystąpią problemy z jedzeniem i mówieniem to na pewno się wybiorę do neurologopedy. Teraz może faktycznie nie ma co panikować
I niestety wiem co mowie. Syn koleżanki, widziałam go jak mial 9 miesiecy. Mówiłam go ze wymaga rehabilitacji bo jest wiotki. Ale kazdy jej mowil ze spokojnie ma czas. Nawet pediatra:/. I teraz ma 5 lat i w końcu do niej dotarlo, ze jednak bez ćwiczeń nic sie nie zmieni. Jest rehabilitowany i od roku chodzi do logopedy. Niestety buzia dalej otwarta.
Takze lepiej skonsulować to z DOBRYM/POLECANYM logopeda -
Poli9106 wrote:Iwa jak u ciebie się objawialy problemy z tarc4 ca? Gadalam dzisiaj z mama i napomknela mi,ze moze moje bóle i swedzenie ciala jest z tym zwiazane,przetluszczaja mk się wlosy,mam sucha skórę,kg lecą w gore jak popieprzone.Ale Noe wiem jakie badania powinnam zrobić czy tylko tsh,ft4 czy coś jeszcze,do lekarza wolę iść już z wynikami
-
Poli tu znalazłam objawy :
Najczęstsze objawy niedoczynności tarczycy:
– skurcze mięśni
– zaparcie
– przyrost masy ciała (nadwaga)
– zmęczenie
– kłopoty z pamięcią
– wypadanie włosów
– sucha skóra
– drażliwość
– nietolerancja zimna
– obniżone libido
– depresja
– słabość
-
Dziewczyny polecam przed pierwsza wizyta u endo zrobić tsh ft 3 ft4 i oba przeciwciała. Samo tsh nic nie mówi o tarczycy. To nawę nie jest hormon tarczycy. Może byc w nirmie a tarczyca miec stan zapalny
-
Iwa81 wrote:Poli tu znalazłam objawy :
Najczęstsze objawy niedoczynności tarczycy:
– skurcze mięśni
– zaparcie
– przyrost masy ciała (nadwaga)
– zmęczenie
– kłopoty z pamięcią
– wypadanie włosów
– sucha skóra
– drażliwość
– nietolerancja zimna
– obniżone libido
– depresja
– słabość
W przyszłym tygodniu zrobię te badania,miałam zrobić w tym ale w czw ten kurs na rzęsy ,dzisiaj ortodonta i maz się musi urwac z pracy zeby być z mala.