Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ tą otwartą buźką to nie jest tak, że dziecko oddycha ustami, bo niemowlaki nie umieją (tak mi lekarz mówił). U nas ma często otwarte usteczka i to od urodzenia. Położna zwróciła na to uwagę i mówiła, że faktycznie mogą być problemy logopedyczne, żeby mieć to na uwadze. Pediatra z kolei kazał wyluzować, że to nic takiego. Więc co człowiek, to opinia. Synek mi na samym cycu w ogóle nie przybierał, dopiero jak odciągałam, czyli może właśnie w tym był problem. Jak wystąpią problemy z jedzeniem i mówieniem to na pewno się wybiorę do neurologopedy. Teraz może faktycznie nie ma co panikować
-
hiacynta99. wrote:My sie meczymy z katarem od czwartku! Tez masakra ! W dzien wogole mu nie przeszkadza ale w nocy! Rzuca sie! Steka! Jak mu smok wypadnie zaraz daje znać ! Nie budzi sie! Ale musze wstac z 15 razy do smoczka
ja swojemu daje kropelki na nic, smaruje maścią która ułatwia oddychanie, i jakos budujemy do rana
Po tylu dniach odciągania kataru! Jak usłyszy odkurzacz rzuca sie jak padalec
Unas katar po szczepieniu sie pojawił
U nas nie było kataru, ale po rzucaniu się i stękaniu pojawił się Ząb
-
JustyśM wrote:O nieee bez czekolady....
a wracając do tarczycy, bo zapomniałam odpisać,
U mnie niedoczynność ujawniła się w ciążym brałam letrox, najwyższa dawka jaką miałam to 100. Miałam brać do porodu, potem nie, i 3-me po porodzie zrobić tsh żeby sprawdzić czy niedoczynność pozostała, i niestety tak.
ponad 4 w wynikach i z powrotem biorę 50 letrox, po 3 m-cach znowu badanie i zwiększenie albo pozostawienie dawki, -
Gratulujemy kolejnego ząbka
u nas tak się pięknie prezentuje mały kasownik 
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d15f90de7c95.jpg
Mamy labradora 8 letniego. Choruje na padaczkę i leki które dostaje od 7 lat niestety bardzo wyniszczają wątrobę więc wiedzieliśmy że prędzej czy później będzie problem. Ale myśleliśmy że nie nastąpi to tak szybko i od razu aż tak bardzo nie powali nam psiura. Nie tracimy jednak nadziei, musi być dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 23:05
Kłosia, SShape, JustyśM, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość
-
Iwa jak u ciebie się objawialy problemy z tarczyca? Gadalam dzisiaj z mama i napomknela mi,ze moze moje bóle i swedzenie ciala jest z tym zwiazane,przetluszczaja mk się wlosy,mam sucha skórę,kg lecą w gore jak popieprzone.Ale Noe wiem jakie badania powinnam zrobić czy tylko tsh,ft4 czy coś jeszcze,do lekarza wolę iść już z wynikami
-
Jesli ma często otwarte usta to możliwe ze ma wiotkie mięśnie. Nie czekaj na problemy logopedyczne bo potem tego nie nadrobicie albo będzie wymagało barodzo dużej pracy. Lepiej wybrac sie do dobrego logopedy juz teraz. Dziecko nie musi mówić żeby z nim ćwiczyć. Na poczatku są masaże, potemcwiczenia z porkiem, dmuchaniem, wystawianiem języka jak jest nieco starsze. Skoro pplozna zwrocila uwagę to może byc cos na rzeczy.i.am.chappie wrote:Z tą otwartą buźką to nie jest tak, że dziecko oddycha ustami, bo niemowlaki nie umieją (tak mi lekarz mówił). U nas ma często otwarte usteczka i to od urodzenia. Położna zwróciła na to uwagę i mówiła, że faktycznie mogą być problemy logopedyczne, żeby mieć to na uwadze. Pediatra z kolei kazał wyluzować, że to nic takiego. Więc co człowiek, to opinia. Synek mi na samym cycu w ogóle nie przybierał, dopiero jak odciągałam, czyli może właśnie w tym był problem. Jak wystąpią problemy z jedzeniem i mówieniem to na pewno się wybiorę do neurologopedy. Teraz może faktycznie nie ma co panikować

I niestety wiem co mowie. Syn koleżanki, widziałam go jak mial 9 miesiecy. Mówiłam go ze wymaga rehabilitacji bo jest wiotki. Ale kazdy jej mowil ze spokojnie ma czas. Nawet pediatra:/. I teraz ma 5 lat i w końcu do niej dotarlo, ze jednak bez ćwiczeń nic sie nie zmieni. Jest rehabilitowany i od roku chodzi do logopedy. Niestety buzia dalej otwarta.
Takze lepiej skonsulować to z DOBRYM/POLECANYM logopeda -
Wiesz co ja nawet nie wiedziałam ze mam, bo nie kojarzyłam objawów, dopiero jak gin zlecila mi podstawowe badania to wtedy wyszlo a potem pokojarzylam objawy, na pewno: tycie, sucha skóra, a przez to zwedzenie, nadmierna potliwosc, mnie jeszcze troche dusilo,suchu kaszel w nocy. Ja robie tsh, ft4 robilam tylko w ciazy czy dziecko ok.Poli9106 wrote:Iwa jak u ciebie się objawialy problemy z tarc4 ca? Gadalam dzisiaj z mama i napomknela mi,ze moze moje bóle i swedzenie ciala jest z tym zwiazane,przetluszczaja mk się wlosy,mam sucha skórę,kg lecą w gore jak popieprzone.Ale Noe wiem jakie badania powinnam zrobić czy tylko tsh,ft4 czy coś jeszcze,do lekarza wolę iść już z wynikami
-
Poli tu znalazłam objawy :
Najczęstsze objawy niedoczynności tarczycy:
– skurcze mięśni
– zaparcie
– przyrost masy ciała (nadwaga)
– zmęczenie
– kłopoty z pamięcią
– wypadanie włosów
– sucha skóra
– drażliwość
– nietolerancja zimna
– obniżone libido
– depresja
– słabość
-
Dziewczyny polecam przed pierwsza wizyta u endo zrobić tsh ft 3 ft4 i oba przeciwciała. Samo tsh nic nie mówi o tarczycy. To nawę nie jest hormon tarczycy. Może byc w nirmie a tarczyca miec stan zapalny
-
To ja nie mam tylko wypadania wlosow i obnizonego libido.Iwa81 wrote:Poli tu znalazłam objawy :
Najczęstsze objawy niedoczynności tarczycy:
– skurcze mięśni
– zaparcie
– przyrost masy ciała (nadwaga)
– zmęczenie
– kłopoty z pamięcią
– wypadanie włosów
– sucha skóra
– drażliwość
– nietolerancja zimna
– obniżone libido
– depresja
– słabość
W przyszłym tygodniu zrobię te badania,miałam zrobić w tym ale w czw ten kurs na rzęsy ,dzisiaj ortodonta i maz się musi urwac z pracy zeby być z mala.

[/link]