X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czasami te kobiety jak pobierają to tak na żywca, ostro włoży igłę i rusza, mi ostanio na becie tak kobieta zrobiła, poruszała w lewo w prawo i myślałam że tam nie wytrzymam ale córka ze mną była i musiałam być dzielna :) A później niespodzianka po pobraniu wielki siniak <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, dzisiaj na 19 mam pierwszą wizytę u gina, boje się strasznie.
    Proszę o trzymanie kciukow!:)

Wiaterek, xpatiiix3, monilia84, mybabylove, Palinas89, CassieMK, bimba, Różyczka, hiacynta99, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maialenn zaciśniete <3

Maialenn, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi pierwszy raz tak, ale kiedyś dla Neli tak suka zrobiła to tak mordę rozdarłam na Nią dlatego nie lubię Naszego lab.. Zazwyczaj chodzę tylko diagnostyka albo przyszpitalne w tych dwóch świetnie pobierają nigdy nic nie czuje i dzieci nigdy nie płaczą tam ;)

I efekt jak zwykle meeeeeega sinior...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 10:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialen będzie dobrze! :)
    Ja jeszcze 4 godziny do podgladania maluszka, mam nadzieję, że jest cały i zdrowy. Daje mi nieźle popalić przez te wymioty i całodzienne mdłości, ale zgadzam się na wszystko :p

Pogoda dziś jesienna, deszcz padał całą noc, a teraz pochmurno i mrzawka. U was też tak brzydko?

Maialenn, mybabylove, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta pogoda brzydzitka strasznie, ponuro, ciemno, brrrr....

PS. Maluszek na pewno cały i zdrowy :)

4 Aniołki
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta na pewno z maleństwem wszystko ok, rośnie na droźdżach <3

A pogoda dupiata u Nas, nie lubię takiej pogody bo nie nastraja mnie to do działania :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:16

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda nijaka, szaro, buro i ponuro ;/ jak wstałam o 8 to było tak ciemno w domu że myślałam że to jeszcze noc a tu zonk 8:00 i pora wstać bo dziecko było głodne :D ciężki los matki polki, najchętniej klapła bym na łóżko i pospała tak jak kiedyś do 11 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa ja robiłam te badania w lipcu przed laparoskopia także mam z głowy

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:16

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 2 razy w każdej ciąży w 1 i 3 trym miałam robione dzisiaj albo jutro ew w poniedziałek pojadę bo musze Różyczka igg hbs hcv hiv wr i czystość pochwy i za to już na bank więcej niż 200 nie zapłacę co nie.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie typowo barowa pogoda.. ciemno,deszczownie i zimno aż się wychodzić nie chce... siedzę w pracy i próbuje Was czytać na bieżąco jak tylko mogę ale nie zawsze wszystko jestem w stanie ogarnąć...

tak się zastanawiam jak Was czytam że ja to chyba w ciąży dziwnej jestem bo zero jakiś objawów.. a jak pamiętam to u mnie w rodzinie jeszcze dobrze Bratowe czy siostra nie zdążyły powiedzieć że są w ciąży a już wymiotowały...
    Co mnie napawa dużym stresem co z maluszkiem że jeszcze się mi nic nie dzieje, a na dodatek ostatnia sam pęcherzyk był i boje się że może się nie rozwijać jak należy.... eh dobrze że udało mi się do swojego Ośrodka na środę dostać to może już coś będzie widać... bo z moją lekarką dopiero na 20.10 jestem umówiona chyba troszkę daleki termin mi dała....

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka mi oprócz bolacych cycków nic w zasadzie nie jest. Nie boli mnie brzuch, czasami tylko zakłuja jajniki, niedobze mi jest po kawie i jestem cały czas głodna. To tyle z objawów. Na tym etapie jak masz pęchcerzyk to jest super więc nie masz się co martwić. Każdy onaczej przechodzi ciąże, jedna moja siostra miała strasznie duze cycki, a druga z kolei prawie nic. To co nas łączy to brak wymiotów i w zasadzie tyle :)

4 Aniołki
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś skłamałam teściowej ze okres mam - taka z niej wróżka , przepowiednia i usg w jednym a i tak uwierzyła. Mnie nic się nie dzieje ale tak miałam w poprzednich ciążach tylko wrażliwe piersi i częste siku a dziś czuje takie ciągniecie w pachwinach na dole - pewnie sie rozciągamy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to pierwsza ciąża wiec pewnie dlatego tak panikuję..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mybabylove wrote:
    Widzę że dużo dziewczyn stara się o rodzeństwo w krótkim odstępie wiekowym :) U męża w rodzinie przeważnie mają dwójkę dzieci, rok po roku. U mnie w rodzinie różnica między jednym a drugim to 14 lat, powiem wam że to jest coś okropnego, zero zrozumienia, dzieci się w ogóle nie rozumieją, jedno o drugie jest zazdrosne, krzyczą, biją się ... masakra ;/ ale wiadomo to zależy też od wychowania, ja zawsze uczyłam małą że trzeba się dzielić, że nie wolno się bić, jak na razie nie mam z nią problemów, zobaczymy jak przyniesie to do wiadomości że za 9 miesięcy zostanie starszą siostrą, na razie jej nic nie mówię, nie pokazuję, ale jak zacznie brzuszek rosnąć to będę jej tłumaczyć że tam rośnie dzidzi, ona raczej jest mądrą dziewczynką, na pewno zrozumie :)
    Moja koleżanka tak ma! Jej córa ma już 17 lat, a synek 3 latka! Synuś mamusi, siostra zakochana w braciuszku, częściowo ma już swoje życie, ale z drugiej strony bardzo pomaga, wychodzi z małym na spacery, kiedy trzeba zostaje z nim w domu! Też miała 14 lat jak się urodził, ale wtedy też musieli poświęcać jej sporo czasu, bo to taki dziki wiek 14-15 lat ;) Ale wszystko jest super, kontakt mają świetny! Bardzo mi się to u nich podoba. U nich taka różnica wynika z tego, że jej po córce powiedzieli, że następna ciąża będzie zagrażała życiu matki, medycyna poszła do przodu ona się podleczyła i ciążę zniosła wspaniale, pracowała do samego poródu (ma działalność swoją), poród bez problemów. Ona ma teraz 40 lat, synuś 3, córa 17, ojciec też 40. Świetna rodzinka :)

monilia84, mybabylove lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka, ale z Ciebie spryciara ;)

Moi teściowie jeszcze nie wiedzą, bo Mąż bardzo chce informować o nowym członku rodziny osobiście, ale nie był nauczony w domu mówienia o czymkolwiek, więc ma wielkie opory. Siedzieliśmy u nich ostatnio 4 godziny, już teściowa zaczynała ziewać ze zmęczenia, a Maciej poruszał wszystkie okoliczne tematy (kupujemy samochód, gadaliśmy trochę o wózkach, trochę o dzieciach znajomych i bratankach), ale o dziecku nie powiedział ;)

A moi rodzice i siostry wiedzą, reszcie powiemy w listopadzie, bo wtedy się widzimy na Wszystkich Świętych na cmentarzu, a potem na imprezie ;)

8zctp1.png
    sF2up2.png

Wysłany: 25 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ten Dino to chyba tylko w kujawsko-pomorskim. bynajmniej tam je widuję!
    I na pewno całe łódzkie!

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj gin założył kartę ciąży, na ostatniej wizycie byłam u niego z morfologią, toxo i cyto, teraz nic nie zlecał, bo stwierdził, że jestem osłabiona po co mnie jeszcze kłóć :) na następnej wizycie zleci już z moczem i glukozą :P

Wiaterek, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ