X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka życzę zdrówka :)

Williams trzymam kciuki za wizytę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams powodzenia, daj znać po wizycie :)

Malinka zdrówka :*

Dziewczyny przypadkiem odkryłam coś genialnego na zaparcia - kupiłam sobie wczoraj chrupie pieczywo żytnie z dużą ilością błonnika. Zjadłam 2 kromeczki na kolację z małym jogurtem jagodowym i dziś rano obudziła mnie chęć pójścia do wc i wcale nie na siusiu :D jutro zrobię zapasy tego chlebka :))

ma_lina lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej firmy to pieczywko?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Williams powodzenia, daj znać po wizycie :)

Malinka zdrówka :*

Dziewczyny przypadkiem odkryłam coś genialnego na zaparcia - kupiłam sobie wczoraj chrupie pieczywo żytnie z dużą ilością błonnika. Zjadłam 2 kromeczki na kolację z małym jogurtem jagodowym i dziś rano obudziła mnie chęć pójścia do wc i wcale nie na siusiu :D jutro zrobię zapasy tego chlebka :))

hejka,
    też muszę wypróbować to pieczywo na zaparcia, bo u mnie śliwki czy maślanka nie dają rady :(
    ja nie mam mdłości, ale czuję jakąś taką gulę na żołądku i przez to brak apetytu :( czy któraś tak ma?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ledwo co wstałam I już wymioty :(

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Jakiej firmy to pieczywko?

Tovago - nie znam tej firmy, kupiłam w sklepie Dino (otwarli u nas na wsi miesiąc temu taki dziwny sklep, ponoć w niektórych regionach Polski sieć dość popularna), ale myślę, że z innych firm też się nadadzą. Na moim jest napisane, że nie ma cukru, ma ograniczoną ilość tłuszczu i wzbogacony o błonnik. 70% pełnego ziarna i w składzie żadnych świństw i zadziałał :D Czuję się dziś jak nowo narodzona, masakra, człowiek sobie z rana ulży i od razu mu lepiej haha :))

bimba lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta współczuje wymiotów :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo dziewczyn stara się o rodzeństwo w krótkim odstępie wiekowym :) U męża w rodzinie przeważnie mają dwójkę dzieci, rok po roku. U mnie w rodzinie różnica między jednym a drugim to 14 lat, powiem wam że to jest coś okropnego, zero zrozumienia, dzieci się w ogóle nie rozumieją, jedno o drugie jest zazdrosne, krzyczą, biją się ... masakra ;/ ale wiadomo to zależy też od wychowania, ja zawsze uczyłam małą że trzeba się dzielić, że nie wolno się bić, jak na razie nie mam z nią problemów, zobaczymy jak przyniesie to do wiadomości że za 9 miesięcy zostanie starszą siostrą, na razie jej nic nie mówię, nie pokazuję, ale jak zacznie brzuszek rosnąć to będę jej tłumaczyć że tam rośnie dzidzi, ona raczej jest mądrą dziewczynką, na pewno zrozumie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Aż wam zazdroszczę, bo ja mam dopiero za 2 tygodnie :(

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Cześć, zaraz poczytam co u Was ale strasznie dużo stron szok pewnie parę odczytać tylko.
    Jadę dzisiaj na wizytę ok 13 i juz mam stres lekkiego :-) wszystko się okaże co i jak.Nadal bez objawow u mnie poza delikatnym cmieniem brzucha.Do tego stopnia ze prowadzę zajęcia na normalnych obrotach,że wczoraj spinning rano i power ABT wieczorem i ok.Mam nadzieje ze wszystko prawidłowo jest..

Wiliams ja też mam dzisiaj wizytę o 12:40 więc stresujemy się razem :P

Też kiedyś prowadziam zajęcia fitnes, była to moja pierwsza praca po studiach ;) (oczywiście chamy nie chcieli mi dać umowy i pół roku pracowałam na czarno)

tylko kurna ja miałam 2 dni w tygodniu i raz 3h pod rząd a raz 2h pod rząd ( na początku nogi w dupkę mi właziły po tych 3h)

f2w3lbet8drjkbd1.png

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mybabylove wrote:
    Widzę że dużo dziewczyn stara się o rodzeństwo w krótkim odstępie wiekowym :) U męża w rodzinie przeważnie mają dwójkę dzieci, rok po roku. U mnie w rodzinie różnica między jednym a drugim to 14 lat, powiem wam że to jest coś okropnego, zero zrozumienia, dzieci się w ogóle nie rozumieją, jedno o drugie jest zazdrosne, krzyczą, biją się ... masakra ;/ ale wiadomo to zależy też od wychowania, ja zawsze uczyłam małą że trzeba się dzielić, że nie wolno się bić, jak na razie nie mam z nią problemów, zobaczymy jak przyniesie to do wiadomości że za 9 miesięcy zostanie starszą siostrą, na razie jej nic nie mówię, nie pokazuję, ale jak zacznie brzuszek rosnąć to będę jej tłumaczyć że tam rośnie dzidzi, ona raczej jest mądrą dziewczynką, na pewno zrozumie :)

Ja właśnie też zauważyłam, że jak jest taka różnica 1-3 lata, to dzieci się świetnie dogadują. Chociaż...między mną a moim bratem też jest 2 lata, a dogaduję się z Nim do dziś raczej średnio, ale to dlatego, że On ma bardzo specyficzny charakter, jest mało rodzinny i nie ma w Nim za grosz empatii. I to chyba nie zawsze wina wychowania, czasem osobowości, bo ja nie uważam, żeby mnie Rodzice źle wychowali ;-) hihi :D

My planujemy też drugie w niedużym odstępie czasu, jeśli w naszym przypadku się tak da w ogóle, bo to wyścig również z endometriozą... Mnie się marzy w sumie trójeczka, no ale życie pokaże jak będzie :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mybabylove- ja też muszę czekać do 7 . 10 mam nadzieje że szybko zleci jak ten tydzień nie mogę uwierzyć że już piątek

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie ehehhe, bo pomiędzy moimi robaczkami będzie 9 lat różnicy, ale moja córka to jest taka opiekunka wszystkich dzieci że myślę, że z siostrą to się jakoś dogada ale z bratem to się będzie raczej tłukła hehe :)
    Nio zobaczymy :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ten chlebek to na bank działa tylko w połaczeniu z szoko bonsami :PP

Ja na zaparcia polecam ogólnie więcej się ruszać, wystarczy spacer taki z 30 min rano i wieczorem i już będzie lepiej.

Do tego nie można zapomnieć o piciu wody. Bo czasami kobiety nie zwracają na to w ogóle uwagi, a właście w tym tkwi często problem.

Jak jecie produkty z błonnikiem, to do tego również trzeba pić regularnie wodę, bo będzie odwrotny efekt ;)

Przeczytałam strony wcześniej i gratuluję serduszka u Agnieszki!! piękny dzidziuś już rośnie :))))

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!

f2w3lbet8drjkbd1.png

CassieMK lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mybabylove wrote:
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Aż wam zazdroszczę, bo ja mam dopiero za 2 tygodnie :(

ja też :/

Powiem Ci, ze obserwuje u mojej siostry, różnica miedzy siostrai wycodzi jakieś 2,5 roku. Siostra mówi, ze czasami starsza jest strasznie zaborcza, jakby chciała zwrócić na siebie uwagę, ale ogólnie młodszą bardzo dobrze przyjmuje. No teskt w stylu "My Ali nie oddamy, bo my ją bardzo kochamy" rozczulił mnie do tego stopnia, że sie oczy zaszkliły. Ogólnie to ją głaszcze, przytula itp. Siostra jej tłumaczyła wszystko od początku co sie dziej w brzuchu i ze bezie miała siostrę :)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja właśnie też zauważyłam, że jak jest taka różnica 1-3 lata, to dzieci się świetnie dogadują. Chociaż...między mną a moim bratem też jest 2 lata, a dogaduję się z Nim do dziś raczej średnio, ale to dlatego, że On ma bardzo specyficzny charakter, jest mało rodzinny i nie ma w Nim za grosz empatii. I to chyba nie zawsze wina wychowania, czasem osobowości, bo ja nie uważam, żeby mnie Rodzice źle wychowali ;-) hihi :D

My planujemy też drugie w niedużym odstępie czasu, jeśli w naszym przypadku się tak da w ogóle, bo to wyścig również z endometriozą... Mnie się marzy w sumie trójeczka, no ale życie pokaże jak będzie :)

Chyba mnie też źle wychowali bo ja mam 25 lat, moja siostra 6 :D I gdzie tu logika? Ja się w życiu z dzieckiem nie kłóciłam a z nią, nie ma dnia żebym wobec niej była spokojna, a jak mała się urodziła to był już wielki bulwers bo jak przychodziły goście to ona coś dostawała a moja siostra nie i wtedy był płacz, na początku oczywiście między nimi było ok, Zuzanka, Zuzanka, a z czasem weź ją, oddaj, biły się :O jedna, drugiej zabierały zabawki, z czasem przestałam mieć już nad wszystkim kontrolę :D Na szczęście poszła do szkoły i jakoś zmądrzała

CassieMK lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:16

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 19msc miedzy synem a córką i teraz 18msc odstepu między córką a 3 no i 3 latka między najstarszym a najmłodszym ;)

Monilia współczuję :* aby szybko zeszła ta opuchlizna..

Ja byłam na pobraniu sucz mi tak pobierała nadlubala żywcem w ręku wysuwala i wsuwala pod innym kątem igłę brr jak bolało myślałam że zemdleć jeszcze w poczekalni za każdą ciąża mam ataki duszności...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ten Dino to chyba tylko w kujawsko-pomorskim. bynajmniej tam je widuję!

Ja mieszkam na Śląsku ;) ale to chyba pierwszy w regionie :) Znajomi mówili, że w Opolu też są te sklepy, więc chyba sieć zaczyna się rozrastać, ale to nie jest typowy dyskont, wolałabym tu u nas Biedronkę, albo Lidla, a nie takie badziewie...

Paulina, mówisz? To dobrze, bo właśnie dojadam czokusie :D :D tylko nie mogę za bardzo szeleścić, bo mąż śpi po nocce hihi :D

pati, co za babka :-/ dobrze, że u nas w lab jest taka, że ja nawet nigdy nic nie czuję! a co za badania robisz?

Palinas89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ