Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Williams powodzenia, daj znać po wizycie
Malinka zdrówka :*
Dziewczyny przypadkiem odkryłam coś genialnego na zaparcia - kupiłam sobie wczoraj chrupie pieczywo żytnie z dużą ilością błonnika. Zjadłam 2 kromeczki na kolację z małym jogurtem jagodowym i dziś rano obudziła mnie chęć pójścia do wc i wcale nie na siusiujutro zrobię zapasy tego chlebka
)
ma_lina lubi tę wiadomość
-
CassieMK wrote:Williams powodzenia, daj znać po wizycie
Malinka zdrówka :*
Dziewczyny przypadkiem odkryłam coś genialnego na zaparcia - kupiłam sobie wczoraj chrupie pieczywo żytnie z dużą ilością błonnika. Zjadłam 2 kromeczki na kolację z małym jogurtem jagodowym i dziś rano obudziła mnie chęć pójścia do wc i wcale nie na siusiujutro zrobię zapasy tego chlebka
)
hejka,
też muszę wypróbować to pieczywo na zaparcia, bo u mnie śliwki czy maślanka nie dają rady
ja nie mam mdłości, ale czuję jakąś taką gulę na żołądku i przez to brak apetytuczy któraś tak ma?
-
nick nieaktualny
-
ma_lina wrote:Jakiej firmy to pieczywko?
Tovago - nie znam tej firmy, kupiłam w sklepie Dino (otwarli u nas na wsi miesiąc temu taki dziwny sklep, ponoć w niektórych regionach Polski sieć dość popularna), ale myślę, że z innych firm też się nadadzą. Na moim jest napisane, że nie ma cukru, ma ograniczoną ilość tłuszczu i wzbogacony o błonnik. 70% pełnego ziarna i w składzie żadnych świństw i zadziałałCzuję się dziś jak nowo narodzona, masakra, człowiek sobie z rana ulży i od razu mu lepiej haha
)
bimba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę że dużo dziewczyn stara się o rodzeństwo w krótkim odstępie wiekowym
U męża w rodzinie przeważnie mają dwójkę dzieci, rok po roku. U mnie w rodzinie różnica między jednym a drugim to 14 lat, powiem wam że to jest coś okropnego, zero zrozumienia, dzieci się w ogóle nie rozumieją, jedno o drugie jest zazdrosne, krzyczą, biją się ... masakra ;/ ale wiadomo to zależy też od wychowania, ja zawsze uczyłam małą że trzeba się dzielić, że nie wolno się bić, jak na razie nie mam z nią problemów, zobaczymy jak przyniesie to do wiadomości że za 9 miesięcy zostanie starszą siostrą, na razie jej nic nie mówię, nie pokazuję, ale jak zacznie brzuszek rosnąć to będę jej tłumaczyć że tam rośnie dzidzi, ona raczej jest mądrą dziewczynką, na pewno zrozumie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
williams1 wrote:Cześć, zaraz poczytam co u Was ale strasznie dużo stron szok pewnie parę odczytać tylko.
Jadę dzisiaj na wizytę ok 13 i juz mam stres lekkiegowszystko się okaże co i jak.Nadal bez objawow u mnie poza delikatnym cmieniem brzucha.Do tego stopnia ze prowadzę zajęcia na normalnych obrotach,że wczoraj spinning rano i power ABT wieczorem i ok.Mam nadzieje ze wszystko prawidłowo jest..
Wiliams ja też mam dzisiaj wizytę o 12:40 więc stresujemy się razem
Też kiedyś prowadziam zajęcia fitnes, była to moja pierwsza praca po studiach(oczywiście chamy nie chcieli mi dać umowy i pół roku pracowałam na czarno)
tylko kurna ja miałam 2 dni w tygodniu i raz 3h pod rząd a raz 2h pod rząd ( na początku nogi w dupkę mi właziły po tych 3h)
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
mybabylove wrote:Widzę że dużo dziewczyn stara się o rodzeństwo w krótkim odstępie wiekowym
U męża w rodzinie przeważnie mają dwójkę dzieci, rok po roku. U mnie w rodzinie różnica między jednym a drugim to 14 lat, powiem wam że to jest coś okropnego, zero zrozumienia, dzieci się w ogóle nie rozumieją, jedno o drugie jest zazdrosne, krzyczą, biją się ... masakra ;/ ale wiadomo to zależy też od wychowania, ja zawsze uczyłam małą że trzeba się dzielić, że nie wolno się bić, jak na razie nie mam z nią problemów, zobaczymy jak przyniesie to do wiadomości że za 9 miesięcy zostanie starszą siostrą, na razie jej nic nie mówię, nie pokazuję, ale jak zacznie brzuszek rosnąć to będę jej tłumaczyć że tam rośnie dzidzi, ona raczej jest mądrą dziewczynką, na pewno zrozumie
Ja właśnie też zauważyłam, że jak jest taka różnica 1-3 lata, to dzieci się świetnie dogadują. Chociaż...między mną a moim bratem też jest 2 lata, a dogaduję się z Nim do dziś raczej średnio, ale to dlatego, że On ma bardzo specyficzny charakter, jest mało rodzinny i nie ma w Nim za grosz empatii. I to chyba nie zawsze wina wychowania, czasem osobowości, bo ja nie uważam, żeby mnie Rodzice źle wychowalihihi
My planujemy też drugie w niedużym odstępie czasu, jeśli w naszym przypadku się tak da w ogóle, bo to wyścig również z endometriozą... Mnie się marzy w sumie trójeczka, no ale życie pokaże jak będziePalinas89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie straszcie ehehhe, bo pomiędzy moimi robaczkami będzie 9 lat różnicy, ale moja córka to jest taka opiekunka wszystkich dzieci że myślę, że z siostrą to się jakoś dogada ale z bratem to się będzie raczej tłukła hehe
Nio zobaczymy
Trzymam kciuki za wszystkie wizytująceAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Cassie, ten chlebek to na bank działa tylko w połaczeniu z szoko bonsami :PP
Ja na zaparcia polecam ogólnie więcej się ruszać, wystarczy spacer taki z 30 min rano i wieczorem i już będzie lepiej.
Do tego nie można zapomnieć o piciu wody. Bo czasami kobiety nie zwracają na to w ogóle uwagi, a właście w tym tkwi często problem.
Jak jecie produkty z błonnikiem, to do tego również trzeba pić regularnie wodę, bo będzie odwrotny efekt
Przeczytałam strony wcześniej i gratuluję serduszka u Agnieszki!! piękny dzidziuś już rośnie)))
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!
CassieMK lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
mybabylove wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Aż wam zazdroszczę, bo ja mam dopiero za 2 tygodnie
ja też
Powiem Ci, ze obserwuje u mojej siostry, różnica miedzy siostrai wycodzi jakieś 2,5 roku. Siostra mówi, ze czasami starsza jest strasznie zaborcza, jakby chciała zwrócić na siebie uwagę, ale ogólnie młodszą bardzo dobrze przyjmuje. No teskt w stylu "My Ali nie oddamy, bo my ją bardzo kochamy" rozczulił mnie do tego stopnia, że sie oczy zaszkliły. Ogólnie to ją głaszcze, przytula itp. Siostra jej tłumaczyła wszystko od początku co sie dziej w brzuchu i ze bezie miała siostręWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyCassieMK wrote:Ja właśnie też zauważyłam, że jak jest taka różnica 1-3 lata, to dzieci się świetnie dogadują. Chociaż...między mną a moim bratem też jest 2 lata, a dogaduję się z Nim do dziś raczej średnio, ale to dlatego, że On ma bardzo specyficzny charakter, jest mało rodzinny i nie ma w Nim za grosz empatii. I to chyba nie zawsze wina wychowania, czasem osobowości, bo ja nie uważam, żeby mnie Rodzice źle wychowali
hihi
My planujemy też drugie w niedużym odstępie czasu, jeśli w naszym przypadku się tak da w ogóle, bo to wyścig również z endometriozą... Mnie się marzy w sumie trójeczka, no ale życie pokaże jak będzie
Chyba mnie też źle wychowali bo ja mam 25 lat, moja siostra 6I gdzie tu logika? Ja się w życiu z dzieckiem nie kłóciłam a z nią, nie ma dnia żebym wobec niej była spokojna, a jak mała się urodziła to był już wielki bulwers bo jak przychodziły goście to ona coś dostawała a moja siostra nie i wtedy był płacz, na początku oczywiście między nimi było ok, Zuzanka, Zuzanka, a z czasem weź ją, oddaj, biły się
jedna, drugiej zabierały zabawki, z czasem przestałam mieć już nad wszystkim kontrolę
Na szczęście poszła do szkoły i jakoś zmądrzała
CassieMK lubi tę wiadomość
-
U mnie jest 19msc miedzy synem a córką i teraz 18msc odstepu między córką a 3 no i 3 latka między najstarszym a najmłodszym
Monilia współczuję :* aby szybko zeszła ta opuchlizna..
Ja byłam na pobraniu sucz mi tak pobierała nadlubala żywcem w ręku wysuwala i wsuwala pod innym kątem igłę brr jak bolało myślałam że zemdleć jeszcze w poczekalni za każdą ciąża mam ataki duszności...Livia
Nela
Marcel
-
Dariaaa88 wrote:ten Dino to chyba tylko w kujawsko-pomorskim. bynajmniej tam je widuję!
Ja mieszkam na Śląskuale to chyba pierwszy w regionie
Znajomi mówili, że w Opolu też są te sklepy, więc chyba sieć zaczyna się rozrastać, ale to nie jest typowy dyskont, wolałabym tu u nas Biedronkę, albo Lidla, a nie takie badziewie...
Paulina, mówisz? To dobrze, bo właśnie dojadam czokusietylko nie mogę za bardzo szeleścić, bo mąż śpi po nocce hihi
pati, co za babkadobrze, że u nas w lab jest taka, że ja nawet nigdy nic nie czuję! a co za badania robisz?
Palinas89 lubi tę wiadomość