X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kasius Znajoma

Wysłany: 1 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze zadnych mdlosci. Z objawow mam tylko ciezkie, bolace piersi , od czasu do czasu bol brzucha. Poza tym nigdy nie bylam rannym ptaszkiem, kladlam sie spac pozno i pozno wstawalam. Teraz jak tylko sie wieczorem do lozka poloze to juz spie a budze sie kolo 6.30...

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy wogole pracujecie??? Jak tak to jak wam w pracy bo ja jak stoje 8godz i zapierdalam to mnie brzuch boli i plecy... ale wyjscia nie ma musze...

hiacynta99 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja od tygodnia jestem juz na l4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć pozytywnie samo to ze zaszłam bez pomocy lekarki w kolejnym cyklu miałam miec Clo+ pregnyl bo ostatnio niestety sie nie udalo i miałam powtarzać, a jesli by sie znowu nie udalo to klinika niepłodności . Chyba ze strachu przed klinika zaszłam haha bez lek bez ziół bez termometra, calkowicie olałam cykl!! Cieszyłam się wakacjami . I mam nadzieje ze będę się tu z wami cieszyć,że z endometrioza wygrałam po raz drugi oby do konca :P

anka418, ma_lina, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam test bo chciałam iść do solarium
    I żeby. Glupot nie narobić tak z głupia siknęłam i 2 krechy i od dzis L4 tylko ze ja mam szkodliwe warunki pracy : Praca fizyczna 3zmianowa, czynniki biologiczne, chemiczne i rakotwórcze tak ze odrazu poszłam ale jeszcze nikt nie wie ze ciążowe, boje sie komu kolwiek mówić .

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą ze l4 ciążowe. Poszłam w zasadzie od razu na l4 bo miałam taką możliwość to czemu miałam nie skorzystać? :) mam umowę na czas nieokreślony wiec czekają na mnie po macierzyskim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:05

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez pracuje z chemia ale takiej bliskiej stycznosci cay czas nie mam.. i tez boje sie powiedziec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Dziewczyny a czy wy wogole pracujecie??? Jak tak to jak wam w pracy bo ja jak stoje 8godz i zapierdalam to mnie brzuch boli i plecy... ale wyjscia nie ma musze...

Gdzies czytałam ze chyba tylko 3 godz można stać nie więcej !! Jak tylko możesz iść to idź na zwolnienie, dawniej 6lat do tylu latałam jak wariat, super się czułam, a teraz 2 lata starań i problemy

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    no ja tez pracuje z chemia ale takiej bliskiej stycznosci cay czas nie mam.. i tez boje sie powiedziec...
    Ja pracuje w sterylizatorni w szpitalu często sie cos wyleje kiedys Malo sie nie przytrułam a co dopier teraz!! Albo u nas benzyna powoduje bezplodnosc i uszkadza plod. W lutym jak zaszłam moja kierowniczka odrazu kazała mi iść na L4 a teraz jej nie powiedziała o ciazy bo będzie ryja darla ze znowu w ciazy jestem

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież w ciąży nie mogą was zwolnić wiec trochę nie rozumiem waszych obaw ;) chyba ze ogólnie nie chcecie zapeszyc to inna kwestia :)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie chce mowic jeszcze sama rozumiesz 3 poronienia.. wiec poczekam do usg mam dopiero 18.. jakbym powiedziala to bym dostala siedzaca prace ale narazie dmucham na zimne... jak bd mialo byc dobrze to bedzie.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,że nie można przesadzać tez z ta praca. Wiadomo są podstawy,chemia,noszenie,ale jak się lubi to czemu nie. Ja pracowałam prawie 8 miesięcy w zeszłej ciąży i uratowało mi to psychikę. Teraz jednak nie jestem pewna ile będę pracowała jeszcze. Nie mam umowy o pracę tylko działalność,wiec chora rzeczywistość jest taka ,ze finansowo bardziej mi się opłaca iść na zwolnienie teraz...:/11 września mam wizytę i jak zobaczę serduszko to podejmę decyzję :)
    Odpoczywajcie. U nas tak gorąco, że ho ho.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Przecież w ciąży nie mogą was zwolnić wiec trochę nie rozumiem waszych obaw ;) chyba ze ogólnie nie chcecie zapeszyc to inna kwestia :)
    Tzn nie chodź mi o zwolnienie tylko ze ja juz wszystkim powiem jak ostatnio i w 5 tyg juz bylo po wszystkim i ciężko Bylo mi później patrzę na te osoby jedne współczuły, a drugie sie cieszyly

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem po poronieniu, tez wszyscy wiedzieli musieliśmy później mówić co i jak ale jakoś mi to nie przeszkadza. Takie rzeczy się zdarzają zarówno w początku ciąży jak i później. Wypadki chodzą po ludziach i nic z tym nie zrobimy. Wiadomo że każdy robi jak uwaza i ja niczego nie potepiam :)

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja myślę,że nie można przesadzać tez z ta praca. Wiadomo są podstawy,chemia,noszenie,ale jak się lubi to czemu nie. Ja pracowałam prawie 8 miesięcy w zeszłej ciąży i uratowało mi to psychikę. Teraz jednak nie jestem pewna ile będę pracowała jeszcze. Nie mam umowy o pracę tylko działalność,wiec chora rzeczywistość jest taka ,ze finansowo bardziej mi się opłaca iść na zwolnienie teraz...:/11 września mam wizytę i jak zobaczę serduszko to podejmę decyzję :)
    Odpoczywajcie. U nas tak gorąco, że ho ho.

Tak normalnie to po 50 kg musze dźwigać 12 godz na nogach nawet jak bym chciała robic to mnie przeniosą do innej komórki.. A po co mi dodatkowy stres i uczenie sie nowej pracy.

Larisa, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie ważne!!!; kazda robi jak uważa. Najważniejsze dobro nasze i maluszka <3 jak sobie radzicie z upałami ??

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię ciepło :D mogłoby tak być cały czas :p

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się spocona, chociaż w pokoju jest chłodno. Upały nie są dla mnie. Czekam na zimę i cieszę się ogromnie, że latem nie będę chodzić z ciężkim brzuchem. Wiosna będzie świetną porą na rodzenie ;)

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje nie mam tego problemu tylko ze matura w maju ;) w kwietniu egzaminy także chce wszystko pozdawać już w marcu żeby się nie stresować że z egzaminu na porodowce wyląduje ze stresu albo w klasie że wody mi odejdą... :o hehe tym bardziej że boje się tego, że znowu urodze zbyt wcześnie..

A ja uwielbiałam brzuszek latem <3 Cudownie było ;) Zawsze chciałam w wakacje urodzić któregoś maluszka no ale mam już zimowego i jesiennego ,więc teraz wiosenny to i na letniego przyjdzie pora kiedyś :P hehe będą 4 pory roku ;)

Ahh w końcu zjadłam placków ziemniaczanych z marchewką a teraz się bycze :P

Ja tez mam za sobą poronienie ale wole się nie zamartwiać tym bo wiem ze będzie dobrze ;) moje dzieciątko miało by 29 września już roczek a ze zaszłam od razu w ciaze po poronieniu i urodziłam miesiąc wcześniej to 3 października moja córeczka kończy roczek ;) i tym się ciesze wole nie cofać się do tych złych wspomnień teraz żyję tym i ciesze się z tego dzieciątka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 16:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzis:

betaHCG 640.08 mIU/ml (po 6 dniach od pierwszej bety)
    estradiol 1376 pg/ml
    progesteron 51.89

no i... chyba klinika ma dobry sprzet, bo dr wypatrzyla pecherzyk :) ja osobiscie bym go nie dojrzala na tym ekranie, ona mi pokazala malutenka kropeczke. Pecherzyk ma na dzien dzisiejszy 0,18 cm, a endometrium 2 cm.

Jutro musze umawiac sie na wizyte juz do lekarza prowadzacego, mam nadzieje, ze bedzie ok. Teraz najgorsze bedzie czekanie. No i apropo jajnika lewego, co mnie klul, dr mowi, ze oba jajniki sa ok, wiec tez sie uspokoilam <3

Buziaki :*

ps a ja ostatnio 2 razy sie zastanawialam nad wedzonym tunczykiem i makrela hehe

xpatiiix3, hiacynta99, anka418, Bree lubią tę wiadomość

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ