X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Bree gratuluję rozgość się u Nas i dopisz do tabelki wrzuciłam link na pierwszą stronę ;)

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam Wam napisać miałam brać po jednej tabletce dupka no i jutro już mam być bez dupka gin nie widzi powodu by brać.. No więc oby było wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:24

anka418, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 tak bylam, no w sumie nadal jestem na OF :) Milo mi :)
    Larisa xpattix3 dzieki, ja rowniez W
    as pozdrawiam i gratuluje i zycze udanej, zdrowej i spokojnej ciazy :)
    Juz sie dopisalam do listy google :)

Asioczek86 czy Ty nie bylas na pazdziernikowych szczesciach? Ja skleroze mam i moze cos pomylilam ;) Widze ze obie poronilysmy w marcu a teraz obie sie tu spotykamy :) Swiat jest maly a zycie lubi zaskakiwac :)

Dziekuje za przyjecie w Wasze grono, jeszcze raz pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna :) Oby nasze ciaze byly zdrowe i udane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:49

xpatiiix3, hiacynta99, Larisa, asioczek86 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree patrze że masz córkę 2msc starsza ode mnie ;)

Bree lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree to kiedy parapetówka?? Juz się doczekać nie mogę hahaha :P a bo my z bree to mocne koleżanki jedna nie mogla zajść bez drugiej <3

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochana mialam ten sam dylemat z jajnikami ostatnio, nawet jeden tak klul, ze promieniowalo na biodro i krzyz - a dzis na USG czysto bylo. Chyba tak juz jest na poczatku ciazy <3

kciukam za przyrost - swoja droga, cos mi sie kojarzy Twoj nick z rozowej str staraczek :) chyba gdzies cie juz widzialam :P ale nie pamietam gdzie i kiedy hehe

Bylam na wątkach z endometrioza bo z tym sie borykam, POLICYSTYCZNE JAJNIKI, laparoskopia ktora miałam rok temu i wszystkie zielary .. Na tych wątkach bywałam :) może gdzies mnie widziałaś bo na of jestem hmm okolo 2 lat

Bree, Anna255 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Bree patrze że masz córkę 2msc starsza ode mnie ;)
    hehe to prawda, ja juz jestem rocznikowo jak dobre wino :D ale to tylko rocznikowo bo w duszy to ze mnie szalona i zwariowana malolata :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Bree to kiedy parapetówka?? Juz się doczekać nie mogę hahaha :P a bo my z bree to mocne koleżanki jedna nie mogla zajść bez drugiej <3

hehe to prawda :D wlasnie mialam pisac ale pomyslalam ze moze nie bedziesz sie chciala przyznawac publicznie do takiego swira jak ja :D ;)

Obiecalysmy sobie ze razem zajdziemy w ciaze i prosze :D

xpatiiix3, Larisa lubią tę wiadomość

preg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dzisiaj witam się z Wami z łóżka z okropnymi mdłościami i boję się wstać, żeby się nie nasiliły.. Pogoda za oknem zrobiła nam miłą niespodziankę pięknym pochmurnym niebem, wiaterkiem i deszczykiem, po ostatnich upałach wręcz marzyłam o takiej zmianie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co nie mam mdlosci, ale boje sie ze zwymiotuje jak pozniej bedzie test z obciazeniem z glukozy bleee <3

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och tak, ja się dziś obudziłam bardzo entuzjastycznie, bo pogoda cudowna ;) A już chwilę później mdłości od mycia zębów i zapachu kocich odchodów. Myślałam, że zaliczę pierwsze wymioty od 15lat. Ale już jest git, piję wodę z imbirem - póki co pomaga.

Uzupełniłam googleDoc.

Wczoraj zrobiłam betę (129) i progesteron (21). Jutro robię powtórkę, żeby zapobiec powtórce z rozrywki - pod koniec pierwszej ciąży miałam progesteron około 5,5. Jaki wynik ratuje mnie od luteiny? Macie z tym jakieś doświadczenia?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i mnie trzyma tez boje się wstawać dzieciaki porobione już przewinięte przebrane śniadanie jedzą ja dalej się położyłam na trochę ehh no i brzuchol coś boli i więzadła ciągną.. ale tragedii nie ma da się funkcjonować normalnie wezmę magne b6 i zjem śniadanie będzie lepiej ; )

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) u nas nadal brak objawów :) współczuję wam bardzo mdłości :*
    Pogoda w sam raz nawet przynajmniej duszno nie jest :)

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) u mnie tez brak objawow i mdlosci, tylko mi sie czesto odbija ale nie mdli wcale hmm, dzis rano wyskoczylam na powtorke bety,wyniki za 3 godz mam nadzieje ze cos uroslo.
    Gratulacje Bree i witaj w naszym majowkowym gronie :-)

anka418, Bree lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning Ladies :)

Ja nie mam mdlosci a raczej cos w rodzaju slinotoku, jest mi potwornie zimno tak ze spie pod koldra i kocem a wieczorami przesiaduje przed kominkiem :D
    urosly mi piersi ktore lubia bolec jak spie, sa ciezkie jak dwa kamienie :D

Jakos nie mam ochoty na cieple posilki, kanapki moga byc ale od cieplego mnie jakos odrzuca... pobolewa mnie podbrzusze na przemian z klujacymi jajnikami, czasami pobolewa krzyz i mam wrazenie jakby chcialo mis ie do kibelka na dluzsze posiedzenie :)

Za to jak bylam w pierwszej ciazy to wymiotowalam 8 miesiecy po kilkanascie razy na dzien :D Pod koniec ciazy wazylam o 3 kg mniej niz na jej poczatku :D brzuch mialam tak maly ze mozna bylo sie tak ubrac aby nikt nawet tej ciazy nie zauwazyl :D 9 miesiecy pasowaly mi jedne dresowe spodnie ktore pasowaly mi rowniez przed ciaza a wcale nie byly to jakies megawory :D w 9 m-cu wazylam 50 kg przy wzroscie 171 cm!!! A dzidzius urodzil sie zdrowy i mial 3500 g :) Z drugim bylo podobnie :)

pozdrawiam Was wszystkie i zycze udanego dnia :)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac - pierwsza wizyte u gina mam 12 wrzesnia, dotychczas nie robilam zadnej bety ani zadnych badan, po pierwsze w UK w ciazy nie robi sie bety na zadanie tylko jak jest niezbednie potrzebna, jesli komus bardzo zalezy to moze ja zrobic w prywatnej polskiej przychodni, ale najblizsza taka mam 2h jazdy samochodem w jedna strone :D i kosztuje 60 funtow czyli jakies 350 zl :D

Pomyslalam sobie ze jak ma byc dobrze to i tak bedzie, a to ze sprawdze bete nic mi nie da bo jak wynik bedzie niski to tylko bede sie stresowac a nic z tym zrobic sie nie da :) Ja jestem babka starej daty i robie tylko niezbedne badania :) Ale jak ktos lubi i chce to nie ma sprawy :)

anka418, Larisa lubią tę wiadomość

preg.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wam :)
    bree ja też cię pamiętam z forum poronienie i na belly w październikowych. byłam nawet krótko w grupie na fejsie, ale za mało tam bywałam, więc mnie usunęli ;) hiacyntę też pamiętam :)
    jak dziś nastroje? mnie delikatnie pobolewało dziś, więc staram się leżeć. dobrze że jestem bezrobotna ;)
    patii a po co miałaś brać dupka? tylko 1 tabletkę dziennie? hmmm

Bree lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja to przy pierwszej brzuch gigant jak przy bliźniakach a przy drugiej jeszcze większy aż strach się bać co teraz będzie :P aby było ok tak dalej bo jest znośnie ;) trochę muli na żołądku ale nie mdli ;)

Bree lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja witam się z wami po dwóch dniach bycia totalnym zombie. Takiego niemożliwego zmęczenia i senności się nie spodziewałam. Wczoraj od 8 rano nie byłam w stanie wykonać wokół siebie żadnej życiowej czynności bez gigantycznej walki ze zmęczeniem i podpierania głowy, przespałam kilka godzin w ciągu dnia i dopiero ok godz. 17 to fatalne zmęczenie odpuściło, aż do pójścia spać.

Pracuję z domu i szukam sposobów jak tu normalnie funkcjonować.

Dzisiaj o 8 zjadłam sniadanie i znowu spałam, aż do 12! Ale czuję, że teraz będzie dobrze. Dziewczyny słyszałyście żeby ktoś miał podobną przypadłość? To zupełnie rozwala normalne funkcjonowanie!!!:)

Widzę że zrobiłyście fajną listę - ja mam termin na 29.04. Xpatix - dopiszesz mnie?
    Zaraz wypełnię tabelkę na googlach - super pomysł:)

Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęłam dziś 6 tydzień ciąży :)) tzn. 6+ 0 :) Jupiiii!!!

asioczek86, Bree, xpatiiix3, anka418, Anna255 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ