X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Bree gratuluję rozgość się u Nas i dopisz do tabelki wrzuciłam link na pierwszą stronę ;)

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam Wam napisać miałam brać po jednej tabletce dupka no i jutro już mam być bez dupka gin nie widzi powodu by brać.. No więc oby było wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:24

anka418, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 tak bylam, no w sumie nadal jestem na OF :) Milo mi :)
    Larisa xpattix3 dzieki, ja rowniez W
    as pozdrawiam i gratuluje i zycze udanej, zdrowej i spokojnej ciazy :)
    Juz sie dopisalam do listy google :)

Asioczek86 czy Ty nie bylas na pazdziernikowych szczesciach? Ja skleroze mam i moze cos pomylilam ;) Widze ze obie poronilysmy w marcu a teraz obie sie tu spotykamy :) Swiat jest maly a zycie lubi zaskakiwac :)

Dziekuje za przyjecie w Wasze grono, jeszcze raz pozdrawiam wszystkie razem i kazda z osobna :) Oby nasze ciaze byly zdrowe i udane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 22:49

xpatiiix3, hiacynta99, Larisa, asioczek86 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree patrze że masz córkę 2msc starsza ode mnie ;)

Bree lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree to kiedy parapetówka?? Juz się doczekać nie mogę hahaha :P a bo my z bree to mocne koleżanki jedna nie mogla zajść bez drugiej <3

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochana mialam ten sam dylemat z jajnikami ostatnio, nawet jeden tak klul, ze promieniowalo na biodro i krzyz - a dzis na USG czysto bylo. Chyba tak juz jest na poczatku ciazy <3

kciukam za przyrost - swoja droga, cos mi sie kojarzy Twoj nick z rozowej str staraczek :) chyba gdzies cie juz widzialam :P ale nie pamietam gdzie i kiedy hehe

Bylam na wątkach z endometrioza bo z tym sie borykam, POLICYSTYCZNE JAJNIKI, laparoskopia ktora miałam rok temu i wszystkie zielary .. Na tych wątkach bywałam :) może gdzies mnie widziałaś bo na of jestem hmm okolo 2 lat

Bree, Anna255 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Bree patrze że masz córkę 2msc starsza ode mnie ;)
    hehe to prawda, ja juz jestem rocznikowo jak dobre wino :D ale to tylko rocznikowo bo w duszy to ze mnie szalona i zwariowana malolata :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Bree to kiedy parapetówka?? Juz się doczekać nie mogę hahaha :P a bo my z bree to mocne koleżanki jedna nie mogla zajść bez drugiej <3

hehe to prawda :D wlasnie mialam pisac ale pomyslalam ze moze nie bedziesz sie chciala przyznawac publicznie do takiego swira jak ja :D ;)

Obiecalysmy sobie ze razem zajdziemy w ciaze i prosze :D

xpatiiix3, Larisa lubią tę wiadomość

preg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dzisiaj witam się z Wami z łóżka z okropnymi mdłościami i boję się wstać, żeby się nie nasiliły.. Pogoda za oknem zrobiła nam miłą niespodziankę pięknym pochmurnym niebem, wiaterkiem i deszczykiem, po ostatnich upałach wręcz marzyłam o takiej zmianie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co nie mam mdlosci, ale boje sie ze zwymiotuje jak pozniej bedzie test z obciazeniem z glukozy bleee <3

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och tak, ja się dziś obudziłam bardzo entuzjastycznie, bo pogoda cudowna ;) A już chwilę później mdłości od mycia zębów i zapachu kocich odchodów. Myślałam, że zaliczę pierwsze wymioty od 15lat. Ale już jest git, piję wodę z imbirem - póki co pomaga.

Uzupełniłam googleDoc.

Wczoraj zrobiłam betę (129) i progesteron (21). Jutro robię powtórkę, żeby zapobiec powtórce z rozrywki - pod koniec pierwszej ciąży miałam progesteron około 5,5. Jaki wynik ratuje mnie od luteiny? Macie z tym jakieś doświadczenia?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i mnie trzyma tez boje się wstawać dzieciaki porobione już przewinięte przebrane śniadanie jedzą ja dalej się położyłam na trochę ehh no i brzuchol coś boli i więzadła ciągną.. ale tragedii nie ma da się funkcjonować normalnie wezmę magne b6 i zjem śniadanie będzie lepiej ; )

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) u nas nadal brak objawów :) współczuję wam bardzo mdłości :*
    Pogoda w sam raz nawet przynajmniej duszno nie jest :)

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) u mnie tez brak objawow i mdlosci, tylko mi sie czesto odbija ale nie mdli wcale hmm, dzis rano wyskoczylam na powtorke bety,wyniki za 3 godz mam nadzieje ze cos uroslo.
    Gratulacje Bree i witaj w naszym majowkowym gronie :-)

anka418, Bree lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning Ladies :)

Ja nie mam mdlosci a raczej cos w rodzaju slinotoku, jest mi potwornie zimno tak ze spie pod koldra i kocem a wieczorami przesiaduje przed kominkiem :D
    urosly mi piersi ktore lubia bolec jak spie, sa ciezkie jak dwa kamienie :D

Jakos nie mam ochoty na cieple posilki, kanapki moga byc ale od cieplego mnie jakos odrzuca... pobolewa mnie podbrzusze na przemian z klujacymi jajnikami, czasami pobolewa krzyz i mam wrazenie jakby chcialo mis ie do kibelka na dluzsze posiedzenie :)

Za to jak bylam w pierwszej ciazy to wymiotowalam 8 miesiecy po kilkanascie razy na dzien :D Pod koniec ciazy wazylam o 3 kg mniej niz na jej poczatku :D brzuch mialam tak maly ze mozna bylo sie tak ubrac aby nikt nawet tej ciazy nie zauwazyl :D 9 miesiecy pasowaly mi jedne dresowe spodnie ktore pasowaly mi rowniez przed ciaza a wcale nie byly to jakies megawory :D w 9 m-cu wazylam 50 kg przy wzroscie 171 cm!!! A dzidzius urodzil sie zdrowy i mial 3500 g :) Z drugim bylo podobnie :)

pozdrawiam Was wszystkie i zycze udanego dnia :)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac - pierwsza wizyte u gina mam 12 wrzesnia, dotychczas nie robilam zadnej bety ani zadnych badan, po pierwsze w UK w ciazy nie robi sie bety na zadanie tylko jak jest niezbednie potrzebna, jesli komus bardzo zalezy to moze ja zrobic w prywatnej polskiej przychodni, ale najblizsza taka mam 2h jazdy samochodem w jedna strone :D i kosztuje 60 funtow czyli jakies 350 zl :D

Pomyslalam sobie ze jak ma byc dobrze to i tak bedzie, a to ze sprawdze bete nic mi nie da bo jak wynik bedzie niski to tylko bede sie stresowac a nic z tym zrobic sie nie da :) Ja jestem babka starej daty i robie tylko niezbedne badania :) Ale jak ktos lubi i chce to nie ma sprawy :)

anka418, Larisa lubią tę wiadomość

preg.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wam :)
    bree ja też cię pamiętam z forum poronienie i na belly w październikowych. byłam nawet krótko w grupie na fejsie, ale za mało tam bywałam, więc mnie usunęli ;) hiacyntę też pamiętam :)
    jak dziś nastroje? mnie delikatnie pobolewało dziś, więc staram się leżeć. dobrze że jestem bezrobotna ;)
    patii a po co miałaś brać dupka? tylko 1 tabletkę dziennie? hmmm

Bree lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja to przy pierwszej brzuch gigant jak przy bliźniakach a przy drugiej jeszcze większy aż strach się bać co teraz będzie :P aby było ok tak dalej bo jest znośnie ;) trochę muli na żołądku ale nie mdli ;)

Bree lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja witam się z wami po dwóch dniach bycia totalnym zombie. Takiego niemożliwego zmęczenia i senności się nie spodziewałam. Wczoraj od 8 rano nie byłam w stanie wykonać wokół siebie żadnej życiowej czynności bez gigantycznej walki ze zmęczeniem i podpierania głowy, przespałam kilka godzin w ciągu dnia i dopiero ok godz. 17 to fatalne zmęczenie odpuściło, aż do pójścia spać.

Pracuję z domu i szukam sposobów jak tu normalnie funkcjonować.

Dzisiaj o 8 zjadłam sniadanie i znowu spałam, aż do 12! Ale czuję, że teraz będzie dobrze. Dziewczyny słyszałyście żeby ktoś miał podobną przypadłość? To zupełnie rozwala normalne funkcjonowanie!!!:)

Widzę że zrobiłyście fajną listę - ja mam termin na 29.04. Xpatix - dopiszesz mnie?
    Zaraz wypełnię tabelkę na googlach - super pomysł:)

Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęłam dziś 6 tydzień ciąży :)) tzn. 6+ 0 :) Jupiiii!!!

asioczek86, Bree, xpatiiix3, anka418, Anna255 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ