Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Palinas- proszę nie spiesz się z zabiegiem!! Może lekarz ma rację, ale napiszę jeszcze raz! Nie chcę dawać złudnych nadzieji, ale żona kumpla z pracy mojego męża dostała skierowanie na zabieg, była w 7 tc chyba, na szczęście zwlekała, poszła do innego lekarza, poprostu ciąża się wolniej rozwinęła na początku, dzisiaj mają roczną córkę, zaczekaj jeszcze proszę...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicce wrote:hmm ale jak to??
juz miałaś usg prenatalne ?
czy mówisz o poprzedniej ciąży ??? -
nick nieaktualnyNawet w pappa zdarzaja sie pomylki, czasem za pozno sie go zrobi i wyniki juz moga wyjsc zle, a mimo to dziecko zdrowe... ja bede robic jakos pod koniec pazdziernika, wtedy bede chyba na poczatku 12 tygodnia ciazy...
anka418, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymejbi wrote:Dzień doberek !
Piszecie o tych testach pappa, zaleca Wam je lekarz? Bo z tego co wiem to wysyłają chyba na to badanie kobiety po 35 roku życia. Jeżeli usg genetycznie wyjdzie dobrze to ja chyba na nic takiego się nie pisze. Moja koleżanka robiła te testy, wyszły jej bardzo źle, całą ciążę chodziła po ścianach a w finale urodziła zdrowego chłopca.
Tak ja mam skierowanie od lekarza prowadzącego ciążę (chodzę do niego prywatnie a usg i paapa mam na nfz) wiadomo ze jak usg wyjdzie dobrze to testem nie ma co się przejmowaćnie jest to badania tylko dla kobiet po 35 roku życia bo ja np mam 10 lat mniej
-
ja jestem zdania, że jak przezierność karkowa wyjdzie w porządku u mojego bąbla, daruję sobie pappa
Co do oczekiwania- czeka się ok 10 dni roboczych na wynik testu.
Generalnie ja nie planowałam nigdy badań genetycznych- jeśli okaże się, że jest jakaś wada? Co zrobię? nictaki test raczej nie wykaże czy nie ma np wady serca- to widać później na usg, wiec można przygotować operację zaraz po porodzie itd, ale kwestia np zespołu downa- trudno, urodzi się takie jakie się urodzi, nie mam na to wpływu
mejbi lubi tę wiadomość