Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa powiem tak u mojej kuzynki badania genetyczne wyszły źle inne tez !!! Dziewczyna do konca ciazy w depresji zyla przygotowala się na najgorsze!! A tu co dziecko zdrowe normalne się urodziło i teraz żaden z lekarzy nie potrafi odpowiedzieć na pytanie jakim prawem badania wyszły zle jak dziecko zdrowe jak ryba!!!!!!!!
Komu tu ufać?? Lekarze tez sa dobrzy?? WrrrMarietta, mejbi, Anna255 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JusWik wrote:Jeeej siedze przed gabinetem i czekam. Ale mam stressssssa.
Juswik- wyjdziesz z gabinetu z TAAAAAAKIM bananem na buzinic się nie bój, trzymamy kciuki mocno
Luna- co do objawów- jedni mają inni nieKoleżanka ma roczne dziecko, zorientowała się, że jest w ciąży ok 3 miesiąca
Normalny @ miałą dwa cykle i ZERO objawów, więc jej do głowy nie przyszło sikać po testach
Nie jest to powodem do obaw
Mnie piersi raz bardziej bolą raz mniejRaz mam sutki jak wentyle od stara, a raz siedzą normalnie
Eustoma, luna91, JusWik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć, Dziewczynki :*
późno się dziś do Was odzywam, bo wczoraj wieczorem miałam mega chcicę na cheeseburgera z mc donald's, a najbliższy jest w sąsiednim mieściea dopadło mnie o 22... I zrobiłam sobie sandwicha z serem, ogórkiem kiszonym i papryką, polałam sosem hamburgerowym i ketchupem i nażarłam się na noc...a dziś od rana mialam pierwszy raz takie mdłości, że masakra. Do 9 leżałam w łóżku i czekałam, aż przejdzie, a tu nic...ani se rzygnąć, ani zjeść nic... Dopiero jak mi mąż herbatkę przyniósł i wypiłam, to mi się lepiej zrobiło...
chciałam objawy, to mam
JusWik, czekam na dobre wieści
Pati, przekaż urodzinowe buziaki dzisiejszej solenizantce :*Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Cześć laseczki. Byłam dzisiaj na wizycie. Maluch rośnie. Ma 18 mm i serduszko jak dzwon
Dostałam skierowanie do diabetologa w związku z podwyższoną glukozą - idę w poniedziałek.
A tak w ogóle to przyjechali do nas moi rodzice, bo jutro mam urodziny. Jak wróciliśmy od lekarza, to mąż postawił tort, szampana i trzy kieliszki na stole. No i wszyscy szykujemy się żeby zasiąść a moja mama do mnie:
"Magda musisz zrobić coś z tym brzuchem, na jakiś fitness czy coś idź bo wyglądasz jak w 3 miesiącu ciąży"
"Mamo, bo ja jestem w 3 miesiącu ciąży" i wyjmuję zdjęcie USG.
Mina rodziców bezcenna!!!Marietta, CassieMK, OlkaBdg, mejbi, aniesiack, Anna255, luna91, Agnieszka0812, klaudia1534, ma_lina, Baronowa_83, anka418, bimba, xpatiiix3, Agusia ;), Eustoma, konwalijka lubią tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:A tak w ogóle to przyjechali do nas moi rodzice, bo jutro mam urodziny. Jak wróciliśmy od lekarza, to mąż postawił tort, szampana i trzy kieliszki na stole. No i wszyscy szykujemy się żeby zasiąść a moja mama do mnie:
"Magda musisz zrobić coś z tym brzuchem, na jakiś fitness czy coś idź bo wyglądasz jak w 3 miesiącu ciąży"
"Mamo, bo ja jestem w 3 miesiącu ciąży" i wyjmuję zdjęcie USG.
Mina rodziców bezcenna!!!
hahahrewelacyjna sytuacja
Kurczę, musieli miec niezłe miny
tiffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Anna 255- ja miałam po poronieniu skierowanie na test mutacji MTHFR, całą listę dostałam badań za 3 000 złotych, ale zaszłam w ciąże szybciej niż się spodziewałam i badań nie zrobiłam. Myślisz, że mogę zażywać profilaktycznie większe dawki kwasu foliowego? Czy jest jakaś dawka, której nie należy przekraczać?
Ja już 4ty dzień chora... karat coraz gorszy, ropny, ból zatok, łamie mnie w kościach. Mam nadzieje że się lekarz zlituje i przedłuży L4...
powiem ci tak, sa laski co i maja przy tej mutacji 15 mg kwasu zazywac - wiec jeszcze wieksza dawka od mojej. Ja jak badalam kwas niedawno, chcialam zobaczyc czy przyswaja sie czy nie przy tej dawce 5 mg, to wyobraz sobie ze norma byla do ok 19, a ja mialam wynik 80!!! heh pod spodem dali mi adnotacje do badania, ze wykonywano je 2 razy, w celu ptwierdzenia wynikupewnie byli w szoku skad taki nadmiar w organizmie. Wiec spojrz - kwas powinien sie wchlonac, a jest duuuuzy nadmiar.
I znam dziewczyny z ovufriend, ktore z ta mutacja przez cala ciaze braly 5 mg kwasu i dzieci nie maja wad genetycznych, ale roznie z tym bywa, nie wszystko da sie przewidziec. W sumie zeby kwas zadzialal dobrze trzeba jesc go przed ciaza tez, no ale teraz juz jestes w ciazy, to nie wiem czy cos to zmieni, bo jesli ewentualne wady mialy byc, to one chyba sie na poczatku ciazy juz tworza, sama nie wiem... jesli sie myle, niech ktoras mnie poprawino ale - z nadmiarem kwasu mozna w ciazy byc - wiec jak dolozysz troche wiecej nie powinno sie nic stac. Tak ja uwazam, ale mozesz skonsultowac sie na kolejnej wizycie z dr, zobaczymy co on powie.
Ale to tez zalezy od opini lekarza. Bo wiekszosc dziewczyn z forum z ta mutacja cala ciaze bralo kwas w wiekszej dawce, a mi dr z kliniki po pozytywnej becie kazala wrocic do normalnej dawki - czyli 0,4 mg. Ja jednak wole dmuchac na zimne i biore tak jak bralam. Dr prowadzaca ciaze tez nie mowila nic by zmieniac dawke.
Troche sie rozpisalam, ale mam nadzieje, ze cos ci rozjasnilam w glowie ten tematMarietta lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Anna 255- ja miałam po poronieniu skierowanie na test mutacji MTHFR, całą listę dostałam badań za 3 000 złotych, ale zaszłam w ciąże szybciej niż się spodziewałam i badań nie zrobiłam. Myślisz, że mogę zażywać profilaktycznie większe dawki kwasu foliowego? Czy jest jakaś dawka, której nie należy przekraczać?
Ja już 4ty dzień chora... karat coraz gorszy, ropny, ból zatok, łamie mnie w kościach. Mam nadzieje że się lekarz zlituje i przedłuży L4...Marietta, Anna255 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Dziewczynki jestem taka szczęśliwa.
Serduszko pięknie bije do mamusi 149/min nawet słyszałam jak waliło
dzidziuś ma 0,98cm co odpowiada 7t1d ciąży
Wstępny termin mam wyznaczony na 20 maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:20
CassieMK, ma_lina, Clio_99, klaudia1534, luna91, Agnieszka0812, mejbi, Efendis, Marietta, hiacynta99, anka418, Anna255, xpatiiix3, Eustoma, konwalijka, Larisa, Palinas89, Eliana lubią tę wiadomość
-
JusWik, wspaniałe wieści, gratuluję serduszka!
Dziewczyny, mi gin mówił, że kwasu się nie da przedawkować, że jeszcze 5 lat temu były o wiele wyższe zalecane dawki niż obecnie. Ja biorę folik raz dziennie i raz dziennie omega med optima start, gdzie też jest kwas foliowy i to jeszcze z czymś tam, co powoduje lepsze przyswajanie, ale gin mowił, że mogę brać i to i toAgnieszka0812, JusWik lubią tę wiadomość