Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna ukrwienie jest większe dlatego też masz takie odczucia, ale ja też tak miałam na samym początku i okazało się, że to początek infekcji intymnej... Brałam pimafucin globulki, a teraz profilaktycznie przyjmuję provag doustnieFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Anna255- ja kwas foliowy to już przeszło rok łykałam profilaktycznie
Agnieszka0812- dzięki za odpowiedź, jak nie zaszkodzi, to sobie będę łykać dwa razy dziennie
Luna- pisałam na OF napewnoMoże gdzieś umknęło, wątki staraczek lecą strona za stroną w tempie błyskawicznym
Co do opuchniętych miejsc- tak jak mówi Agnieszka, mogą być lekko opuchnięte, ja mam wrażenie jakby w środku tez było jakoś pulchniej (ciaśniej?)Mąż też
A'propo odczuć w środku- ostatnio jak udało mi się zachęcić męża (raptem drugi raz w ciąży) do seksu, przymilał się, przymilał, trochę sucho było, to wziął żel, mamy taki żel na bazie wody nawilżający, to się przestraszył biedaczek jak dotknął w srodku
Mówi że strasznie ciepło, ale mam tam jakąś "kuleczkę"
I tą "kuleczką" był serio wystraszony
Wytłumaczyłam mu, że od zawsze mam szyjkę macicy, tylko, że teraz jest zamknięta bo chroni naszego malucha
Uspokoił się jak zażartowałam, że bąbel za mały, żeby go "pukał" w główkę
CassieMK lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Agnieszka - dzięki, zapytam gina na następnej wizycie, chociaż pewnie sam zobaczy gdyby coś było nie tak. Choć tydzień temu badał mi ph pochwy. Co można tym wykryć, też infekcje?
Wiecie co, a czy leki na infekcje intymne w ciąży są bezpieczne? Znam dziewcynę, która miała jakąś infekcję i powiedzieli, że musi dostać antybiotyk, po którym jest 50% szans, że donosi ciążę - donosi jak będzie ta ciąża silna. No i donosiła, ale ja się panicznie boję tych globulek i infekcji w tym stanie.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Apropo kwasu foliowego to moja gin mowi, ze teraz on nie jest tak wazny jak przed ciaza. Ze o wiele wieksze dzialanie ma przed zajciem w ciaze, a teraz to prawie nic nie daje i spokojnie moge go odstawic. Ale ja i tak profilaktycznie zazywam witaminy dla kobiet w ciazy z kwasem foliowym co drugi dzien.
Agnieszka0812, Anna255 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę z witamin tylko femibion Natal 1 I magne b6 2 tabletki
przed ciążą brałam folik kilka miesięcy ale 1 x dziennie 1 tabletkę
Gratuluję wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:32
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
tiffi wrote:Apropo kwasu foliowego to moja gin mowi, ze teraz on nie jest tak wazny jak przed ciaza. Ze o wiele wieksze dzialanie ma przed zajciem w ciaze, a teraz to prawie nic nie daje i spokojnie moge go odstawic. Ale ja i tak profilaktycznie zazywam witaminy dla kobiet w ciazy z kwasem foliowym co drugi dzien.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
anka418 wrote:Ja biorę z witamin tylko femibion Natal 1 I magne b6 2 tabletki
przed ciążą brałam folik kilka miesięcy ale 1 x dziennie 1 tabletkę
Gratuluję wizyt!Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Ja biorę tylko kwas foliowy i owoce
A bralam zanim zaszlam ponad rok bo troche mi zeszlo na zajscieAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Grunt ze działa
.
Robiłam progesteron w 11 dpo to miałam 34. Takze lekarka stwierdziła ze ok.
Kurde juz nie mogę się doczekac środy i podglądaniaAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
A sie dzisiaj najadlam
domowa pizza. Zapukam cola
. Ale wypije i nowej nie kupie
Za to moje dziecko kaszle. Jak mnie znowu zarazi to sie wkurzę
-
ja właśnie odebrałam wyniki i mam 25,35 ng/ml i z tego co wyczytałam na mój tydzień ciąży jest ok także troszkę się uspokoiłam, ja mam dopiero 14.10 wizytę nie wiem czy wytrzymam
wszystkim dziewczyną gratuluję udanych wizytAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Jej, ja nie mierzyłam progesteronu, ale mam takie poczucie, że wszystko będzie dobrze
Duphaston biorę 2*1 i bóle brzucha nieco ustały
Lekarz mówi, że nie tylko pobija proga, ale też lekko rozkurcza
Dzisiaj siedzę cały dzien na allegro, oglądam dziecięce duperelkiMis szumiący, dostawka do łóżka... rany jak my się pomieścimy w jednym pokoiku, za ścianą teście, a mieszkanie odbieramy dopiero w czerwcu= za nim wykończymy też nieco czasu minie...
Dzisiaj generalnie siedzę i marzęAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Jej, ja nie mierzyłam progesteronu, ale mam takie poczucie, że wszystko będzie dobrze
Duphaston biorę 2*1 i bóle brzucha nieco ustały
Lekarz mówi, że nie tylko pobija proga, ale też lekko rozkurcza
Dzisiaj siedzę cały dzien na allegro, oglądam dziecięce duperelkiMis szumiący, dostawka do łóżka... rany jak my się pomieścimy w jednym pokoiku, za ścianą teście, a mieszkanie odbieramy dopiero w czerwcu= za nim wykończymy też nieco czasu minie...
Dzisiaj generalnie siedzę i marzę
no ja właśnie nic nie biorę bo mi lekarz nic nie przepisał, powiedział,że nie ma takiej potrzeby -
nick nieaktualny
-
tiffi wrote:Ja tez troche poszalalam i dzis kupilam sobie dzinsy ciazowe w h&m;) brzucha jeszcze nie widac, ale moje zaczely sie robic przyciasne!
zdążyłam kupić spodnie ciążowe dresowe w promocji za 30 złotych
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15