X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Marietta - widzisz ja też miałam pobolewanie w brzuchu. Dupka biorę 3x i mi gin powiedział, że duphaston to mi nie podbije progesteronu za bardzo... :( Wiecie co on jest chyba bardzo przewrażliwiony, ale mimo wszystko mu ufam.

No a my mieszkamy w mieszkaniu po dziadkach, oni sami wyprowadzili się na wieś, mają 3 pokojowe mieszkanie, 1 pokój sobie zostawili, bo tam mają jakieś swoje "skarby" :D no więc my w 2 pokojach na razie, jeszcze nie planuję jak wszystko ogarniemy, ale jakos się pomieścimy. Ja sie boję jeszcze nawet robić planów :P
    Na pewno się pomiescicie! My mamy dwa pokoje i dwóch synów ;-) szukamy większego mieszkania, a nasze chcemy sprzedać...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz wynajmujemy niby 3 pokoje ale małe i lewo we 2 się mieścimy :p na szczęście na wiosnę wprowadzimy się do swojego domu który jest na etapie budowy wiec miejsca będzie dużo :) boje się tylko przeprowadzki w zaawansowanej ciąży :) ale co tam marzenia trzeba spełniać :)

Agnieszka0812, bimba, monilia84 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Na pewno się pomiescicie! My mamy dwa pokoje i dwóch synów ;-) szukamy większego mieszkania, a nasze chcemy sprzedać...

Ano pod tym kątem szukaliśmy mieszkania, żeby nawet trójka czy czwórka wlazła jak nam się uda ;) Nasz pokoik tymczasowy- maleństwo, łóżeczko upchniemy chyba przed szafą, nie musimy jej tak często otwierać ;)

kurczę, tak się rozmarzyłam grzebiąc po necie, że zapomniałam, że się jajka gotują na pastę od 40 minut... ;) rzutem na taśmę wyłączyłam gaz... ale śmierdzi nieźle...

Anniusia- u mnie też właściwie nie było konkretnego wskazania do brania duphastonu, nawet nie robiłam badan jeszcze jak przypisał- powiedział, że dla mojego wewnętrznego spokoju, na wrazie czego ;) i że na bóle brzucha powinno pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 18:36

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy 1 pokoik i kuchnię. A zanim wykonczymy nasz domek to jeszcze sie zejdzie. Ale jakos bedziemy musieli sie pomiescic. Najwazniejsze ze bedzie nas juz 3. ;))))))

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik - twój avatar mnie strasznie wzrusza :) Szczególnie ta dziewczynka z wyciągniętym języczkiem :)

Marietta, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę jechać do mamy, bo mam tam ciążowe ciuchy
    jak tak mi brzuch będzie rósł to w maju będę się kulać ;)
    u mnie to już tak wygląda
    %25255BUNSET%25255D.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 19:01

luna91, Marietta, Agnieszka0812, mejbi, xpatiiix3, CassieMK, hiacynta99, Dariaaa88, monilia84, Eustoma, candles88, tiffi, Eliana, kasius lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - 6 miesiąc ciąży u Ciebie :D Zazdroszczę! Też taki chcę! Dziewczyny u Was już widać brzuchy?

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ładny brzuszek ;) Mój jest wzdety ale jeszcze nic szczególnego, oprócz oponki :-P

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzucha brak aczkolwiek mięśnie juz nie są tak widoczne zostały tylko na bokach a pod pepkiem jest górka :)

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    ja muszę jechać do mamy, bo mam tam ciążowe ciuchy
    jak tak mi brzuch będzie rósł to w maju będę się kulać ;)
    u mnie to już tak wygląda
    %25255BUNSET%25255D.jpg
    Piękny zgrabniutki brzusio! ❤

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:02

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    JusWik - twój avatar mnie strasznie wzrusza :) Szczególnie ta dziewczynka z wyciągniętym języczkiem :)
    Luna bo dziewczynki sa takie slodkie. Ale nie bede wybrzydzac. Co bozia da to bedzie. Wszystko mi jedno byleby dzieciatko zdrowe bylo. Choc moj maz wolalby chyba corcie.

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa sliczny ten twoj brzusio!!!
    Moj moze ciut sie zaokraglil bo strasznie szczupla jestem i brzuszek zawsze plaski a teraz nawet wciaganie nic nie daje heheh

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka92 wrote:
    Dziewczyny pobrałam dziś kontrolnie krew na bhcg i w ciągu 4 dni z 6600 zrobiło się ponad 14000 to chyba bąbelek rośnie zdrowo nie :)
    Fajny przyrost, kurcze u mnie 6+1 i beta 19560

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik - ja znowu mam na chłopca przeczucie i takie też miałam w poprzedniej ciąży i się nie dowiedziałam :(

Ale jakoś tak chłopca widzę u nas :D Daj Boże żeby teraz się udało :)

Też czekam jak mój wywali trochę :P Też jestem szczupła ogólni i to nawet bardzo, ale właśnie zawsze miałam taki problem, że brzuch szczupły niby bez tłuszczu, ale właśnie taki trochę okrągły, jakby mi jelita wystawały :D Dziewczyny doświadczone jak to jest, gdzie dokładnie ten brzuch zaczyna być widać? nad spojeniem łonowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 19:57

JusWik lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa mój brzuch podobny dlatego moja mama już coś zagaiła o siłowni :P Ja rodziłam 13 miesięcy temu więc myślę, że te mięśnie i macica jeszcze jest jakby "na świeżo" dlatego tak szybko brzuszek mi widać. W pierwszej ciąży taki to miałam w 13 tyg.

JusWik lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po urodzinach i już w łóżkach dzieciaki spia ;)

Tak dołek wypycha najpierw tak pod pepjiem u mnie góra jeszcze w miarę płaska tylko dół wybiło jak cały wypcha to już znaczy ze mam konkret wzdęcie a tak normalnie to sam dół :)

Dzisiaj to już myślałam że nie znajdę dobrego ubrania i co do czego sukienkę założyłam :P i siedziałam w kurtce u siostry na przyjęciu potem w domu to już normalnie, ale tak się dziwnie patrzą i jak tylko ktoś rzuci tekstem słuchaj chciałam Ciebie coś zapytać czy coś to ja już w napięciu i oczy od razu wytrzeszcz :o

Był Kamil trochę się poprzytulaliśmy i poszedł zaraz po torcie jutro ma przyjść do mnie trochę posiedzimy razem kurde libido szaleje a już my mamy 3 tyg przerwy w sumie :P hehe może babci nie będzie a dzieci będą grzecznie sie bawić :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    JusWik - ja znowu mam na chłopca przeczucie i takie też miałam w poprzedniej ciąży i się nie dowiedziałam :(

Ale jakoś tak chłopca widzę u nas :D Daj Boże żeby teraz się udało :)

Też czekam jak mój wywali trochę :P Też jestem szczupła ogólni i to nawet bardzo, ale właśnie zawsze miałam taki problem, że brzuch szczupły niby bez tłuszczu, ale właśnie taki trochę okrągły, jakby mi jelita wystawały :D Dziewczyny doświadczone jak to jest, gdzie dokładnie ten brzuch zaczyna być widać? nad spojeniem łonowym?
    Juz bym chciala miec taaaki duziutki hehehehe.
    musi tym razem byc wszystko dobrze i nie dopuszczamy innej mysli i koniec kropka!!!

konwalijka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ;-) ja zgodnie z tym, ze trzeba cieszyc sie chwila, spedzilam bardzo mily dzien. Rano sie zapakowalismy i pojechalismy nad morze. Piekna pogoda, wspolnie spedzony czas. Cudowny dzien :-) a ja nadal mam brak objawow.

luna91, Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa super brzuszek, u mnie zupełnie nic a jesteśmy na tym samym etapie, jak to możliwe, też chcę taki !! :)

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ