X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dzisiaj po tygodniu zrobiłam ten test z sody i znowu nic zero reakcji :-) Mam nadzieje ze tak pozostanie i ze się sprawdzi ze to córeczka :-) robicie tez ? Zamierzam co tydzień w niedziele powtarzać aż mi coś wypatrzy gin, może tym razem pisiorka nie będzie :-)

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    A właśnie dzisiaj po tygodniu zrobiłam ten test z sody i znowu nic zero reakcji :-) Mam nadzieje ze tak pozostanie i ze się sprawdzi ze to córeczka :-) robicie tez ? Zamierzam co tydzień w niedziele powtarzać aż mi coś wypatrzy gin, może tym razem pisiorka nie będzie :-)

co to za test?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisały scis o poinformowaniu rodziny o ciąży, no ja raczej się wstrzymam ile da rade,najbardziej to bym chciała na święta powiedzieć ale bez szans bo brzuch juz duży będzie, wiec poczekam ile mogę najdłużej.U nas nie będzie radości tylko stekanie ze to 3 dziecko i rany boskie po co nam....itd.

dev139prs__.png

• williams1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    co to za test?

Sikasz rano do pojemnika w drugim masz łyżeczkę sody i zalewa ja sikami jeśli się pieni to chłopiec a jeśli nie to dziewczynka.Podobno wiarygodny od 10tc

dev139prs__.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ekstra brzuszki ;)

A ja właśnie położyłam córkę na drzemkę :) Potem wpada K i idziemy gdzieś na spacer pewnie tylko muszę pomyśleć gdzie żebym miała szybko dostęp do WC, bo już 3 dzień się tak kokosi na pecherzu ze co chwile latam i po trochu robie bo mam wrażenie że nie wytrzymam już...

Miłego dnia :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Pisały scis o poinformowaniu rodziny o ciąży, no ja raczej się wstrzymam ile da rade,najbardziej to bym chciała na święta powiedzieć ale bez szans bo brzuch juz duży będzie, wiec poczekam ile mogę najdłużej.U nas nie będzie radości tylko stekanie ze to 3 dziecko i rany boskie po co nam....itd.

Williams- stękaniem się nie przejmuj ;) Jak moja mama była w 3 ciąży mój tata wiózł teścia autem gdzieś, a mój ojciec świetny człowiek, ale porywczy ;) no i teść swoje, że trzecie dziecko, niepoważni jesteście etc. Na to mój ojciec się zatrzymał, otworzył drzwi (a padało :P) i na autostradzie mu kazał grzecznie "wypier". Nie sugeruję Ci ostrej linii obrony, ale nie przejmowanie się, bo to Twoje życie :P Jak się urodziło 4,5 i szóste dziecko to już się nie odzywał :P

Eustoma lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki..no brzuszki przepiekne , ja tez jeszcze nie mam sie czym pochwalic tylko oponka :-) jest , ale zaparcia mijaja wiec oponka robi sie mniejsza ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz pisalam ze tesciowie i moi rodzice wiedza i jedna siostra ,,z mojej strony wiecej nikt bo moja 2 siostra bierze teraz slub za tydzien ,dlugo na to czekala jest bardzo podekscytowana wiec nie chce jej sie w tej jej radosc pchac z butami , niech sie cieszy swoim szczesciem a ja poczekam z wiadomoscia troche jeszcze...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszki śliczne ;) u mnie już też leciutko widać :),a spodnie z przed ciąży już dawno na dnie szafy teraz tylko ciążowe bo inne w pasie piją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 11:24

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiii zycze pieknego dnia z K ...:-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja dzisiaj obudzilam sie ze strasznym bolem gardla i zatkanym nosem. Wyslalam D. do apteki. Przyniosl mi tabletki Prenalen gardlo. Miala ktoras? Bo to własciwie jak cukierki a nie lek. Coz...pozostaje woda z cytrynka.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pieknej niedzieli zycze :-) :-*

Patrycja24
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- ja choruje już prawie tydzien... piłam syrop Prenalen- w skłądzie masz tylko czosnek i maliny, za 13 zł buteleczka na 3 dni, nie wiem czy nie lepiej porpstu kupić czosnek, miód i leczyc się po domowemu, bo seria Prenalen skkłada się z tego, co kupisz w warzywniaku a mniej przetworzone :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale macie śliczne brzuszki :)

wczoraj wieczorem wyszliśmy ze znajomymi na piwo (ja piłam colę) myślałam,że nie wyrobię..mdłości przeszły siebie a potem rozbolał mnie brzuch podbrzusze i nie wiem czy jelita czy pęcherzy czy od fasolki..stawiam na jelita bo zjadłam wczoraj gluten

ehh mam już dość :( w dodatku całą noc nie mogłam zasnąć..

super mikstura na przeziębienie to gotowane mleko dodać czosnek + miód i pod kołdrę..u nas zawsze pomaga :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Brzuszki super tylko ciekawe co będzie dalej a to dopiero początek :p

Ja dzisiaj jadę kupić bieliznę bo staniki są pół rozmiaru za małe :)
    Zatoki od rana mnie bolą i mam nadzieje nic z tego się nie rozwinie :)
    Wg usg weszliśmy w 11 tc :)
    Milej rodzinnej niedzieli!

Marietta, Eliana lubią tę wiadomość

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzusie już macie dziewczyny :)
    U mnie to chyba na razie widać ciążę spożywczą - oponka na dolnej części brzuchola, bo jem jak szalona, ciągle muszę coś mieć w ustach, bo inaczej mnie mdli i się źle czuję.
    Miłej niedzieli Majóweczki :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Piękne brzusie już macie dziewczyny :)
    U mnie to chyba na razie widać ciążę spożywczą - oponka na dolnej części brzuchola, bo jem jak szalona, ciągle muszę coś mieć w ustach, bo inaczej mnie mdli i się źle czuję.
    Miłej niedzieli Majóweczki :)

U mnie to samo, za chwilę będę szersza niż dłuższa

Narinka lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:

hmmm u mnie reakcja mamy była podobna ...praca dobra a tu takie coś ...
    gadka ze bedzie mi ciezko - obwinianie -ze jestem malo odpowiedzialna ,ze zyje w jakims sredniowieczu ,ze nie potrafie sie zabezpieczyc , ze jestem pusta nie dzisiejsza i ogólnie temat rzeka ... echh

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale musiałam jej powiedziec ... bo mieszkamy jeszcze razem /ja na zwolnieniu --a niech wie //
    jakiegos wielkiego wsparcia jednak od niej nie otrzymałam ....
    jak zauwazyla ze rycze po kątach ,ze podłamuje mnie tą swoją gadką psychicznie to wybełkotała -żebym sie nie martwiła ,że jakoś to będzie ...ale dodała -nie bez tego ze bedzie ci ciezko ...

przy drugim tez mi zreszta gadała -ze za szybko -ze córka malutka i takie tam ... jakto ona - zdążyłam sie przyzwyczaic ///
    kocham swoją mamę /ale juz sie nie mogę doczekac kiedy sie wyprowadzimy ...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce- przykro mi, że spotkałaś się z taką dziwną reakcją... U mnie teściowie też różnie, co wakacje zawsze ich durne żarciki, żebyśmy PRZYPADKIEM nie zmajstrowali sobie czegoś po drodze (?!!). Na szczęście moi rodzice mają zdrowe podejście do życia, nie wtrącają się, cieszą się z naszych wyborów, plus o tyle mi łatwiej, że są wierzący, wiec jaknajbardziej są za posiadaniem dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 12:45

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ