X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    to widze,że z bólem brzucha nie jestem sama,mnie boli od 3 dni w dole i raz zakuje prawy jajnik,a raz lewy a jak nie to ten ból taki ciągnący

a jak uciskasz to też Cię boli?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    a jak uciskasz to też Cię boli?
    nie,a to coś złego???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:16

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    nie,a to coś złego???

nie bo mnie pobolewa

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy podczas cykli miesiączkowych nie miałam takich bóli jakie towarzyszą minteraz,podczas ciąży....to rodzaj bólu tj rozciąganie,ale skoro boli Cie dotkliwie to weź nospe jest bezpieczna....ja już 2 razy brałam od początku ciąży ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam nospę i już nie boli, właściwie to mnie nie bolało jakoś bardzo, tylko pobolewało ale zmartwiło mnie to, zadzwonie jutro do gin może mnie wcześniej przyjmię bo wizytę mam dopiero 14.10

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki ból to rozciąganie? ja chyba tego nie odróżniam

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mialam sytuacje że dostałam potwornych bolesci brzucha i straszny bol w krzyżu już sie balam najgorszego wtedy moj maz zadzwonil do szpitala i facet na recepcji powiedzial,że oni sie takimi bolami nie zajmują (a to byl szpital ginekologoczny!!) kazali nam zadzwonic na nocna pomoc na interme do innego szpitala tam odeslali mnie z powrotem abym telefonowala do szpitala tego co poprzednio i moj maz sie wkurzyl zadzwonil do innego szpitala na patologie ciazy i tam pan doktor przez telefon udzielil nam porady aby wziąść nospe (zapytal czy bylo krwawienie,plamienie,nic takiego nie mialam) kazal przyjechac rano jesli bole nie ustąpią i wtedy po jakichs 30min bol jak ręką odjął odszedł....dlatego jak tylko cos poczuje co mnie niepokoi to biore nospe

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia - mi też ciężko odróżnić. Rozciąganie jest raczej nie bolesne, mnie np kłuło - to było trochę bolesne i lekarz powiedział, że jak kłuje to trzeba go informować. Lekarz mnie badał i powiedział, że gdybym miała bóle typowo skurczowe to moja macica była by twarda a jest miękka. Więc ja też jestem skołowana.

Ja w poprzedniej ciąży, której niestet nie udało mi się donosić miałam niestety ostre bóle. Ciąża obumarła a dowiedziała się o tym ponad miesiąc po :/ Pojechałam do szpitala, bo miałam bolesne kłujące skurcze w dole brzucha. Trwały jakąś godzinę i pojawiały się w miarę równych odstępach. Nie wiem czy były one bezpośrednio związane z poronieniem, ale podejrzewam, że organizm się na to szykował :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:41

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie wgłębiam jaki mam rodzaj bólu,są do zniesienia i potrafie z nimi funkcjonować....posiadam książki o ciąży i w kazdej jest opisane że bol brzucha to normalne w chwili kiedy jest on do zniesienia....

P.S.
    we wtorek jedziemy z mężem podglądać,już sie nie możemy doczekać ;)

pozwolę sobie wkleić wycinek z artykułu jaki znalazłam w necie o bólach brzucha :)

Główną ich przyczyną jest prawidłowo rozrastająca się macica. Na początku ciąży często pojawiają się bóle podobne do tych menstruacyjnych. Może pojawić się kłucie w podbrzuszu i uczucie jakby „rozrywania” w kroku. Wynika to z przekrwienia tkanek spowodowanego działaniem podwyższonego poziomu progesteronu we krwi. Ponadto powiększająca się macica pociąga więzadła maciczne. Ból może się pojawiać w pachwinach, raz z jednej, raz z drugiej strony lub obustronnie, z różnym nasileniem. Gdy jest bardzo mocny i występuje po prawej stronie, może zwiastować zapalenie wyrostka robaczkowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:55

Eliana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles - ja nie chciałam nikogo nastraszyć, wiem, ze bóle podbrzusza w ciąży wczesnej są normalne, jednak faktem jest też, że niektóre z nich (ostre) mogą występować wskutek poronienia. I ja też staram się luzować jak czuję coś na dole bo można by było oszaleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:19

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Candles - ja nie chciałam nikogo nastraszyć, wiem, ze bóle podbrzusza w ciąży wczesnej są normalne, jednak faktem jest też, że niektóre z nich (ostre) mogą występować wskutek poronienia. I ja też staram się luzować jak czuję coś na dole bo można by było oszaleć.

nie odebrałam tego jako straszenie :) ostre bóle miałam raz,a przez całą ciąże do tej pory bóle są normalne takie jak powinny być ;) masz racje trzeba luzować,bo można zgłupieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:42

luna91, Alicce lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Kupiłam sobie 2 biustonosze i ulgę czuje :) juz rozmiar większy! Ale ja mam groszki wiec narazie spoko :p 70C aktualnie :) wzięłam zwykle w pepco za 15 zł stwierdziłam ze nie opłaca się kupować lepszych na kilka tygodni a pepco poleciła koleżanka tez w ciąży i to strzał w 10 :)
    Mam już cała listę wyprawkową dla dziecka która będziemy uzupełniać. W zasadzie już jest uzupełniania o ciuszki :) planuje w przyszłym tygodniu kupić rogal Motherhood do spania i karmienia :) opinie ma dobre koleżanki polecają wiec zdam się na opinie innych :) jeszcze 3 tygodnie do wizyty a ja juz nie mogę się doczekać bo nie wiem jak tam bąbel :)
    Objawów nadal nie mamy, waga stoi w miejscu ale brzuszek się zaokragla powolutku :) trochę macica rozciąga ale raczej nie jest to uciążliwe, czasami jajniki tez dadzą znać :)
    Jeśli chodzi o rodzinę to współczuję braku zrozumienia ze strony bliskich w czasach gdy każda ciąża zdrowa to cud.
    my mamy wspaniałych rodziców którzy już szykują wyprawkę i czekają na malenstwo :)
    Pozdrawiamy! :*

Foto_Anna, bereda11, Eustoma, monilia84, xpatiiix3, Madziaaaaa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    to widze,że z bólem brzucha nie jestem sama,mnie boli od 3 dni w dole i raz zakuje prawy jajnik,a raz lewy a jak nie to ten ból taki ciągnący

Identycznie u mnie - napięty brzuch, ciągnący ból, brałam kolejny raz brałam no-spę już.
    Nasze macice skaczą z radości chyba! ;)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Klaudia!
    Dobrze robisz, idź do ginekologa, bo nie można tego bagatelizować. Dzisiaj na noc posmaruj opryszczkę miodem, albo jeśli masz naklej specjalne plastry, czy posmaruj specjalnym kremem. Lekarz wypisze ci najprawdopodobniej antybiotyk - Heviran, ale sam najlepiej oceni sytuację - ja mam w domu już wykupione 2 opakowania, bo miałam przed ciążą częste opryszczki, a są groźne zwłaszcza na bardzo wczesnych etapach - tzn. 4-5-6 tydzień. Ale ty już jesteś daleko i się nic nie stresuj!

klaudia1534 wrote:
    Hej :) Kochane potrzebuje porady.. Chyba przyplątała się do mnie opryszczka, coś mnie warga swędzi i chyba widzę już jakieś bąbelki. Zaznaczam, że nie jest to mój pierwszy raz z nią i pojawia się dosyć często jak tylko organizm jest delikatnie osłabiony. Miałyście może jakieś doczynienia już z tym dziadostwem w ciąży? Bo zaczynam trochę schizować i chyba jutro nawiedzę moją gin..

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Eliana bardzo dziękuję za odpowiedzi :) Jak narazie nie widzę żadnych większych zmian, ale jutro rano wszystko się wyjaśni czy to rzeczywiście ta wstrętna oprycha. Choć mam nadzieję, że ją sobie uroiłam :)
    Po za tym to czuje się strasznie. Dzisiaj pytałam męża czy można umrzeć na mdłości :D Mało co jem bo apetytu zero a jak już coś wcisnę to zaraz zwymiotuję ;/

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia Ja miałam wczoraj dokładnie ten sam problem. Okazało się, że to nie opryszczka ale wyczytałam, że przekrojony ząbek czosnku działa przeciwwirusowo. Ja sobie przykładałam wczoraj na takie swędzące miejsce - na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

Eliana, klaudia1534 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Kochane potrzebuje porady.. Chyba przyplątała się do mnie opryszczka, coś mnie warga swędzi i chyba widzę już jakieś bąbelki. Zaznaczam, że nie jest to mój pierwszy raz z nią i pojawia się dosyć często jak tylko organizm jest delikatnie osłabiony. Miałyście może jakieś doczynienia już z tym dziadostwem w ciąży? Bo zaczynam trochę schizować i chyba jutro nawiedzę moją gin..

Miałam tak samo polecam maść cynkowa, przed ciążą miałam często opryszczke i na początku ciąży też i nie są niebezpieczne bo masz przeciwciała, gorzej jakbyś nigdy nie miała. Heviran nie można stosować w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 20:26

klaudia1534 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my powiedzieliśmy dziś teściowej i moim rodzicom- radość ogromna była.
    Co do bóli to mnie czasami coś zakłuje, czasem ciągnie czasem taki @ ale wszystko jest lekkie. Lekarz mi powiedział że troszkę musi poboleć bo macica się rozciąga.
    W ciąży którą poroniłam bóle były zupełnie inne, właśnie takie skurczowe i dość mocne i potworny ból pleców że ruszyć się nie mogłam.

anka418, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• monik Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

xpatiiix3 wykreśl mnie z pierwszej strony majóweczek :-(

Powodzenia dziewczyny życzę spokojnych ciąż , bezbolesnych porodów i zdrowych dzieciaczków.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik :( trzymaj się jakoś :(

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ