X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik przykro mi :( trzymam kciuki za szybki powrót aniołka :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik 3maj się :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( jesteśmy z Tobą myślami. Dużo siły, bądź dzielna.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Hej hej :)
    Kupiłam sobie 2 biustonosze i ulgę czuje :) juz rozmiar większy! Ale ja mam groszki wiec narazie spoko :p 70C aktualnie :) wzięłam zwykle w pepco za 15 zł stwierdziłam ze nie opłaca się kupować lepszych na kilka tygodni a pepco poleciła koleżanka tez w ciąży i to strzał w 10 :)

też muszę jakies kupić, tyle, że w zwykłym sklepie nie dostanę ;/
    zawsze nosiłam nieśmiertlene 75 b :) potem doczytałam, jak się powinno mierzyć obwody i jak dopasować stanik, okazało się, że mam 65 e :D. No i teraz już nie kupię w normalnym sklepie rozmiaru. A jeszcze musiałabym mieć miękki do spania ;/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się. Dziewczyny ja tak strasznie (jak niektóre z Was) rozumiem co taka kobieta przechodzi :( smutno mi.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik, bardzo mi przykro :(

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja dzisiaj nawet jak stoję mam wrażenie że mi się ktosik rusza a jak K dotykał brzucha to potem już prawie pewna byłam normalnie poczułam pukanie jak gazy chodzą to zupełnie inne odczucie nawet jak pyka tak w brzuchu jak chodzą totalnie co innego a to normalnie takie puk puk było aż do K potem napisałam ze dotykał brzucha i że mam wrażenie że to maluch się tak kokosi chyba ale z córką też jakoś 12/13 tydzień poczułam pierwsze pukanie w brzuchu i jestem prawie pewna poczekam jeszcze trochę i poovserwuje parę dni aż będę pewna ale no mówię dotykał brzucha i zaraz pukanie się zaczęło w tym miejscu gdzie maluszek jest gdzie głaskał brzuszek :) aż się wierzyć nie chce i sie zastanawiam czy nie zwariowałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 21:20

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przepraszam ze żadko pisze ale czasami.nie wszystko czytam z braku czasu ale mimo że czasami opuszczę parę stron staram się być na bieżąco :-)

Monik przykro mi bardzo :-(

Pati poobserwuj jeszcze trochę może rzeczywiście to maluszek ja w poprzedniej dopiero coś koło 20tyg czułam ruchy w liczę ze w tej szybciej to nastąpi :-)
    Twój mężczyzna pracuje gdzieś dalej bo w tygodniu z tego co czytam nie masz go w domu. :-) daj znać za kilka dni jak tam obserwacje ;-)

Dziewczyny Ciesze się z wszystkich udanych wizyt :-)

Co do leków ja biorę tylko kompleks witamin dla kobiet w ciąży i zurawine ;-)

W środę wróciłam z pl byłam u lekarza z maleństwem ok termin zostaje taki jaki był jeden dzień różnicy między om a usg wszystko jest ok maleństwo ma 18mm i nie mam się co martwić wiec w spokoju czekam na pierwszy skan w UK właśnie dostałam list ze na 28 października ;-)

Nie którzy ludzie rzeczywiście mają straszne podejście do ciąży wiec naprawdę współczuję nie zbyt miłych słów od rodziny lepiej jakby nic.nie mówiłi moi rodzice szczęśliwi bardzo a teściowa to inna bajka chyba nawet nie wie.ja z nią nie rozmawiam na szczęście mieszka 2000km stąd wiec nie myśli co chce ale pierwsza ciążę nieźle skomentowała ze to największa tragedia ze juz sobie dozarabialismy itp oczywiście wszystkich epitetów jakie poszły w moja stronę nie chce nawet wymieniać od tamtej pory nie utrzymuje z nią żadnego kontaktu. Widziałam ja.dwa razu przez prawie cztery lata i to mi w zupełności wystarczy :-P

xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chętnie dołączę do was, mam termmin na 13 maja:)

anka418, Madziaaaaa, xpatiiix3, luna91, Marietta, klaudia1534, monilia84, Madziuśka, hiacynta99 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 4 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik, przykro mi.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratuluję dorodnego fasolka ;) no ja z córką tak jak teraz 12/13 czułam (łożysko na tylnej ścianie macicy) i dlatego się zastanawiam że tatuś pobudził z resztą na ostatnim usg był tak ruchliwy że szok :P heheh a z synkiem ok 18/19 dokładnie nie pamiętam ale w tym wypadku łożysko na przedniej ścianie było i bardzo tłumiło te ruchy ;) Ehh my ciągle szukamy mieszkania gdyby nie tyle wydatków we wrześniu już byśmy się wyprowadzili musimy odczekać znowu odłożyć bo spłukani trochę tzn Kamil części wypłaty nie odebrał trzyma żeby wybrać potem więcej bo tak na prawdę na dzień dobry za 2 msc z góry trzeba potem już dobrze będzie ,ale na poczatek ciezko jeszcze dzieciaki sie pochorowały.. :( Marcelek ledwo oddycha taki katar ma szkoda mi go tak biedny przed snem popłakiwał mamusiu katajek I kasiejek i gajdełko boi.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 22:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia - fajnie, że dołączyłaś :) Dziewczyny, ja we wtorek powtarzam progesteron. W środę mam wizytę. Boję się, że moja nadzieja pryśnie, wzięło mnie na wieczór.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna bo Tobie kopa w dupke trzeba takiego wirtualnego Ci ślę masz przestać się męczyć tymi czarnymi myślami , uwierz w to ze bdzie dobrze :* dostałaś taką dawkę progesteronu że już teraz to nic się nie może stać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 22:20

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna idź spać lepiej :P. Plamien nie masz, masz dobry prog, przewrażliwionego lekarza i dorodnego fasola. Uśmiech proszę.

A ja jestem happy. Bo okazało sie ze mam świetne eleganckie ciążowe spodnie, a bylam pewna ze mam tylko jeansy i spodnice. Takze musze kupić ze dwie pary dresów do domu i może jeszcze jakies do wyjścia, ale to może w lumpeksie za nornalna cenę ;)

Marietta, luna91, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    kamisia - fajnie, że dołączyłaś :) Dziewczyny, ja we wtorek powtarzam progesteron. W środę mam wizytę. Boję się, że moja nadzieja pryśnie, wzięło mnie na wieczór.

Luna91- kop w dupkę to mało ;) Jaki sens dołować się/ zamartwiać? Nie ma najdrobniejszych przesłanek z tego co opisujesz, żeby przypuszczać jakiekolwiek nieprawidłowości Twojej ciąży. Nie panikuj. Nic złego się nie dzieje, dziewczyny mają podobny progesteron, Ty masz jeszcze zastrzyki, a ja wogóle nie mierzę. Trzymaj się w pionie dzielnie i nie panikuj :)

Madziaaaaa, luna91, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nawet nie zauważyłam a dzisiaj 200 dni do terminu mi zostało :P

anka418, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ty nie jesteś na kwietniowkach ?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyłaziły wcześniejsze ciąże- na kwiecień u nas już pięć mamusiek zapisanych na wątku ;)

anka418, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg OM mam maj a wg USG kwiecień :) tak samo ma Pati :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za postawienie do pionu! :) ja to na pewno na maj, na końcóweczkę samą :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ