X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najpierw wychodziło (ostatni cykl 34dni według tego pewnie liczyło termin potem jak się posrało co 3-6dni normalnie krwawienia miałam tak przez miesiąc czasu i pykło po takim ostatnim) 1 maj bo bardzo nieregularnie miałam przed tym cyklem ,potem gin wyliczył normalnie według OM jakbym miała normalnie @ 27 kwiecień a z USG okazało się że owu była zaraz po @ i termin 21 kwiecień z USG i tak mi w karcie ciąży wpisał kazał według tego pierwszego USG liczyć ciążę ale zostałam już tutaj nie przenosiłam się bo mi dobrze tu i z Wami sie poznałam ,no chyba że Wam przeszkadza to :P hehe
    Także tak to u mnie wygląda z tymi terminami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 23:00

anka418 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Nie nie przeszkadza. Tak pytam;). Może sie zasiedzi do maja jednak.
    Ja miałam byc lutowką, a dopiero w marcu sie wykluł. Teraz termin na polowe mah
    Ja to mam nadzieje ze się załapie ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na 28 luty z synem urodziłam 19 lutego z córką na 1 listopada a urodziłam 3 października także raczej się nie zasiedzenie szyjka nie trzyma już jak trzeba aby jak najdłużej trzymała mi i nie było takich przebojów jak w tamtej ciąży ;) Powiem tak abym z maja w marcowkach nie wylądowała to będzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 23:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. okropne sny jakieś miałam spałam dzisiaj na raty ze 2h i teraz nie mogę zasnąć :/ no bez kitu bezsenność nie chce mi się spać... szkoda ,że mnie zmoże najlepszy sen ,kiedy trzeba będzie wstawać już jutro do pediatry z gamoniami no i ja do endo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 00:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik strasznie mi przykro :( Przytulam Cię mocno <3 <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mnie od rana czyści :( ,w dodatku cała noc mdłości okropne,bąbelek mi dziękuje za wczorajsze odżywianie,bo zrobiłam z brzucha śmietnik :( chipsy,
    nutella,sorbet malinowy,spagetti już dzisiaj 2 banany poszły w ruch na mdłości niby trochę ulżyło,zrobiłam mięte i kłade się do łóżka,coś czuje że dzisiaj z niego nie wyjdę :/

już licze godziny do wizyty jutrzejszej i zaczyna stresik łapać :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,jeśli owe są :) Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 07:01

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 5 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:02

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-) mam pytanie. Co sadzicie o tym,zeby prowadzic ciaze u dwoch lekarzy? Tzn. na NFZ i prywatnie? Ja poki co tak wlasnie robie :-)

Patrycja24
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja z synem miałam termin na sylwestra a urodziłam 29 listopada...ciekawe czy te wcześnie rodzenie się powtórzy :-( oby nie. Ogólnie miłego dnia

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja prowadzę tez na NFZ i prywatnie

Kamisia88 no właśnie też się boję że znowu komedie będą i urodze wczesniaczka nie chce potem leżeć w szpitalu nie wiadomo ile no i to ze zabierają od razu po porodzie dziecko na inny oddział :( i karmią mm... :/ ja dopiero na 2 dobę mogłam ściągnąć i zanieść na górę na oddział nie przeżyje powtórki z rozrywki ja w taką histeria depresję wpadłam ze ja wyłam półtorej dnia póki mi dziecka nie oddali na dół na oddział...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej :)

Ja prowadzę tez na NFZ i prywatnie

Kamisia88 no właśnie też się boję że znowu komedie będą i urodze wczesniaczka nie chce potem leżeć w szpitalu nie wiadomo ile no i to ze zabierają od razu po porodzie dziecko na inny oddział :( i karmią mm... :/ ja dopiero na 2 dobę mogłam ściągnąć i zanieść na górę na oddział nie przeżyje powtórki z rozrywki ja w taką histeria depresję wpadłam ze ja wyłam półtorej dnia póki mi dziecka nie oddali na dół na oddział...
    Właśnie to jest okropne uczucie, myśmy leżeli 9 dni :\ Trzymajmy kciuki a będzie dobrze:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Luna idź spać lepiej :P. Plamien nie masz, masz dobry prog, przewrażliwionego lekarza i dorodnego fasola. Uśmiech proszę.

A ja jestem happy. Bo okazało sie ze mam świetne eleganckie ciążowe spodnie, a bylam pewna ze mam tylko jeansy i spodnice. Takze musze kupić ze dwie pary dresów do domu i może jeszcze jakies do wyjścia, ale to może w lumpeksie za nornalna cenę ;)
    Fajne ubrania sa w sklepie happymum ale MASAKIERA jakie ceny, to jak kupi sie od nich to lepiej nie chudnąć po ciąży żeby pochodzic w tych ciuchach dłużej :D

Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciąże prowadze tylko prywatnie,miałam prowadzić na nfz ale wizyta u 3 ginekologow mnie wyprowadziła z równowagi,sposob w jaki podchodzą do pacjentki w dodatku skierowania wydawane na zasadzie "idź i sie kobieto wypchaj" no i przedewszystkim durne terminy usg,bo dany lekarz nie ma usg w gabinecie i trzeba czekać na zapis 3 tyg. to jak jakieś średniowiecze,ale gratuluje dziewczynom które prowadzą ciąże na nfz i trafiły na tzw lekarzy perełki ;) (ja niestety nie miałam tego szczęścia :( )... no i planujemy z mężem wykupić pakiet porodowy nasłuchałam sie o przepełnionych porodówkach,że podobno 3 kobiety rodzą w jednej sali jakoś to do mnie nie przemawia no i oczywiście brak możliwości wyboru pozycji do porodu

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my 8 na 9 dobę wyszłam z malutką bo 2kg córką pampersy rozm.0 były dużo za duże :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No my 8 na 9 dobę wyszłam z malutką bo 2kg córką pampersy rozm.0 były dużo za duże :P
    Wiem coś o tym :P Nie wspomnę o ubraniach ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik strasznie mi przykro. Tulam Cie kochana. Bądź silna.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie. Dostalam całą liste badan do zrobienia. Myslicie ze wszystkie zrobia mi odrazu jednym pobraniem krwi??? Tak bym chciala zeby nie musialy kłuc mnie kilka razy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno za jednym tylko parę fiołek mi tak zawsze pobierają i folku zmieniają :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze xpatiiix za jednym wkłuciem ale maja kilka fiolek na krew:) Ja za ten zestaw badań pierwszy płaciłam 120zł

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka fiolek :) ale ja za pierwsze badania płaciłam 330zl

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ