Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
ja sie smaruje oliwką od kąd pamiętam....czyli od jakichś 5 lat w dodatku dziennie wypijam 3.5l wody więc mam skóre nawilżoną od wewnątrz i zewnątrz w dodatku nie mam tendencji do rozstępów...ale wczoraj jak się zaczęło swędzenie to do dzisiaj widze czerwone plamli od drapania
-
candles88 wrote:i jeszcze sie zdenerwowałam....mój mąż sie wygadał przez przypadek,że teściowa wszystkich obdzwoniła z wiadomością o mojej ciąży ;/
Jestem dobrej myśli że wszystko tym razem będzie dobrze. Ciąża rozwija się prawidłowo więc nie martwię się na zapas.candles88, Madziaaaaa lubią tę wiadomość
-
anka418 wrote:Byłam na nfz u gina żeby dostać skierowanie i dostałam tylko na mocz, morfologie I toxo. Nawet na tsh mi nie dal wiec nie skorzystałam ze skierowania straciłam tylko swój czas
a badania na które dał skierowanie kosztują grosze w porównaniu z reszta, więcej bym na paliwo wydała żeby zrobić te badania ze skierowania.
Dzięki rozwialas moje wszelkie wątpliwościw sumie wolę płacić za badania ciążowy niż te czemu w ciążę zajść nie mogę.
anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam was
Monikk bardzo mi przykroja też mam od dwóch dni czarne myśli
mdłości mi mijają są słabsze, brzuch mnie od 2 dni boli bo z biegunki zrobiło się zatwardzenie i się męczyłam z bółmi brzucha !!
a dzis zrobiłam kloca i zaraz po nim przeczysciło mnie znowu ja już nic nie rozumiem ... mam nadzieje że te bóle brzucha to przez rewoluje jelitową
dziewczyny mam się martwić jak objawy zanikają ?? -
hiacynta99 wrote:Witam was
mdłości mi mijają są słabsze, brzuch mnie od 2 dni boli bo z biegunki zrobiło się zatwardzenie i się męczyłam z bółmi brzucha !!
a dzis zrobiłam kloca i zaraz po nim przeczysciło mnie znowu ja już nic nie rozumiem ... mam nadzieje że te bóle brzucha to przez rewoluje jelitową
dziewczyny mam się martwić jak objawy zanikają ??
absolutnie Kochana nie martw się, ja też miałam okres bezobjawowy i myślałam,że już koniec a potemuderzyły ze zdwojoną siłą.
wiesz co ja też mam bóle brzucha i wczoraj przeczytałam chyba cały internet i doszłam do wniosku,że to od jelit bo zaparcia też mnie męczą, wzdęcia i gazy a jak macica uciska na jelita to tak jest bo wtedy ich ruchy są spowolnione. i stąd te bóle bo tam gazy sobie siedzą ja jak nacisnę brzuch to czuję jak mi pękają..ale zauważyłam,że jak jem lekkostrawnie to jest lepiej i espumisan też pomaga.hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Witam was
dziewczyny mam się martwić jak objawy zanikają ??
hiacynta nic się nie martw obawy raz są raz ich nie ma. Ja wczoraj nie miałam bardzo młości tylko było mi niedobrze wieczorem i dziś rano, nawet piersi mnie nie bolały
Też miałam jakieś bulgotanie w brzuchu, zcisnęło mnie raz i pogoniło na kibelek. Ogólnie to nawet zaparć nie mam. A na kolację zjadłam 3 desery piankowe i to chyba dlatego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:09
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
candles88 wrote:i jeszcze sie zdenerwowałam....mój mąż sie wygadał przez przypadek,że teściowa wszystkich obdzwoniła z wiadomością o mojej ciąży ;/
Jeeezu moja to samo! Powiedzieliśmy jej z prośbą o nie przekazywanie dalej, po wizycie serduszkowej chcieliśmy zadzwonić do brata męża powiedzieć, a tu teściowa mówi, że ona już powiedziała 2 tygodnie temu, ale powiedziałą tylko, że "chyba się spodziewają dzidziusia bo test robili"- poczułam się jak debil, idiotka, która się "chyba spodziewa dzidzi, ale nie wie,b o dopiero nasiusiała na patyczek". Ja pierdziu, tak mi podniosła ciśnienie. Serio poczułam się jak gówniara, która nie wie, ale chyba, bo coś wysiusiała na teście. Normalnie mi ciśnienie skoczyło... nie żebyśmy się kuźwa miesiącami starali, badania, testy, wszystko, to ona przekazła to rodzinie jakbym ja była jakaś upośledzona.kamisia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy staramy się równo traktować moich rodziców i teściów. To będą dziadkowie dziecka i cieszą się tak samo jak my i maja do tego prawo i właśnie z tej radości mówią całemu światu ale nam to nie przeszkadza bo sami mówimy
kocham swoich rodziców mój mąż swoich tez wiec zasługują na równe traktowanie
może dzięki temu mamy z nimi dobry kontakt.
-
a macie jakieś zachcianki kulinarne, może nagle coś wam przestało smakować?
Ja jakoś dziwnie mam, jgurty, serki jadła bym tonami ale batoniki, czekolady, cukierki bleeeeeeeee na samą myśl mi niedobrze. Wogóle nie mam ochoty na mięso itp. -
Hej dziewczyny! Chciałabym dołączyć do waszego grona
obecnie zaczęłam 7 tydzień i termin mam na 29 maja
byłam wcześniej na innym forum ale dziewczyny nie rozmawiały o niczym innym jak o straconych szczesciach... Rozumiem i bardzo współczuje każdej mamie która tego doświadczyła.. No i już gdy czytałam to każdego dnia to tak zaczęłam bać się o moja fasolkę ze każdy ścisk w brzuchu powoduje zawroty głowy ze stresu
wiec postanowiłam odpuścić tamto forum a ze to moja pierwsza ciąża bardzo zależy mi by był ktoś kto to zrozumie i ma podobne przejścia a wiem ze nikt inny jak druga ciężarna tego nie zrozumie
mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona. Juswik a ciebie pamietam z forum o clo i pregnylu
mi dzięki temu się udało
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życzę miłego dnia bez mdłości
anka418, luna91, hiacynta99, Clio_99, xpatiiix3, CassieMK, klaudia1534, Eustoma lubią tę wiadomość
-
ok to skoro o objawach mowa i o ciałku hehe to ja zapytam tych,które miały odwage baraszkować już ze swoimi mężami,wiem że pytanie b.intymne ale w końcu kogo mam zapytać jak nie Was moje kochane mamusie majowe
czy Wasze łechatczki są bardziej wyczulone na dotyk?
-
hiacynta - chyba jesteśmy na tym samym etapie zamartwiania. Mnie piersi też przestały boleć no chyba, że przy dotyku i mam wrażenie, że są bardziej wiotkie. Oczywiście rozmyślam i się stresuję. Ale wczoraj rano tak mnie mdliło, że wymioty miałam już w gardle. Z reszta cały dzień mnie wczoraj muliło a dziś nic. Więc może faktycznie to przychodzi falami. Kiedy masz wizytę? Ja w środę dopiero na 19 i coraz gorzej to znoszę, ale dziewczyny mnie pocieszyły wczoraj - kurczę nie krwawię, nie mam boleści brzucha, na ostatnim usg było ok, dostaję silne leki więc na razie muszę luzować.
Strasznie bym chciała już być w 2 trymestrze, żeby to ryzyko utraty było mniejsze.
Wczoraj miałam taaaki wzdęty brzuch, że jak sie położyłam na plecach to nie czułam kości miednicy tych po bokach. Poza tym ciężko mi wciągnąć brzuch, w pewnym momencie czuję blokadę.hiacynta99 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
JusWik wrote:a macie jakieś zachcianki kulinarne, może nagle coś wam przestało smakować?
Ja jakoś dziwnie mam, jgurty, serki jadła bym tonami ale batoniki, czekolady, cukierki bleeeeeeeee na samą myśl mi niedobrze. Wogóle nie mam ochoty na mięso itp.
u mnie słodycze to samo bleee