X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowo - powiedział tak jak napisałam ze jest to związane z lyzeczkowaniem ciazy bezzarodkowej i ze jest na rozzedzenie krwi. Tylko nie rozumiem wlasnie co to moze oznaczać i cz ktoś sie spotkał z koniecznością regulowania takiej sytuacji...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki poziom płytek krwi masz na morf.?

Paróweczka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luna, baronowa i wszystkie które dziś wizytowały- serdeczne gratki dla was!!! Cieszę się całym serduchem z wami.
    Co do wielkości zarodków to myślę że to róznie z tym mierzeniem wychodzi i czasem milimetr lub dwa i już wychodzi zupełnie coś innego. Cieszcie się że wszystko w porządku i czekamy do następnych wizyt :-D

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Baronowo - powiedział tak jak napisałam ze jest to związane z lyzeczkowaniem ciazy bezzarodkowej i ze jest na rozzedzenie krwi. Tylko nie rozumiem wlasnie co to moze oznaczać i cz ktoś sie spotkał z koniecznością regulowania takiej sytuacji...
    Ale ciebie ta odpowiedz nie satysfakcjonuje bo dalej masz wątpliwości. Wiec trzeba bylo pytac dalej. Lekarza obowiązkiem jest tłumaczyć aż zrozumiesz. I nie ma co się hamować z pytaniami

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A jaki poziom płytek krwi masz na morf.?
    Płytki krwi 368 norma lab do 440. Hematokryt 43% norma do 47%

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paroweczka w ciąży na rozrzedzenie krwi to ewentualnie w zastrzykach w brzuch heparyna ale Acard?? No raczej nie.

16udgywl4g9leeec.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze wszystkie wizyty udane ;-) z tymi wymiarami to różne jest jedne ddzieciaczki rosną wolniej drugie szybciej ja byłam w 8tyd 1dniu i usg pokazało 18mm tez chyba zależy od tego jak lekarz zmierzy dla mnie najważniejsze że serduszko ok i nic złego się nie dzieje. :-)

Luna - nie fajnie ze cie tak nastraszyl przecież z maleństwem wszystkiego ok a jemu się wszystko nie podoba i tylko cie stosuje dziwne :|

Kobiety ale mam brzuch masakra aż się nadziwić nie mogę w pierwszej ciąży juz w 4 miesiącu był widoczny a teraz dopiero 10tyd i taki duży.

xpatiiix3, hiacynta99, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też łykam acard. nie pytałam po co. póki co gin ratuje moją słabą ciążę, więc mu ufam.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chciałam sprostować, żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał :D nie chciałam siać tu paniki co do wielkości dzieciątek, wiem, że ze wszystkimi wszystko jest ok, tylko mnie zdziwiła różnica między podpisami w suwaczkach,a stanem faktycznym, więc zapytałam, z czego to może wynikać :)

xpatiiix3, candles88 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt!!!! ja dopiero teraz 21go

dziewczyny też macie uczucie takiej ciężkości w brzuchach? już nie wiem czy to jelita czy co. zaparcia mam ogromne, niby czasem coś tam pójdzie ale chyba nie tak prawidłowo. już mi pomysłów brak

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:

dziewczyny też macie uczucie takiej ciężkości w brzuchach? już nie wiem czy to jelita czy co. zaparcia mam ogromne, niby czasem coś tam pójdzie ale chyba nie tak prawidłowo. już mi pomysłów brak
    Jabłuszka mi pomagają :)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny właśnie uswiadomilyscie mi ze mam ochotę na jabłko :-P

Paróweczka, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluje mnie jakby w lewym posladku. Tez tak macie? Dzis to nawet bardzo

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, właśnie przeczytałam, że mogą się zdarzać takie nerwobóle. Radzą przenieść ciężar na drugą część, więc musisz siedzieć bardziej na prawym - chociaż w tekście był przykład z nogą, co chyba jest łatwiejsze :P

JusWik lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podobny wynik bardzo zbliżony w ciąży normy trochę inne są i płytki przy górnej granicy według tych norm u mnie też ale gin mówił ze ok jest nic nie dostałam na to ;)
    No i doczytałam normy w ciazy to 100-300 a ja też ponad 300 miałam i nic hematokryt masz też przywysoki wedlug norm dla ciezarnych powinien byc max do 40-43 hmm ale skoro U mnie w porządku to chyba też nie powinnaś się martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kluje mnie jakby w lewym posladku. Tez tak macie? Dzis to nawet bardzo
    Mam identycznie tez w lewym jak się zegne lub krzywo stanę to strasznie boli. :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam niską hemoglobinę :/. Ostatnio tez szybko się żelazem faszerowalam.

Ale najważniejsze nie mam przeciwciał, a mamy konflikt serologiczny.

Za 2 tygodnie dostane na toxo roxyczke i cytomegalie dopiero skierowanie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina 13.5 :D czerwone mam 4.0 także jest ok ogólnie super wyniki oprócz moczu nigdy takich z krwii w ciazy nie miałam :) na bank troche spadna te wArtości jeszcze ja to za 2tyg będę robić morf i mocz to zobacze czy cos sie zmieniło przsz miesiąc :) po prostu myślę że kontrolować trzeba ja do końca ciazy z córką płytki prawie 300 miałam w sumie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:26

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:

Współczuję i rozumiem bo ja sie czuje dobrze po wizycie w wc tak na kilka godzin, później znowu jazda wzdęcia i juz czuje jak bym chciała iść di kibelka a nie chce iść, a na drugi dzien juz rewolucje taki ze bez nospy ani rusz.

Jem dużo jabłek tak z 5 dziennie i pije wode czysta, zobaczymy jutro czy cos mi pomoze. Koleżanka mi mówiła ze problemy z zaparciami to wina wysokiego progesteronu . Nie wiem ile w tym prawdy.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gratuluje pieknych serduszek , milo slyszec same dobre wiesci...
    Moja wizayta za 2 dni hura hura...juz przygotowana do wyjazdu..
    a skontaktowalam sie juz dzisiaj z moja polozna i jestem z nia umowiona na srode przyszla Pytanie do Madziaaa czy orientujesz sie czy beda juz mi robic usg czy tylko same papierkowe sprawy ?

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ