X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:25

Agnieszka0812, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:38

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Niby ciąża to nie choroba, a ja już 2 tyg wiszę na kibelku i jestem nie do życia... taka dłuższa jelitówka..
    Stan odmienny, wszystko odmienione :P

JusWik lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem wszystko ok ale spotkałam jedna panią pedagog fajna babka wrr zaczęła temat patologii jednej której nienawidzę jedyna osoba na świecie której nienawidzę za dużo mi napsuła w życiu.. bratowa ojca Marcela... wrr.. z drugim dzieckiem w ciąży teraz idiotka ukradła moje rzeczy i Marcela cały karton a potem zebrała wszystko dla dziecka od ludzi wydarzenie na fejsie zrobili i wszystko za darmo dostała na fajki ma żywi się zupkami chińskimi dziecko też a kur.. telepie mnie normalnie ze złości.. jak takie kurwa mają dzieci zdradza ja bije a ona dalej z Nim i drugie dziecko pff jak mozna pierwsze usunęła rok poznien znowu w ciąży rozbiła mi związek bo byla zazdrosna tylko o co ze do swojego faceta z dzieckiem jeździłam a potem doprowadzila do tego ze on ma w dupie wlasne dziecko i zeby tamta rodzina chociaz do mnie sie nie odzywala ani do Marcela takie ploty narobiła chociaż z ta dziewczyna kontaktu nie miałam... jej chłopak nawet z jej babcia się przespał :o śmiechu warte.. sorry dupe zawracam ale jestem po prostu wkur....ona taka że sobie nie wyobrażacie tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:20

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście wspaniałe, dzięki temu że przeczytałam co tam dzisiaj naskrobałyście, to przypomniało mi się, że muszę KONIECZNIE kupić sobie suchy szampon i KONIECZNIE muszę zrobić zupę z dyni! Ja uwielbiam taki przepis z mleczkiem kokosowym! Normalnie taka pyszna, że rajstopy opadają!:)))

Ale miałam do was pisać z pytaniem, czy którejś z was dolegają duszności. Od kilku dni mam poczucie jakby brakowało mi tchu, jakbym była niedotleniona. No, dodatkowo zaczął się sezon grzewczy, to od ogrzewania to powietrze w domu jest też bardziej suche, ale siedzę całymi dniami przy pootwieranych oknach i ciągle mi duszno!:) A żeby było śmieszniej, jak napiję się wody, to chce mi się wymiotować. I bądź tu mądra!:)))

Ps. A ja dziś na obiad robię pieczone ziemniaczki i mielone. I właśnie mi się wkręciło, żeby do tych ziemniaczków zrobić sos tzatziki. O tak, o tak, o tak!!!!:))) Muszę wysłać męża po produkty do sklepu. Tzatziki i mielone!!!!!! Jeeeeee!!!!!:) Ps 2. Mam takie obsesje żywieniowe, że jak o czymś pomyślę, to musze to natychmiast, już teraz, zaraz zjeść!:))))

xpatiiix3, Agnieszka0812, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dusznosci ale to objaw nadczynność tarczycy u mnie :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Muszę tą historię przeczytać kilka razy z rzędu, bo taka moda na sukces, że hej! Ale ty nie spotkałaś tej bratowej twarzą w twarz tylko rozmawiałaś na jej temat z inną osobą? UFF, uff, uff - spokojnie! Ja też mam kilka takich osób, których spotkania na żywo się boję, bo to zbyt duże emocje!:)

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png

Wysłany: 8 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Dziewczyny, jesteście wspaniałe, dzięki temu że przeczytałam co tam dzisiaj naskrobałyście, to przypomniało mi się, że muszę KONIECZNIE kupić sobie suchy szampon i KONIECZNIE muszę zrobić zupę z dyni! Ja uwielbiam taki przepis z mleczkiem kokosowym! Normalnie taka pyszna, że rajstopy opadają!:)))

Ale miałam do was pisać z pytaniem, czy którejś z was dolegają duszności. Od kilku dni mam poczucie jakby brakowało mi tchu, jakbym była niedotleniona. No, dodatkowo zaczął się sezon grzewczy, to od ogrzewania to powietrze w domu jest też bardziej suche, ale siedzę całymi dniami przy pootwieranych oknach i ciągle mi duszno!:) A żeby było śmieszniej, jak napiję się wody, to chce mi się wymiotować. I bądź tu mądra!:)))

Ps. A ja dziś na obiad robię pieczone ziemniaczki i mielone. I właśnie mi się wkręciło, żeby do tych ziemniaczków zrobić sos tzatziki. O tak, o tak, o tak!!!!:))) Muszę wysłać męża po produkty do sklepu. Tzatziki i mielone!!!!!! Jeeeeee!!!!!:) Ps 2. Mam takie obsesje żywieniowe, że jak o czymś pomyślę, to musze to natychmiast, już teraz, zaraz zjeść!:))))
    Ja wczoraj miałam taką duszność i kołatanie serca jakby mi ktoś cegłe na klacie położył, dziś ledwie weszłam na nasze 3 piętro, po obróceniu dwa razy szkoła-dom czułam się jak po maratonie...dziś w nocy śniło mi się, że jestem w barze mlecznym i jem ziemniaczki z koperkiem, mielone i mizeria, a wczoraj w nocy śniły mi się pączki z budyniem posypane wiórkami kokosowymi. Oprócz tych przyjemnych snów, w momentach kiedy śpię mam jakieś porąbane sny...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj tak jakoś ciężko ale tarczycę mam 1,104 więc w normie

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah ja też robiłam ostatnio mielone z ziemniaczami i mizerią bo jak o nich pomyślałam to musiałam je natychmiast zjeść MNIAAAAAAM!!!!

Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii ale historia, normalnie patologia! Nie denerwuj się! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:36

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana pania pedagog spotkalam ktora nafle o niej wypaliła a mnie na samo jej imie trzesie ja ją znam osobiście to patologia jakich mało teraz... ostatnio ja w wakacje widziałam przechodząc z Kamilem i nagle Maciek przestał przesyłać alimenty i to mi wcale nie dziwne... :/ ona ma więcej do powiedzenia niż ktokolwiek wie na mój temat ona nawet wymyśliła ze ja mieszkałam w innym mieście z facetem którego zdradzałam i wyrzucił mnie z dziećmi z domu... całe życie w tym samym miejscu mieszkam... to jest normalnie jakaś praprapraprawnuczka konopnickiej chyba a potem w sadzie opowiadali ze jak Maciek z dzieckiem się mógł widywać skoro ja w innym mieście z jakimś alfonsem mieszkałam ładnie co.? Hahahah no mówię patologia konkretna... alkoholu sobie też nie żałują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,po 2 dniach detoksu od forum :) nadrobiłam Was :),oj dzieje sie u Was dziewczynki :) ja sie wyciszyłam totalnie,nie używam internetu,spędzam dzieķi temu więcej czasu z moim mężem i wróciłam do czytania książek,u mnie dzisiaj na śniadanie były jajka lekko ścięte na patelni i to był niedobry pomysł :( na obiad zjadłam udko z kurczaka i pomidorki z cebulką,zachciało mi sie bardzo,a co! ;) trzymam kciuki za wszystkie wizyty w dniu dzisiejszym i w najbliższych :) moje objawy przychodzą falami,mdłości,ospałość,zawroty głowy, wzdęcia, zaparcia....ruszyło mnie wczoraj jak zjadłam kiść winogron, ale ogolnie nie jest źle,jeśli chodzi o ubranka dla maluszka,ja już pare mam,teraz raczej skupimy sie na kupowaniu wyposażenia np sterylizator do butelek,termometr do wanienki,laktator,elektorniczną nianie,a w sobote odbieram wishbeara i wybieram sie do mothercare po biustonosze,obecnien chodze w jednym bo tylko ten jeszcze pasuje ;)

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png

Wysłany: 8 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,po 2 dniach detoksu od forum :) nadrobiłam Was :),oj dzieje sie u Was dziewczynki :) ja sie wyciszyłam totalnie,nie używam internetu,spędzam dzieķi temu więcej czasu z moim mężem i wróciłam do czytania książek,u mnie dzisiaj na śniadanie były jajka lekko ścięte na patelni i to był niedobry pomysł :( na obiad zjadłam udko z kurczaka i pomidorki z cebulką,zachciało mi sie bardzo,a co! ;) trzymam kciuki za wszystkie wizyty w dniu dzisiejszym i w najbliższych :) moje objawy przychodzą falami,mdłości,ospałość,zawroty głowy, wzdęcia, zaparcia....ruszyło mnie wczoraj jak zjadłam kiść winogron, ale ogolnie nie jest źle,jeśli chodzi o ubranka dla maluszka,ja już pare mam,teraz raczej skupimy sie na kupowaniu wyposażenia np sterylizator do butelek,termometr do wanienki,laktator,elektorniczną nianie,a w sobote odbieram wishbeara i wybieram sie do mothercare po biustonosze,obecnien chodze w jednym bo tylko ten jeszcze pasuje ;)
    Ooo to konkretne zakupy ;) ja np termometru do wody na pewno nie kupię, no i sterylizatora też, bo normalnie gotowałam w wodzie butelki, ale na pewno to duże ułatwienie. Jak dla mnie laktatorem nr 1 był tommee tippe ręczny, miałam nuk elektryczny-lipa straszna, medela ma dobre :) To udanych zakupów
    P.S. wygodny stanik to podstawa, też muszę kupić ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpol ręczny TT ręczny i medela elektryczny ten to ssał jak trzeba teraz tez od początku pójdzie w ruch i będę robić takie zapasy mleka ze cala szufladę zapełnie na nawale :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ooo to konkretne zakupy ;) ja np termometru do wody na pewno nie kupię, no i sterylizatora też, bo normalnie gotowałam w wodzie butelki, ale na pewno to duże ułatwienie. Jak dla mnie laktatorem nr 1 był tommee tippe ręczny, miałam nuk elektryczny-lipa straszna, medela ma dobre :) To udanych zakupów
    P.S. wygodny stanik to podstawa, też muszę kupić ;)

ja wiem,że z naszych zaplanowanych zakupów pewnie troche rzeczy będzie zbędnych,ale tłumacze sobie,że poraz pierwszy będziemy rodzicami i chcemy sie nacieszyć :) to wtedy nie mam takich wyxutów sumienia ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o trzymanie kciukow o 20 wizyta serduszkowa.
    Stres straszny!

nick nieaktualny, Agnieszka0812, Foto_Anna, xpatiiix3, monilia84, Eliana, JusWik, luna91, kasius lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Stres straszny!

Trzymam kciuki za wizyte:P ja tez ide na detox ;-)

Wysłany: 8 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja wiem,że z naszych zaplanowanych zakupów pewnie troche rzeczy będzie zbędnych,ale tłumacze sobie,że poraz pierwszy będziemy rodzicami i chcemy sie nacieszyć :) to wtedy nie mam takich wyxutów sumienia ;)
    Pewnie! Większość na pewno się przyda, a sama przyjemność w kupowaniu :D

candles88 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Stres straszny!

Mamy identyczny termin :) (7t5d) Masz zablokowany kalendarz Madziu.

Trzymamy kciuki wieczorem :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ