X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:25

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:38

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Niby ciąża to nie choroba, a ja już 2 tyg wiszę na kibelku i jestem nie do życia... taka dłuższa jelitówka..
    Stan odmienny, wszystko odmienione :P

JusWik lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem wszystko ok ale spotkałam jedna panią pedagog fajna babka wrr zaczęła temat patologii jednej której nienawidzę jedyna osoba na świecie której nienawidzę za dużo mi napsuła w życiu.. bratowa ojca Marcela... wrr.. z drugim dzieckiem w ciąży teraz idiotka ukradła moje rzeczy i Marcela cały karton a potem zebrała wszystko dla dziecka od ludzi wydarzenie na fejsie zrobili i wszystko za darmo dostała na fajki ma żywi się zupkami chińskimi dziecko też a kur.. telepie mnie normalnie ze złości.. jak takie kurwa mają dzieci zdradza ja bije a ona dalej z Nim i drugie dziecko pff jak mozna pierwsze usunęła rok poznien znowu w ciąży rozbiła mi związek bo byla zazdrosna tylko o co ze do swojego faceta z dzieckiem jeździłam a potem doprowadzila do tego ze on ma w dupie wlasne dziecko i zeby tamta rodzina chociaz do mnie sie nie odzywala ani do Marcela takie ploty narobiła chociaż z ta dziewczyna kontaktu nie miałam... jej chłopak nawet z jej babcia się przespał :o śmiechu warte.. sorry dupe zawracam ale jestem po prostu wkur....ona taka że sobie nie wyobrażacie tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:20

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście wspaniałe, dzięki temu że przeczytałam co tam dzisiaj naskrobałyście, to przypomniało mi się, że muszę KONIECZNIE kupić sobie suchy szampon i KONIECZNIE muszę zrobić zupę z dyni! Ja uwielbiam taki przepis z mleczkiem kokosowym! Normalnie taka pyszna, że rajstopy opadają!:)))

Ale miałam do was pisać z pytaniem, czy którejś z was dolegają duszności. Od kilku dni mam poczucie jakby brakowało mi tchu, jakbym była niedotleniona. No, dodatkowo zaczął się sezon grzewczy, to od ogrzewania to powietrze w domu jest też bardziej suche, ale siedzę całymi dniami przy pootwieranych oknach i ciągle mi duszno!:) A żeby było śmieszniej, jak napiję się wody, to chce mi się wymiotować. I bądź tu mądra!:)))

Ps. A ja dziś na obiad robię pieczone ziemniaczki i mielone. I właśnie mi się wkręciło, żeby do tych ziemniaczków zrobić sos tzatziki. O tak, o tak, o tak!!!!:))) Muszę wysłać męża po produkty do sklepu. Tzatziki i mielone!!!!!! Jeeeeee!!!!!:) Ps 2. Mam takie obsesje żywieniowe, że jak o czymś pomyślę, to musze to natychmiast, już teraz, zaraz zjeść!:))))

xpatiiix3, Agnieszka0812, Anna255, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dusznosci ale to objaw nadczynność tarczycy u mnie :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Muszę tą historię przeczytać kilka razy z rzędu, bo taka moda na sukces, że hej! Ale ty nie spotkałaś tej bratowej twarzą w twarz tylko rozmawiałaś na jej temat z inną osobą? UFF, uff, uff - spokojnie! Ja też mam kilka takich osób, których spotkania na żywo się boję, bo to zbyt duże emocje!:)

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png

Wysłany: 8 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Dziewczyny, jesteście wspaniałe, dzięki temu że przeczytałam co tam dzisiaj naskrobałyście, to przypomniało mi się, że muszę KONIECZNIE kupić sobie suchy szampon i KONIECZNIE muszę zrobić zupę z dyni! Ja uwielbiam taki przepis z mleczkiem kokosowym! Normalnie taka pyszna, że rajstopy opadają!:)))

Ale miałam do was pisać z pytaniem, czy którejś z was dolegają duszności. Od kilku dni mam poczucie jakby brakowało mi tchu, jakbym była niedotleniona. No, dodatkowo zaczął się sezon grzewczy, to od ogrzewania to powietrze w domu jest też bardziej suche, ale siedzę całymi dniami przy pootwieranych oknach i ciągle mi duszno!:) A żeby było śmieszniej, jak napiję się wody, to chce mi się wymiotować. I bądź tu mądra!:)))

Ps. A ja dziś na obiad robię pieczone ziemniaczki i mielone. I właśnie mi się wkręciło, żeby do tych ziemniaczków zrobić sos tzatziki. O tak, o tak, o tak!!!!:))) Muszę wysłać męża po produkty do sklepu. Tzatziki i mielone!!!!!! Jeeeeee!!!!!:) Ps 2. Mam takie obsesje żywieniowe, że jak o czymś pomyślę, to musze to natychmiast, już teraz, zaraz zjeść!:))))
    Ja wczoraj miałam taką duszność i kołatanie serca jakby mi ktoś cegłe na klacie położył, dziś ledwie weszłam na nasze 3 piętro, po obróceniu dwa razy szkoła-dom czułam się jak po maratonie...dziś w nocy śniło mi się, że jestem w barze mlecznym i jem ziemniaczki z koperkiem, mielone i mizeria, a wczoraj w nocy śniły mi się pączki z budyniem posypane wiórkami kokosowymi. Oprócz tych przyjemnych snów, w momentach kiedy śpię mam jakieś porąbane sny...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj tak jakoś ciężko ale tarczycę mam 1,104 więc w normie

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah ja też robiłam ostatnio mielone z ziemniaczami i mizerią bo jak o nich pomyślałam to musiałam je natychmiast zjeść MNIAAAAAAM!!!!

Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii ale historia, normalnie patologia! Nie denerwuj się! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:36

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana pania pedagog spotkalam ktora nafle o niej wypaliła a mnie na samo jej imie trzesie ja ją znam osobiście to patologia jakich mało teraz... ostatnio ja w wakacje widziałam przechodząc z Kamilem i nagle Maciek przestał przesyłać alimenty i to mi wcale nie dziwne... :/ ona ma więcej do powiedzenia niż ktokolwiek wie na mój temat ona nawet wymyśliła ze ja mieszkałam w innym mieście z facetem którego zdradzałam i wyrzucił mnie z dziećmi z domu... całe życie w tym samym miejscu mieszkam... to jest normalnie jakaś praprapraprawnuczka konopnickiej chyba a potem w sadzie opowiadali ze jak Maciek z dzieckiem się mógł widywać skoro ja w innym mieście z jakimś alfonsem mieszkałam ładnie co.? Hahahah no mówię patologia konkretna... alkoholu sobie też nie żałują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,po 2 dniach detoksu od forum :) nadrobiłam Was :),oj dzieje sie u Was dziewczynki :) ja sie wyciszyłam totalnie,nie używam internetu,spędzam dzieķi temu więcej czasu z moim mężem i wróciłam do czytania książek,u mnie dzisiaj na śniadanie były jajka lekko ścięte na patelni i to był niedobry pomysł :( na obiad zjadłam udko z kurczaka i pomidorki z cebulką,zachciało mi sie bardzo,a co! ;) trzymam kciuki za wszystkie wizyty w dniu dzisiejszym i w najbliższych :) moje objawy przychodzą falami,mdłości,ospałość,zawroty głowy, wzdęcia, zaparcia....ruszyło mnie wczoraj jak zjadłam kiść winogron, ale ogolnie nie jest źle,jeśli chodzi o ubranka dla maluszka,ja już pare mam,teraz raczej skupimy sie na kupowaniu wyposażenia np sterylizator do butelek,termometr do wanienki,laktator,elektorniczną nianie,a w sobote odbieram wishbeara i wybieram sie do mothercare po biustonosze,obecnien chodze w jednym bo tylko ten jeszcze pasuje ;)

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png

Wysłany: 8 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,po 2 dniach detoksu od forum :) nadrobiłam Was :),oj dzieje sie u Was dziewczynki :) ja sie wyciszyłam totalnie,nie używam internetu,spędzam dzieķi temu więcej czasu z moim mężem i wróciłam do czytania książek,u mnie dzisiaj na śniadanie były jajka lekko ścięte na patelni i to był niedobry pomysł :( na obiad zjadłam udko z kurczaka i pomidorki z cebulką,zachciało mi sie bardzo,a co! ;) trzymam kciuki za wszystkie wizyty w dniu dzisiejszym i w najbliższych :) moje objawy przychodzą falami,mdłości,ospałość,zawroty głowy, wzdęcia, zaparcia....ruszyło mnie wczoraj jak zjadłam kiść winogron, ale ogolnie nie jest źle,jeśli chodzi o ubranka dla maluszka,ja już pare mam,teraz raczej skupimy sie na kupowaniu wyposażenia np sterylizator do butelek,termometr do wanienki,laktator,elektorniczną nianie,a w sobote odbieram wishbeara i wybieram sie do mothercare po biustonosze,obecnien chodze w jednym bo tylko ten jeszcze pasuje ;)
    Ooo to konkretne zakupy ;) ja np termometru do wody na pewno nie kupię, no i sterylizatora też, bo normalnie gotowałam w wodzie butelki, ale na pewno to duże ułatwienie. Jak dla mnie laktatorem nr 1 był tommee tippe ręczny, miałam nuk elektryczny-lipa straszna, medela ma dobre :) To udanych zakupów
    P.S. wygodny stanik to podstawa, też muszę kupić ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpol ręczny TT ręczny i medela elektryczny ten to ssał jak trzeba teraz tez od początku pójdzie w ruch i będę robić takie zapasy mleka ze cala szufladę zapełnie na nawale :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ooo to konkretne zakupy ;) ja np termometru do wody na pewno nie kupię, no i sterylizatora też, bo normalnie gotowałam w wodzie butelki, ale na pewno to duże ułatwienie. Jak dla mnie laktatorem nr 1 był tommee tippe ręczny, miałam nuk elektryczny-lipa straszna, medela ma dobre :) To udanych zakupów
    P.S. wygodny stanik to podstawa, też muszę kupić ;)

ja wiem,że z naszych zaplanowanych zakupów pewnie troche rzeczy będzie zbędnych,ale tłumacze sobie,że poraz pierwszy będziemy rodzicami i chcemy sie nacieszyć :) to wtedy nie mam takich wyxutów sumienia ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o trzymanie kciukow o 20 wizyta serduszkowa.
    Stres straszny!

hiacynta99, Agnieszka0812, Foto_Anna, xpatiiix3, monilia84, Eliana, JusWik, luna91, kasius lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Stres straszny!

Trzymam kciuki za wizyte:P ja tez ide na detox ;-)

Agnieszka0812, Magdalena91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja wiem,że z naszych zaplanowanych zakupów pewnie troche rzeczy będzie zbędnych,ale tłumacze sobie,że poraz pierwszy będziemy rodzicami i chcemy sie nacieszyć :) to wtedy nie mam takich wyxutów sumienia ;)
    Pewnie! Większość na pewno się przyda, a sama przyjemność w kupowaniu :D

candles88 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Stres straszny!

Mamy identyczny termin :) (7t5d) Masz zablokowany kalendarz Madziu.

Trzymamy kciuki wieczorem :)

Agnieszka0812, Magdalena91 lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ