X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anija ja Cię kojarzę z jakiegoś forum po poronieniu, Twój awatar kojarzę ;-) Witaj :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja się przed śledziami powstrzymywałam, ale dziś nie wytrzymałam, bo te koreczki śledziowe tak na mnie łypały z tej lodówki :D

hiacynta, bo śledzie są robione na surowo, a w ciąży nie można surowych ryb, ani tych wędzonych na zimno, tylko wędzone na gorąco oraz duszone, smażone, gotowane ;) ale kurde, kobiety jadły wszystko od zawsze i jakoś rodziły zdrowe dzieci, nie dajmy się zwariować :)

Anna255, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 Wszystko możliwe, po poronieniu prześledziłam kilka forum :***

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziś wieczorem mam wizytę i strasznie się boję, świruję...mam nadzieję że krwiak już więcej nie urósł, a serduszko nadal bije...
    kochana trzymamy mocno kciuki. Napewno wszystko będzie dobrze!!!
    Co do śledzi w śmietanie... mniam aż mi ślinka cieknie :-P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A czemu nie wolno ?? śledzia? moja tesciowa na mojego meża wpieprzała głównie śledzie no i nie zauważyłam u meża jakiś odchyleń :P jak by tak patrzył to chyba mało co można by było jesć :P bo chemia, bo pryskane :)

tak slyszalam, ze surowe ryby to nie, bo jakies tam bakterie moga byc... zeby tez lososia wedzonego unikac, makreli wedzonej, a ile w tym prawdy... nie mam pojecia :)

edit: powiem wam, ze ja jak bylam na ostatniej wizycie to moje krwiaczki z lewego jajnika nie zdazyly sie wchlonac, wiec ciekawe ile to trwa, zanim faktycznie znikna...

dziewczyny z 9 tygodnia ciazy - tez czujecie po bokach takie klucia niby od jajnikow, ale mi sie wydaje, ze to chyba te wiazadla sie rozciagaja... jak dzis chodzilam po sklepie to mnie ciagnelo po bokach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ania, ja się przed śledziami powstrzymywałam, ale dziś nie wytrzymałam, bo te koreczki śledziowe tak na mnie łypały z tej lodówki :D

hiacynta, bo śledzie są robione na surowo, a w ciąży nie można surowych ryb, ani tych wędzonych na zimno, tylko wędzone na gorąco oraz duszone, smażone, gotowane ;) ale kurde, kobiety jadły wszystko od zawsze i jakoś rodziły zdrowe dzieci, nie dajmy się zwariować :)

no wlasnie tez wyszlam dzis z takiego zalozenia, ze nie ma co wariowac i trzeba zaspokoic swoje "pragnienie" na sledzika :D jak zjadlam, to taka ulga... :)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coli też nie wolno :-P mojej siostrze krwiak wchlanial się ok 7 tygodni

Anna255 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    tak slyszalam, ze surowe ryby to nie, bo jakies tam bakterie moga byc... zeby tez lososia wedzonego unikac, makreli wedzonej, a ile w tym prawdy... nie mam pojecia :)

edit: powiem wam, ze ja jak bylam na ostatniej wizycie to moje krwiaczki z lewego jajnika nie zdazyly sie wchlonac, wiec ciekawe ile to trwa, zanim faktycznie znikna...

dziewczyny z 9 tygodnia ciazy - tez czujecie po bokach takie klucia niby od jajnikow, ale mi sie wydaje, ze to chyba te wiazadla sie rozciagaja... jak dzis chodzilam po sklepie to mnie ciagnelo po bokach :/

Dzis w nocy strasznie mnie zakulo jak by jajnik rak pulsował z kilka sekund, wogole co chwile te jajniki czuje kują

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

no właśnie też tak mam, nie jest to zbyt przyjemne. dzisiaj zwłaszcza mi doskwiera

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Agnieszka0812 Wszystko możliwe, po poronieniu prześledziłam kilka forum :***
    Witaj :) ja poronilam miesiąc później w marcu . Mam nadzieje ze teraz będzie wszystko dobrze <3
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie wlasnie robie ogorki kiszone z cebulka i smietana do tego kasza jeczmienna ,ale mam ślinotok na to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Coli też nie wolno :-P mojej siostrze krwiak wchlanial się ok 7 tygodni

no a cole tez wypilam jakis czas temu 1 szklanke, no bo juz mialam jakis zmulony zoladek i jak sie "odbilo" tez bylo lepiej. Mysle ze maly lyk jest ok, co innego pic codziennie, tam tyle cukru itd...

ps kupilam dzisiaj dynie - juz tak haloweenowo sie zrobilo w sklepach :P w tamtym roku znalazlam jakis przepis na krem z dyni, wlasciwie miala byc zupa, ale wyszedl krem :P

ugotowalam obrana dynie, zblendowalam ja (ona bardzo szybko sie gotuje) i dodalam pol szklanki soku z pomaranczy - jezu jaki pyszny ten krem. Pamietam, ze to byl dosc spory garnek, ale z moim zjedlismy go w ciagu 2 dni :D takze - polecam !!! :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie czasami chęć coś kupić dla maluszków?

Agnieszka0812, luna91, Eliana lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być silne, dbać o siebie, cieszyć się tym co mamy teraz i na pewno będzie dobrze:)

Ja mam wilczy apetyt... praktycznie cały czas muszę coś przegryzać. Staram się niczego sobie nie odmawiać chociaż już wiem że nie mogę jeść fasolki szparagowej i bigosu bo mam po tym rewolucje żołądkowe;)

Dziś na 16:20 mam wiyztę u swojego gina ale bez usg.
    Pewnie zleci mi badania krwi i zrobi cytologię.

Agnieszka0812, JusWik, Eliana lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku

Wysłany: 8 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki uwielbiają krem z dyni, ja podprazam jeszcze migdały na suchej patelni i posypuje na wierzchu, a potem robimy Pana dyńka ;-)

JusWik, Anna255 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 8 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Pewnie, że tak :-D ja jak już to najpierw kupię sobie... Jakiś dół, bo nie mam w czym za bardzo chodzić ;-)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Oczywiście, ale szał zakupów zostawiam na wiosnę :p

U mnie znowu się zaczęło, żygam dalej niż widzę :(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc to ja tak samo. Kupiłam ostatnio sobie sukienkę taką cieplejszą pikowaną troszkę luźniejszą. Wszystkie spodnie mnie uwierają i brzuchu mi jakoś ciasno.
    A jak patrzę na te cudne ubranka jak gdzieś jestem to aż mnie korci.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Oczywiście, ale szał zakupów zostawiam na wiosnę :p

U mnie znowu się zaczęło, żygam dalej niż widzę :(
    cigaretta współczuję Ci. Na szczęście nie rzygałam ani razu tylko w najgorszym wydaniu miałam taki odrch wymiotny że nad kiblem siedziałam bo myślałam że pawia puszczę.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ciąża to nie choroba, a ja już 2 tyg wiszę na kibelku i jestem nie do życia... taka dłuższa jelitówka..

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ