X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anija ja Cię kojarzę z jakiegoś forum po poronieniu, Twój awatar kojarzę ;-) Witaj :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja się przed śledziami powstrzymywałam, ale dziś nie wytrzymałam, bo te koreczki śledziowe tak na mnie łypały z tej lodówki :D

hiacynta, bo śledzie są robione na surowo, a w ciąży nie można surowych ryb, ani tych wędzonych na zimno, tylko wędzone na gorąco oraz duszone, smażone, gotowane ;) ale kurde, kobiety jadły wszystko od zawsze i jakoś rodziły zdrowe dzieci, nie dajmy się zwariować :)

Anna255, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 Wszystko możliwe, po poronieniu prześledziłam kilka forum :***

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Dziś wieczorem mam wizytę i strasznie się boję, świruję...mam nadzieję że krwiak już więcej nie urósł, a serduszko nadal bije...
    kochana trzymamy mocno kciuki. Napewno wszystko będzie dobrze!!!
    Co do śledzi w śmietanie... mniam aż mi ślinka cieknie :-P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A czemu nie wolno ?? śledzia? moja tesciowa na mojego meża wpieprzała głównie śledzie no i nie zauważyłam u meża jakiś odchyleń :P jak by tak patrzył to chyba mało co można by było jesć :P bo chemia, bo pryskane :)

tak slyszalam, ze surowe ryby to nie, bo jakies tam bakterie moga byc... zeby tez lososia wedzonego unikac, makreli wedzonej, a ile w tym prawdy... nie mam pojecia :)

edit: powiem wam, ze ja jak bylam na ostatniej wizycie to moje krwiaczki z lewego jajnika nie zdazyly sie wchlonac, wiec ciekawe ile to trwa, zanim faktycznie znikna...

dziewczyny z 9 tygodnia ciazy - tez czujecie po bokach takie klucia niby od jajnikow, ale mi sie wydaje, ze to chyba te wiazadla sie rozciagaja... jak dzis chodzilam po sklepie to mnie ciagnelo po bokach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ania, ja się przed śledziami powstrzymywałam, ale dziś nie wytrzymałam, bo te koreczki śledziowe tak na mnie łypały z tej lodówki :D

hiacynta, bo śledzie są robione na surowo, a w ciąży nie można surowych ryb, ani tych wędzonych na zimno, tylko wędzone na gorąco oraz duszone, smażone, gotowane ;) ale kurde, kobiety jadły wszystko od zawsze i jakoś rodziły zdrowe dzieci, nie dajmy się zwariować :)

no wlasnie tez wyszlam dzis z takiego zalozenia, ze nie ma co wariowac i trzeba zaspokoic swoje "pragnienie" na sledzika :D jak zjadlam, to taka ulga... :)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coli też nie wolno :-P mojej siostrze krwiak wchlanial się ok 7 tygodni

Anna255 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    tak slyszalam, ze surowe ryby to nie, bo jakies tam bakterie moga byc... zeby tez lososia wedzonego unikac, makreli wedzonej, a ile w tym prawdy... nie mam pojecia :)

edit: powiem wam, ze ja jak bylam na ostatniej wizycie to moje krwiaczki z lewego jajnika nie zdazyly sie wchlonac, wiec ciekawe ile to trwa, zanim faktycznie znikna...

dziewczyny z 9 tygodnia ciazy - tez czujecie po bokach takie klucia niby od jajnikow, ale mi sie wydaje, ze to chyba te wiazadla sie rozciagaja... jak dzis chodzilam po sklepie to mnie ciagnelo po bokach :/

Dzis w nocy strasznie mnie zakulo jak by jajnik rak pulsował z kilka sekund, wogole co chwile te jajniki czuje kują

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

no właśnie też tak mam, nie jest to zbyt przyjemne. dzisiaj zwłaszcza mi doskwiera

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Agnieszka0812 Wszystko możliwe, po poronieniu prześledziłam kilka forum :***
    Witaj :) ja poronilam miesiąc później w marcu . Mam nadzieje ze teraz będzie wszystko dobrze <3
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie wlasnie robie ogorki kiszone z cebulka i smietana do tego kasza jeczmienna ,ale mam ślinotok na to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Coli też nie wolno :-P mojej siostrze krwiak wchlanial się ok 7 tygodni

no a cole tez wypilam jakis czas temu 1 szklanke, no bo juz mialam jakis zmulony zoladek i jak sie "odbilo" tez bylo lepiej. Mysle ze maly lyk jest ok, co innego pic codziennie, tam tyle cukru itd...

ps kupilam dzisiaj dynie - juz tak haloweenowo sie zrobilo w sklepach :P w tamtym roku znalazlam jakis przepis na krem z dyni, wlasciwie miala byc zupa, ale wyszedl krem :P

ugotowalam obrana dynie, zblendowalam ja (ona bardzo szybko sie gotuje) i dodalam pol szklanki soku z pomaranczy - jezu jaki pyszny ten krem. Pamietam, ze to byl dosc spory garnek, ale z moim zjedlismy go w ciagu 2 dni :D takze - polecam !!! :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie czasami chęć coś kupić dla maluszków?

Agnieszka0812, luna91, Eliana lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być silne, dbać o siebie, cieszyć się tym co mamy teraz i na pewno będzie dobrze:)

Ja mam wilczy apetyt... praktycznie cały czas muszę coś przegryzać. Staram się niczego sobie nie odmawiać chociaż już wiem że nie mogę jeść fasolki szparagowej i bigosu bo mam po tym rewolucje żołądkowe;)

Dziś na 16:20 mam wiyztę u swojego gina ale bez usg.
    Pewnie zleci mi badania krwi i zrobi cytologię.

Agnieszka0812, JusWik, Eliana lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku

Wysłany: 8 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki uwielbiają krem z dyni, ja podprazam jeszcze migdały na suchej patelni i posypuje na wierzchu, a potem robimy Pana dyńka ;-)

JusWik, Anna255 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 8 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Pewnie, że tak :-D ja jak już to najpierw kupię sobie... Jakiś dół, bo nie mam w czym za bardzo chodzić ;-)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Oczywiście, ale szał zakupów zostawiam na wiosnę :p

U mnie znowu się zaczęło, żygam dalej niż widzę :(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze mówiąc to ja tak samo. Kupiłam ostatnio sobie sukienkę taką cieplejszą pikowaną troszkę luźniejszą. Wszystkie spodnie mnie uwierają i brzuchu mi jakoś ciasno.
    A jak patrzę na te cudne ubranka jak gdzieś jestem to aż mnie korci.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Oczywiście, ale szał zakupów zostawiam na wiosnę :p

U mnie znowu się zaczęło, żygam dalej niż widzę :(
    cigaretta współczuję Ci. Na szczęście nie rzygałam ani razu tylko w najgorszym wydaniu miałam taki odrch wymiotny że nad kiblem siedziałam bo myślałam że pawia puszczę.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ciąża to nie choroba, a ja już 2 tyg wiszę na kibelku i jestem nie do życia... taka dłuższa jelitówka..

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ