X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha wgl to słuchajcie po tamtej awanturze to teściowa powiedziała że ona myślała że najpierw się wyprowadzimy wezmiemy ślub i potem dziecko "zrobimy"(nie lubię tego określenia...)... ale pomoże na ile tylko mogą także stanęło na tym że przetrawiła i jest ok.. Ale i tak jakoś nie mogę na Nią patrzeć zapraszali na weekend ale mam szkole wiec ciesze sie że mam wymowkę bo nie chce mi się na nich patrzeć i z Nimi rozmawiać na razie :P bo zaraz będą pytania i co teraz.? Jak sobie poradzicie.? Dlaczego nie zaczekaliscie.? Żygać się chce na sama myśl o rozmowie z Nimi... Tam pewnie juz pol bloku wie albo i całe miasteczko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:00

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny :)

Pati brzuszek wymiata, chciałabym taki! ale to jeszcze całą wieczność potrwa, zanim się takiego dorobię :P

U mnie dziś senny dzień, ale pracować trzeba i nie ma że boli, bo terminy mi się kończą.

Dziś kuzynka do nas przyjeżdża się pożegnać, bo rozpoczyna nowe życie za granicą i mi pisze, że trzeba się napić przed Jej wyjazdem hahaha ale się zdziwi, jak Jej powiem, że nie mogę :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati współczuje jak dzieciaczki są chore wiem bo mój cudem uniknął szpitala
    Jak mnie lekarz pytał o przebyte ciąże to opowiadałam ze byłam w ciązy z filipem w marc poroniłam i że znowu jestem on aha i moze przez to skierował go do domu jak nie był aż w takim tragicznym stanie, bo szpital dla ciężarnej na oddziale dziecięcym to masakra !!! samemu można coś złapac :/ Inhalacje to dobry pomysł tez inhalowałam młodego ale juz specjalnymi lekami . Życze zdrówka dla WAS :*

Ogólnie sądze że jesteś hard core BABKA :) dajesz rady ze wszystkim :)

A co do sikania to ja już wymiekam dziś w nocy chodziłam do wc co 3 godz i nie wiem po czym ja tak leje, tak samo dziecko jak odprowadzam do szkoły nie wytrzymuje i wracam z pełnym pęcherzem a do szkoł mamy zaledwie 400 m :P
    Dziś nie mam co narzekać byłam w kibelku, jabłka zdały egzamin na + :P

pozdrawiam

CassieMK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ale masz śliczny ten brzusio. Nie moge nie napatrzec. Zdrowka dla dzieciaczkow i duuuzo sily dla Ciebie.

Pati pozazdrościć <3 też taki chce <3

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

xpatii dużo zdrówka dla dzieciaczków, a brzuszek cudowny :)

Ja dzisiaj chyba zostaje na cały dzień pod kołderką, żeby się porządnie wygrzać i pozbyć tego okropnego przeziębienia.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super brzucho!
    Juswik to będziemy razem się stresować, jeszcze tydzień z hakiem, ja mam 16tego. Oby wszystko było dobrze. A przestraszyłam się dlatego, bo wczoraj zaszaleliśmy z mężem i dziś rano jakaś panika mnie ogarnęła. Chyba koniec z seksem! Przynajmniej do wizyty :p

JusWik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis nie robie nic. Urlop mi sie konczy i od poniedziałku do pracy trzeba wracac. Dobrze bo szybciej mi zleci tydzien a w sobote idę podejrzeć moje serduszko <3

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pati super brzucho!
    Juswik to będziemy razem się stresować, jeszcze tydzień z hakiem, ja mam 16tego. Oby wszystko było dobrze. A przestraszyłam się dlatego, bo wczoraj zaszaleliśmy z mężem i dziś rano jakaś panika mnie ogarnęła. Chyba koniec z seksem! Przynajmniej do wizyty :p
    Hehehe o tak razem sie stresowac razniej. Moja wizyta dzien po twojej. My odkad sie dowiedzielismy o ciazy to nic, zero sexu. Boje sie. Ale jak bede teraz to chyba zapytam lekarza czy nie ma przeciwskazan bo przeciez ten moj chlop mi z tego swiata zejdzie hehehehe

Cigaretta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pati super brzucho!

Wizytujemy razem :D na którą idziesz? :) ja na 11:45 :) jeszcze w poniedziałek jadę badania porobić już do wizyty :)

JusWik haha to samo pomyślałam o moim biednym mężu, chociaż u nas to On się chyba bardziej boi niż ja, zwłaszcza, że próbowaliśmy raz i chyba jakieś naczynko mi pękło tam w środku, bo strużka świeżej krwi ze mnie wypłynęła - lekarz powiedział, że może się zdarzyć, ale jak się powtórzy to mamy się na razie wstrzymać - po intensywnych staraniach przez 2,5 roku jakoś tak dziwnie mi z jednymi przytulankami w miesiącu :/

oar89jcgzipdaets.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jestem na samym końcu miesiąca i jak widzę ze już u was dawno po serduszku i już dzieciaczki duże a ja nie wiem dalej nic...
    i chyba łapie dola .... jakaś ryczanka dziś normalnie tak mi jakoś złe i niedobrze teściowa mnie wkurza ze hej oto najlepsza babcia gdzie mama wo-gole e jest potrzebna i tak się czuje .... ja mu nie pozwalam i takie rezultaty ... tak mi przykro ze leci do niej nie do mnie . Nie wiem coraz gorzej z tymi dziadkami są w podeszłym wieku i zamiast siąść na d to jeszcze gospodarka wielka ich obchodzi i kiedyś na własne życzenie będą leżący i mogę byc najgorsza synowa pod słońcem ale nie bede sie nimi zajmować . Maja tyle dzieci i jakoś tylko na imprezy wypic i zjesc potrafią przyjechać a tak maja ich gdzieś chyba ze dziadki w szpitalu to oczywiście na nas jak do tego doszlo .... sil brak normalnie

z ostatniej chwili mądra babcia dala małemu czekoladkę z wisienka i cherry... bo chcial ...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a co na pieczenie i swedzenie okolic intymnych w ciazy mozna? Znacie jakies nazwy zeli czy kremow? Bo cos dzis troche odczuwam, ale to pewnie od tej lutki, bo juz tak dlugo ja biore dopochwowo, wiec kto wie czy cos sie nie przypaletalo... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Jej jestem na samym końcu miesiąca i jak widzę ze już u was dawno po serduszku i już dzieciaczki duże a ja nie wiem dalej nic...
    i chyba łapie dola .... jakaś ryczanka dziś normalnie tak mi jakoś złe i niedobrze teściowa mnie wkurza ze hej oto najlepsza babcia gdzie mama wo-gole e jest potrzebna i tak się czuje .... ja mu nie pozwalam i takie rezultaty ... tak mi przykro ze leci do niej nie do mnie . Nie wiem coraz gorzej z tymi dziadkami są w podeszłym wieku i zamiast siąść na d to jeszcze gospodarka wielka ich obchodzi i kiedyś na własne życzenie będą leżący i mogę byc najgorsza synowa pod słońcem ale nie bede sie nimi zajmować . Maja tyle dzieci i jakoś tylko na imprezy wypic i zjesc potrafią przyjechać a tak maja ich gdzieś chyba ze dziadki w szpitalu to oczywiście na nas jak do tego doszlo .... sil brak normalnie

z ostatniej chwili mądra babcia dala małemu czekoladkę z wisienka i cherry... bo chcial ...

Doczekasz się swojego serduszka :) zobaczysz

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, możesz kupić specjalny żel do higieny intymnej dla ciężarnych, mają działanie łagodzące i ochronne :)

Anna255 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Anna, możesz kupić specjalny żel do higieny intymnej dla ciężarnych, mają działanie łagodzące i ochronne :)

Ja takimi zelami już myję sie kilka lat, narazie odpukać żadnej infekcji nie miałam, nawet przy aplikowaniu lutki :) ale jak by cos się przyplątało to nie wiem zbytnio co można brać

w ciazy z młodym caył czas miałam zapalenia :/ to była moja zmora ale raczej w połowie ciąży, i nie pamietam co brałam tak dawno to było ehhhh skleroza

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i na zaprarcia polecam jabłka :) no moze nie kilogramami :) ale tak z 4 dziennie duzo wody :) wczoraj nawet jednego orzecha dało mi się zjesc ale eeee niedobry był taki gorzki a zawsze lubiłam orzechy

Dziś dzwoniłam do poradni zapytaniem o moje wyniki moczu, są dobre :) tylko ze ja jszczać do pojemnika nie umiałam to wyszły złe :P

Wizyta 14 wreszcie, mam nadzieje że dożyje :P

Eliana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja mam na 15:40 i tez ide w pon na badania krwi i moczu, do piątku chyba będą wyniki :p

Anna ja polecam żele do higieny intymnej z AA. Dokładnie seria intymna pro. Jak dla mnie najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:18

CassieMK, Anna255 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko biały jeleń do podwozia i z żeli provag albo lacibios no i co jakiś czas profilaktycznie przez 10 dni łykać opakowanie lacibios to probiotyki doustny ;) hmm mi odpukać dzięki temu i vitagyn c nic nie dolega :)

Co do wizyt ja w poniedziałek już także jeszcze 4 dni i zobaczę maluszka w weekend szkoła także szybko minie a w poniedziałek na 11 ;)

Żabuszka świrujesz.? Czekoladka z cherry.? Ocipieli.? My za godzinę wizytę mamy u ped aby tylko na dół nie spadło to zapalenie boże zastrzyki nawet niech dadzą tylko nie szpital...

Anna255 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:01

xpatiiix3, CassieMK, Eliana lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja takimi zelami już myję sie kilka lat, narazie odpukać żadnej infekcji nie miałam, nawet przy aplikowaniu lutki :) ale jak by cos się przyplątało to nie wiem zbytnio co można brać

w ciazy z młodym caył czas miałam zapalenia :/ to była moja zmora ale raczej w połowie ciąży, i nie pamietam co brałam tak dawno to było ehhhh skleroza

Ale hiacynta, używasz cały czas żeli przeznaczonych dla kobiet w ciąży? Bo ja o takich mówię, a nie w ogóle o żelu do higieny intymnej, bo to to stosuje chyba większość z nas ;))

A tak btw mam do Ciebie pytanie, zauważyłaś może, że po kuracji Visanne zniknęły zapalenia? Ja mam nadżerkę dużą i wcześniej co rusz coś łapałam, a odkąd skończyłam brać visanne to ani razu nie mialam problemu i zastanawiam się, czy to zbieg okoliczności, czy jakiś związek :)

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna no i bardzo dobrze! :) Ja się teraz stresuję troszkę, bo wiem, że od dziś do niedzieli mój lekarz jest za granicą na jakichś wykładach i że jakby co, to nie będzie mógł mi pomóc, ale wierzę, że wszystko będzie ok :) tylko się zastanawiam, w którym tygodniu minie mi mania zaglądania w majty za każdym razem, gdy poczuję większą wilgoć :D :D

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ