X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa pamiętaj, że uczucia się mnoży, a nie dzieli :)
    Nie stresuj się, Twoje obawy są normalne!
    Buziak :*

kkasya lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Jestem,jestem:)
    Jest dzidzia ma około 6mm słychać i widać serducho:)
    Ciąża jest młodsza okolo tygodnia wg USG 6t3d
    Karta ciąży założona termin porodu lekarz obliczył normalnie na podstawie ostatniej miesiączki czyli na 22 maja najpóźniej 30 maja. Następną wizyta za trzy tygodnie chyba że chce wcześniej dla własnego spokoju i (żeby dać zarobić lekarzowi hehe). Ale ogólnie jestem happy i o to moje dzieckohttp://static.pokazywarka.pl/i/6098931/570213/img-20151008-213715.jpg

Śliczny ten Twój Bobas! :D
    U mnie też ciąża wg usg młodsza o ok tydzień niż to wynika z Belly.

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po ciepłej kąpieli pora spać odprężyłam Się trochę :P hehe ale mi zimno teraz tak się rozgrzałam troszkę szkoda ,że nie wolno w ciąży ,bo wolałabym taką gorącą hi hi :P

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! Potrzebuje wsparcia.... Pracuje w Belgii jako sprzątaczka i. Powodów moich mdłości byłam na zwolnieniu cały tydzień. Mdłości popołudniowe przeszły ale poranne nadal są i nie jest lekko :( wiec byłam u lekarza i dostałam zwolnienie z 50% czasu pracy.. To znaczy ze mogę chodzić do pracy ale na popołudnie. To zwolnienie jest do 6 listopada. ( do końca 3 miesiąca) no ale co dalej? Boje się ze pozniej będę musiała wrócić na cały etat a swoich dobrych klientów teraz stracę przez zwolnienie a pozniej nie wiem do jakich domów trafię na Sprzatanie :( strasznie mnie to meczy i nikt nie potrafi zrozumieć wiec wy mam nadzieję ze zrozumiecie ze dla mnie najważniejsze jest dobro dzidzi no i z mdlosciami nie jest łatwo funkcjonować...

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a Ty w serwisie pracujesz tak.? Hmm kurde do dupy trochę ja myślę że potem idź na zwolnienie na 100% dalej mów ze rwa kulszowa ze schylić się nie możesz coś wymyślisz ze nie jesteś w stanie pracować ja wcale pierwszy trym się nie narażałam na środki czystosci ze względu na to ze nie mogę znieść zapachów bo słabo mi się najzwyczajniej w świecie robi.. ja Ciebie rozumiem byłam na sprzątaniu w Brukseli akurat u rodzinki to dorobiłam no jednak ciężko jest w ciąży latać i komuś chatę pucować więc po tym zwolnieniu spróbuj nakłamać i odpoczywaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 23:54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w serwisie i te babeczki z biura są strasznie nie wyrozumiałe, jedna dziś stwierdziła ze z mdlosciami tez mogę pracować przecież toaleta zawsze blisko :/ Szkoda ze nie rozumie ze nie tylko nas wymioty męczą ale i mdłości i tak jak mówisz z tymi wszystkimi środkami czyszczacymi nie da się normalnie... Wsumie chyba moja rodzinna chciała mi zasugerować żebym na wizycie u gin tez trochę wyolbrzymila swoje objawy.. Dziękuje za zrozumienie!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porządku wiem co to znaczy no chamki po prostu przeżyjesz już niecały miesiąc i jazda na zwolnienie a jak za ciężko to po nowe zwolnienie na 100 szybciej i tyle nie ma co się męczyć niepotrzebnie potrzebujesz spokoju i odpoczynku teraz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 00:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Tak w serwisie i te babeczki z biura są strasznie nie wyrozumiałe, jedna dziś stwierdziła ze z mdlosciami tez mogę pracować przecież toaleta zawsze blisko :/ Szkoda ze nie rozumie ze nie tylko nas wymioty męczą ale i mdłości i tak jak mówisz z tymi wszystkimi środkami czyszczacymi nie da się normalnie... Wsumie chyba moja rodzinna chciała mi zasugerować żebym na wizycie u gin tez trochę wyolbrzymila swoje objawy.. Dziękuje za zrozumienie!

Ja w pierwszej ciąży tak miałam.Stresująca praca, dźwiganie, nawet chwili się nie zastanawiałam, wolałam stracić pracę niż dziecko.Trzymaj się ciepło

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Ja już w pracy, kawki dzisiaj nie piłam bo boje się tego mojego wysokiego ciśnienia :) Także herbatka mango mi tu stoi i chęci na nią brak ehehhe

Chęci wogóle na nic dzisiaj nie mam, nie chciało mi się z łóżka wstawać, ale cóż praca to praca trzeba i koniec. Może córka jutro mi da troszkę odpocząć i nie wstanie mi o 6:30 i nie powie "Jestem wyspana" :)

Nie wiem czy dzisiaj ktoś wizytuje, ale jeśli tak to trzymam kciuki :)

Mi wczoraj proponowali L4 i powiedziałam że nie potrzebuje, bo i tak mam mnóstwo roboty do skońćzenia ale jak tego 29.10 pójdę na genetyczne to po badaniu wezmę L4 i walę wszystko :)

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo naprawdę aż dziwnie się z tym czuje. Może będzie tak jak mówicie ze z czasem pokocham malucha i w końcu tak jakoś w pełni będę się cieszyć. :-)

Tak naprawdę sami nie wiedzieliśmy co chcemy dalej czy pozostać ma 1 dziecku poczekać parę lat czy szybko się postarać aby różnica wieku była nie duża jak widać trochę los sam za nas zadecydował :-)

Dziewczyny super ze wizyty udane a dzieciaczki rosną :-*

milka_89 jak tylko masz taką opcję ze lekarz wpisze zwolnienie to mniej ich wszystkich gdzieś i idź na nie :-)

monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna to mnie pocieszyćlas że też masz młodszą ciążę:)
    A wy dziewczyny też tak macie u mnie to jest młodszą koło 9dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:47

Agnieszka0812, Foto_Anna, konwalijka lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nigdy nie określa ile jest starsza ile młodsza, patrzy na wymiary i mówi w normie, nie wiem, czemu może dlatego żeby mnie nie stresować :)

Agnieszka0812, Madziaaaaa, luna91, hiacynta99 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Foto Anna to mnie pocieszyćlas że też masz młodszą ciążę:)
    A wy dziewczyny też tak macie u mnie to jest młodszą koło 9dni
    Te różnice wynikają z różnicy owulacji i zagniezdzenia. Dajmy na to, że obie miałyśmy cykl rozpoczęty jednego dnia, ale ja miałam ovu w 10 dc a Ty w 19 dc, a to co wylicza lekarz to jest wg om, i ostatnią miałyśmy tego samego dnia, ale Twoja jest te 9 dni młodsza, bo wynika z różnicy w ovu

Magdalena91, JusWik lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:25

Magdalena91, Agnieszka0812, JusWik lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi w najlepsze a ja od 6 oczy jak 5zl :-P.
    Bezsenność wróciła... :-P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki. Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamusie.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczny,u mnie poranek nienajlepszy,a powinien być radosny bo właśnie dziś zaczynam 9 tc...mam jakieś czarne myśli, nic mnie nie boli,ale jakaś taka słaba jestem jakbym miała za chwilę upaść,w nocy śniły mi się jakieś krzyże o.O (nie lubie snów,w których są motywy religijne)...i ogólnie jakiś taki wewnętrzny niepokój czuje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:41

hiacynta99 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) powód do radości jest siku w nocy nie było juhuuu :p
    Ja mam ciążę z usg starszą o 4 dni niż z okresu :) jakim cudem? :p

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mlodszą o sporo bo owu bylo dopiero 25 dc. Takze ważne jest czy rośnie według usg ;)

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł ;)
    U mnie też dzisiaj siku nie było ;) wyspałam się :P

anka418 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ