X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czytacie jakieś poradniki o ciąży? Macie coś do polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:31

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujących dzisiaj :)

Magdalena ja zaczęłam kupować sobie gazetkę "M jak mama", bo tak jakoś najbardziej mi podpasowała z tych wszystkich czasopism dla mamuś. I mam jeszczę książkę "Ciąża 40 kolejnych tygodni" Dr Glade B. Curtis. Fajnie opisany każdy tydzień ciąży z informacjami co słychać u maleństwa, jak zmienia się Twój organizm. Porady odnośnie odżywiania, ćwiczeń, sposoby na wszelkie dolegliwości (mdłości, zaparcia itp). Jednym słowem mnóstwo informacji w jednym miejscu :) Za jakiś czas mam w planie jeszcze kupić coś na temat pierwszego roku maleństwa.

Magdalena91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, na ból gardła polecam wodę utlenioną wymieszaną z ciepła wodą.
    Na pół szklanki ciepłej wody wlewasz 1-2 łyżki wody utlenionej i tym płuczesz gardło.
    Polecam, ja od przedwczoraj mam gorączkę i ból gardła a po tym płukaniu gardło odpuściło :)

Anna255 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki dzisiaj mróz masakra!
    Wybrała się po jakieś spodnie żeby w brzuch nie cisnely i papcie jakieś i nic nie kupilam,tylko zmarzlam i nawala mnie kość ogonową i ogólnie plecy wrrrr
    Jeszcze mój mi dzwoni kup mi ferwex bo mnie coś bierze..fajnie to zaraz mnie weźmie no a ja fervxa nie wezme

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91. ja jesetm chora jak "pies" i nic mi lekarze nie dali. Kazali wyleżeć i płukać gardło, i psikać do nosa sól morską. Ewentualnie wszystkie produkty z serii Prenalen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:54

Magdalena91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie pomogło mi picie litrów na przemian herbaty z miodem i cytryną oraz herbaty z domowym sokiem malinowym. Wygrzałam się też wczorajszy cały dzień pod kołderką i wszystko jak ręką odjął, a już się zastanawiałam czy na katar i przeziębienie można umrzeć :D Po mleku z miodem wymiotowałam, a i zakupiony syrop prenalen też nie jest dla mnie. Nie przyjął się podobnie jak mleko a czosnkiem odbijało mi się jeszcze dzisiaj rano :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kto dziś wizytuje? Trzymam kciuki! :)

Ja zaraz jadę do księgowego, powiedzieć Mu o ciąży, niech mi poradzi, co mam dalej z moją firmą robić :( kiepsko to widzę... no ale zobaczymy, co powie

oar89jcgzipdaets.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    JusWik, u mnie od kilku dni ustały wszelkie dolegliwości.. I także zaczynam się martwić,czy nie dzieje się coś złego. Ustały mdłości i wymioty, ból podbrzusza oraz piersi... Wizyta dopiero 21.10. :(

Kochana, mnie pierwsze 3 tygdnie po pozytywnym teście cyce bolały tak, że myślałam, że pękną. Nie pękły, mało tego -nie czuje już ich wcale, nie bolą, chyba odpadły.

OlkaBdg lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u rodzinnego, mam anginę ale na tą chwilę dostałam tylko rutinoskorbin, alliofil tymianek i podbial i sok z malin, kazał się wygrzać i przeczekac :( boliiiii

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) trochę odpoczęłam od internetu.

powiem wam,że mi mdłości też lekko mijają tzn mam takie fale ale głównie po obiedzie i wieczorem a no i w nocy jak się obudzę na siku to jest mi niedobrze.

Co do piersi to w ciągu dnia nie bolą, ale jak zbiegam ze schodów to czuję ciężar i w nocy bolą.

ja dziś też wybieram się po jakieś spodnie bo wszystkie mnie cisną.

Mam nadzieję,że te mijające objawy to nic złego oby do wizyty do 14.10.

Kurczę biedne wy kurujcie się, a ja zabrudziłam sobie tą krostkę co ją rozdrapałam i teraz mi się brzydko będzie goi ahh już nigdy nie będę cisnąć mam nadzieję,że szybko przejdzie.

wszystkim dziewczyną gratuluję ślicznych dzieciaczków:)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracajcie szybko do zdrowia. Oby tylko nie przechodzić tych choróbsk,bo z przeziębienia wykluje się coś gorszego. Także pijcie dużo herbaty z cytryna czy pigwą i grzejcie się w łożeczkach.

Foto_Anna, u mnie właśnie podobnie, tak do końca 7 tygodnia objawy były strasznie uciążliwe, a teraz nic. Denerwuje się, bo w zeszłym tygodniu zmarł mój dziadek i dla mnie był to ogromny stres. Teraz ten brak objawów.. Dlatego boję się,że może przez te wszystkie emocje coś się stało z maluszkiem. Aczkolwiek żadnych dziwnych upławów czy plamień nie mam..

Casssie, ja też jestem na własnej działalności i powiem Ci,że księgowa mi w ogóle nie pomogła. Bardzo wiele z tych, z którymi rozmawiałam wprowadzało mnie w błąd bo nie znają się na obowiązujących przepisach. Ogólnie masakra...

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś podły nastrój. Od dwóch dni czuję się koszmarnie. Mdłości nie dają ani jeść, ani pić. Ale najgorsze są moje myśli. Ciągle myślę o tym, że dziecko jest strasznie małe, jak na swój wiek - po dwóch tygodniach z 7t0d wyszedł 8t2d zamiast 9t0d;( Strasznie płaczę, nie mogę się zebrać do kupy.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina, a rozmawiałaś o tym z lekarzem?

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina kochana ja tez mam ostatnio takie płaczliwe dni ale mysle ze to sprawa hormonów a Twój maluszek wcale nie jest taki znowu opóźniony, z reszta to tak wiele zalezy od usg i techniki wykonania!

cassie: trzymam mocno kciuki! mnie tez przeraza to ze zaczynam nową pracę praktycznie ods ciązy i zaraz macierzyńskiego tylko u mnie sytuacja jest inna bo muszą mnie zatrudnic ale jak juz mnie potem potraktują to inna sprawa :/

ex2banlianb8bcf2.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz podczas ostatniej wizyty udawał, że mnie nie słucha. Stwierdził, że jest zadowolony i następna wizyta dopiero za miesiąc. A ja dopytywałam czemu termin się zmienił, czy to nie jest za mały przyrost. I zero odpowiedzi, tylko recepta na duphaston. Nawet jakoś specjalnie ruchliwe nie było dziecko, bo podczas badania (z 5cio minutowego) raptem machnęło którąś kończyną raz.

Zupełnie nie umiem się cieszyć z ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 13:00

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ciąża dla bystrzaków :)

Malinko nie denerwuj się jeszcze może nadgonić jest nieduży przyrost ale w granicach normy a serduszko bije więc nie martw się ;)

A ja teraz się śmiałam z Marcela leci bajka i on śpiewa zawsze intro z ulubionych bajek ;) i leci papara papara a Marcel śpiewa apajat apajat hahaha pytania żądają jakieś w bajce tl też siedzi odpowiada liczy itd uwielbiam te bajki które tak dużo uczą bo już mi do 12 po angielsku i po polsku do 10 liczy ;) poznaje kolory owoce warzywa itd niby się go uczy ale dzieki bajkom czasem wie więcej niz ode mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 13:01

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie czytam,że na nadkażoną ranę nie wolno w ciąży maści tribiotyk tzn nie zaleca się a ja zastosowałam :( dziewczyny co robić? czy mogę posmarować? rana jest niewielka na pewno lepiej wygląda niż wczoraj, do lekarza mogę dopiero w poniedziałek:(:( pomóżcie:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Jestem po wizycie u rodzinnego, mam anginę ale na tą chwilę dostałam tylko rutinoskorbin, alliofil tymianek i podbial i sok z malin, kazał się wygrzać i przeczekac :( boliiiii
    Wklep w googlu trzy plukanki na anginę z zielonego zagonka. Olejek herbaciany chociaż sa rizne opinie czy można w ciazy czy nie można. Ja stosuje czasem jak cxuje ze gardło zaczyna bolec.

kamisia88 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Mam dziś podły nastrój. Od dwóch dni czuję się koszmarnie. Mdłości nie dają ani jeść, ani pić. Ale najgorsze są moje myśli. Ciągle myślę o tym, że dziecko jest strasznie małe, jak na swój wiek - po dwóch tygodniach z 7t0d wyszedł 8t2d zamiast 9t0d;( Strasznie płaczę, nie mogę się zebrać do kupy.
    A możesz iść do innego lekarza. Po co się tak denerwowac.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny właśnie czytam,że na nadkażoną ranę nie wolno w ciąży maści tribiotyk tzn nie zaleca się a ja zastosowałam :( dziewczyny co robić? czy mogę posmarować? rana jest niewielka na pewno lepiej wygląda niż wczoraj, do lekarza mogę dopiero w poniedziałek:(:( pomóżcie:(

jasne ze mozesz odrobinę na ranę zastosowac, możesz tez przyłożyc na chwile rivanol albo psiknąć oktaniseptem - spokojnie takie ilości ani Tobie ani dzidzi nie zaszkodzą :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ