X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Dziewczynki czytacie jakieś poradniki o ciąży? Macie coś do polecenia?

ja mam "w oczekiwaniu na dziecko" polecam :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    jasne ze mozesz odrobinę na ranę zastosowac, możesz tez przyłożyc na chwile rivanol albo psiknąć oktaniseptem - spokojnie takie ilości ani Tobie ani dzidzi nie zaszkodzą :)

jeju dziękuję za odp bo ja już płaczę a jeszcze jak o sepsie poczytałam,po co ja głupia to drapałam brudną łapą :(:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj robiłam pierwsze badania i powiem szczerze że z niecierpliwością czekam na wyniki w poniedziałek...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak tyle sie opisalam i mi zniklo ... Glupi telefon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:05

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Lekarz podczas ostatniej wizyty udawał, że mnie nie słucha. Stwierdził, że jest zadowolony i następna wizyta dopiero za miesiąc. A ja dopytywałam czemu termin się zmienił, czy to nie jest za mały przyrost. I zero odpowiedzi, tylko recepta na duphaston. Nawet jakoś specjalnie ruchliwe nie było dziecko, bo podczas badania (z 5cio minutowego) raptem machnęło którąś kończyną raz.

Zupełnie nie umiem się cieszyć z ciąży...
    Na Twoim etapie ciąży to dziecko dopiero zaczyna się ruszac. Ja byłam w ostatni poniedziałek, czyli 11t+2 dni i dziecko machało raczkami i nóżkami, ale 2,5 tyg wcześniej w ogóle się nie ruszało. Biło tylko serduszko a dzidziol sobie leżał tylko. One na tym etapie dopiero ćwiczą ruchy, przecież to nie przychodzi wszystko tak od razu. Przed następnym USG zjedz coś słodkiego, wtedy dzidziol bardziej się rusza

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny właśnie czytam,że na nadkażoną ranę nie wolno w ciąży maści tribiotyk tzn nie zaleca się a ja zastosowałam :( dziewczyny co robić? czy mogę posmarować? rana jest niewielka na pewno lepiej wygląda niż wczoraj, do lekarza mogę dopiero w poniedziałek:(:( pomóżcie:(
    Sudocrem możesz stosować, ona trochę ściąga, trochę wysusza i jednocześnie nawilża. To bardzo dobry krem, zaczęłam od stosowania u dzieci przy przewijaniu, ale u siebie na syfy też stosowałam

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 9 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Lekarz podczas ostatniej wizyty udawał, że mnie nie słucha. Stwierdził, że jest zadowolony i następna wizyta dopiero za miesiąc. A ja dopytywałam czemu termin się zmienił, czy to nie jest za mały przyrost. I zero odpowiedzi, tylko recepta na duphaston. Nawet jakoś specjalnie ruchliwe nie było dziecko, bo podczas badania (z 5cio minutowego) raptem machnęło którąś kończyną raz.

Zupełnie nie umiem się cieszyć z ciąży...
    Kochana jeżeli w ciąży wszystko jest ok to wizyty są co 4 tygodnie. Jednak jeżeli jesteś taka nie spokojna to idź do lekarza i powiedz mu o tym, jak nie do tego to do innego, po co masz się zadręczac

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam u was? Anna a czy ten poradnik masz w wersji ebooka? Bo już słyszałam o tym poradniku ze bardzo fajny ;) ja byłam w mojej pracy i okazało się ze nie mogę iść na zwolnienie 50% albo 100% zwolnienia albo nic. Wiec idę jeszcze raz i będę prosić o 100%... Te dziewczyny u mnie w biurze naprawdę nic nie rozumieją :(

w57v3e3k3h9h78ou.png

Wysłany: 9 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko to spora kniga ;-) o poradniku na tel nie słyszałam, są aplikacje o ciąży np edziecko

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na sprzedaż poradnik w oczekiwaniu na dziecko jak nowy :)

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, macie rację. Pójdę do jakiegoś innego ginekologa na wizytę. Znacie może jakiegoś niezłego gina w Warszawie?

8zctp1.png
    sF2up2.png

Wysłany: 9 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    No tak, macie rację. Pójdę do jakiegoś innego ginekologa na wizytę. Znacie może jakiegoś niezłego gina w Warszawie?
    Nie znam, ale przypomniało mi się że mają być jakieś warsztaty dla przyszłych rodziców z Pawłem Zawitkowskim, za darmoche

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś miałam ochotę kupić sobie gazetę "M jak mama" ale zdezerterowałam bo stwierdziłam że dopiero jak serduszko usłyszę... to będę spokojniejsza tak nie lubię zapeszać (strasznie przesądna jestem).

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moja siostra na zakupach w bieliźnianym sklepie dzisiaj i były tam też rzeczy dla niemowlaków... chciała kupić już takie buciki małe ale powiedziałam że ja tego i tak nie przyjmę i że jak się urodzi to wtedy może kupować co chce... a Wy już macie jakieś rzeczy dla maluszka??

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Byłam z moja siostra na zakupach w bieliźnianym sklepie dzisiaj i były tam też rzeczy dla niemowlaków... chciała kupić już takie buciki małe ale powiedziałam że ja tego i tak nie przyjmę i że jak się urodzi to wtedy może kupować co chce... a Wy już macie jakieś rzeczy dla maluszka??

Mamy dużo ciuszków, kilka przytulanek i karuzele. Ciągle dokupujemy coś nowego my i moi rodzice. Mamy listę wyprawkowa i tam zapisuje co kupiliśmy, ile i jaki rozmiar żeby nie zbierać za dużo niepotrzebnych rzeczy :)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:38

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy całą masę, ale nic nie było kupione podczas ciąży. Od razu po ślubie od bratowej dostaliśmy wór z ciuszkami, potem od kuzynki ubranka po bliźniaczkach, a jak byliśmy w stanach, to kupiliśmy jeden komplet z czapeczką-lisem z Cartersa. Niby męski, ale ja nie przypisuję kolorów do płci (a różowego szczerze nie cierpię - nie przebiorę dziecka za landrynkę).

Należę do "niezapeszających" mam. Pewnie nic nie kupię póki dziecko się nie urodzi.

8zctp1.png
    sF2up2.png

Wysłany: 9 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jak będę znała płeć to pewnie podstawowe zacznę kompletować ;-) tzn zamówię worek cream używanych. Mój brat jest managerem w hurtowni odzieży używanej ;-)

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja myślę, że jak będę znała płeć to pewnie podstawowe zacznę kompletować ;-) tzn zamówię worek cream używanych. Mój brat jest managerem w hurtowni odzieży używanej ;-)

to fajnie masz wiem że też dużo nowych ubrań w takich rzeczach można znaleźć...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czytam Wam już od jakiegoś czasu i w końcu zdecydowałam się napisać:)
    termin mam wyznaczony na 12.05.15

Widziałam już swoje maleństwo i serduszko jakoś w 7 tyg.:)

dziś miałam kolejną wizytę, ale Pan dr niestety nie zrobił mi usg:(
    w ogóle bardzo mało mówił, ale może to norma przy wizytach na NFZ;/

odebrałam wyniki, morfologia-ok, wymaz ok, hiv negatywny, ale mam pytania co do toksoplzmozy bo wyszło mi :
    IgG: 15,10 IU/ml ( wynik dodatni powyżej 3)
    IgM: 0,440 (wynik dodatni powyżej 0,60)

no i nie wiem jak to zinterpretować?

Będę wdzięczna!:)

Eustoma lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ