Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A-nisia wrote:jasne ze mozesz odrobinę na ranę zastosowac, możesz tez przyłożyc na chwile rivanol albo psiknąć oktaniseptem - spokojnie takie ilości ani Tobie ani dzidzi nie zaszkodzą
jeju dziękuję za odp bo ja już płaczę a jeszcze jak o sepsie poczytałam,po co ja głupia to drapałam brudną łapą -
ma_lina wrote:Lekarz podczas ostatniej wizyty udawał, że mnie nie słucha. Stwierdził, że jest zadowolony i następna wizyta dopiero za miesiąc. A ja dopytywałam czemu termin się zmienił, czy to nie jest za mały przyrost. I zero odpowiedzi, tylko recepta na duphaston. Nawet jakoś specjalnie ruchliwe nie było dziecko, bo podczas badania (z 5cio minutowego) raptem machnęło którąś kończyną raz.
Zupełnie nie umiem się cieszyć z ciąży...Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Anniusia wrote:dziewczyny właśnie czytam,że na nadkażoną ranę nie wolno w ciąży maści tribiotyk tzn nie zaleca się a ja zastosowałam
dziewczyny co robić? czy mogę posmarować? rana jest niewielka na pewno lepiej wygląda niż wczoraj, do lekarza mogę dopiero w poniedziałek:(
pomóżcie:(
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
ma_lina wrote:Lekarz podczas ostatniej wizyty udawał, że mnie nie słucha. Stwierdził, że jest zadowolony i następna wizyta dopiero za miesiąc. A ja dopytywałam czemu termin się zmienił, czy to nie jest za mały przyrost. I zero odpowiedzi, tylko recepta na duphaston. Nawet jakoś specjalnie ruchliwe nie było dziecko, bo podczas badania (z 5cio minutowego) raptem machnęło którąś kończyną raz.
Zupełnie nie umiem się cieszyć z ciąży...Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Hej jak tam u was? Anna a czy ten poradnik masz w wersji ebooka? Bo już słyszałam o tym poradniku ze bardzo fajny
ja byłam w mojej pracy i okazało się ze nie mogę iść na zwolnienie 50% albo 100% zwolnienia albo nic. Wiec idę jeszcze raz i będę prosić o 100%... Te dziewczyny u mnie w biurze naprawdę nic nie rozumieją
-
nick nieaktualny
-
ma_lina wrote:No tak, macie rację. Pójdę do jakiegoś innego ginekologa na wizytę. Znacie może jakiegoś niezłego gina w Warszawie?Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
ja kiedyś miałam ochotę kupić sobie gazetę "M jak mama" ale zdezerterowałam bo stwierdziłam że dopiero jak serduszko usłyszę... to będę spokojniejsza tak nie lubię zapeszać (strasznie przesądna jestem).
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Byłam z moja siostra na zakupach w bieliźnianym sklepie dzisiaj i były tam też rzeczy dla niemowlaków... chciała kupić już takie buciki małe ale powiedziałam że ja tego i tak nie przyjmę i że jak się urodzi to wtedy może kupować co chce... a Wy już macie jakieś rzeczy dla maluszka??Miłosz
Honoratka
-
nick nieaktualnypatkaaxx90 wrote:Byłam z moja siostra na zakupach w bieliźnianym sklepie dzisiaj i były tam też rzeczy dla niemowlaków... chciała kupić już takie buciki małe ale powiedziałam że ja tego i tak nie przyjmę i że jak się urodzi to wtedy może kupować co chce... a Wy już macie jakieś rzeczy dla maluszka??
Mamy dużo ciuszków, kilka przytulanek i karuzele. Ciągle dokupujemy coś nowego my i moi rodzice. Mamy listę wyprawkowa i tam zapisuje co kupiliśmy, ile i jaki rozmiar żeby nie zbierać za dużo niepotrzebnych rzeczyAgnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
My mamy całą masę, ale nic nie było kupione podczas ciąży. Od razu po ślubie od bratowej dostaliśmy wór z ciuszkami, potem od kuzynki ubranka po bliźniaczkach, a jak byliśmy w stanach, to kupiliśmy jeden komplet z czapeczką-lisem z Cartersa. Niby męski, ale ja nie przypisuję kolorów do płci (a różowego szczerze nie cierpię - nie przebiorę dziecka za landrynkę).
Należę do "niezapeszających" mam. Pewnie nic nie kupię póki dziecko się nie urodzi.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Ja myślę, że jak będę znała płeć to pewnie podstawowe zacznę kompletować
tzn zamówię worek cream używanych. Mój brat jest managerem w hurtowni odzieży używanej
patkaaxx90 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Ja myślę, że jak będę znała płeć to pewnie podstawowe zacznę kompletować
tzn zamówię worek cream używanych. Mój brat jest managerem w hurtowni odzieży używanej
to fajnie masz wiem że też dużo nowych ubrań w takich rzeczach można znaleźć...Miłosz
Honoratka
-
Cześć dziewczyny,
czytam Wam już od jakiegoś czasu i w końcu zdecydowałam się napisać
termin mam wyznaczony na 12.05.15
Widziałam już swoje maleństwo i serduszko jakoś w 7 tyg.
dziś miałam kolejną wizytę, ale Pan dr niestety nie zrobił mi usg:(
w ogóle bardzo mało mówił, ale może to norma przy wizytach na NFZ;/
odebrałam wyniki, morfologia-ok, wymaz ok, hiv negatywny, ale mam pytania co do toksoplzmozy bo wyszło mi :
IgG: 15,10 IU/ml ( wynik dodatni powyżej 3)
IgM: 0,440 (wynik dodatni powyżej 0,60)
no i nie wiem jak to zinterpretować?
Będę wdzięczna!Eustoma lubi tę wiadomość