X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Mi na te bóle lekarz kazał brać nospę więc biorę.Nie chciał dać ani luteiny ani dupka.Na kolejną wizytę udam się do innego zobaczymy jakie podejście

Ja biorę dupka 3 razy dziennie praktycznie od początku ciąży.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Mój jakoś nie miał żadnych problemów przyjąć do wiadomości, że będzie dzidzia.On jest mało w domu i jeszcze tabletki brałam.No normalne Niepokalane poczęcie.

Kochana będzie dobrze to tylko facet trzeba brać poprawkę.Troszkę czasu i będzie ok zobaczysz

Aniu - gdyby było jak u ciebie - tabletki /w domu tez malo go jest / to juz wogle bym miala armagedon w domu
    on doskonale wie kiedy mnie zaplodnil to bylo w 20dc - / nawet sam po tym powiedział ... wydAje mi sie ze cos z tego bedzie - bo 20 dzien cyklu to na dwoje babka wrozyla - usmiałam sie - i mowie no co ty 20dc toz to juz dawno po owulce ... ale jednak mial nosa i niech teraz spija rozlane mleko ...
    chociaz w sumie jak chce - powiem wam ze mam to w nosie - i tak nas nie zostawi - gada tylko tak / nie wiem nie jes gowniarzem -ma 34 lata a zachowuje sie chwilami jak dupek ...

po porannej rozmowie juz dzwonił 2x - i zachowuje sie jak by sie nic nie stało -zadne przepraszam nic ... juz jak wroci to ja sobie z nim powaznie porozmawiam -teraz nie chce przez telefon ...rano troche wygarnelam - moze sie ocknął skoro zamknął temat jak chce - ja jestem feir i to najwazniejsze - reszta mnie nie interesuje O!

a CO Do bólu brzucha jak na @ to wlasnie i mnie ostatnio tak dziwnie pobolewa /nie jakos mocno - ale ćmi ...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas- ściskam mocno! Trzymam kciuki żeby Aniołek wróćił do Was jaknajszybciej! Bądź dzielna!

Biedronka92- wydaje mi się, że od Twojego, studenckiego zjazdu ważniejsze jest życie waszego dziecka. Na wszystko możesz nie mieć czasu, ale nie na wizytę u lekarza jeśli masz plamienia. Ja bym sobie nie wybaczyła wybrać zajęcia na uczelni ryzykując ŻYCIE maleństwa. Leć na IP! i Bądź dobrej myśli, czas przewartościować priorytety :)

Alice- w głowie się nie mieści, zupełnie poniżej pasa i zachowanie kolegów i tekst męża. Długo jesteście po ślubie? Może mąż sam ma trudniejszy czas, jest daleko, brakuje mu Ciebie na codzień, bądź wyrozumiała, ale tego typu teksty i zachowania w zalążku trzeba zastopować, żeby się nie powtórzyły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:37

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:34

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ty jestes przed slubem - ja po slubie 9 lat
    słów nie da sie cofnąć wiem --- ;)
    nie usprawiedliwiam go absolutnie
    ale wez spakuj faceta - przed nami wyprowadzka do naszego wymarzonego domku - dwoje dzieci w szkole 3 w drodze ...spakowac moge w sumie jasne ...

ale tak czy siak wroci z podkulonym ogonem ...
    znam go on swoich dzieci nie zostawi - to akurat wiem na 1oo % on bez nich by nie żył --- nie umiałby ... kocha ich nad życie to fakt ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mu powiedzialam -ze jesli ma watpliwosci niech pakuje walizy i spada ...
    ja sobie poradze ...
    niech decyduje jego broszka ... mnie tam wszystko jedno
    ale wiem ,że tego nie zrobi ...

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam no spę i nie przechodzi. cholera nie wiem czy na ip nie jechać. nie mam plamień ani nic, no nie wiem co robić

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ty nie jedź na uczelnię tylko na Izbę!!! Pewnie nadzerka krwawi, tym bardziej, że brązowo! Nic nie jest ważniejsze od Was. Jedź do szpitala, trzymamy kciuki! ❤ ❤ ❤

dokladnie - bo u mnie z nadzerki bylo wlasnie ciemno brazowe plamienie, jakby "stara krew" a okazalo sie ze maluch zyje... znajoma tez ostatnio mowila, ze miala nadzerke w ciazy i tez miala plamienia, a ma juz 2 dzieci - trzeba to sprawdzic jak najszybciej, zeby sie nie denerwowac...

Palinas89 przytulam i wspieram <3

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to Ty jesteś z okolic Częstochowy? ;)

Alicce szkoda słów na takich kretynów, jedno głupie słowo a tak może wszytsko skomplikować..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aniu powiem Ci że ja strasznie się boje bo przy Wiki wiele przeszlam wlasnie po tych badaniach genetycznych skonczyl sie spokoj w mojej ciąży. Wierze ze tym razem Bóg ma dla mnie inny scenariusz bo drugiego takiego samego chyba nie przeżyje :(
    Musze znalezc sposob na to zeby w miare spokojna byc. Na pewno melise bede musiala walnac. Musze ciagle sobie powtarzac bedzie dobrze :)

kochana, a mozna zapytac co bylo nie tak z Twoja Wiki? i jak sie skonczylo, dzieko zdrowe? Jesli nie chcesz do tego wracac, zrozumiem...

zycze ci nudnej i spokojnej ciazy, wszystkim nam tu przyszlym majoweczkom zycze by ciaza byla bez powiklan... <3

no coz, coraz blizej badania... chcialabym to juz miec za soba tak naprawde...

monilia84 lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka oduść proszę studia i leć natychmiast do szpitala, bo ja miałam najpierw plamienia koloru kawy z mlekiem, a następnego dnia różowe no i niestety...oczywiście może to być też nadżerka, lub masz krwiaczka i on się oczyszcza, ale żywa czerona krew jest niebezpieczna.

Alicce nie przejmuj się gadaniem męża, faceci przez swoich kumpli mają czasem takie chore jazdy w głowie, ale na pewno wie, że to jego dzidziuś. Tylko mógłby sobie zaoszczędzić takiego głupiego gadania.

Dziękuję wam kochane za wsparcie. Mam silny charakter, ale strata najdroższego maleństwa każdą z nas rozwala.. za ok 2 tygodnie zrobię ponowne badania TSH, ft4 i anty TG i zobaczymy jak sie sprawy mają. Czeka mnie też usg tarczycy, żeby wykluczyć hashimoto, bo mam takie podejrzenie.

Nasz aniołek na pewno do nas wróci, silniejszy :)
    W szpitalu były bardzo miłe położne ( pani ginekolog masakra :| )
    Jedna powiedziala mi, że natura wie co robi i maluszek był widocznie zbyt słaby, żeby urodzić się silny i zdrowy, a każda z nas pragnie najbardziej zdrowia swojego dziecka. Pogadałyśmy sobie i poczułam się lepiej.

ogólnie zabieg mialam o 14, a do 18 nic nie zjadłam( nie miałam nawet ochoty)i jak wstalam do toalety to czarno przed oczami, prawie upadlam jak wracalam na lóżko.
    Mila położna zrobiła mi herbatki z glukozą i od razu wróciłam do żywych.
    w Matce Polce jest bdb opieka na patologii ciąży, ale rodzić tam to strach podobno.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochana, a mozna zapytac co bylo nie tak z Twoja Wiki? i jak sie skonczylo, dzieko zdrowe? Jesli nie chcesz do tego wracac, zrozumiem...

zycze ci nudnej i spokojnej ciazy, wszystkim nam tu przyszlym majoweczkom zycze by ciaza byla bez powiklan... <3

no coz, coraz blizej badania... chcialabym to juz miec za soba tak naprawde...

monilia z tego co widzę w opisie jest mamą Aniołka Wikusi :(

monilia84 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    moje drogie powiedzcie mi proszę czy nadal miewacie takie bóle podbrzusza jak na okres? ja mam od wczoraj i troszkę się już tym denerwuję
    Ja bardzo nie mam bóli czasem coś delikatnie. Też biorę magne b6 i duphaston.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam bóli, w początkach ciąży miałam kłucia dość mocne, przeszło po tych zastrzykach, dodatkowo dupek x2 i też magnefar b6 x2. Myślę, że takie rozciągające bóle nie są groźne.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że to głupie ale też ciągle się boję o dzieciątko... Tydzień do wizyty a ja zaczynam znów myśleć czy wszystko w porządku... I jakieś czarne myśli mnie nachodzą... Oj może już po tej wizycie się uspokoję bardziej.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jutro mam USG genetyczne stresik jestale bardziej pozytywnie ;)

Ja juz po szkole idę szybkie zakupy na obiad zrobić w biedronce i do domu ;)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Wiem że to głupie ale też ciągle się boję o dzieciątko... Tydzień do wizyty a ja zaczynam znów myśleć czy wszystko w porządku... I jakieś czarne myśli mnie nachodzą... Oj może już po tej wizycie się uspokoję bardziej.

Mam to samo. Cały czas myślę, że po tej wizycie to się już uspokoję, ale za każdym razem spokoju starcza na 2 dni a później to samo... :/

Myślę, że po tym co nas spotkało to normalne.

Ja mam w następną środę, jeszcze ponad tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:48

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii czy ja dobrze kojarzę że Ty do dwóch lekarzy chodzisz prywatnie i na NFZ?czy do jednego?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) Ja mam genetyczne w przyszły poniedziałek..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu a czemu mnie na liscie majowek nie ma :(

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ