X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwanie głowy mam potem edytuj to prosiłabym Was żebyście w jednym poście mi ujęły tp tzn żeby cytować poprzednia albo kopiować i dopisywać te które nie ma i które zmienić :) przepraszam jeszcze raz przy dwójce dzieci czasem szybko odp przeczytam i nie mam czasu poprawiać i dopisywać bo nawet bywa że wszystkich postów nie odczytuje :/

Jutro na NFZ samo USG mam w szpitalu, tak, chodzę do dwóch ginów prywatnie mam dopiero 27.10 genetyczne a teraz to pyk pyk zmierza i tyle taka 5minutowka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak to ogarniasz?masz dwie karty ciąży?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    monilia z tego co widzę w opisie jest mamą Aniołka Wikusi :(

:( nie zauwazylam <3

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NA razie jedna w 6tc dostałam u prywatnego a na NFZ po pierwszym USG 23.10 mam wizytę wtedy mi założy karte

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci na nfz to są niemozliwi, ja miałam jedno usg na nfz i 2 wizyty i jeszcze nie założył mi karty. Od prywatnego mam kartę ciąży. To którą do porodu pokażesz? ;-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak wolałabym nie trafić na porodowce na swojego gina z NFZ i dać kartę z prywatnego za każdym razem dawałam kartę prowadzona przez tego na NFZ

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź bo tak zaczęłam się zastanawiać, jak to później zrobić :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz kartę tego który w szpitalu pracuje o ile pracuje dla mnie powiedział ze tp ma znaczenie bo gdybym znowu rodziła w 8 msc to wtedy każdy tydzień ma znaczenie i inne procedury sa wtedy bym dała chyba ta prywatnego bo tam mam termin skorygować o tydzień wpisany a u tego na NFZ po prostu z OM będzie wpisany a to już tydzień do tylu bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 14:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Tu ktoś kto nie ma żadnych objawów ciąży no zupełnie nic. Ją czasem zapomninam że jestem w ciąży....
    Jeszcze czytam jakieś historię o zatrzymanym serduszku dziecka, czemu ja się nie mogę porostu cieszyć tylko wczytuje się w jakieś dramatyczne historię...bardzo jestem tym już zmęczona...

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z ip trafiłam na przemiłego lekarza. z dzidźką wszystko w porządeczku, serducho bije i ma 29 mm :)
    moje bóle to wszystko od jelit :(

Palinas89, klaudia1534 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wstawić tu zdjęcie?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Jest Tu ktoś kto nie ma żadnych objawów ciąży no zupełnie nic. Ją czasem zapomninam że jestem w ciąży....
    Jeszcze czytam jakieś historię o zatrzymanym serduszku dziecka, czemu ja się nie mogę porostu cieszyć tylko wczytuje się w jakieś dramatyczne historię...bardzo jestem tym już zmęczona...

Ja mam jedynie bóle piersi i kilka razy mnie zemdliło. Mój gin stwierdził, że to źle, że nie mam objawów po końskich dawkach progesteronu, a jednak dziecko rozwija się dobrze, nadrobiło nawet 1 dzień - na co mój gin stwierdził, że należę do niedużego grona pań, które nie mają objawów. Ja też mam już dość tego myślenia - tym bardziej, że już przez to przechodziłam i panicznie się boję, ale staram się myśleć pozytywnie i czymś się zajmować bo bym oszalała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:09

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:34

cd9bskjojgq3qzff.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:

mam to samo :/ tylko objawy mnie mecza. mdlosci brak apetytu... tak bardzo chce wierzyc ze bedzie ok!.. oby jak najszybciej minal ten pierwszy trymestr chociaz... moze bede spokojniejsza...

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie czytać smutnych historii, starać się o tym nie myśleć. Czasami mi się udaje ale przed wizytą zawsze stres i strach.mam mdłości ale piersi mniej bolą i brzuch to w ogóle już mnie nie boli. I to też czasami powoduje czarne myśli. Ale naprawdę staram się je odpedzac. Ta ciąża to cud..i niech ten cud trwa czego każdej z Was mocno życzę :-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie potrafię odgonić czarnych myśli, tak bardzo się martwię czy tym razem się uda;/ jakbym mogła to co tydzień bym chodziła na usg i sprawdzała co z maleństwem.... ostatnią wizytę z usg miałam 28 września, a następną mam już ta genetyczną 5 listopada nie wiem jak ja to wytrzymam do tego czasu...... jeszcze 3 i pół tyg;/

Musimy się jakoś uzbroić w cierpliwość, tylko jak?:)

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyluzujcie. Teraz już nie macie na to wpływu. Natomiast wasz nastrój ma wpływ na wasze dziecko. I tyle.
    Powtarzać sobie to jak mantrę.

Jeśli ma się coś stać to się stanie. Jak będziecie się cieszyć ciążą to tego nie zapeszycie tylko miło przejdziecie ciążę.
    Jeśli ma się coś stać to zdążycie wypłakać jeszcze morze łez, także teraz uśmiech, uśmiech do brzucha, uśmiech do przyszłości jak bedziecie z dzieckiem w maju w słoneczku popylać. Trzeba się ogarnąć

Dariaaa88, xpatiiix3, Marietta, kamisia88, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna sprawa bo jak czytałam wcześniejsze wpisy o reakcji nauczycielki, to na komórce mi się nie chciało pisać całego wywodu :)
    Dziewczyny poważnie więcej luzu. Przecież kobieta nie zapytała nie wiem o chorobę weneryczną tylko o ciążę - czyli z założenia o coś czym się cieszymy, chwalimy i jesteśmy dumne

Też ostatnio byłam z młodym na angielskim i pani w sekretariacie się zapytała czy się spodziewam. Pogratulowała, pośmiałyśmy się. W życiu nie pomyślałabym, ze kobieta jest wścibską babą tylko miło mi się zrobiło z gratulacji i uśmiechu jaki od niej dostałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 17:40

kkasya lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,czy miałyście może tak że dopadło was przeziębienie i w dodatku czyściło???

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ekstra Kamil jutro do pracy szef zagroził że jak nie przyjdzie to ma się już nie pojawiać :/ idę z Marcelkiem sama.. No trudno chociaż synek będzie ze mną ;)

Ale ona nic złego nie zrobiła spytała się ona chyba nawet nie kojarzy że ja w zeszłym roku w ciąży chodziłam :P i dzisiaj mialam z Nia lekcje ale ona sam na sam dyskretnie nie na forum klasy takze sie nie obrazilam tylko sie zdziwiłam troszkę ze zapytała, ale coz co raz wiecej osob sie domysla mama tez dzisiaj do mnie ze ja taka blada czy ja chora jakaś nie jestem bo źle wyglądam :P no i dzisiaj pytała mnie jak tam się czuję czy już coś wiem co będzie a ja mówię że obojętne bo mam synka i córkę a ona o jejku taka młodziutka i trzecie dziecko to jej powiedziałam że tylko młoda latami :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ