Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Moja sąsiadka miala usg genetyczne dopiero 20 tyg nic wczesniej nie miała robione ;P a siostra męża oczy wystawił jak ja pytalam o prenatalnym Usg nie wiedziała o czym ja gadam, a niby chodzi prywat do dobrego lekarza pfffv
zazwyczaj i tak robi na wizycie lekarz prowadzący, może nazwy nie zna a miała i tyle
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
3 usg obowiązkowe są za free na NFZ genetyczne 11t0d-13t6d polowkowe 18t0d-21t6d nawet chyba 22t6d roznie i ostatnie po 30t0d ja miałam w 34t2-3d jakos tak pozno wyszło z synem a z Nel to pod koniec co raz miałam nawet co tydzień czasem bo to na IP to prywatnie tak latałam co raz..
ahh dziubeczek już taki duży tak się ciesze ze z Nim ok wszystko
Patkaaxx90 wynik wskazuje na to ze teraz przechodzisz cytomegalie na pewno będziesz musiała powtórzyć wynik i awidnosc zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:49
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
patkaaxx90 wrote:Pilnie potrzebuje waszej pomocy
CMV G 168.9
CMV M DODATNI
według mojego lab to masz reaktywną formę cytomegalowirusa czyli albo przeszłaś już tą chorobę, albo nie wiem... nie chce Cię straszyć- lepiej zadzwoń do swojego lekarza -
Dariaaa88 wrote:według mnie nie powinno nazywać się genetycznym bo tak na prawdę nic to USG nie wyklucza w 100%, a kariotyp jednak jest bardziej pewny bo określa się odpowiednie geny i ewentualnie nieprawidłowości.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
ja nie pytałam swojego lekarza oto,czy jest obowiązkowe,czy nie....usg miałam robione w ubiegły wtorek,trwało 20 min dokladnie obejzala serduszko,jakąś kosmówkę, i wszystko to,na co powinna zwrócić uwage w moim tygodniu ciąży i powiedziała.że wszystko jest super,kwestia tylko czy bliźniaki bo na to było za wcześnie i kazała wrócić 20.10 nic nie wspominała o genetycznym, dlatego sama nie bede pytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:26
-
candles - ale ja jestem ciekawa czy u Ciebie te bliźniaki wyobrażam sobie jak bardzo się musisz stresować...
Ja też się spotkałam z nazwą genetyczne albo prenatalne. Z tego co ja się orientuję to jedno z pierwszych ważniejszych badań w ciąży, ale ja sobie nie dam głowy uciać czy obowiązkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:49
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Prenatalne badania to są wszystkie wykonywane w ciąży
jeżeli chodzi o obowiązek, one po prostu są bezpłatne w ciąży, 3 razy przez całą ciążę. Obojętnie czy prawnie są obowiązkowe czy nie, to dla mnie osobiście każda mama powinna się badać,a myślę że my wszystkie chętnie to robimy z obowiązku czy nie.
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Według mnie trzy USG robione podczas ciąży na NFZ to nie są USG genetyczne tylko zwykłe USG w celu sprawdzenia czy w miarę jest wszystko ok i takie USG robi każdy ginekolog, chodzi też o sprawdzanie przezierności karkowej. Ja w pierwszej ciąży miałam sprawdzaną przezierność przez lekarza prowadzącego, a już w drugiej z racji tego, że mój syn urodził się z wadą serca(nie wykrytą w czasie ciąży) miałam skierowanie na badania prenatalne (USG i testy), a lekarz prowadzący jest ten sam. U mnie w mieście USG prenatalne(bo tak się to nazywa u mnie) takie ze skierowania robi się w specjalnym ośrodku i jest wykonywane przez lekarzy którzy mają specjalne certyfikaty do takich badań.
-
A ja się na tym wszystkim nie znam i uznałam, że zgodzę się na wszystkie badania, których wykonanie mój gin uzna za stosowne
on jest człowiekiem, który nie naciąga pacjentek na kasę i jak czegoś nie trzeba robić, to nie proponuje, więc wiem, że będę mieć te badania, które są niezbędne dla bezpieczeństwa dzieciątka i mojego
A wiecie co? zauważyłam dziś, że rosnę! Okrągły brzuch robi mi się tylko po jedzeniu i to na godzinę-dwie, ale w pasie przybrałam w ciągu miesiąca 2 cm choć waga ciągle 2,5 kg na minusienigdy tak się nie cieszylam z dodatkowych centymetrów w obwodzie
)
xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:A ja się na tym wszystkim nie znam i uznałam, że zgodzę się na wszystkie badania, których wykonanie mój gin uzna za stosowne
on jest człowiekiem, który nie naciąga pacjentek na kasę i jak czegoś nie trzeba robić, to nie proponuje, więc wiem, że będę mieć te badania, które są niezbędne dla bezpieczeństwa dzieciątka i mojego
A wiecie co? zauważyłam dziś, że rosnę! Okrągły brzuch robi mi się tylko po jedzeniu i to na godzinę-dwie, ale w pasie przybrałam w ciągu miesiąca 2 cm choć waga ciągle 2,5 kg na minusienigdy tak się nie cieszylam z dodatkowych centymetrów w obwodzie
)
A ja najchętniej zgodziłabym się na usg co drugi dzień - tak żeby zobaczyć co tam u fasoli słychaćNo, ale z racji tego, że to niemożliwe i niezdrowe pewnie to muszę się zadowolić usg raz na 2 tygodnie tearaz a później raz na miesiac.
Cassie - ja też zauważyłam lekkie rośnięcieMój mąż mi to nawet dziś powiedział, że na środku brzucha mam taki wzgórek jakby. Nie wiem może sobie wkręcam, podobno brzuch wychodzi najpierw nad spojeniem łonowym, ale to moja pierwsza ciąża i nie mma bladego pojęcia. Może po prostu poszło mi w boki i obrastam w tłuszcz a wkręcam sobie, że to ciążowy brzuch
Dziewczyny, ja ogólnie czuję sie zasiedziała i mam wrażenie, że ważę milion kilo. Ja na prawdę chciałabym pracować, ale ja pracuję w gastronomii, mam stanowisko kierownicze - to jest praca 24h bo zasypują mailami, trzeba wyrabiać targety, non stop trzeba sie tłumaczyć, nie raz trzeba przyjąć dostawę albo stanąć na kuchni jak pracownicy się nie wyrobią. Nie tylko centrala ciągle ciśnie, ale klienci non stop maja jakiś wąt: a to, że za ciepłe a to, że a zimne a to to a to sramto. Wole wyeliminować każde ryzyko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:39
CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
luna- i tak dobrze masz, mój lekarz na wizytę zaprasza mnie co miesiąc, półtorej, to nie pooglądam dzidziusia
Wiem jak to w gastronomii, pracowałam w KFC też na stanowisku kierowniczym, nie pogodzisz tego z ciążą
Ja wracam za tydzien do pracya wizyta 22.10, może da mi zwolnienie ginek w końcu.