X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    kochana,ja to mam gdzieś patrzenie na mnie,ja jestem dumna,że będę mieć dzidziusia,ale wiadomo jeśli chodzi o znajomych to nie jest zbyt przyjemne,troche więcej wiedzą i już zawiść okazują :/ ostatnio moja kooeżanka mi powiedziała,"a czegoś ty sie spodziewała,męża masz, 24 lata,piękne mieszkania,bez kredytów,każde ma swój wlasny samochod,a my co,biedni studenciaki,od rodziców kase ciągną,myślałas że tu każdy będzie cie nosił na rękach bo zaciążyłas w bachora?"

jak tego słuchałam to jakby mi sztylety ktoś w serce wbijał ;(

Współczuję,ale taka jest zwykła ludzka zawiść.Ja mam w rodzinie taką jedną, że na pewno z tej zazdrości to by mi życzyła najgorszego.Ale takich to trzeba olać, to świadczy tylko i wyłącznie o nich.Nie przejmuj się, nie warto

relg3e5e9ky1omot.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widz,że nie ja jedna w grudniu urodzinki,ja 5eż w grudniu 25 ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale suka sorry innego określenia nie znajdę bym na pięcie się odwróciła i poszła w swoją stronę :o

Ja 110-120 razem z usg płacę nie wiem od czego to zależy..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Współczuję,ale taka jest zwykła ludzka zawiść.Ja mam w rodzinie taką jedną, że na pewno z tej zazdrości to by mi życzyła najgorszego.Ale takich to trzeba olać, to świadczy tylko i wyłącznie o nich.Nie przejmuj się, nie warto

zgadzam sie,dla mnie najważniejsze jest wsparcie mojego męża,a jego słowa są dla mnie święte

Marietta, ma_lina lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z usg 130 - taka stała cena. No chyba, że cytologia to 150 więc chyba tak standardowo.

Candles - hahah uwielbiam tych "studenciaków", ja mając 20 lat robiłam studia dziennie i dodatkowo zapieprzałam na cały etat. Znalazłam czas na imprezki też. Po co się żalić, że się nie ma kasy jak można do roboty iść? Też mieszkałam na studiach z kumpelą w norze i powoli w miarę jak dostawałam lepszą pracę i pensję mój standard życia się polepszał. Byłam niezależna finansowo, mieszkałam z facetem to i na ślub nie czekaliśmy. W ogóle co to kogo obchodzi kto w jakim wieku zachodzi? Kto im broni mieć 2 samochody? Bo co rodzice nie dadzą? Ruszyć się i zapracować.

Hormony mi buzują chyba.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym - uważam, że kobietom w ciaży należy się bezwzględny szacunek i dobre traktowanie. Nie, nie robię z siebie królewny, która chce być obsługiwana poza kolejnością i noszona na rękach. Ale uważam, że ciąża to taki stan, w którym kobiecie należą się pewne przywileje, z których powinna ona korzystać.

Eliana, hiacynta99, Agnieszka0812, Alicce lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja z usg 130 - taka stała cena. No chyba, że cytologia to 150 więc chyba tak standardowo.

Candles - hahah uwielbiam tych "studenciaków", ja mając 20 lat robiłam studia dziennie i dodatkowo zapieprzałam na cały etat. Znalazłam czas na imprezki też. Po co się żalić, że się nie ma kasy jak można do roboty iść? Też mieszkałam na studiach z kumpelą w norze i powoli w miarę jak dostawałam lepszą pracę i pensję mój standard życia się polepszał. Byłam niezależna finansowo, mieszkałam z facetem to i na ślub nie czekaliśmy. W ogóle co to kogo obchodzi kto w jakim wieku zachodzi? Kto im broni mieć 2 samochody? Bo co rodzice nie dadzą? Ruszyć się i zapracować.

Hormony mi buzują chyba.

niektórym ciężko ruszyć dupy,a to że ja mam taki standard życia to tylko dlatego,że oboje z mężem mamy mądrych rodziców,własne działalności i głowy do interesów...każdy żyje na takim poziomie na jaki jest w stanie sam sobie zapracować i nikt nie powinien drugiemu w portfel zaglądać

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    A tak poza tym - uważam, że kobietom w ciaży należy się bezwzględny szacunek i dobre traktowanie. Nie, nie robię z siebie królewny, która chce być obsługiwana poza kolejnością i noszona na rękach. Ale uważam, że ciąża to taki stan, w którym kobiecie należą się pewne przywileje, z których powinna ona korzystać.

w kolejkach też nie powinnyśmy stać,bez przesady chciałyśmy być w ciąży,ale szacunek i specjalne traktowanie sie należy,mieszkałam kilka lat za granicą i jeszcze sie nie przestawiłam na "polską mentalność"

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dopiero za 4 tygodnie. Gin powiedział że skoro czuję się dobrze i ogólnie wszystko jest ok to nie ma potrzeby wcześniej chyba że chcę. Nie namawiałam go na wcześniejszy termin, dałam sobie na luz i będę cierpliwie czekać a dzidziuś niech sobie rośnie spokojnie :)
    Milka a w którym jesteś teraz tygodniu bo nie masz suwaczka. Trzymam kciuki za wizytę :)

Marietta, ja płacę za wizytę 120zł plus 50zł za usg dopochwowe bierze. Potem będę płaciła tylko 120zł za wizytę bo usg będę robiła u kogo innego ale też prywatnie więc koszty są spore niestety. Oczywiście wszystkie badania prywatnie. Teraz robiłam tylko toxo, cytomegalie i różyczkę i zapłaciłam za to 160zł ;/ dzisiaj mi wypisał na całą resztę czyli wr, hbs, tsh, hiv, hcv, cukier, morfologia i mocz wiec aż się boję :P
    Mejbi jestesmy na tym samym etapie ciąży :) dodałam juz suwaczek takze juz bedzie widać. Jak sie czujesz?

mejbi lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że wszystko zależy od stanu w jakim jest ciężarna. Jak ostatnio widziałam babeczkę w 8mc gdzieś, w wózku z zakupami wiozła malucha a drugiego trzymała za rękę, cały wózek zapakowany po brzegi - żal mi kobiety, przepuścili ją w kolejce, ale niektóre "życzliwe" już skomentowały :/ Za to gdybym czuła się dobrze, nie miałabym problemów z ciążą to bym nie pchała się na siłę, żeby korzystać z przywilejów.

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nic nie płacę ale jest to na tutejsza służbę zdrowia wiec tylko 2 usg i kilka spotkań z położna gdybym miała chodzić prywatnie za jedną wizytę wyłącznie usg bez badania ginekologicznego i żadnych badań prawie 600zl wiec bym zbankrutowala dawno, wiec jest jak jest i ciesze się ze chociaż 2 razy mogę zobaczyć dzidziusia ;-)

Moje nerwy w końcu dały na luz zachowuje się w końcu normalnie i nie wsciekam się na wszystkich i siebie siebie. W końcu bo aż nie mogłam sama siebie znieść :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:22

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy powinno się zacząć myśleć nad imieniem? Mój mąż uważa, że dopiero jak będzie znana płeć, a ja to już bym wybierała, bo po pierwsze wiem, że zajmie nam to sporo czasu, a po drugie, gdyby coś poszło nie tak, to nie chciałabym, żeby nasze dziecko odeszło bezimiennie... choć oczywiście zakładam, że wszystko będzie dobrze ;)

ma_lina, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles, studiuję informatykę. I też mam w grudniu urodziny. Tylko 23.

Cassie, popieram całym sercem. Pierwsza ciąża zakończyła się u nas w 6 tygodniu, ale syn dostał na imię Józef. Wydaje mi się, że nadanie imienia poprawiło wtedy moje samopoczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:24

hiacynta99 lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Maskotka Debiutantka

Wysłany: 12 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię wybieramy dopiero jak będzie płeć znana :-)

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:41

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, a kiedy powinno się zacząć myśleć nad imieniem? Mój mąż uważa, że dopiero jak będzie znana płeć, a ja to już bym wybierała, bo po pierwsze wiem, że zajmie nam to sporo czasu, a po drugie, gdyby coś poszło nie tak, to nie chciałabym, żeby nasze dziecko odeszło bezimiennie... choć oczywiście zakładam, że wszystko będzie dobrze ;)

:D mój mąż przebił Twojego! On imię będzie wybierał w 9 miesiącu :D Oczywiście jak dałam kilka propozycji to się nie zgodził. Powodzenia!

CassieMK, xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy w 2 wersjach na każdy przypadek :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płci nie znałam, bo było za wcześnie :( Bardzo pomogło mi to, że mogłam zadecydować co stanie się z zarodkiem (dla pielęgniarek była to zbitka genów i tyle), zadecydowałam, że zostanie złożony w grobie dzieci nienarodzonych wraz z innymi.

Dziewczyna mojego przyjaciela ostatnio się przyznała, że jak miała 19 lat to urodziła w 20tc i nie może sobie poradzić z tym, że oddała ciało do utylizacji w szpitalu... ale żal mi jej w takiej tragedii to człowiek nie wie co robić a tym bardziej taka młoda osoba, która nie miała żadnego wsparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:41

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie do końca się zgadzam, nie każdy ma to na co sobie "zapracuje" są ludzie i ludziska...
    Zaznaczam od razu, że nie odnoszę się no nikogo konkretnego tylko tak ogólnie nie chce nikogo urazić oczywiscie ,ale na pewno wiekszosc sie zgodzi ,że tak jest jak pisze.. ostatnio nawet na fejsie widziałam że każdy jest kowalem swojego losu niby i bezdomny pokazany jasne otoz nie kazdy a najczesciej mówią tak osoby które dostają coś za nic po prostu mają bo mają bogatych rodziców bez żadnej swojej pracy włożonej w te "osiągnięcia" mają po prostu ekstra start w życiu a inni maja na dzien dobry pod górkę i wchodzą w dorosłe życie z długami po rodzicach np i czym sobie takie osoby zapracowały na to co mają fartem że urodziły się w takiej rodzinie a nie innej badz pech tak chciał ze nie znajac prawie rodziców i będąc w domu dziecka po jakimś czasie od śmierci rodzica dostają wezwania do zapłaty za nieubezpieczone kredyty i zamiast układać życie splacaja czyjeś długi znam osoby z obu przypadków i znam tez takie ktore sobie same ekstra w zyciu poradziły i z nie wazne jakiego srodowiska bez pomocy rodzicow stały się kimś zawdzięczają coś sobie a nie temu co rodzice dali..

A Tobie candless gratuluję ze udało Ci się tyle osiągnąć dobry łeb w interesach to podstawa jesteś mądra zaradna dziewczyna i to najważniejsze na to co pseudoznajomi mówią nie patrz nie są warci Twojego czasu ani uwagi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:43

luna91, Eliana, Agnieszka0812, Alicce lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czuja na chłopczyka i dla Niego mam już wybrane imię tak silnie, że jak mój mąż się na nie nie zgodzi, to nie wiem, jakim cudem się przestawię... dlatego chciałabym możliwie szybko doprowadzić ten temat do szczęśliwego finału, ale przy Jego charakterze to nie będzie łatwe :P

mejbi, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ