X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mi zaszkodził sałatka jarzynowa popita jogurtem truskawkowym i na końcu przegryzłam jabłkiem :-\ myślałam ze zejdę z tego świata no zielone tło w oczach widziałam .... Az podziw ze paw nie poszedł

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sama nie wiem jak to się mówi mąż jest na nie tylko dlatego ze nie ma zrobienia ale może go przekonam :-P

Kobietki właśnie zjadam nutelle o tej porze ale jazda. Musiałam dwie łyżeczki bo nie zasne aż sama się z siebie śmieje :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:31

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Hej laski, byłam dziś u diabetologa i okazało się, że zmienili normy dla ciężarnych i glukoza na czczo powinna być do 92! Ja mam 96,5 więc dieta cukrzycowa i glukometr

Byłam dzisiaj u lekarza rozmawiałam o glukozie i nic o zmianie norm mi nikt nie mówił wręcz przeciwnie moim 96 mam się w ogóle nie martwić

Patrycja24, monilia84 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla no to powodzenia przy diecie ,ja co jakiś czas sprawdzam i nawet parę razy powyżej 100 na czczo było a glukometr mam zawsze przy sobie ;) mi zawzze mowili ze najlepiej jak ponizej 90 jest 101/102 i juz insuline dali nocną jeszcze nawet lezy w lodowce chyba 3-4 fiolki ale miałam gorsze cukry w poprzedniej ciąży a teraz jest w miarę jednorazowe wyskoki także git :) a krzywa miałam pisałam wam na czczo 88 po godz 151 po 2h 95-96 jakoś tak nie pamiętam :P tylko te na czczo to zakłamane moim zdaniem bo póki dljechalam do szpitala nalatalam się po domu inne cukry N czczo mam jak robię tak jak każą od razu po wstanie a nawet jeszcze w lozku po przebudzeniu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 2h leżę w łóżku i ciągle czuje ze mnie nogi siedzą patrze teraz a ja mam takie plamy po nogach jakby mnie ktoś pokrzywa popatrzył wielkie czerwone plamy może wie któraś co to może być?

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pokrzywka to reakcja uczuleniowa co nowego jadlas co nowego pilas leki jakies nowe plyny proszki do prania czy płukania .?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie jadłam takiego innego wszystko to co zwykle o dziwne ze to tylko na samych nogach uda i łydki a swdzi jak cholera aż się trochę przerazilam. :-/

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych kosmetyków jakies zwierzęta czy coś.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dziewczyny od 2h leżę w łóżku i ciągle czuje ze mnie nogi siedzą patrze teraz a ja mam takie plamy po nogach jakby mnie ktoś pokrzywa popatrzył wielkie czerwone plamy może wie któraś co to może być?

Wypij szklankę wapna, powinno puścić, pewnie jakaś alergia pokarmowa, ja czasem tak mam, po wapnie przechodzi :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne to strasznie nie wiem jak będę spać zobaczymy może pprzejdzie, właśnie wapna w tabletkach nie mam więc dupa jakoś się do rana przemecze :-)
    Strasznie dziwna sprawa wczoraj oddałam świnki morskie do nowego domu to nawet z takimi zwierzętami kontaktu nie mam u nas do bani pogoda wiec nawet z domu nie wychofsolismy tylko autem to położnej. Pokaże mężowi za chwile warca to chyba na zawał padnie jak to zobaczy :-P
    Od tej nutelli to wątpię bo jadłam ja dopiero teraz a swędzi mnie to od 8 :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja przy TSH 11,6 brałam letrox 50 w ciągu 2 miesięcy spadło mi do 2,2, w ciąży podskoczyło do 4,1 i gin mi zwiększył dawkę do 75. po 2 tygodniach robiłam znowu TSH spadło do 2,9 i endokrynolog podtrzymał mi dawkę, którą zalecił gin. teraz mam robić co miesiąc ft4 i z wynikami do endokrynologa, ale receptę na letrox wypisuje mi i gin i endo.

ja miałam wysoką dawkę zanim w ciążę zaszłam. kilka lat nam zajęło zbicie TSH na dół normy w lipcu. przy niedoczynności mam bardzo aktywne Hashi niestety

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny chyba jestem uratowana myślałam że nie mam wapna i niechcący was w błąd wprowadziłam ale po przegrzebaniu apteczki znalazłam wapno z d3 nawet na ulotce napisane ze wskazane w czasie ciąży super biorę i oby przeszło :-)
    Tak teraz siedzę i myślę że koło 7 zjadłam pół małej bułeczki z białego chleba synek juz nie chciał i dojadlam, już kiedyś miałam takie podejrzenia ze mogę mieć problem z pszenica kiedyś bardzo swedziala mnie skóra miałam wielkie rany właśnie po nogach na plecach żaden dermatolog nie wiedział co to od kiedy zaczęłam się odchudzać i jeść zdrowo, wyeliminowałam całkowicie biała mąkę problem znikł. Sama nie wiem może w ciąży ta reakcja się jeszcze bardziej ujawniła? Hmm.... Nie wiem nigdy nie badalam tego to tylko takie moje wniosk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 23:09

w7eM.png
    ozEK.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza rozmawiałam o glukozie i nic o zmianie norm mi nikt nie mówił wręcz przeciwnie moim 96 mam się w ogóle nie martwić
    A ja mam 98 i mi gin powiedziala, ze powtorzymy badanie, ale juz teraz mam usunac z diety bialy cukier. No i ograniczyc owoce. Stwierdzila, ze norma to 92. Dobrej nocy, kobietki :-*

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja w grudniu koncze 25lat za wizyte u mojego gina chodze prywatnie place 90zl no i cytologia 10 nic za usg nie dolicza . Badania genetyczne chyba bede miec za darmo ze wzgledu ze jedno poronienie za mna wystarczy miec dowód ze szpitala czy cos.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już po spuszczeniu krwi i moczu :P wyniki już jutro. Ide dalej spać...

monilia84 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja pierdziele zemre tu z łóżka nie chce mi się wychodzić dzieci to w 2 warstwy poubierane 15st w domu.. brr... no świetnie.. lada moment będziemy w kurtka chodzic po domu bo babcia nie pozwala nikomu rozpalić w piecu awans tury robi ze nikt nie umie tylko ona.. baa już bym w piecu była...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej ja pierdziele zemre tu z łóżka nie chce mi się wychodzić dzieci to w 2 warstwy poubierane 15st w domu.. brr... no świetnie.. lada moment będziemy w kurtka chodzic po domu bo babcia nie pozwala nikomu rozpalić w piecu awans tury robi ze nikt nie umie tylko ona.. baa już bym w piecu była...

Współczuje ja to bym chyba zamarzła:-( Szkoda, że ma takie podejście,dorośli jeszcze jakoś przetrwają ale dzieci szkoda.Co za kobieta

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Miłego dnia :)
    Ja biorę się do pracy, żeby dzionek mi szybko minął bo jeszcze 6 h w pracy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wam z rana!
    Ja mam niesamowicie samaka na mielona z mizeria aaaaa musze lecieć do sklepu po produkty!;)

A jutro rano na dopuszczanie krwi

Miłego dnia mamuski:)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:29

CassieMK, luna91 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ