X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion jak sie zapre to pójdę i sama zarejestruje i już, jestem uparta na tyle, że imie dla dziewczynki mozemy razem wybrac aale bardziej na takiej zasadzie ze rzucę parę wersji i on wybierze z tego chyba że on coś fajnego podrzucić a chłopak będzie Miłosz i koniec kropka tutaj zdania nie zmienie, nieugne się i już :)

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

CassieMK, milka_89 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:42

CassieMK lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii - no właśne niestety jedni mają lepszy start drudzy gorszy. Ja poszłam na studia, ale moich rodziców nie było stać, żeby mi fundować tam całe życie (Warszawa) to musiałam pracować - ale teraz mam na prawdę sporo w CV, bo zaczęłam wcześnie, imałam się różnych prac i to zaprocentowało. Mam masę znajomych w moim wieku, z roku - oni wtedy kiedy ja pracowałam odsypiali imprezy a teraz bezskutecznie szukają pracy a jak już ją znajdą to dziwią się dlaczego z tytułem magistra zarabiają po 1200 zł :/ Mamy kolegę, na którego rodzice na studiach wzięli 20 tyś kredytu - ciotka pomogła mu spłacić rodziców, później znowu go okłamali i chłopak wylądował z 40 tysiącami kredytu i dziewczyny tak się zawziął, że on to spłacił. Koleżka jest 2 lata młodszy ode mnie a zarabia więcej niż ja, mój mąż i moi rodzice razem wzięci, to jest autentyczna historia i ten chłopak to mój mistrz, tyle samozaparcia i pracowitości....

xpatiiix3, Marietta, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Cassie - co masz za imię wybrane?? :)))

Aleksander :) Nigdy mi się to imię jakoś szczególnie nie podobało, ale mam wrażenie, że jeśli będzie synek to nic tak wspaniale nie będzie do Niego pasować, jak Olek :D :D nie wiem, skąd mi się to wzięło :))

xpatiiix3, luna91, hiacynta99, Agnieszka0812, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra lubię takie historie podziwiam takich ludzi ;) kurde dobrze że teraz można wyzbyć się spadku bo ja pierwsza w kolejce po juz ok. 300 tyś po ojcu... długów oczywiście a rośnie w zawrotnym tempie ta kwota.. :P także kolorowo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszego synka zanim poczelismy to nazwaliśmy i oboje byliśmy pewni ze chłopak. Teraz czujemy ze dziewczyna i imiona tez wybrane. Jak jednak chłopak to będzie kłótnia bo każde z nas ma na oku cis innego i wspólnie nie jestesmy w stanie czegos wymyśleć

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja mam czuja na chłopczyka i dla Niego mam już wybrane imię tak silnie, że jak mój mąż się na nie nie zgodzi, to nie wiem, jakim cudem się przestawię... dlatego chciałabym możliwie szybko doprowadzić ten temat do szczęśliwego finału, ale przy Jego charakterze to nie będzie łatwe :P

Cassie - hahah chyba mówisz o moim :D Kurdę ja mam też przeczucie na chłopaka i mam już jedno imię, którego nie popuszczę! A on kręci nosem... :D robi się niebezpiecznie, muszę go przez najbliższe 7 miesięcy powoli przyzwyczajać :D Haha jak mój powiedział że Henryk mu odpowiada, no way!

CassieMK lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - ja nie wierzę jak Cię czytam - mój będzie Aleksander też! :D Niektórzy mówią, ze Olek źle brzmi a dla mnie to będzie fajne zdrobnienie taki Olo :D

CassieMK, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hmm nie do końca się zgadzam, nie każdy ma to na co sobie "zapracuje" są ludzie i ludziska...
    Zaznaczam od razu, że nie odnoszę się no nikogo konkretnego tylko tak ogólnie nie chce nikogo urazić oczywiscie ,ale na pewno wiekszosc sie zgodzi ,że tak jest jak pisze.. ostatnio nawet na fejsie widziałam że każdy jest kowalem swojego losu niby i bezdomny pokazany jasne otoz nie kazdy a najczesciej mówią tak osoby które dostają coś za nic po prostu mają bo mają bogatych rodziców bez żadnej swojej pracy włożonej w te "osiągnięcia" mają po prostu ekstra start w życiu a inni maja na dzien dobry pod górkę i wchodzą w dorosłe życie z długami po rodzicach np i czym sobie takie osoby zapracowały na to co mają fartem że urodziły się w takiej rodzinie a nie innej badz pech tak chciał ze nie znajac prawie rodziców i będąc w domu dziecka po jakimś czasie od śmierci rodzica dostają wezwania do zapłaty za nieubezpieczone kredyty i zamiast układać życie splacaja czyjeś długi znam osoby z obu przypadków i znam tez takie ktore sobie same ekstra w zyciu poradziły i z nie wazne jakiego srodowiska bez pomocy rodzicow stały się kimś zawdzięczają coś sobie a nie temu co rodzice dali..

A Tobie candless gratuluję ze udało Ci się tyle osiągnąć dobry łeb w interesach to podstawa jesteś mądra zaradna dziewczyna i to najważniejsze na to co pseudoznajomi mówią nie patrz nie są warci Twojego czasu ani uwagi :)

akurat takich przypadków jak Ty opisujesz nie brałam pod uwage,bo to akurat nie chodzi w nich o to jak sobie zapracowały,tylko jakich mieli "odpowiedzialnych " rodziców

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    O to super :) na kiedy masz wyznaczony termin porodu? :) będziemy pewnie miały podobnie, ja na 26 maj. A cyferki w loginie to Twój wiek? Jeśli tak to jestem tylko rok starsza od Ciebie, mam 27 lat :) ogólnie czuję się dobrze, piersi trochę bolą, zamuli mnie czasem ale rzadko tylko jak głodna się robię i oprócz tego naprawdę super :) a Ty jak sie czujesz?

Piszecie Dziewczyny o imionach, ja to bym już coś powybierała ale jakoś nic mi do głowy nie wpada, musi mnie chyba natchnąć :D Chociaż mój M uważa ze jeszcze tyyyyyle czasu zostało że 10 razy wszystko zdążymy zrobić. Żeby się nie zdziwił jak to zleci ;)

Cassie, ja też mam przeczucie na chłopca i ciekawa jestem czy się sprawdzi, fajnie by było ;)
    Ja mam termin na 29 maja :) ja mam 26, no u mnie kolorowo nie jest. Mam mdłości i wymioty czasami raz dziennie a np dziś 3 razy juz wymiotowalam :( ale zniose wszystko to bardzo wyczekiwane dziecko! My już mamy imiona. Dziewczynka bedzie Lena a chłopiec Alan :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna <3 :D

luna91 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Olek się kojarzy Lolek taki krejzi dzieciak ;) w każdym bądź razie pozytywnie :P

luna91, CassieMK lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz poproszę o propozycje dla dziewczynki, bo za nic w świecie się nie mogę zdecydować :P Kornelia - w skrócie Nela (patii :D ) podoba mi się. Patii u ciebie jest Nela czy to jest zdrobnienie?

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo podoba Anastazja ale jak mówić do małej dziewczynki to nie mam pojęcia :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Mi bardzo podoba Anastazja ale jak mówić do małej dziewczynki to nie mam pojęcia :|
    Nastka ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, byłam dziś u diabetologa i okazało się, że zmienili normy dla ciężarnych i glukoza na czczo powinna być do 92! Ja mam 96,5 więc dieta cukrzycowa i glukometr

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Ana Nastusia Nastka nie wiem :P

LUNA jest Nela po prostu Nela chociaż się upierali na Kornelia ,bo niby też Nelka ale jak się zapre to nie ma zmiłuj :) i tak sama zarejestrowalam bo to mi sie bardziej podobało :p

Ja myślę nad czymś na L :P Lena odpada mi bo Lena Nela tak śmieszne dwa podobne i wołać dwie to polamanie języka :P któraś wspominała o Liwii ale jak już to Livia cały czas myślę i nic wymyślić nie mogę ale to jak płeć poznamy pod koniec miesiąca mam nadzieję to zaczniemy myśleć np chyba że chłopak to już ja wybrałam i nikogo o zdanie nie pytam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:29

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak cos będzie Lenka a chłopczyk miał byc Mikołaj ale cos mąż wystartował wczoraj z Patrykiem hmmm :P ja czuje ze będzie dziewczynka <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ