X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:57

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:58

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przy wyniku TSH 3,19 - tez nic nie kazał robić hmm

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

a to już dziwne, bo takie TSH jest za wysokie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    W ddtvn o ciąży o rozwoju i mamie 8-9 tydzien

też oglądałam i wzruszyłam się przy tym wierszyku na końcu :P

xpatiiix3, williams1 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p

Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxa :) może macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty <3

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Ja mam napisane na badaniach,że TSH w ciąży max 2,5

a endo i gin każą abym miała najlepiej w okolicy 1,5 no i ważne jest też ft4 w ciąży musi być przy górnej granicy normy. Może wybierz się do endo prywatnie? broń boże ja nie chcę nikogo straszyć ale z takim TSH ja się czułam jak 80 letnia babcia i wyszło,że mam Hasimoto oraz objawy niedoczynności. Chodzi o to,że te normy co nam podają w labo są przestarzałe i osoby w naszym wieku miej więcej powinny mieć poniżej 2 a w ciąży najlepiej ok. 1,5.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Wybacz bo gdzieś mi uleciala ta informają bo zrozumiałam z tego ze Twój doktor powiedział ze wynik jest ok. Byłam na krzywej i wynik miałam na czczo 92 czyli trochę spadło wiec wydaje mi się ze z takiego wyniku cukrzycy nie będzie :-)
    A czy dobrze pamiętam ze miałaś tsh 2.5? Jeśli tak to czy Twój lekarz coś Ci powiedział na ten wynik?mój nic nie kazał robić i gdyby nie to ze mam do niego zaufanie to bym pewnie drążyla temat u innego lekarza.

To tez pisałam nawet kilka razy :p jestem zapisana na poniedziałek do swojego endokrynologa bo mówił ze mam skonsultować :) przed ciążą brałam euthyrox 25 a teraz biorę 50
    O cukrze powiedziała mi wczoraj pani doktor z poradni zakaźnej a nie mój ginekolog ;) on mówił żeby zrobić krzywą bo jest podwyższona glikemia na czczo ale ja mam skacząca bo badałam co miesiąc. W zależności co jem dzień wcześniej :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witam :)

Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p

Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxa :) może macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty <3

widzę,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobne objawy ale mnie najbardziej odrzuca od mięsa teraz :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    No u mnie też nie ma objawów no...cycki jedynie i naprawdę codziennie jak wstaje musze się zastanowić czy aby napewno ją jestem w ciąży nie wiem czy wy też tak macie? Jeśli nic nie czuje to wydaje mi się że moja dzidzia się nie rozwija

Mam to samo, mam już dość tego zamartwiania i meczę się strasznie.

Dziewczyny jest jeszcze jedna sprawa - ja już 2 tydzień biorę ten Prolutex (progesteron w zastrzykach), jutro wybiorę ostatnią fiolkę i lekarz powiedział, że mam już nie wykupować kolejnej kuracji na następny tydzień, ponieważ produkcję progesteronu powoli przejmuje trofoblast (7-8 tc) i nic mi już nie grozi. Panicznie się boję odstawić ten lek. Boję się, że zacznę krwawić. Cały czas zostaje duphaston, ale mimo wszystko jestem przerażona.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

luna91, Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Luna wyluzuj i zaufaj lekarzowi ! Jako jedyna z nas bierzesz zastrzyki, jesteś zabezpieczona bardzo wiec się nie denerwuj bo to bardziej Ci szkodzi.

dokładnie, nie stresuj się może melisę wypij? :)

Marietta lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Teraz to mi głupio i przepraszam za moją nieuwage :-)

Nic się nie stało. Jest tyle postów ze w cale się nie dziwię jak coś umknie :)
    ja ostatnio mało pisze bo mam wrażenie ze tylko ja nie mam objawów, czuję się rewelacyjnie, kwitnąco i nie dokucza mi stres :) wiec tak naprawdę nie mam co pisać...

konwalijka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    a to już dziwne, bo takie TSH jest za wysokie

a co sie moze stać ??? jak wplywa to na dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a co sie moze stać ??? jak wplywa to na dziecko?

Od razu napisze ze nie mam zamiaru straszyć tylko odpowiadam na pytanie :) ja w zeszłym roku poronilam przez wysokie tsh

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Tez mam pytaniem TSH bo ja mam z kolei dolna granice i gin powiedział ze trochę za nisko i powinno byc wyżej, ale w zasadzie nic więcej z tym nie zrobił....
    Miała któraś z Was taka sytuacje?

A tak w ogole, to dobrnęłam do konca (nie było mnie tu dwa dni i myślałam ze nie nadrobię ;)
    Co do poprzednich tematów, to mam 31 lat a przy porodzie juz pewnie 32 bedzie (tez z maja jestem :)) i dla chłopca tez mamy wybrane Aleksander :)
    Przeczucie co prawda mam na dziewczynkę wiec myslimy teraz intensywnie nad imieniem żeńskim :)

Anjaa lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Od razu napisze ze nie mam zamiaru straszyć tylko odpowiadam na pytanie :) ja w zeszłym roku poronilam przez wysokie tsh

ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh

Koleżanki moje tez miały kolo 4 i jest ok mają zdrowe dzieci, więc nie wiem od czego to zależy. Lekarz na pewno wie co robi

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kopa w dupę ;) Macie rację, po co się dołować. Meliskę z chęcią sobie strzelę, rozumiem, że w ciąży można? Kurczę, ja taka już jestem nadwrażliwa, często w pracy jak była jakaś mini afera to tak się stresowałam, że bez kropli ziołowych na stres i papierosów ani rusz a teraz nie wolno i może chociaż ta meliska zadziała.

JA na badania lecę w piątek, też mam do zrobienia tsh i ft4 - igdy nie robiłam i nie mam pojęcia jak je interpretować i czym grozi ich niedobór lub nadmiar - zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:15

Alicce lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ