Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:57

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:58

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przy wyniku TSH 3,19 - tez nic nie kazał robić hmm

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

a to już dziwne, bo takie TSH jest za wysokie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    W ddtvn o ciąży o rozwoju i mamie 8-9 tydzien

też oglądałam i wzruszyłam się przy tym wierszyku na końcu :P

xpatiiix3, williams1 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p

Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxa :) może macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty <3

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Ja mam napisane na badaniach,że TSH w ciąży max 2,5

a endo i gin każą abym miała najlepiej w okolicy 1,5 no i ważne jest też ft4 w ciąży musi być przy górnej granicy normy. Może wybierz się do endo prywatnie? broń boże ja nie chcę nikogo straszyć ale z takim TSH ja się czułam jak 80 letnia babcia i wyszło,że mam Hasimoto oraz objawy niedoczynności. Chodzi o to,że te normy co nam podają w labo są przestarzałe i osoby w naszym wieku miej więcej powinny mieć poniżej 2 a w ciąży najlepiej ok. 1,5.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Wybacz bo gdzieś mi uleciala ta informają bo zrozumiałam z tego ze Twój doktor powiedział ze wynik jest ok. Byłam na krzywej i wynik miałam na czczo 92 czyli trochę spadło wiec wydaje mi się ze z takiego wyniku cukrzycy nie będzie :-)
    A czy dobrze pamiętam ze miałaś tsh 2.5? Jeśli tak to czy Twój lekarz coś Ci powiedział na ten wynik?mój nic nie kazał robić i gdyby nie to ze mam do niego zaufanie to bym pewnie drążyla temat u innego lekarza.

To tez pisałam nawet kilka razy :p jestem zapisana na poniedziałek do swojego endokrynologa bo mówił ze mam skonsultować :) przed ciążą brałam euthyrox 25 a teraz biorę 50
    O cukrze powiedziała mi wczoraj pani doktor z poradni zakaźnej a nie mój ginekolog ;) on mówił żeby zrobić krzywą bo jest podwyższona glikemia na czczo ale ja mam skacząca bo badałam co miesiąc. W zależności co jem dzień wcześniej :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witam :)

Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p

Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxa :) może macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty <3

widzę,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobne objawy ale mnie najbardziej odrzuca od mięsa teraz :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    No u mnie też nie ma objawów no...cycki jedynie i naprawdę codziennie jak wstaje musze się zastanowić czy aby napewno ją jestem w ciąży nie wiem czy wy też tak macie? Jeśli nic nie czuje to wydaje mi się że moja dzidzia się nie rozwija

Mam to samo, mam już dość tego zamartwiania i meczę się strasznie.

Dziewczyny jest jeszcze jedna sprawa - ja już 2 tydzień biorę ten Prolutex (progesteron w zastrzykach), jutro wybiorę ostatnią fiolkę i lekarz powiedział, że mam już nie wykupować kolejnej kuracji na następny tydzień, ponieważ produkcję progesteronu powoli przejmuje trofoblast (7-8 tc) i nic mi już nie grozi. Panicznie się boję odstawić ten lek. Boję się, że zacznę krwawić. Cały czas zostaje duphaston, ale mimo wszystko jestem przerażona.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

luna91, Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Luna wyluzuj i zaufaj lekarzowi ! Jako jedyna z nas bierzesz zastrzyki, jesteś zabezpieczona bardzo wiec się nie denerwuj bo to bardziej Ci szkodzi.

dokładnie, nie stresuj się może melisę wypij? :)

Marietta lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Teraz to mi głupio i przepraszam za moją nieuwage :-)

Nic się nie stało. Jest tyle postów ze w cale się nie dziwię jak coś umknie :)
    ja ostatnio mało pisze bo mam wrażenie ze tylko ja nie mam objawów, czuję się rewelacyjnie, kwitnąco i nie dokucza mi stres :) wiec tak naprawdę nie mam co pisać...

konwalijka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    a to już dziwne, bo takie TSH jest za wysokie

a co sie moze stać ??? jak wplywa to na dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a co sie moze stać ??? jak wplywa to na dziecko?

Od razu napisze ze nie mam zamiaru straszyć tylko odpowiadam na pytanie :) ja w zeszłym roku poronilam przez wysokie tsh

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Tez mam pytaniem TSH bo ja mam z kolei dolna granice i gin powiedział ze trochę za nisko i powinno byc wyżej, ale w zasadzie nic więcej z tym nie zrobił....
    Miała któraś z Was taka sytuacje?

A tak w ogole, to dobrnęłam do konca (nie było mnie tu dwa dni i myślałam ze nie nadrobię ;)
    Co do poprzednich tematów, to mam 31 lat a przy porodzie juz pewnie 32 bedzie (tez z maja jestem :)) i dla chłopca tez mamy wybrane Aleksander :)
    Przeczucie co prawda mam na dziewczynkę wiec myslimy teraz intensywnie nad imieniem żeńskim :)

Anjaa lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Od razu napisze ze nie mam zamiaru straszyć tylko odpowiadam na pytanie :) ja w zeszłym roku poronilam przez wysokie tsh

ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh

Koleżanki moje tez miały kolo 4 i jest ok mają zdrowe dzieci, więc nie wiem od czego to zależy. Lekarz na pewno wie co robi

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kopa w dupę ;) Macie rację, po co się dołować. Meliskę z chęcią sobie strzelę, rozumiem, że w ciąży można? Kurczę, ja taka już jestem nadwrażliwa, często w pracy jak była jakaś mini afera to tak się stresowałam, że bez kropli ziołowych na stres i papierosów ani rusz a teraz nie wolno i może chociaż ta meliska zadziała.

JA na badania lecę w piątek, też mam do zrobienia tsh i ft4 - igdy nie robiłam i nie mam pojęcia jak je interpretować i czym grozi ich niedobór lub nadmiar - zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:15

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ