Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p
Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxamoże macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty -
Alicce wrote:mój przy wyniku TSH 3,19 - tez nic nie kazał robić hmm
Ja mam napisane na badaniach,że TSH w ciąży max 2,5
a endo i gin każą abym miała najlepiej w okolicy 1,5 no i ważne jest też ft4 w ciąży musi być przy górnej granicy normy. Może wybierz się do endo prywatnie? broń boże ja nie chcę nikogo straszyć ale z takim TSH ja się czułam jak 80 letnia babcia i wyszło,że mam Hasimoto oraz objawy niedoczynności. Chodzi o to,że te normy co nam podają w labo są przestarzałe i osoby w naszym wieku miej więcej powinny mieć poniżej 2 a w ciąży najlepiej ok. 1,5. -
nick nieaktualnykonwalijka wrote:Wybacz bo gdzieś mi uleciala ta informają bo zrozumiałam z tego ze Twój doktor powiedział ze wynik jest ok. Byłam na krzywej i wynik miałam na czczo 92 czyli trochę spadło wiec wydaje mi się ze z takiego wyniku cukrzycy nie będzie
A czy dobrze pamiętam ze miałaś tsh 2.5? Jeśli tak to czy Twój lekarz coś Ci powiedział na ten wynik?mój nic nie kazał robić i gdyby nie to ze mam do niego zaufanie to bym pewnie drążyla temat u innego lekarza.
To tez pisałam nawet kilka razy :p jestem zapisana na poniedziałek do swojego endokrynologa bo mówił ze mam skonsultowaćprzed ciążą brałam euthyrox 25 a teraz biorę 50
O cukrze powiedziała mi wczoraj pani doktor z poradni zakaźnej a nie mój ginekologon mówił żeby zrobić krzywą bo jest podwyższona glikemia na czczo ale ja mam skacząca bo badałam co miesiąc. W zależności co jem dzień wcześniej
-
hiacynta99 wrote:Witam
Ja już wymiekam, jak nie miałam przez kilka dni mdłości to teraz przyszły z nawiązka no mdli mnie nawet po herbacie :p
Ale przynajmniej mniej sikam w nocy i śpię jak upita na maxamoże macica trochę ulżyła pęcherzowi ;p
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne wizyty
widzę,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobne objawy ale mnie najbardziej odrzuca od mięsa teraz -
Magdalena91 wrote:No u mnie też nie ma objawów no...cycki jedynie i naprawdę codziennie jak wstaje musze się zastanowić czy aby napewno ją jestem w ciąży nie wiem czy wy też tak macie? Jeśli nic nie czuje to wydaje mi się że moja dzidzia się nie rozwija
Mam to samo, mam już dość tego zamartwiania i meczę się strasznie.
Dziewczyny jest jeszcze jedna sprawa - ja już 2 tydzień biorę ten Prolutex (progesteron w zastrzykach), jutro wybiorę ostatnią fiolkę i lekarz powiedział, że mam już nie wykupować kolejnej kuracji na następny tydzień, ponieważ produkcję progesteronu powoli przejmuje trofoblast (7-8 tc) i nic mi już nie grozi. Panicznie się boję odstawić ten lek. Boję się, że zacznę krwawić. Cały czas zostaje duphaston, ale mimo wszystko jestem przerażona.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnykonwalijka wrote:Teraz to mi głupio i przepraszam za moją nieuwage
Nic się nie stało. Jest tyle postów ze w cale się nie dziwię jak coś umknie
ja ostatnio mało pisze bo mam wrażenie ze tylko ja nie mam objawów, czuję się rewelacyjnie, kwitnąco i nie dokucza mi streswiec tak naprawdę nie mam co pisać...
konwalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Tez mam pytaniem TSH bo ja mam z kolei dolna granice i gin powiedział ze trochę za nisko i powinno byc wyżej, ale w zasadzie nic więcej z tym nie zrobił....
Miała któraś z Was taka sytuacje?
A tak w ogole, to dobrnęłam do konca (nie było mnie tu dwa dni i myślałam ze nie nadrobię
Co do poprzednich tematów, to mam 31 lat a przy porodzie juz pewnie 32 bedzie (tez z maja jestem) i dla chłopca tez mamy wybrane Aleksander
Przeczucie co prawda mam na dziewczynkę wiec myslimy teraz intensywnie nad imieniem żeńskimAnjaa lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnyanka418 wrote:Od razu napisze ze nie mam zamiaru straszyć tylko odpowiadam na pytanie
ja w zeszłym roku poronilam przez wysokie tsh
ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh -
nick nieaktualnyAlicce wrote:ja w ciazy z synem mialam ponad 4,00 i nic sie nie stalo - zbilam euthyroxem do 3,5 i urodził sie zdrowy ... lekarz chyba wie co robi ? komu mam ufac jak nie jemu ? ;( echh
Koleżanki moje tez miały kolo 4 i jest ok mają zdrowe dzieci, więc nie wiem od czego to zależy. Lekarz na pewno wie co robi -
Dzięki dziewczyny za kopa w dupę
Macie rację, po co się dołować. Meliskę z chęcią sobie strzelę, rozumiem, że w ciąży można? Kurczę, ja taka już jestem nadwrażliwa, często w pracy jak była jakaś mini afera to tak się stresowałam, że bez kropli ziołowych na stres i papierosów ani rusz a teraz nie wolno i może chociaż ta meliska zadziała.
JA na badania lecę w piątek, też mam do zrobienia tsh i ft4 - igdy nie robiłam i nie mam pojęcia jak je interpretować i czym grozi ich niedobór lub nadmiar - zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:15
Alicce lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek