Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
pisałam chwile temu o braku objawów,gucio pdawda,dopadły mnie mdłości jak na początku ciąży,wdodatku w prawej stronie jajnika czuje jakby kolke
wszystko mnie wk;$&$* chce mi sie spać,a przed chwilą sie obudziłam i ta kolka ciągnie jakby w dół do krocza
Alicce lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja dzis powera dostałam - kurczak juz sie piecze - marchewka z groszkiem uduszona -ziemniaki obrane
druga pralka sie pierze
jak moj M jest w domu to wiecej energii mam widocznie
pojechał na działeczkę - moze schody juz w domku bede miala w tym tygodniu zrobione - zostaje tylko zamontowac poleczki w garderobie /maja byc w pn /
i powolutku bede rzeczy letnie przewozic - w miedzyczasie karnisze kupic - firaneczki jakies ... jakies podstawowe mebelki /dzieci juz swoje mają / kuchnia tez juz jest / łozka nie mamy / jakies komódki - i idę wkoncu mieszkać na swoje yupiiiiiiiAnniusia, konwalijka, Efendis, CassieMK, luna91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnniusia wrote:mnie endo powiedział,że ryzyko poronienia wzrasta do 22% w stosunku do hormonów uregulowanych
na pewno cos w tym jest ja nie przeczę ... ale co ma być to będzie ... moze mnie wyśmiejecie ale ja tam wierzę tylko w jedno - w TEGO na Górze co ON sobie tam zaplanował to tak bedzie ...
jak ma być źle będzie choc bym sie szprycowała lekami ... itd
chociaz moze jednak skocze do rodzinnej po ten euthyroxsama nie wiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanka418 wrote:Sory ale Bóg ani Ciebie ani dziecka nie wyleczy tylko robią to lekarze...
lekarze????? leczyli mnie po dwóch poronieniach
nawet chcieli łyżeczkować trzecie / dzis ma 7 lat /
akurat w tej kwestii mnie nie przekonasz niestety
moze mnie nie uleczy
ale wiara góry przenosi - uwierz ... -
Alicce wrote:na pewno cos w tym jest ja nie przeczę ... ale co ma być to będzie ... moze mnie wyśmiejecie ale ja tam wierzę tylko w jedno - w TEGO na Górze co ON sobie tam zaplanował to tak bedzie ...
jak ma być źle będzie choc bym sie szprycowała lekami ... itd
chociaz moze jednak skocze do rodzinnej po ten euthyroxsama nie wiem
idź do rodzinnej, jak kumata to niech da receptę, jak nie to niech ci da skierowanie do endo w ciąży z tym wynikiem na cito cię przyjmną na nfz, ale nie bagatelizuj tego. wiesz dziecko może być też upośledzone przez brak hormonów,po co ryzykować? -
Alicce wrote:lekarze????? leczyli mnie po dwóch poronieniach
nawet chcieli łyżeczkować trzecie / dzis ma 7 lat /
akurat w tej kwestii mnie nie przekonasz niestety
moze mnie nie uleczy
ale wiara góry przenosi - uwierz ...
ja powiem tak niestety ale 90 % lekarzy to konowały które nic nie potrafią, swoje z nimi przeszłam więc Ci wierzę, poza tym obracam się w gronie osób które studiują medycynę,robią specjalizację i ich podejście przeraża. ale to jest chory system nauczania!
ale na szczęście jest te 10 % lekarzy na których cholernie ciężko trafić ale istnieją, osobiście znam takich może z 5 i dla mnie to są anioły:)
wiara wiarą alę u Ciebie wystarczy jedna tabletka i będzie oka poza tym nie masz żadnych objawów? zmęczenie?bóle mięśni? senność? powiększoną tarczycę? problem z nadwagą?
Alicce lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnniusia wrote:widzę,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobne objawy ale mnie najbardziej odrzuca od mięsa teraz
Kochana witaj w klubie ja na mięso nie mogę patrzeć od 6 tygodniajedynie co mi wchodzi to jabłka i woda
na sniadanie jem piętkę z masłem zupy jeszcze jakoś zjem.
AAAAAAAA dostałam się do endokrynologamoja pierwsza wizyta w życiu
chciała mnie wpisać na 6 listopada ale odegrałam scenkę litosciwą ze jestem w ciąży że poroniłam przez wysokie tsh no i na wtorek mnie wcisnęła
moje tsh było 4,010 leczyłam się na własną reke zbiłam do 2,5 ale teraz jest za poważny stan żebym sama kombinowała i dodatkowo czeka mnie usg bo mam podejrzenia co do guzków -
Ja czekam jeszcze 2 dni ew za tydzien i ruszam znowu z thyrozolem od 2 trym można go brac także zobaczymy jak to tsh czy ruszy w górę czy stoi czy spadnie zobaczę jak mój organizm teraz reaguje bo może nie musze jeszcze brać chyba zaczekam tydzień i zrobię wyniki do endo i do gina przy okazji żeby raz tylko zakłuli i zobaczymy wtedy co i jak a może nawet i się wstrzymamy bo za 2 tyg mam wizytę u nowego endo hmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:41
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyA i dodam ze od tygodnia moje cycki się uruchomiły bolą jak cholender są duże, chodze bez stanika bo za mały a dopiero w sobote jade na zakupy.
Mnie teraz brzuch nie pobolewa wcześniej bolał chyba z tydzień jechałam na nospie ;p przeszło
a co do progesteronu jutro podejrzewam że lekarka mi zmniejszy dawkęi moze w tedy mdłości trochę puszczą
ale dziewczęta są plusy mdłosci, bo mieścimy się jeszcze w futrynya tak to jadłam jak opentana
hahahaaha
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Ehh a ja sobie leżę dzieci zrobiły taką rozpierduche ze szok :o klocki na żyrandole nawet...
ale musze chwile poleżeć tak zaczęło kluczowe w szyjce ze aż stać nie dałam rady.. ehh.. cholera aby ta szyjka trzymała jak należy..
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel