X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam chwile temu o braku objawów,gucio pdawda,dopadły mnie mdłości jak na początku ciąży,wdodatku w prawej stronie jajnika czuje jakby kolke :/ wszystko mnie wk;$&$* chce mi sie spać,a przed chwilą sie obudziłam i ta kolka ciągnie jakby w dół do krocza :/

Alicce lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    a co sie moze stać ??? jak wplywa to na dziecko?

mnie endo powiedział,że ryzyko poronienia wzrasta do 22% w stosunku do hormonów uregulowanych

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis powera dostałam - kurczak juz sie piecze - marchewka z groszkiem uduszona -ziemniaki obrane :)
    druga pralka sie pierze :)
    jak moj M jest w domu to wiecej energii mam widocznie :)

pojechał na działeczkę - moze schody juz w domku bede miala w tym tygodniu zrobione - zostaje tylko zamontowac poleczki w garderobie /maja byc w pn /
    i powolutku bede rzeczy letnie przewozic - w miedzyczasie karnisze kupic - firaneczki jakies ... jakies podstawowe mebelki /dzieci juz swoje mają / kuchnia tez juz jest / łozka nie mamy / jakies komódki - i idę wkoncu mieszkać na swoje yupiiiiiii :)

Anniusia, konwalijka, Efendis, CassieMK, luna91 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nadczynność ja mam teraz miałam 0.26 tsh ft3 ft4 na granicy ale w normie

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wam też dokucza zgaga?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    mnie endo powiedział,że ryzyko poronienia wzrasta do 22% w stosunku do hormonów uregulowanych

na pewno cos w tym jest ja nie przeczę ... ale co ma być to będzie ... moze mnie wyśmiejecie ale ja tam wierzę tylko w jedno - w TEGO na Górze co ON sobie tam zaplanował to tak bedzie ...
    jak ma być źle będzie choc bym sie szprycowała lekami ... itd

chociaz moze jednak skocze do rodzinnej po ten euthyrox ;) sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory ale Bóg ani Ciebie ani dziecka nie wyleczy tylko robią to lekarze...

kamisia88 lubi tę wiadomość

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:58

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Sory ale Bóg ani Ciebie ani dziecka nie wyleczy tylko robią to lekarze...

lekarze????? leczyli mnie po dwóch poronieniach
    nawet chcieli łyżeczkować trzecie / dzis ma 7 lat /
    akurat w tej kwestii mnie nie przekonasz niestety
    moze mnie nie uleczy
    ale wiara góry przenosi - uwierz ...

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    na pewno cos w tym jest ja nie przeczę ... ale co ma być to będzie ... moze mnie wyśmiejecie ale ja tam wierzę tylko w jedno - w TEGO na Górze co ON sobie tam zaplanował to tak bedzie ...
    jak ma być źle będzie choc bym sie szprycowała lekami ... itd

chociaz moze jednak skocze do rodzinnej po ten euthyrox ;) sama nie wiem

idź do rodzinnej, jak kumata to niech da receptę, jak nie to niech ci da skierowanie do endo w ciąży z tym wynikiem na cito cię przyjmną na nfz, ale nie bagatelizuj tego. wiesz dziecko może być też upośledzone przez brak hormonów,po co ryzykować?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    lekarze????? leczyli mnie po dwóch poronieniach
    nawet chcieli łyżeczkować trzecie / dzis ma 7 lat /
    akurat w tej kwestii mnie nie przekonasz niestety
    moze mnie nie uleczy
    ale wiara góry przenosi - uwierz ...

ja powiem tak niestety ale 90 % lekarzy to konowały które nic nie potrafią, swoje z nimi przeszłam więc Ci wierzę, poza tym obracam się w gronie osób które studiują medycynę,robią specjalizację i ich podejście przeraża. ale to jest chory system nauczania!

ale na szczęście jest te 10 % lekarzy na których cholernie ciężko trafić ale istnieją, osobiście znam takich może z 5 i dla mnie to są anioły:)

wiara wiarą alę u Ciebie wystarczy jedna tabletka i będzie ok :) a poza tym nie masz żadnych objawów? zmęczenie?bóle mięśni? senność? powiększoną tarczycę? problem z nadwagą?

Alicce lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    widzę,że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobne objawy ale mnie najbardziej odrzuca od mięsa teraz :)

Kochana witaj w klubie ja na mięso nie mogę patrzeć od 6 tygodnia :P jedynie co mi wchodzi to jabłka i woda :) na sniadanie jem piętkę z masłem zupy jeszcze jakoś zjem.

AAAAAAAA dostałam się do endokrynologa :) moja pierwsza wizyta w życiu :) chciała mnie wpisać na 6 listopada ale odegrałam scenkę litosciwą ze jestem w ciąży że poroniłam przez wysokie tsh no i na wtorek mnie wcisnęła

moje tsh było 4,010 leczyłam się na własną reke zbiłam do 2,5 ale teraz jest za poważny stan żebym sama kombinowała i dodatkowo czeka mnie usg bo mam podejrzenia co do guzków :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze 2 dni ew za tydzien i ruszam znowu z thyrozolem od 2 trym można go brac także zobaczymy jak to tsh czy ruszy w górę czy stoi czy spadnie zobaczę jak mój organizm teraz reaguje bo może nie musze jeszcze brać chyba zaczekam tydzień i zrobię wyniki do endo i do gina przy okazji żeby raz tylko zakłuli i zobaczymy wtedy co i jak a może nawet i się wstrzymamy bo za 2 tyg mam wizytę u nowego endo hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:41

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam ze od tygodnia moje cycki się uruchomiły bolą jak cholender są duże, chodze bez stanika bo za mały a dopiero w sobote jade na zakupy.

Mnie teraz brzuch nie pobolewa wcześniej bolał chyba z tydzień jechałam na nospie ;p przeszło
    a co do progesteronu jutro podejrzewam że lekarka mi zmniejszy dawkę :) i moze w tedy mdłości trochę puszczą
    ale dziewczęta są plusy mdłosci, bo mieścimy się jeszcze w futryny :) a tak to jadłam jak opentana :P hahahaaha

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile Aleksandrów będziemy miały na forum :) u mnie też już imiona prawie wybrane,dla chłopca Natan a dla dziewuni Amelia,albo Nicole ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:49

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:42

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Maskotka Debiutantka

Wysłany: 13 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to mam - 4 kg. Kompletnie nie mam apetytu od początku tej ciąży.

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja sobie leżę dzieci zrobiły taką rozpierduche ze szok :o klocki na żyrandole nawet... :P ale musze chwile poleżeć tak zaczęło kluczowe w szyjce ze aż stać nie dałam rady.. ehh.. cholera aby ta szyjka trzymała jak należy..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya, ja mam -2,5 kg, ale wczoraj mierzyłam obwód w pasie i przybyło mi 2 cm, więc nie wiem, jak to działa :D

oar89jcgzipdaets.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówki,

a czy Wam też się zaczyna uwypuklać brzusio nad wzgórkiem łonowym?
    Taka wyczuwalna wyspa - szczególnie siedząc?
    :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ