Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Ja miałam dzisiaj wizytę. Wszystko w porządku, dzidzia ma 2,58 cm, serducho bije jak trzeba
A teraz idę się zdrzemnac bo ... non stop bym spała
mejbi, Anniusia, CassieMK, Baronowa_83, hiacynta99, kamisia88, klaudia1534, monilia84, kasius lubią tę wiadomość
-
Ja mam 170 cm wzrostu, przed ślubem
ważyłam zawsze ok. 54 kg, po ślubie przytyłam i moja waga to było ok. 60 kg, teraz ważę 58,5 kg, od miesiąca ciągle tyle samo
Nie staram się ani zdrowo odżywiać, ani niezdrowo, jak po prostu przyjdzie mi apetyt to jem, ale zauważyłam, że na raz jestem w stanie zjeść o wiele mniejszą porcję, niż dotychczas, za to częściej sięgam po jedzeniebo ok. 4-5 razy dziennie, a wcześniej 2 posiłki mi wystarczały
Brzuch mi wydyma tylko po jedzeniu, wygląda wtedy tak cudownie:
-
Baronowa_83 wrote:Jakis francuski lekarz. Dobrze ze nie wymysli 5 km:/. Macica dziecko, krew to jest 12 kg.
no nie wiem..ja znam dziewczyny które przytyły max 5 kg przez całą ciążęi znam takie co przytyły 30 kg ale te co 30 kg jadły wszystko ile wlezie..
-
Anniusia wrote:no nie wiem..ja znam dziewczyny które przytyły max 5 kg przez całą ciążę
i znam takie co przytyły 30 kg ale te co 30 kg jadły wszystko ile wlezie..
Mam taki wzrost i wagę jak ty. Zakłada właśnie w tej ciąży Maks 15. W tamtej bylo 17 i to juz troche za dużo. Samo w ciagu 4 dni spadlo 13. Resztę zrzucilam potem -
Baronowa_83 wrote:Jak ktos ma nadwagę to i 5 jest dużo. Ale jak ktos ma idealna wagę to 12- 15 jest ok.
Mam taki wzrost i wagę jak ty. Zakłada właśnie w tej ciąży Maks 15. W tamtej bylo 17 i to juz troche za dużo. Samo w ciagu 4 dni spadlo 13. Resztę zrzucilam potem
nie, te 5 kg wagi w normie mi chodziło, ja bym chciała max 70 kg czyli ok. 12 kg -
kkasya wrote:Ja mam tylko nadzieję, że po ciąży nie będę miała problemów z zrzuceniem wagi... Bo przed ciążą dłuuugo walczyłam z uregulowaniem hormonów tarczycy i zgubieniem czegokolwiek... Strasznie to było męczące psychicznie.
A jak już się uregulowało i trochę schudłam to zaszłam w ciążę
ooo ja też mam taką nadzieję, u nas na ślubie ciocia męża lat 35 4 miesiące wcześniej urodziła synka i sporo ludzi pytało jej się kiedy rodzi bo wyglądała jeszcze grubiej niż w 9 miesiącu..żal mi jej było -
nick nieaktualnydziewczynki
byłam u rodzinnej po receptę -dała bez zadnego problemu -nawet o nic nie pytała
przybiegłąm do domu /w miedzyczasie odebrałam cytologię -prawidłowa/
i wziełam 1 tabletke odrazu - zjadłam obiad ... ale niestety go zwymiotowałam / pewnie poszło z tabletka
nie wiem ?? wziasc jeszcze raz? czy poczekac do jutra???
pozatym - ja sie ogólnie cały czas czuje zmeczona - bezsilna / jakas taka dziwna -wiecznie tak miałam odkąd pamiętam ...
moze to sprawa podwyzszonego tsh???? nie wiem ///
brałam euthyrox w 1 ciazy - w drugiej jednak tez bo az zajrzalam do starych zapisków --- ten sam lekarz prowadzacy - czemu teraz nie kazał brac????
moze inne ma podejscie do mnie ??
wtedy byly dwa poronienia w malym odstepie czasowym
teraz juz to sie liczy w latach 9i8 lat temu ....
a nie wiem sama - w kazdym bądź razie mam 50 i zamierzam brac 1xdziennie / jak ktos tu napisał - po co ryzykowac ... no wlasnie ... po co? -
nick nieaktualnyJa mam 168 zw i waze 55-56 u mnie waga sie różniła albo choroba, albo biegunka w ciąży przytyłam 25 kg a moja sąsiadka 30 teraz obecnie moja sąsiadka jest w drugiej ciazy leży od 4 miesiąca z powodu zagrożonej ciazy i przytyla tylko 11kg za miesiąc rodzi nie wiem czym to idzie zero ruchu a nie przytyla dużo...
Ale koleżanka przytyla 40 kg w ciąży, w dniu cesarki nie potrafiła sie oprzeć i zjadła cala czekoladę
Ja tez teraz nie chce tyle przytyć max 15 kg -
oj dziewczyny uwierzcie przytyjecie jak nie teraz to troszkę później z doświadczenia to wiem więc staram się już teraz opierać moim zachciankom. Ja to mam raz na słodkie raz słone ale to ogólnie jak przedtem słodyczy mniej bo jakoś nigdy nie przepadałam a teraz to już nie słodzę nawet herbaty . Ja mam 164 i 58kg i mam brzuszek bo mi nie zszedł do końca z poprzedniej ciąży. I już krecha na brzuchu wychodzi. A z tym ile dziecko waży i ogólnie jest różnie jedna zaraz to straci a inna bedzie miała problem. Moja kumpela mówiła że 11 kg przytyła i nie może do tego czasu tego się pozbyć . Dziecko ma 5 lat .
-
Anniusia wrote:ooo ja też mam taką nadzieję, u nas na ślubie ciocia męża lat 35 4 miesiące wcześniej urodziła synka i sporo ludzi pytało jej się kiedy rodzi bo wyglądała jeszcze grubiej niż w 9 miesiącu..żal mi jej było
-
nick nieaktualnyAlicce wrote:dziewczynki
byłam u rodzinnej po receptę -dała bez zadnego problemu -nawet o nic nie pytała
przybiegłąm do domu /w miedzyczasie odebrałam cytologię -prawidłowa/
i wziełam 1 tabletke odrazu - zjadłam obiad ... ale niestety go zwymiotowałam / pewnie poszło z tabletka
nie wiem ?? wziasc jeszcze raz? czy poczekac do jutra???
pozatym - ja sie ogólnie cały czas czuje zmeczona - bezsilna / jakas taka dziwna -wiecznie tak miałam odkąd pamiętam ...
moze to sprawa podwyzszonego tsh???? nie wiem ///
brałam euthyrox w 1 ciazy - w drugiej jednak tez bo az zajrzalam do starych zapisków --- ten sam lekarz prowadzacy - czemu teraz nie kazał brac????
moze inne ma podejscie do mnie ??
wtedy byly dwa poronienia w malym odstepie czasowym
teraz juz to sie liczy w latach 9i8 lat temu ....
a nie wiem sama - w kazdym bądź razie mam 50 i zamierzam brac 1xdziennie / jak ktos tu napisał - po co ryzykowac ... no wlasnie ... po co?
Ja eutyrox biorę rano na czczo!!! 30 min minimum przed posiłkiem później to juz wchłanianie średnie po posiłku.
-
nick nieaktualnya odnosnie wagi to ja -1 ... ale ja to inna bajka ... musze uwazac na kazdy swój kęs --- bo nie mogę za dużo przytyc ... niby super pozbywałam sie swoich kg z ostatnich dwoch ciąż ... ale ,,, musze uwazac to priorytet w tym momencie dla mnie ... waze za duzo ...i co tu dalej mówic ... nie jestem jakas otyla bo wysoka i inaczej u mnie to wszystko sie rozmieszcza ,ale nadwagę mam ... niestety
-
Madziaaaaa wrote:Kochane jak dodać tutaj zdjęcie?
Ja mam 175 i zaczynałam z wagą 63,5 teraz nie całe 65kg, w pierwszej ciąży przytyłam tylko 7kg i teraz myślę żeby więcej dużo nie było. A przed tą ciaza straciłam 22kg wiec nie chce tego zaprzepascic
Musisz wrzucić zdjęcie do jakiejś internetowej galerii (fotosik, pohotobucket, picasa) a następnie tutaj wkleić link do zdjęcia w znacznikach -
nick nieaktualny