X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zdrowie mi da i będzie wszystko z ciaza ok, to tez postaram sie byc aktywna :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z dietą jak ze wszystkim trzeba trochę wypośrodkować ;)
    W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, w drugiej 6 kg, ale to było lato, upały niemiłosierne, jeść się nie chciało, a początki w zimie to żywiłam się wyłąćznie mandarynkami i pomarańczami, reszta wracała :P
    Teraz mam koleżankę w 38tc, przed ciążą strasznie fiksowała na punkcie diety, bo schudła 13 kg i bardzo się bała przytyć w ciąży, zero słodyczy, tylko komosa ryżowa, płatki i takie tam, efekt taki, że od 35tc leży w szpitalu żeby dziecko nadrobiło bo ma niską wagę i codziennie dostaje zastrzyk w dupsko na przyrost masy dziecka i wód płodowych! W dodatku ma szyjkę na 1 cm i w każdej chwili mogła urodzić, dlatego też te zastrzyki wspomagające. Ja we wszystkim skrajności nie wskazane :P
    Ja miałam nadzieję, że będę mogła rowerek stacjonarny i nie mogę ze względu na krwiaka :( mogę ostrożnie basen i spacery relaksacyjne :/ Te dziewczyny u których z ciążą wszystko dobrze i ćwiczyły przed są w najlepszej sytuacji.
    Na you tubie są fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na każdy trymestr

hiacynta99, CassieMK lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy na chodziarzu tak godzinkę dziennie to nie będzie za dużo?Niby z ciążą wszystko ok,ale zapomniałam zapytać lekarza.Czy może poczekać do końca 1 trymestru?Trochę boję się przytyć tak jak w 1 ciąży 20 kilo

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu :-)
    A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko ok ;-)

w7eM.png
    ozEK.png

Wysłany: 13 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu :-)
    A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko ok ;-)
    Dokładnie zgadzam się z Tobą, tak samo od czasu do czasu jakieś szaleństwo :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 13 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie czy na chodziarzu tak godzinkę dziennie to nie będzie za dużo?Niby z ciążą wszystko ok,ale zapomniałam zapytać lekarza.Czy może poczekać do końca 1 trymestru?Trochę boję się przytyć tak jak w 1 ciąży 20 kilo
    No skoro spacery wskazane to chyba tak, szybki marsz i spacer na zmianę, ja właśnie o rowerek pytałam gina i nie mogę, ale dlatego, ze krwiak ciągle rośnie :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiadomo chat meal raz na jakiś czas musi być :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    a ja jestem długa gidyja prawie 180 cm i waga 76 kg w 5t6d...a teraz czuje po sobie że waga stoi w miejscu,ale w swoje spodnie z przed ciąży na brzuchu sie już nie zapne :)
    To zupełnie jak ja, też mam równe 180 cm, waga 72kg. Na razie jeszcze zapinam się we wszystkie spodnie ale czuję dyskomfort ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:25

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:

Wiem wiem racjonalnie, tylko powiedz to mojemu żołądkowi.On tylko woła do mnie jeść, jeść!!!!No i drzwi do lodówki w jedną i w drugą stronę latają.Jakoś się może ogarnę, oby:-)Dzięki dziewczynki

relg3e5e9ky1omot.png

Wysłany: 13 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa410fa968c6.jpg

CassieMK, monaa, xpatiiix3, Madziaaaaa, Aniu_leczka, OlkaBdg, bimba, kasius lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Agnieszka, dobre :D

Ja dziś dorsza w panierce i frytki robiłam domowe, frytki mi weszły, rybka nie :-/ tak jak ostatnio mięsko mi nie wchodziło, tylko sama kapusta... masakra, zacznę gotować same dodatki do dań chyba :P

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szarym wieczorem :)

Ojj waga.. ja mam 178 cm więc u mnie nie widać kg, ale teraz moja waga wynosi 67 kg - nigdy tak dużo nie ważyłam, zapytałam położnej w przychodni co jest ze mną, bo ja na prawdę nagle tyle na wadze zobaczyłam, ona mi powiedziała, że niestety ten progesteron może mi wodę magazynować. Fakt siedzę w domu - kochane ja byłam zawsze aktywna - tak umiarkowanie - praca w ruchu, w domku ćwiczenia a jadłam racjonalnie bez diet, ale się nie obżerałam. Teraz ten bezruch mnie dobija, chodzę na spacerki z psem 3x dziennie, ale jak widać pogoda zniechęca :/ Poaza tym doktor kazał te spacery robić nie za długie przez pierwszy trymestr - bo macica pracuje a ja miałam skurcze n początku :/ Mam ogromną nadzieję, że w II trym pozwoli mi doktorek porobić jakieś ćwiczenia - planuję się zapisać na fitness dla ciężarnych lub ćwiczenia w wodzie ;) Ale jak nachodzi mnie obsesja na punkcie wagi to myślę, aby tylko ciąża się utrzymała i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 17:34

hiacynta99, Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często pobolewa brzuch miałam kilka dni spokoju i sobie wykrakałam narazie siedzie na tyłku spokojnie i czekam aż przejdzie

Luna to z Ciebie nie zła laska :) zawsze chciałam być wyższa :P

luna91, Agnieszka0812, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Mnie często pobolewa brzuch miałam kilka dni spokoju i sobie wykrakałam narazie siedzie na tyłku spokojnie i czekam aż przejdzie

Luna to z Ciebie nie zła laska :) zawsze chciałam być wyższa :P

Dzięki, ale uwierz, że ja w liceum chciałam mieć kilka cm mniej. Po prostu podobali mi się niżsi faceci :D Wiele było takich sytuacji, że poszliśmy na dyskotekę, dziewczyny w szpilach a ja w balerinach i kręciły się fajne ciacha ale mi do pół głowy sięgali :D No, ale na szczęście nie jestem jakaś straaaszliwie wielka i się znalazł taki jeden co to przy nim i na obcasie latam ;)

Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 13 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka jaki awatar :-D

hiacynta99, konwalijka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pamiętam tez na dyskotece kręcił sie koleś kolo mnie, byl mi po ramiona :P pomyślałam sobie " Boże wyglądam z nim jak matka z synem " hahaha naszczescie mój mąż ma 188 :P.

Agus musiałam sobie humor poprawić awatarem zanim wybrałam. Nieźle sie uśmiałam :P hahaha lubie się śmiać

Jak bylam w ciąży z Filipem to mąż mi włączał na youtube śmieszne koty, kilka razy popuściłam ze smiechu ;-)

luna91, Agnieszka0812, xpatiiix3, Foto_Anna, Eliana, bimba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się wydorośleć w końcu drugie dziecko w drodze ale chyba charakteru nie da się tak poprostu zmienić :P

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale naskrobałyście stron :P
    Mnie boli głowa i jajnik od rana, nie wiem czemu kłuje strasznie... :/
    Mam pytanie, do którego tyg bierze się kwas foliowy? Mi się kończą witaminy i się zastanawiam czy kupować paczkę jeszcze ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dalej kwas tak gin mówi wzięłam opakowanie witamin ale dalej biorę sam kwas skończę kwas i znowu witaminy kupie

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ