Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Z dietą jak ze wszystkim trzeba trochę wypośrodkować
W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, w drugiej 6 kg, ale to było lato, upały niemiłosierne, jeść się nie chciało, a początki w zimie to żywiłam się wyłąćznie mandarynkami i pomarańczami, reszta wracała
Teraz mam koleżankę w 38tc, przed ciążą strasznie fiksowała na punkcie diety, bo schudła 13 kg i bardzo się bała przytyć w ciąży, zero słodyczy, tylko komosa ryżowa, płatki i takie tam, efekt taki, że od 35tc leży w szpitalu żeby dziecko nadrobiło bo ma niską wagę i codziennie dostaje zastrzyk w dupsko na przyrost masy dziecka i wód płodowych! W dodatku ma szyjkę na 1 cm i w każdej chwili mogła urodzić, dlatego też te zastrzyki wspomagające. Ja we wszystkim skrajności nie wskazane
Ja miałam nadzieję, że będę mogła rowerek stacjonarny i nie mogę ze względu na krwiakamogę ostrożnie basen i spacery relaksacyjne
Te dziewczyny u których z ciążą wszystko dobrze i ćwiczyły przed są w najlepszej sytuacji.
Na you tubie są fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na każdy trymestrhiacynta99, CassieMK lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu
A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko okAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Madziaaaaa wrote:Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu
A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko okFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Aniu_leczka wrote:Dziewczyny jak myślicie czy na chodziarzu tak godzinkę dziennie to nie będzie za dużo?Niby z ciążą wszystko ok,ale zapomniałam zapytać lekarza.Czy może poczekać do końca 1 trymestru?Trochę boję się przytyć tak jak w 1 ciąży 20 kiloFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
candles88 wrote:a ja jestem długa gidyja prawie 180 cm i waga 76 kg w 5t6d...a teraz czuje po sobie że waga stoi w miejscu,ale w swoje spodnie z przed ciąży na brzuchu sie już nie zapne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:25
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Madziaaaaa wrote:Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu
A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko ok
Wiem wiem racjonalnie, tylko powiedz to mojemu żołądkowi.On tylko woła do mnie jeść, jeść!!!!No i drzwi do lodówki w jedną i w drugą stronę latają.Jakoś się może ogarnę, oby:-)Dzięki dziewczynkiAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Hahaha, Agnieszka, dobre
Ja dziś dorsza w panierce i frytki robiłam domowe, frytki mi weszły, rybka nietak jak ostatnio mięsko mi nie wchodziło, tylko sama kapusta... masakra, zacznę gotować same dodatki do dań chyba
Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Witam szarym wieczorem
Ojj waga.. ja mam 178 cm więc u mnie nie widać kg, ale teraz moja waga wynosi 67 kg - nigdy tak dużo nie ważyłam, zapytałam położnej w przychodni co jest ze mną, bo ja na prawdę nagle tyle na wadze zobaczyłam, ona mi powiedziała, że niestety ten progesteron może mi wodę magazynować. Fakt siedzę w domu - kochane ja byłam zawsze aktywna - tak umiarkowanie - praca w ruchu, w domku ćwiczenia a jadłam racjonalnie bez diet, ale się nie obżerałam. Teraz ten bezruch mnie dobija, chodzę na spacerki z psem 3x dziennie, ale jak widać pogoda zniechęcaPoaza tym doktor kazał te spacery robić nie za długie przez pierwszy trymestr - bo macica pracuje a ja miałam skurcze n początku
Mam ogromną nadzieję, że w II trym pozwoli mi doktorek porobić jakieś ćwiczenia - planuję się zapisać na fitness dla ciężarnych lub ćwiczenia w wodzie
Ale jak nachodzi mnie obsesja na punkcie wagi to myślę, aby tylko ciąża się utrzymała i było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 17:34
hiacynta99, Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Mnie często pobolewa brzuch miałam kilka dni spokoju i sobie wykrakałam narazie siedzie na tyłku spokojnie i czekam aż przejdzie
Luna to z Ciebie nie zła laskazawsze chciałam być wyższa
Dzięki, ale uwierz, że ja w liceum chciałam mieć kilka cm mniej. Po prostu podobali mi się niżsi faceciWiele było takich sytuacji, że poszliśmy na dyskotekę, dziewczyny w szpilach a ja w balerinach i kręciły się fajne ciacha ale mi do pół głowy sięgali
No, ale na szczęście nie jestem jakaś straaaszliwie wielka i się znalazł taki jeden co to przy nim i na obcasie latam
Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyNo ja pamiętam tez na dyskotece kręcił sie koleś kolo mnie, byl mi po ramiona
pomyślałam sobie " Boże wyglądam z nim jak matka z synem " hahaha naszczescie mój mąż ma 188
.
Agus musiałam sobie humor poprawić awatarem zanim wybrałam. Nieźle sie uśmiałamhahaha lubie się śmiać
Jak bylam w ciąży z Filipem to mąż mi włączał na youtube śmieszne koty, kilka razy popuściłam ze smiechuluna91, Agnieszka0812, xpatiiix3, Foto_Anna, Eliana, bimba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny