X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zdrowie mi da i będzie wszystko z ciaza ok, to tez postaram sie byc aktywna :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Z dietą jak ze wszystkim trzeba trochę wypośrodkować ;)
    W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, w drugiej 6 kg, ale to było lato, upały niemiłosierne, jeść się nie chciało, a początki w zimie to żywiłam się wyłąćznie mandarynkami i pomarańczami, reszta wracała :P
    Teraz mam koleżankę w 38tc, przed ciążą strasznie fiksowała na punkcie diety, bo schudła 13 kg i bardzo się bała przytyć w ciąży, zero słodyczy, tylko komosa ryżowa, płatki i takie tam, efekt taki, że od 35tc leży w szpitalu żeby dziecko nadrobiło bo ma niską wagę i codziennie dostaje zastrzyk w dupsko na przyrost masy dziecka i wód płodowych! W dodatku ma szyjkę na 1 cm i w każdej chwili mogła urodzić, dlatego też te zastrzyki wspomagające. Ja we wszystkim skrajności nie wskazane :P
    Ja miałam nadzieję, że będę mogła rowerek stacjonarny i nie mogę ze względu na krwiaka :( mogę ostrożnie basen i spacery relaksacyjne :/ Te dziewczyny u których z ciążą wszystko dobrze i ćwiczyły przed są w najlepszej sytuacji.
    Na you tubie są fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży na każdy trymestr

hiacynta99, CassieMK lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy na chodziarzu tak godzinkę dziennie to nie będzie za dużo?Niby z ciążą wszystko ok,ale zapomniałam zapytać lekarza.Czy może poczekać do końca 1 trymestru?Trochę boję się przytyć tak jak w 1 ciąży 20 kilo

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu :-)
    A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko ok ;-)

w7eM.png
    ozEK.png

Wysłany: 13 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kochana jedząc racjonalnie z głową wszystkie produkty które są nie zbędne do funkcjonowania dużo owoców i warzyw nie jest to raczej możliwe nikt nie mówi o diecie jakiejś drastycznej a zdrowym zdrowym dobrze zbilanswanym odżywianiu :-)
    A jak koleżanka jakieś super diety i to jeszcze odchudzające w czasie ciąży wymyśla to nie ma co się dziwić oby z dzieckiem teraz wszystko ok ;-)
    Dokładnie zgadzam się z Tobą, tak samo od czasu do czasu jakieś szaleństwo :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 13 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie czy na chodziarzu tak godzinkę dziennie to nie będzie za dużo?Niby z ciążą wszystko ok,ale zapomniałam zapytać lekarza.Czy może poczekać do końca 1 trymestru?Trochę boję się przytyć tak jak w 1 ciąży 20 kilo
    No skoro spacery wskazane to chyba tak, szybki marsz i spacer na zmianę, ja właśnie o rowerek pytałam gina i nie mogę, ale dlatego, ze krwiak ciągle rośnie :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiadomo chat meal raz na jakiś czas musi być :-P

w7eM.png
    ozEK.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    a ja jestem długa gidyja prawie 180 cm i waga 76 kg w 5t6d...a teraz czuje po sobie że waga stoi w miejscu,ale w swoje spodnie z przed ciąży na brzuchu sie już nie zapne :)
    To zupełnie jak ja, też mam równe 180 cm, waga 72kg. Na razie jeszcze zapinam się we wszystkie spodnie ale czuję dyskomfort ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:25

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:

Wiem wiem racjonalnie, tylko powiedz to mojemu żołądkowi.On tylko woła do mnie jeść, jeść!!!!No i drzwi do lodówki w jedną i w drugą stronę latają.Jakoś się może ogarnę, oby:-)Dzięki dziewczynki

relg3e5e9ky1omot.png

Wysłany: 13 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa410fa968c6.jpg

CassieMK, monaa, xpatiiix3, Madziaaaaa, Aniu_leczka, OlkaBdg, bimba, kasius lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Agnieszka, dobre :D

Ja dziś dorsza w panierce i frytki robiłam domowe, frytki mi weszły, rybka nie :-/ tak jak ostatnio mięsko mi nie wchodziło, tylko sama kapusta... masakra, zacznę gotować same dodatki do dań chyba :P

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szarym wieczorem :)

Ojj waga.. ja mam 178 cm więc u mnie nie widać kg, ale teraz moja waga wynosi 67 kg - nigdy tak dużo nie ważyłam, zapytałam położnej w przychodni co jest ze mną, bo ja na prawdę nagle tyle na wadze zobaczyłam, ona mi powiedziała, że niestety ten progesteron może mi wodę magazynować. Fakt siedzę w domu - kochane ja byłam zawsze aktywna - tak umiarkowanie - praca w ruchu, w domku ćwiczenia a jadłam racjonalnie bez diet, ale się nie obżerałam. Teraz ten bezruch mnie dobija, chodzę na spacerki z psem 3x dziennie, ale jak widać pogoda zniechęca :/ Poaza tym doktor kazał te spacery robić nie za długie przez pierwszy trymestr - bo macica pracuje a ja miałam skurcze n początku :/ Mam ogromną nadzieję, że w II trym pozwoli mi doktorek porobić jakieś ćwiczenia - planuję się zapisać na fitness dla ciężarnych lub ćwiczenia w wodzie ;) Ale jak nachodzi mnie obsesja na punkcie wagi to myślę, aby tylko ciąża się utrzymała i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 17:34

hiacynta99, Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często pobolewa brzuch miałam kilka dni spokoju i sobie wykrakałam narazie siedzie na tyłku spokojnie i czekam aż przejdzie

Luna to z Ciebie nie zła laska :) zawsze chciałam być wyższa :P

luna91, Agnieszka0812, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Mnie często pobolewa brzuch miałam kilka dni spokoju i sobie wykrakałam narazie siedzie na tyłku spokojnie i czekam aż przejdzie

Luna to z Ciebie nie zła laska :) zawsze chciałam być wyższa :P

Dzięki, ale uwierz, że ja w liceum chciałam mieć kilka cm mniej. Po prostu podobali mi się niżsi faceci :D Wiele było takich sytuacji, że poszliśmy na dyskotekę, dziewczyny w szpilach a ja w balerinach i kręciły się fajne ciacha ale mi do pół głowy sięgali :D No, ale na szczęście nie jestem jakaś straaaszliwie wielka i się znalazł taki jeden co to przy nim i na obcasie latam ;)

Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 13 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka jaki awatar :-D

hiacynta99, konwalijka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pamiętam tez na dyskotece kręcił sie koleś kolo mnie, byl mi po ramiona :P pomyślałam sobie " Boże wyglądam z nim jak matka z synem " hahaha naszczescie mój mąż ma 188 :P.

Agus musiałam sobie humor poprawić awatarem zanim wybrałam. Nieźle sie uśmiałam :P hahaha lubie się śmiać

Jak bylam w ciąży z Filipem to mąż mi włączał na youtube śmieszne koty, kilka razy popuściłam ze smiechu ;-)

luna91, Agnieszka0812, xpatiiix3, Foto_Anna, Eliana, bimba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się wydorośleć w końcu drugie dziecko w drodze ale chyba charakteru nie da się tak poprostu zmienić :P

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale naskrobałyście stron :P
    Mnie boli głowa i jajnik od rana, nie wiem czemu kłuje strasznie... :/
    Mam pytanie, do którego tyg bierze się kwas foliowy? Mi się kończą witaminy i się zastanawiam czy kupować paczkę jeszcze ?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dalej kwas tak gin mówi wzięłam opakowanie witamin ale dalej biorę sam kwas skończę kwas i znowu witaminy kupie

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ