Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie podczas porodu był moment że skurcze krzyżowe tak bolały i były tak często że wiłam się na łóżku jak wąż i miałam drgawki i wtedy mówię że chcę znieczulenie. Położna stwierdziła że zaczniemy od gazu, zrobiłam jeden wdech i zaczęłam rodzić. Później się cieszyłam że nie dała mi znieczulenia od razu bo podobno to spowalnia i przedłuża poród.
-
nick nieaktualnyJusWik wrote:No wlasnie odnosnie tego znieczulenia to mysle ze wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja strasznie sie boje porodu bo przy poronieniu mialam bole jak do porodu i malo nie zeszlam z tego swiata. Wytrzymam wiadomo jesli bede musiala ale chyba jednak wolałabym znieczulenie dostac.
Każdy ma wybórnie myślę o porodzie teraz jeszcze trochę czasu jest
boje się ingerencji jakiekolwiek w kręgosłup. -
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Mnie przez 3 doby plecy tak bolały ze się schylić nie mogłam a po drugie tak się wkłuła ze tym razem nie chce bo ani na nogach ustać nie mogłam ani siedzieć i kurde troche jedna stronę znieczulilo a druga to czułam jakby mi ze środka wnętrzności rwali w dupie mam to wolę tak jak z synem bez tylko ze z córką oxy miałam teraz chyba gdyby nawet wody poszły to wolę czekać na skurcze sama... q no i gdybym miała mieć cc to nie wyobrażam sobie tego bo bym wszystko czuła :o
Biednawspółczuje!!!!!!! tak to jest źle podadzą znieczulenie masakra!!!
Chyba bym zabiła !!!!!
-
Dariaaa88 wrote:ja chcę rodzić bez znieczulenia, fakt ze znieczuleniem może trochę mniej boli ale minusów jest więcej. jakoś przeżyję te bóle, zresztą do czasu podania znieczulenia i tak większość kobiet ma bóle, bo żeby je dostać trzeba mieć odpowiednie rozwarcie, od tak go nie podają jak tylko zaboli. tak samo nie wyrażam zgody na nacinanie.
Kazik :* -
nick nieaktualny
-
Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.
Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca. Takze obstawiam ze dam tym razem rade
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.
Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca. Takze obstawiam ze dam tym razem rade
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Ja zdecydowałam ze jak pójdę na wywoływanie to biorę epidural znowu 2h partych boli plus to ze nie mogłam się poruszyć no way
Jeżeli poród zacznie się sam biorę tylko to co ostatnio gaz plus powietrze
U nas nie nacinaja chyba że w wyjątkowych przypadkach jeżeli już trzeba tak jak ja miałam.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
JuSwik - jeżeli już o tym mowa to mnie przy poronieniu nie bolało bardzo. Dostałam 2 tabletki i nie wystarczyło, lekarz dał mi 3 i sam się dziwił, że ja się po tym nie skręcam z bólu a dla mnie o były takie bóle zwyczajne do wytrzymania. A na znieczulenie namówiła mnie mama, bo ja stwierdziłam, że wytrzymam, ale kazała mnie podłączyć pod kroplówkę ze znieczuleniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:43
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
luna91 wrote:JuSwik - jeżeli już o tym mowa to mnie przy poronieniu nie bolało bardzo. Dostałam 2 tabletki i nie wystarczyło, lekarz dał mi 3 i sam się dziwił, że ja się po tym nie skręcam z bólu a dla mnie o były takie bóle zwyczajne do wytrzymania. A na znieczulenie namówiła mnie mama, bo ja stwierdziłam, że wytrzymam, ale kazała mnie podłączyć pod kroplówkę ze znieczuleniem.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka - nawet nie chce myśleć jak bardzo boli poród... wiecie co ja sobie nawet nie potrafię tego wyobrazić jak każdy mówi, ze to taki ból a ja nie rozumiem jak bardzo to może boleć.... zaczęłam się bać3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek