X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:40

izizizi lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morfologia to wiem,z tym że ja mam wizyte we wtorek i lekarka powiedziała,że chciałaby już mieć te wyniki badań na ta wizyte :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:51

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ok 9 badania a po 15 miałam wyniki... wiem ze niektóre dziewczyny czekały dłużej. Teraz robiłam powtórkę cmv bo źle mi wyszły to czekam 2tyg...

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    morfologia to wiem,z tym że ja mam wizyte we wtorek i lekarka powiedziała,że chciałaby już mieć te wyniki badań na ta wizyte :(

To zrób wszystkie, lekarka zobaczy morfologię i na jej podstawie może coś poradzi(zresztą będzie na nią brała poprawkę z powodu choroby).Lepiej z kompletem badań iść

relg3e5e9ky1omot.png
  • Maskotka Debiutantka

Wysłany: 13 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to ja dla porównania dam, że podczas drugiego porodu również nie byłam nacinana (nie zdążyli bo Grześ wylazł na jednym parciu) i pękłam w trzy strony świata. Ponad 30 szwów. Więc zdecydowanie wolę nacięcie ;-)

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

eiktyx8d5on4aqpf.png
    dxomp07w4yc5xdrn.png
    zem33e5ehbostefz.png
    Aniołek 7tc 15.06.2013
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    To zrób wszystkie, lekarka zobaczy morfologię i na jej podstawie może coś poradzi(zresztą będzie na nią brała poprawkę z powodu choroby).Lepiej z kompletem badań iść

no właśnie też tak myślę,bo jakoś nie uśmiecha mi się płacić 240 zł za wizyte razem z usg i posłuchać,że zapraszam panią za tydzień z wynikami badań,nie dość,że badaia mnie będą kosztować jutro 420 zł to jeszcze bym musiała 2 razy zapłacić za wizyte 240 zł :/ czyli wyszło by mi 480 zł wizyty 2 i jeszcze 420 zł badania i na koniec miesiąca gr krwi za 60 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:58

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Daria oba bez nacięcia i tym razem też na wstępie im zaznaczę że nacięcia nie chcę :) przy synu 3szwy wzdłuż a przy Nelka nic

Kurde ale niektóre z Was przeszły aż szok :o

Diabla no moja rodzona w 35t5d i usg w trakcie mi robili i wszystko ok było i u Nas nacinaja rutynowo, tylko i wyłącznie jeżeli widzą ,że kobieta nie da rady albo może mocno popękać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:01

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK nawet jeżeli ty chcesz żeby cię nacieli a nie widzą takiej potrzeby to tego nie zrobią ja niestety skończyłam z 18 szwami dlatego ze poród musiał się zakończyć keszczowo ale jak widać wszystko jest do przeżycia :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:40

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ze mną dziewczyna lezala urodziła bez nacięcia 5050 :D klocuch mały ;) bez naciecia bez znieczulenia da się.? Da się :D i ona tam bodajże na 5 szwów pękła tylko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:29

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie robili usg podczas porodu :( A miałam 3 szwy i po 2 godz kontaktu skóra do skóry sama poszłam pod prysznic i na salę poporodową. Fakt szwy troszkę ciągnęły ale mój gin po połogu stwierdził że " zagoiło się jak na psie że nawet nie widzi gdzie byłam szyta" :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak. U mnie się okazalo ze jestem uczulona na rozpuszczalne szwy. Takze jazdę miałam nieziemska. Teraz musze w kartę to wpisać ze jak cos to mnie musza zwyklymi szyć albo jakimiś wypasnymi do chirurgii plastycznej

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ci dobrze mi dali ja ledwie dotknąć gdybym nie poprosila wcale bym jej nie dotknęła nawet po porodzie doslownie 5s na piersi i zabrali na ponad dobę... :( ja przez dwa dni wyłam że mi dziecko zabrali uspokoić się nie mogłam przyszła lekarka coś gada a ja Kiedy mi dziecko oddacie a ona do mnie ze co ja sobie myślę że wcześniak przecież i muszą przebadać i monitorować krowy bez uczuć to samo na dole mogli robic szok poporodowy po prostu ja drugi raz nie przeżyje bo to strasznie boli i na psyche siada nie dosc ze nagle wszystko zzybko sie dzieje to bylo dziecko rodzisz i nie ma dziecka bo Ci zabierają ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 21:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - współczuję, musiałaś się bardzo bać o swoją córeczkę :(

Dziewczyny ja mam pytanie do Was, jak kicham albo się śmieję to czuję ból w podbrzuszu, jakby mnie rozrywało macie też to?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partii straszne to w ogóle przeraza mnie fakt ze w pl po urodzeniu zabierają z reguły dziecko mój synek był ze mną od pierwszej minuty cały czas to lekarz przychodził do nas, osobne sale sa czas tylko dla siebie nie wyobrażam sobie tego inaczej, nawet jak wcwcześniaki są to w moim szpitalu są pojedyncze sale z inkubatorem i łóżkiem dla mamy.

w7eM.png
    ozEK.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:40

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę w szpitalu to wam porobie zdjęcia jedzenia żałuje że ostatnim razem nie robiłam ogólne śniadanie to tosty z masłem dżemem miodem kawa herbata do woli bo trzeba sobie podejść do takiej kawiarni dla pacjentek. Potem o 12 lunch czyli przystawka drugie danie i deser lody mają cudowne. Później obiad główny o 17 znowu taka sama ilość. Na każde danie wybór z 10 różnych mies itp sama się zdecydować czasami nie mogłam:-P. Ogólnie jadłam lepiej niż w domu bo w domu to dwóch różnych obiadów nie robie :-P

luna91, mejbi, monilia84 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:41

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu jak braliśmy ślub niestety trafiłam z synkiem do szpitala w pl (maly w dniu ślubu dostał 41 stopni gorączki) gdyby nie rodzinka która mnie zaopatrywala chyba padlibysmy z głodu a o kulturze lekarzy nie wspomnę.... Pfff znaleźli się władzy którym trzeba się klaniac na każdym kroku po prostu żenada. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 22:24

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no przeżycie straszne bo odebrali mi tak na prawdę te pierwsze chwilę z dzieckiem... panicznie boję się tego ,że znowu tak będzie... mała miała 8pkt podali jej trochę tlenu u mnie cukrzyca i nadczynność wyniki robili i pod monitorami w inkubatorze nawet nie leżała to samo na dole mogli zrobić tzn pobrać krew i pod monitor podpinac a zabrali na neonatologie ją oddali mi dziecko dopiero jakoś o 16-17 a urodzona była o 9 poprzedniego dnia ba oni mi dopiero na drugą dobę o 11 pozwolili do laktatora się podłączyć ja byłam przerażona tym że mleka nie będę miała jak mi nie pozwolą kp nie pozwalali tyle że ona rZ butle cmoknela czy dwa i zasypiala ja ja prawie wszystko na spiaco... nudzilam się w tym szpitalu na 9dobę wypuścili Nas dopiero.. nigdy więcej... Z synem na 3dobę wypuścili ale on był cały czas ze mną i moglam go od razu do piersi przystawiac... a tu to ciagle pod laktator co 3h mała spała a ja po 15min na cycka pod laktator i do lodówki mleko dobre to że mm potem nie kazali mi jej wpychac bo na dzień dobry po porodzie jej mm dali na górze ... potem po cichu cycka dawałam i jak przychodziła taką mądra to mówiłam że doktorka pozwoliła i tak też będę robić bo Darku się ze ona na wadze nie przybiera bo fakt faktem z 2420 spadła mi na 2030 chyba jakoś dzien przed wypisem jej podskoczyła waga do 2060 na wypisie także mówię no ona jak torebka cukru prawie ze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 22:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ