X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam mimo że wiem jak boli to będę czekać niecierpliwie i się nie boję porodu jakoś pozytywnie jestem nastawiona ;) aby bez oxy i zzo ;)

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Agnieszka - nawet nie chce myśleć jak bardzo boli poród... wiecie co ja sobie nawet nie potrafię tego wyobrazić jak każdy mówi, ze to taki ból a ja nie rozumiem jak bardzo to może boleć.... zaczęłam się bać :P
    Gdyby nie był to ból do przeżycia to byśmy nie rodziły, dla mnie gorsze były same skurcze przed urodzeniem, bo sam moment nie taki zły... :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    No a co do tabletek to jem falvit mama ale będę je zmieniać bo musze mieć coś z dha czyli femibion chyba...
    Femibion natal plus 2 bo ja go zamówilam

Tez brałam wczesniej falvit w ciazy której poroniłam

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja syna rodziłam to jak zaczął schodzić niżej to pkt od pasa w dół mnie znieczuliło miałam skurcze ale nie czułam nóg nie czułam ani nic jak wychodził jakiś erę ucisnał mi i nic a nic momentu jak wychodził nie czułam a córkę czułam bolało trochę ale jak już zaczęła schodzić to już ulga taka bo te parte takie prawie bezbolesne samoistnie wyciska z Ciebie dziecko ja tylko oddychalam gleboko i ekhem ze tak porownam jak masz biegunke samo Ciebie ściska to mnie tak właśnie sciskalo tylko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:10

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.

Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca ;). Takze obstawiam ze dam tym razem rade ;)

Nie uśpili Cie? Ja bym ich kur.. Pozwała !!!! Nie daj sie na takie cos !!!!!! Troche godności dla nas!!!!!!!

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 2-latek i jego niechęć do jedzenia mnie nerwowo wykonczy. Jeszcze pół roku temu jadł wszystko aż mu się uszy trzesly teraz nic oprócz śniadania praktycznie nie je
    Masakra wychodzę z siebie.....

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to do tej pory utkwilo w pamięci tekst tej ginekolożki akurat ona mi robiła ust wczoraj :P łożysko mi wyciskala z całej siły na brzuch naparla bo odejść nie chcialo ale to nic :P położyła przede mną łożysko stoją z położna patrzą wycisnely z pepowiny krew do badan i tak oglądają no piękne piękne łożysko i w pewnym momencie to to jak to pokroić jaki kawałek i gdzie bo jakiś tam do badań chciał i jedna nagle wypalila no taki zrazik ukroj jak jebłam śmiechem do tej pory wywołuje to u mnie atak śmiechu :D

luna91, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mi to do tej pory utkwilo w pamięci tekst tej ginekolożki akurat ona mi robiła ust wczoraj :P łożysko mi wyciskala z całej siły na brzuch naparla bo odejść nie chcialo ale to nic :P położyła przede mną łożysko stoją z położna patrzą wycisnely z pepowiny krew do badan i tak oglądają no piękne piękne łożysko i w pewnym momencie to to jak to pokroić jaki kawałek i gdzie bo jakiś tam do badań chciał i jedna nagle wypalila no taki zrazik ukroj jak jebłam śmiechem do tej pory wywołuje to u mnie atak śmiechu :D

hahahah o matko masakra.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa znam to mój zjada tylko chleb bułkę z masłem kotleta mielonego albo z piersi kanapkę z białym serkiem i miodem płatki z mlekiem i to tylko pszenica w miodzie z lidla :o serki hmm ew jeszcze kanapka z nutella ale to tak rzadko ze bywa z raz w miesiącu albo 2... jabłka i banany to na kilogramy może jeść jeszcze kurde no nie wiem nic więcej nie je chyba ;P nje przypominam sobie ;) takze tego ;) potrafi nawet przezyc caly dzien na 2kromkach chleba tostowego z maslem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę na uszach stawać z gotowaniem a ten nic jaK zje rano śniadanie to np dzisiaj jeszcze obiadu nie zjadł. U mnie dostaje inne rzeczy które uwielbia np jogurty czy owoce ale tylko wtedy jak zje obiad ostatnio na taka taktykę przełam bo cały dzień by nic nie jadł tylko właśnie jabłka lub inne owoce.

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec dziewczyny spoko luz noworodki łatwiejsze w "obsłudze" :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Nie uśpili Cie? Ja bym ich kur.. Pozwała !!!! Nie daj sie na takie cos !!!!!! Troche godności dla nas!!!!!!!
    Wtedy nie wiedziała ze moj poród to taki hardcore. Po prostu sie działo. Widocznie mam bardzo wysoki prog bólu. Potem miałam próbkę z pionizacja bo duzo krwi poszlo, a tak nie bylo zle. Lyzeczkowanie po porodzie tez nie bolalo jakos tylko bylo w samo w sobie obrzydliwe. Dopiero potem poczytalam ze kurde mnie zmasakrowali. Parte miałam 2 h i nie moglam przec. To tez meczy, ale młody miał zapis ktg idealny wiec sobie czekali.

Najlepsze bylo badanie. Przychodzi lekarz bada i mówi rozwarcie na 4 palce. Patrzę na moje paluszki i w placz - co 4 palce przeciez ja tu umrę zanim bedzie pelne rozwarcie. A on w śmiech podnosi lapę jak bochen pokazuje 4 paluchy: Ale 4 to jest prawie pelne i mówi do poloznej zeby dzwonila po zespol od noworodków bo zaraz urodzę ;)
    Ale powiem wam, ze musiałam miec po 10 miesiącach operacje ginekologiczna i cewnik 24h to byla trauma koszmarna w porównaniu do porodu. Myślałam ze oszaleje i go sobie wyrwę. Takze w porównaniu do cewnika dla mnie poród do przeżycia ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 13 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dlaczego ciągle głodna jestem? Dopiero wypiłam szklanę soku z jarmużu, szpinaku i pomarańczy, a nadal czuję się głodna i to jeszcze bardziej :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 13 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta ja do łyżeczkowania po porodzie też nie byłam usypiana, w ogóle wtedy się usypia? Nie wiedziałam...do zabiegu przy poronieniu byłam usypiana

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.

Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca ;). Takze obstawiam ze dam tym razem rade ;)
    Jak to łyżeczkowanie bez znieczulenia?! W jakiej rzeźni rodziłaś?! Nieprawdopodobne. Ja byłam nacinana ze względu na to że rodziłam wcześniaka i położna powiedziała że musi mnie naciąć żeby szybciej poszło bo nie wiadomo w jakim stanie jest dziecko. Później szycie ze znieczuleniem miejscowym i łyżeczkowanie ze znieczuleniem ogólnym. O nic nie prosiłam tak po prostu robią w tym szpitalu.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:06

Diabla85, Anjaa, luna91, xpatiiix3, Dariaaa88, CassieMK, Baronowa_83, josephinka84, mejbi, hiacynta99, Madziuśka, monilia84, JusWik, kasius lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe ja syna rodziłam to jak zaczął schodzić niżej to pkt od pasa w dół mnie znieczuliło miałam skurcze ale nie czułam nóg nie czułam ani nic jak wychodził jakiś erę ucisnał mi i nic a nic momentu jak wychodził nie czułam a córkę czułam bolało trochę ale jak już zaczęła schodzić to już ulga taka bo te parte takie prawie bezbolesne samoistnie wyciska z Ciebie dziecko ja tylko oddychalam gleboko i ekhem ze tak porownam jak masz biegunke samo Ciebie ściska to mnie tak właśnie sciskalo tylko ;)

Wcześniej chciałam napisać ale trojan mi się wpakował.Ja rodziłam w szpitalu pod patronatem rodzić po ludzku.(K...a bardzo śmieszne).21 godzin w tym 14 od odejścia wód i masaż szyjki w skurczach bo rozwarcia nie było.Na koniec cięcie ale ono po tym wszystkim to był pikuś.Kazali brać prysznic i chodzić do łazienki,ale żeby było śmieszniej to za każdym razem jak jedno i drugie widziałam to na czterech chodziłam.Szczerze jak bym miała żyletkę to bym się chyba pocięła.Teraz może się uda załatwić cc bo mam dyskopatię i torbiel na kręgosłupie oby bo mega się boję

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Kochane moje my już po wizycie. Jestem w szoku! Pani doktor pochwaliła dzidziusia, że już duży i serduszko pięknie bije! 152 uderzenia na minutę! Jestem taka szczęśliwa, że nie macie pojęcia <3 Zakochałam się w tym maleństwie od pierwszego wejrzenia :) Maluszek ma 11,6mm i według USG wyprzedza termin o 3 dni.

Gratuluję oby tak dalej.Będzie zdrowy i piękny dzidziuś :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewzyny,mam pytanie ponieważ dostałam skierowanie na badania:
    -mocz
    -morfologia
    -HBs antygen
    -anty HBs
    -anty HCV
    -HIV Ag/Ab(combo)
    -Kiła
    -toksoplazmoza IgG
    - -II- IgM
    - -II- IgG awidność
    -różyczka IgG
    -różyczka IgM
    -CMV IgG
    -CMV IgM

i moje pytanie,jestem przeziębiona,katar,kaszel czy mimo to mogę iść na te badania,czy lepiej poczekać do całkowitego wyzdrowienia??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewzyny,mam pytanie ponieważ dostałam skierowanie na badania:
    -mocz
    -morfologia
    -HBs antygen
    -anty HBs
    -anty HCV
    -HIV Ag/Ab(combo)
    -Kiła
    -toksoplazmoza IgG
    - -II- IgM
    - -II- IgG awidność
    -różyczka IgG
    -różyczka IgM
    -CMV IgG
    -CMV IgM

i moje pytanie,jestem przeziębiona,katar,kaszel czy mimo to mogę iść na te badania,czy lepiej poczekać do całkowitego wyzdrowienia??

morfologia wyjdzie oszukana jak jesteś chora. Nie wiem jak inne badania. Ja bym poczekała

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ