Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
luna91 wrote:Agnieszka - nawet nie chce myśleć jak bardzo boli poród... wiecie co ja sobie nawet nie potrafię tego wyobrazić jak każdy mówi, ze to taki ból a ja nie rozumiem jak bardzo to może boleć.... zaczęłam się bać
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
Hehe ja syna rodziłam to jak zaczął schodzić niżej to pkt od pasa w dół mnie znieczuliło miałam skurcze ale nie czułam nóg nie czułam ani nic jak wychodził jakiś erę ucisnał mi i nic a nic momentu jak wychodził nie czułam a córkę czułam bolało trochę ale jak już zaczęła schodzić to już ulga taka bo te parte takie prawie bezbolesne samoistnie wyciska z Ciebie dziecko ja tylko oddychalam gleboko i ekhem ze tak porownam jak masz biegunke samo Ciebie ściska to mnie tak właśnie sciskalo tylko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:10
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.
Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca. Takze obstawiam ze dam tym razem rade
Nie uśpili Cie? Ja bym ich kur.. Pozwała !!!! Nie daj sie na takie cos !!!!!! Troche godności dla nas!!!!!!! -
Mi to do tej pory utkwilo w pamięci tekst tej ginekolożki akurat ona mi robiła ust wczoraj
łożysko mi wyciskala z całej siły na brzuch naparla bo odejść nie chcialo ale to nic
położyła przede mną łożysko stoją z położna patrzą wycisnely z pepowiny krew do badan i tak oglądają no piękne piękne łożysko i w pewnym momencie to to jak to pokroić jaki kawałek i gdzie bo jakiś tam do badań chciał i jedna nagle wypalila no taki zrazik ukroj jak jebłam śmiechem do tej pory wywołuje to u mnie atak śmiechu
luna91, Madziaaaaa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Mi to do tej pory utkwilo w pamięci tekst tej ginekolożki akurat ona mi robiła ust wczoraj
łożysko mi wyciskala z całej siły na brzuch naparla bo odejść nie chcialo ale to nic
położyła przede mną łożysko stoją z położna patrzą wycisnely z pepowiny krew do badan i tak oglądają no piękne piękne łożysko i w pewnym momencie to to jak to pokroić jaki kawałek i gdzie bo jakiś tam do badań chciał i jedna nagle wypalila no taki zrazik ukroj jak jebłam śmiechem do tej pory wywołuje to u mnie atak śmiechu
hahahah o matko masakra.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Madziaaa znam to mój zjada tylko chleb bułkę z masłem kotleta mielonego albo z piersi kanapkę z białym serkiem i miodem płatki z mlekiem i to tylko pszenica w miodzie z lidla :o serki hmm ew jeszcze kanapka z nutella ale to tak rzadko ze bywa z raz w miesiącu albo 2... jabłka i banany to na kilogramy może jeść jeszcze kurde no nie wiem nic więcej nie je chyba ;P nje przypominam sobie
takze tego
potrafi nawet przezyc caly dzien na 2kromkach chleba tostowego z maslem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:23
Livia
Nela
Marcel
-
Ja mogę na uszach stawać z gotowaniem a ten nic jaK zje rano śniadanie to np dzisiaj jeszcze obiadu nie zjadł. U mnie dostaje inne rzeczy które uwielbia np jogurty czy owoce ale tylko wtedy jak zje obiad ostatnio na taka taktykę przełam bo cały dzień by nic nie jadł tylko właśnie jabłka lub inne owoce.
-
hiacynta99 wrote:Nie uśpili Cie? Ja bym ich kur.. Pozwała !!!! Nie daj sie na takie cos !!!!!! Troche godności dla nas!!!!!!!
Najlepsze bylo badanie. Przychodzi lekarz bada i mówi rozwarcie na 4 palce. Patrzę na moje paluszki i w placz - co 4 palce przeciez ja tu umrę zanim bedzie pelne rozwarcie. A on w śmiech podnosi lapę jak bochen pokazuje 4 paluchy: Ale 4 to jest prawie pelne i mówi do poloznej zeby dzwonila po zespol od noworodków bo zaraz urodzę
Ale powiem wam, ze musiałam miec po 10 miesiącach operacje ginekologiczna i cewnik 24h to byla trauma koszmarna w porównaniu do porodu. Myślałam ze oszaleje i go sobie wyrwę. Takze w porównaniu do cewnika dla mnie poród do przeżycia -
Baronowa_83 wrote:Ja rodzilam 8 h na oxy bez znieczulenia. Najgorsze byly parte bez rozwarcia. A potem ltzeczkowanie bez znieczulenia.
Zeby to przebić musieli by mi cesarkę walnąć na żywca. Takze obstawiam ze dam tym razem rade
-
xpatiiix3 wrote:Hehe ja syna rodziłam to jak zaczął schodzić niżej to pkt od pasa w dół mnie znieczuliło miałam skurcze ale nie czułam nóg nie czułam ani nic jak wychodził jakiś erę ucisnał mi i nic a nic momentu jak wychodził nie czułam a córkę czułam bolało trochę ale jak już zaczęła schodzić to już ulga taka bo te parte takie prawie bezbolesne samoistnie wyciska z Ciebie dziecko ja tylko oddychalam gleboko i ekhem ze tak porownam jak masz biegunke samo Ciebie ściska to mnie tak właśnie sciskalo tylko
Wcześniej chciałam napisać ale trojan mi się wpakował.Ja rodziłam w szpitalu pod patronatem rodzić po ludzku.(K...a bardzo śmieszne).21 godzin w tym 14 od odejścia wód i masaż szyjki w skurczach bo rozwarcia nie było.Na koniec cięcie ale ono po tym wszystkim to był pikuś.Kazali brać prysznic i chodzić do łazienki,ale żeby było śmieszniej to za każdym razem jak jedno i drugie widziałam to na czterech chodziłam.Szczerze jak bym miała żyletkę to bym się chyba pocięła.Teraz może się uda załatwić cc bo mam dyskopatię i torbiel na kręgosłupie oby bo mega się boję -
aniesiack wrote:Kochane moje my już po wizycie. Jestem w szoku! Pani doktor pochwaliła dzidziusia, że już duży i serduszko pięknie bije! 152 uderzenia na minutę! Jestem taka szczęśliwa, że nie macie pojęcia
Zakochałam się w tym maleństwie od pierwszego wejrzenia
Maluszek ma 11,6mm i według USG wyprzedza termin o 3 dni.
Gratuluję oby tak dalej.Będzie zdrowy i piękny dzidziuś -
hej dziewzyny,mam pytanie ponieważ dostałam skierowanie na badania:
-mocz
-morfologia
-HBs antygen
-anty HBs
-anty HCV
-HIV Ag/Ab(combo)
-Kiła
-toksoplazmoza IgG
- -II- IgM
- -II- IgG awidność
-różyczka IgG
-różyczka IgM
-CMV IgG
-CMV IgM
i moje pytanie,jestem przeziębiona,katar,kaszel czy mimo to mogę iść na te badania,czy lepiej poczekać do całkowitego wyzdrowienia?? -
nick nieaktualnycandles88 wrote:hej dziewzyny,mam pytanie ponieważ dostałam skierowanie na badania:
-mocz
-morfologia
-HBs antygen
-anty HBs
-anty HCV
-HIV Ag/Ab(combo)
-Kiła
-toksoplazmoza IgG
- -II- IgM
- -II- IgG awidność
-różyczka IgG
-różyczka IgM
-CMV IgG
-CMV IgM
i moje pytanie,jestem przeziębiona,katar,kaszel czy mimo to mogę iść na te badania,czy lepiej poczekać do całkowitego wyzdrowienia??
morfologia wyjdzie oszukana jak jesteś chora. Nie wiem jak inne badania. Ja bym poczekała