Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cigaretta wrote:Wow ale naskrobałyście stron
Mnie boli głowa i jajnik od rana, nie wiem czemu kłuje strasznie...
Mam pytanie, do którego tyg bierze się kwas foliowy? Mi się kończą witaminy i się zastanawiam czy kupować paczkę jeszcze ?hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyJa chyba też długo kwas foliowy brałam, nie pamietam.
A witamin nie biorę, tylko kwas foliowy i wit C, a zamówiłam sobie femibion natal 2 plus z DHA ,niby od 13 tyg
Zjadłam czekolade milke z orzechami z synkiem na półchyba troche przesadziłam z czekoladą
ale jutro przed wizyta mnie przeczyści z nerwów to zatwardzenie mi nie grozi
chyba
JusWik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heheh odnośnie snów - mi się dzis przyśniło, że poszłam do mojego doktora, ale on nie miał czasu zrobić mi usg więc tylko ze mną pogadał i kazał zrobić pielęgniarce, ale ona mi włożyła ten sprzęt do dziurki i na ekranie wyświetliła się macica - ale taki obrazek schematyczny jak w książkach i powiedziała, że macica książkowa
Więc jak ona wyszła to się nieźle wkurzyłam i sama se włożyłam tą głowicę i zobaczyłam, że pływa tam dziecko, zbliżyłam między nogi i był chłopiec.
No kwas to chyba do 12 tygodnia. Ja niestety wydałam dziś 110 zł w aptece. 2 opakowania duphastonu, kwas foliowy (ale to grosze), magnez z B6 i femibion natal 1 - gin mi polecił te witaminki, są drogie, ale już pal licho.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:16
JusWik, hiacynta99, izizizi lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
luna91 wrote:Heheh odnośnie snów - mi się dzis przyśniło, że poszłam do mojego doktora, ale on nie miał czasu zrobić mi usg więc tylko ze mną pogadał i kazał zrobić pielęgniarce, ale ona mi włożyła ten sprzęt do dziurki i na ekranie wyświetliła się macica - ale taki obrazek schematyczny jak w książkach i powiedziała, że macica książkowa
Więc jak ona wyszła to się nieźle wkurzyłam i sama se włożyłam tą głowicę i zobaczyłam, że pływa tam dziecko, zbliżyłam między nogi i był chłopiec.
)))))))
luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się sniło że czułam ruchy dziecka w brzuchu i ze przez skóre moje dziecko złapało mnie szyj
a przeważnie głupoty mi się śnią jakieś erotyczne no masakra
albo jak z scifi hahahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:19
JusWik, luna91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:A jeszcze mam pytanie... czy slyszalyscie ze od lipca tego roku weszla ustawa ze kobety moga domagac sie znieczulenia do porodu na nfz??? Myslalyscie o tym?
Tak obiło mi się o uszy, ja się będę domagać znieczulenia. Generalnie jestem przygotowana na to, że poród boli, ale uważam, że absurdem jest to, że można ulżyć kobiecie podczas tej męki a się tego nie robi.JusWik, anka418, Madziuśka lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyJusWik wrote:A jeszcze mam pytanie... czy slyszalyscie ze od lipca tego roku weszla ustawa ze kobety moga domagac sie znieczulenia do porodu na nfz??? Myslalyscie o tym?
Moja znajoma 15 miesiecy temu urodziła i korzystała z tego ,bo miała straszne bóle a poród długo trwał, tylko wiesz że to znieczulenie w kręgosłup ? ja się bronie od zn w kręgosłup !!!!!! -
xpatiiix3 wrote:Diabla no to powodzenia przy diecie ,ja co jakiś czas sprawdzam i nawet parę razy powyżej 100 na czczo było a glukometr mam zawsze przy sobie
mi zawzze mowili ze najlepiej jak ponizej 90 jest 101/102 i juz insuline dali nocną jeszcze nawet lezy w lodowce chyba 3-4 fiolki ale miałam gorsze cukry w poprzedniej ciąży a teraz jest w miarę jednorazowe wyskoki także git
a krzywa miałam pisałam wam na czczo 88 po godz 151 po 2h 95-96 jakoś tak nie pamiętam
tylko te na czczo to zakłamane moim zdaniem bo póki dljechalam do szpitala nalatalam się po domu inne cukry N czczo mam jak robię tak jak każą od razu po wstanie a nawet jeszcze w lozku po przebudzeniu
xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuzynce przed CC anestezjolog coś tam naruszył dziewczyna straszne meki przechodzi po tym znieczuleniu boli, a jak jest zmiana pogody mocne prochy przeciwbólowe bierze !!!
Chyba wole przecierpieć te kilka godzin i być zdrowa a nie później do końca życia cierpieć
Mój poród nie był najboleśniejszy i najdłuższy ale i też nie był lekki i krótki , bo koleżanka w czwartek 40 min i już urodziła i z 3 synami tak miała.
Ja od 16 bóle skurcze a od 19 juz wymioty i bóle krzyżowe i tak do godz 0:50 -
No wlasnie odnosnie tego znieczulenia to mysle ze wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja strasznie sie boje porodu bo przy poronieniu mialam bole jak do porodu i malo nie zeszlam z tego swiata. Wytrzymam wiadomo jesli bede musiala ale chyba jednak wolałabym znieczulenie dostac.
-
Mnie przez 3 doby plecy tak bolały ze się schylić nie mogłam a po drugie tak się wkłuła ze tym razem nie chce bo ani na nogach ustać nie mogłam ani siedzieć i kurde troche jedna stronę znieczulilo a druga to czułam jakby mi ze środka wnętrzności rwali w dupie mam to wolę tak jak z synem bez tylko ze z córką oxy miałam teraz chyba gdyby nawet wody poszły to wolę czekać na skurcze sama... q no i gdybym miała mieć cc to nie wyobrażam sobie tego bo bym wszystko czuła :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:33
Livia
Nela
Marcel