X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Wow ale naskrobałyście stron :P
    Mnie boli głowa i jajnik od rana, nie wiem czemu kłuje strasznie... :/
    Mam pytanie, do którego tyg bierze się kwas foliowy? Mi się kończą witaminy i się zastanawiam czy kupować paczkę jeszcze ?
    Kwas foliowy to zazwyczaj do końca pierwszego trymestru, ale czasem i całą ciążę biorą dziewczyny

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loooo matko dziewczyny zjadlam jablko i 2 gruszki byly takie pyyyyszne a teraz mnie wzdelo jak balon... ale przechodzi powoli. Czuje jak mi w jelitach banki z powietrzem lataja....

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że urodziłam córeczkę i uwaga... Nic nie bolało :-P

xpatiiix3, hiacynta99, JusWik, luna91, Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też długo kwas foliowy brałam, nie pamietam.

A witamin nie biorę, tylko kwas foliowy i wit C, a zamówiłam sobie femibion natal 2 plus z DHA ,niby od 13 tyg

Zjadłam czekolade milke z orzechami z synkiem na pół :P chyba troche przesadziłam z czekoladą :P ale jutro przed wizyta mnie przeczyści z nerwów to zatwardzenie mi nie grozi :P chyba :P

JusWik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:

Ale powiem Ci tak wole rodzic niż leczyć zęby bez znieczulenia :P

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Hahaha kamisia napewno bolec nie bedzie nic a nic hehehe

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka trzymam kciuki za jutrzejsza wizytke

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a bierzecie juz jakies witaminki?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• luna91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh odnośnie snów - mi się dzis przyśniło, że poszłam do mojego doktora, ale on nie miał czasu zrobić mi usg więc tylko ze mną pogadał i kazał zrobić pielęgniarce, ale ona mi włożyła ten sprzęt do dziurki i na ekranie wyświetliła się macica - ale taki obrazek schematyczny jak w książkach i powiedziała, że macica książkowa :D Więc jak ona wyszła to się nieźle wkurzyłam i sama se włożyłam tą głowicę i zobaczyłam, że pływa tam dziecko, zbliżyłam między nogi i był chłopiec.

No kwas to chyba do 12 tygodnia. Ja niestety wydałam dziś 110 zł w aptece. 2 opakowania duphastonu, kwas foliowy (ale to grosze), magnez z B6 i femibion natal 1 - gin mi polecił te witaminki, są drogie, ale już pal licho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:16

JusWik, hiacynta99, izizizi lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Hahaha kamisia napewno bolec nie bedzie nic a nic hehehe

Będzie łaskotało heheh :p

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Heheh odnośnie snów - mi się dzis przyśniło, że poszłam do mojego doktora, ale on nie miał czasu zrobić mi usg więc tylko ze mną pogadał i kazał zrobić pielęgniarce, ale ona mi włożyła ten sprzęt do dziurki i na ekranie wyświetliła się macica - ale taki obrazek schematyczny jak w książkach i powiedziała, że macica książkowa :D Więc jak ona wyszła to się nieźle wkurzyłam i sama se włożyłam tą głowicę i zobaczyłam, że pływa tam dziecko, zbliżyłam między nogi i był chłopiec.
    Hahahahahahaha luna normalnie poplakalam sie ze smiechu :-))))))))

luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Będzie łaskotało heheh :p
    Hahahahaahha

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sniło że czułam ruchy dziecka w brzuchu i ze przez skóre moje dziecko złapało mnie szyj :P a przeważnie głupoty mi się śnią jakieś erotyczne no masakra :P albo jak z scifi hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:19

JusWik, luna91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie... czy slyszalyscie ze od lipca tego roku weszla ustawa ze kobety moga domagac sie znieczulenia do porodu na nfz??? Myslalyscie o tym?

luna91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• luna91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    A jeszcze mam pytanie... czy slyszalyscie ze od lipca tego roku weszla ustawa ze kobety moga domagac sie znieczulenia do porodu na nfz??? Myslalyscie o tym?

Tak obiło mi się o uszy, ja się będę domagać znieczulenia. Generalnie jestem przygotowana na to, że poród boli, ale uważam, że absurdem jest to, że można ulżyć kobiecie podczas tej męki a się tego nie robi.

JusWik, anka418, Madziuśka lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:

Moja znajoma 15 miesiecy temu urodziła i korzystała z tego ,bo miała straszne bóle a poród długo trwał, tylko wiesz że to znieczulenie w kręgosłup ? ja się bronie od zn w kręgosłup !!!!!!

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Diabla no to powodzenia przy diecie ,ja co jakiś czas sprawdzam i nawet parę razy powyżej 100 na czczo było a glukometr mam zawsze przy sobie ;) mi zawzze mowili ze najlepiej jak ponizej 90 jest 101/102 i juz insuline dali nocną jeszcze nawet lezy w lodowce chyba 3-4 fiolki ale miałam gorsze cukry w poprzedniej ciąży a teraz jest w miarę jednorazowe wyskoki także git :) a krzywa miałam pisałam wam na czczo 88 po godz 151 po 2h 95-96 jakoś tak nie pamiętam :P tylko te na czczo to zakłamane moim zdaniem bo póki dljechalam do szpitala nalatalam się po domu inne cukry N czczo mam jak robię tak jak każą od razu po wstanie a nawet jeszcze w lozku po przebudzeniu :P
    Z dietą jest spoko bo mój tata od ponad 20 lat choruje na cukrzycę więc dietę cukrzycowa wyniosłam z domu. Muszę tylko zrezygnować z przekąsek typu chipsy i słodycze i będzie luz :)

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynce przed CC anestezjolog coś tam naruszył dziewczyna straszne meki przechodzi po tym znieczuleniu boli, a jak jest zmiana pogody mocne prochy przeciwbólowe bierze !!!

Chyba wole przecierpieć te kilka godzin i być zdrowa a nie później do końca życia cierpieć

Mój poród nie był najboleśniejszy i najdłuższy ale i też nie był lekki i krótki , bo koleżanka w czwartek 40 min i już urodziła i z 3 synami tak miała.

Ja od 16 bóle skurcze a od 19 juz wymioty i bóle krzyżowe i tak do godz 0:50

• JusWik Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie odnosnie tego znieczulenia to mysle ze wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja strasznie sie boje porodu bo przy poronieniu mialam bole jak do porodu i malo nie zeszlam z tego swiata. Wytrzymam wiadomo jesli bede musiala ale chyba jednak wolałabym znieczulenie dostac.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przez 3 doby plecy tak bolały ze się schylić nie mogłam a po drugie tak się wkłuła ze tym razem nie chce bo ani na nogach ustać nie mogłam ani siedzieć i kurde troche jedna stronę znieczulilo a druga to czułam jakby mi ze środka wnętrzności rwali w dupie mam to wolę tak jak z synem bez tylko ze z córką oxy miałam teraz chyba gdyby nawet wody poszły to wolę czekać na skurcze sama... q no i gdybym miała mieć cc to nie wyobrażam sobie tego bo bym wszystko czuła :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ