Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiecie co powiem Wam szczerze rozumiem, że niektóre z Was tylko się denerwują jak czytają narzekania, ale wydaje mi się, że forum jest także po to, aby móc się wyżalić i podzielić swoimi obawami.
Agnieszka0812, Palinas89, xpatiiix3, ma_lina, Foto_Anna, hiacynta99, bimba, Madziuśka lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
hehe dziewczyny jesteście spoko
nie dziękuję, żeby nie zapeszać
właśnie zamawiam sobie olej z wiesiołka i lniany bo mi się skończyły, a witaminki biorę z Olimpu( mam jeszcze 7 opakowań, to biorę nadal)
Nie można wiecznie rozpaczać, trzeba działać.
Jeszcze wam tu napiszę, że znowu zostałam mamusią!
Koleżanka z sali (była na krzywej cukrzycowej i konsultacji genetycznej, wszystko ok) też poroniła i po 2,5 miesiąca zaciążyła ponownie, a miała zapalenie macicy, bo zostawili jej resztki blon płodowych itd... masakra!
Także ona również mnie bardzo podbudowała psychicznie( ale za to miałam schiz czy nie dostanę zapalenia, ale u mnie wszystko ok)
xpatiiix3, Agnieszka0812, hiacynta99, JusWik lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Luna właśnie od tego jest są osoby wrażliwe na to ze je to rusza jak ktoś panikuje a są takie które Ciebie sto razy od rząd pociesza hormony buzują każdej pisz ile wlezie najwyżej cześć oleje to dla mnie osobiście nie przeszkadza
na początku też chyba z 2 razy fazy nakręciłam Wam :p
luna91 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Moim zdaniem, trzeba też czasem pomyśleć, ponarzekać i podołować, to jest jeden z elementów psychoterapii, jakby naturalna kolej rzeczy po stracie, rozstaniu itd.
Potem jest tylko lepiej! no i czas działa na korzyść.xpatiiix3, luna91, Foto_Anna, hiacynta99, monaa lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
Dzięki dziewczyny
Wiem, że hormony buzują, ja ryczę i się śmieję na zmianę. Raz wstaję i się cieszę, oglądam brzuch a raz wstaję i się zamartwiam, że coś poszło nie tak. I tak na zmianę
Oby jak najszybciej do II trymestr.
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:Dziewczyny wiecie co powiem Wam szczerze rozumiem, że niektóre z Was tylko się denerwują jak czytają narzekania, ale wydaje mi się, że forum jest także po to, aby móc się wyżalić i podzielić swoimi obawami.
A mnie to wcale nie denerwujeprzynajmniej wiem że nie jestem sama
luna91, JusWik lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Luna
Moja sąsiadka i siora męża też na listopad one szczęśliwe z brzuchami paradowały a ja załamana chodziłam i patrzeć na nie nie mogłam
No to nie jest miłeAle za chwilę same będziemy tyły i dumnie paradowały z brzuchami. Zimą to tak nie widać, szok będzie dla niektórych jak w kwietniu wyjdziemy w wiosennych sukienkach z brzuszyskami
Palinas89, Agnieszka0812, hiacynta99, xpatiiix3, JusWik lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyFoto_Anna wrote:Na pewno nabierzemy mega spokoju czując za jakiś czas codziennie kopniaki w żebra,
żołądek, wątrobę itp
hahahah no ja do dziś pamiętam jak mnie młody kopał!! jakiś Antychryst z niego był !!!!! jak byłam w kościele dostawał jakiegoś napadu tak kopał ze wierciłam się całą mszę baby krzywo na mnie patrzyły ze owsiki w dupce mam:P
I powiem że nawet dziś, jak biorę go do kościoła to bawi sie, wierci, nie chce stać ani klękać !!! gada na głos
luna91, Palinas89, JusWik lubią tę wiadomość
-
Hahaha Antyhryst
Pomysł na horror niezły. Dziewczyny to aż tak bardzo czuć jak dzieciaczek kopie? Nie potrafię sobie wyobrazić jakie to musi być fajne uczucie
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
dziewczyny czy któraś z was ma wysokie tętno, ja ciśnienie mam ok albo niskie tętno zawsze miałam wyższe tak do 95 a kurczę dziś 110
myślę,że to przez stres bo ja ciągle się stresuję a to same wiecie ciąża, remont, praca, teściowa
czy któraś ma podobnie?
podobno leki na uspokojenie pomagają... -
nick nieaktualnyluna91 wrote:Hahaha Antyhryst
Pomysł na horror niezły. Dziewczyny to aż tak bardzo czuć jak dzieciaczek kopie? Nie potrafię sobie wyobrazić jakie to musi być fajne uczucie
Wiesz mój Filip był duzy 4100 i 60 cm długości tak ze czułam BARDZO kopniakiuspokoił się 2 godz przed porodem dał mi odsapnąć, a tak to 24 h czasem przerwy jak spał, w nocy był aktywny szczerze to do dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:39
luna91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnniusia wrote:dziewczyny czy któraś z was ma wysokie tętno, ja ciśnienie mam ok albo niskie tętno zawsze miałam wyższe tak do 95 a kurczę dziś 110
myślę,że to przez stres bo ja ciągle się stresuję a to same wiecie ciąża, remont, praca, teściowa
czy któraś ma podobnie?
podobno leki na uspokojenie pomagają...
Sądzę ze tętno w ciąży jest wyższe, teraz nie mierze ale w poprzedniej ciąży utraconej miałam też wysokie, ale nie sugeruj się tym " utraconej" bo u mnie było raczej puste jajo płodowe i tętno nie wpłynęło na rozwój ciąży w tedy.
Chyba gorzej jak ciśnienie jest wysokie, u nas wszystko pracuje na duzych obrotach, każdy układ, więcej krwi w krwiobiegu myślę ze to jest powód wyższego tętna -
luna91 wrote:Paulinas - fajnie, że wróciłaś do pracy, ja po poronieniu też chciałam jak najszybciej zacząć prace, bo w domu by chyba ześwirowała
Mój gin się dziwił, że ja nie chcę zwolnienia.
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Ja w tamtej ciąży to chodziłam cała w skowronkach a teraz się przejmuję po prostu żeby sytuacja się nie powtórzyła tym bardziej, że to świeża sprawa. No nic mam nadzieję, że wszystko będzie ok -
Ja na tętno betablokery brałam przy tarczycy takie objawy tez są
Kopniaki ojj tak i to jak się czuje
Ja rozciąga od środka skórę i widzisz jak taka gula chodzi w te i z powrotem po brzuchu ;P
A co do wchodzenia w 2 trym to jutro ja wchodzę już w drugi trymheheh aby dzień z uśmiechem jutro zacząć taki też będzie cały ten 2 trym
hiacynta99, Madziuśka, kasius lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
luna91 wrote:Dziewczyny wiecie co powiem Wam szczerze rozumiem, że niektóre z Was tylko się denerwują jak czytają narzekania, ale wydaje mi się, że forum jest także po to, aby móc się wyżalić i podzielić swoimi obawami.
żebyśmy mogly wszystkie cieszyć się z tego fajnego czasu
A jak zacznie kopać to będziemy shizowac ze za Malo za dużo w dziwnym miejscu -
Co do tych kopniaków, to mój brat tak kopnął moją mamusię w pęcherz, że posikała się z wrażenia w bibliotece na uczelni
Hiacynta kawał chłopa urodziłaś) a drugie dziecko podobno jeszcze większe się rodzi!
Eustoma, Eustoma, luna91, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
xpatiiix3 wrote:Ja na tętno betablokery brałam przy tarczycy takie objawy tez są
Kopniaki ojj tak i to jak się czuje
Ja rozciąga od środka skórę i widzisz jak taka gula chodzi w te i z powrotem po brzuchu ;P
A co do wchodzenia w 2 trym to jutro ja wchodzę już w drugi trymheheh aby dzień z uśmiechem jutro zacząć taki też będzie cały ten 2 trym
a jakie miałaś tętno?pamiętasz może?
hmm a może być taki objaw nawet gdy hormony są unormowane?
-
Cześć Dziewczyny
Kiedyś już tu pisałam, ale dawno temu. Podczytuję Was codziennie
Wczoraj robiłam NIFTY i przed pobraniem krwi lekarz zrobił szybkie USG. Widziałam bijące serduszko i w ogóle zakochałam się od pierwszego ujrzenia :)Mam nadzieję, że wyniki badań wyjdą dobrze i już na 100% będę mogła się cieszyć ciążą. Droga do niej była wyboista i bardzo długa ( mam 36lat ), zresztą zakończona in vitro. Cóż termin mam na 3 maja, więc będę rodzić jako jedna z pierwszych
W piątek USG genetyczne, trzymajcie kciuki
Pozdrawiam ciepło!xpatiiix3, Eustoma, josephinka84, luna91, hiacynta99, anka418, Eliana, Anna255, bereda11, Madziuśka, kasius, Clio_99 lubią tę wiadomość