X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cycach nie wspomnę - było w miarę jakies 2 tygodnie temu ... teraz ... nie dotykam sie po nich bo po co ...ale jak dzieci sie tulą to buuuu bolą jak potłuczone jakies ... a jak biorę wieczorną kąpiel i zdejmuję stanik -- to mamo bolą okrutnie i takie wielkie ciężkie no i jeden + jędrne :)
    jędrne twarde i stojące zero zwisu ;) ale bolące niestety ...

echh narzekam i narzekam - ale tylko Tu :)
    w realu staram sie nie dreczyc innych 'swoimi' problemami ...

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna będzie dobrze !!!!! Ja tez przeżywam martwię się nie raz!! Rozumiem Cie

Mam przyjaciółkę z ktora stękamy sobie obie nawzajem i krzyczymy na siebie i kopiemy po dupce :P trzeba sie wspierać poprostu!!!

Kazda inaczej przezywa ciążę wszystko rozumiem :) poczatku sa najgorsze i pełne obaw!

Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano do godz 13 pije tylko wode bo nie jestem w stanie nic przełknąć - potem w czasie obiadu -czuje sie lepiej - jem obiad i znowu to samo -wczoraj zwróciłam dzis jakos przetrzyałam - ale wylało mi sie troche cherbaty na podloge nachyliłam sie zeby wytrzec i wyleciało samo ... /zapewne nie wszystko ale ... kurcze bez przesady zeby rzygac robiąc skłon jedynie to juz lekkie przegięcie ... ja w poprzednich ciazach czegos takiego nie doznałam -dla mnie to nowość ... ała... :(

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kochana - ja Ciebie rozumiem ... to samo przezywałam w ciąży po dwóch poronieniach ... wieczny lęk ,strach , wieczne wpatrywanie sie w swoje ciało / jakbym mogła to bym codziennie chciala sprawdzac czy zyje ... dopiero jak poczułam ruchy uspokoiłam się ...

musisz sobie powtarzać - bedzie wszystko dobrze bo musi być i tyle . :)
    główka do góry kochana <3

luna91 lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    rano do godz 13 pije tylko wode bo nie jestem w stanie nic przełknąć - potem w czasie obiadu -czuje sie lepiej - jem obiad i znowu to samo -wczoraj zwróciłam dzis jakos przetrzyałam - ale wylało mi sie troche cherbaty na podloge nachyliłam sie zeby wytrzec i wyleciało samo ... /zapewne nie wszystko ale ... kurcze bez przesady zeby rzygac robiąc skłon jedynie to juz lekkie przegięcie ... ja w poprzednich ciazach czegos takiego nie doznałam -dla mnie to nowość ... ała... :(

o cholera,dziewczyno ale Cie meczy :/ może spytaj swojego lekarza czy jakieś krople na mdłości,moj maz mi mowil,ze w aptece widzial,ze wyszly podobno jakies na bazie czystego imbiru przeciw mdloscia w ciazy...ja nie stosuje,bo az tak mnie nie męczy,mi przechodzi gdy banana zjem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 16:23

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, codziennie do was zaglądam i cieszę się z waszego szczęścia, jak maluchy rosną :)

U mnie dzisiaj mija tydzień od zabiegu i czuję się już o wiele lepiej, chociaż wiadomo, że tego bólu straty nie można zapomnieć.Od soboty normalnie chodzę do pracy.

Czytam sobie was i muszę powiedzieć, że teraz po poronieniu jestem jeszcze bardziej zdeterminowana, żeby nasz robaczek wrócił :) Będę pewnie schizować w kolejnej ciąży, ale jakoś to będzie!

Także za tydzien w piątek idę do gina na kontrolę( jak zdążę odebrać cytologię i histopatologię z Łodzi), wcześniej może w środę zbadam znowu tsh, ft4 i przeciwciala anty-tg no i zobaczymy co powie.

Anjaa lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana powodzenia :* dobrze że jakoś sobie radzisz z tym wszystkim twarda babka z Ciebie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas - fajnie, że wróciłaś do pracy, ja po poronieniu też chciałam jak najszybciej zacząć prace, bo w domu by chyba ześwirowała ;) Mój gin się dziwił, że ja nie chcę zwolnienia.

Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Ja w tamtej ciąży to chodziłam cała w skowronkach a teraz się przejmuję po prostu żeby sytuacja się nie powtórzyła tym bardziej, że to świeża sprawa. No nic mam nadzieję, że wszystko będzie ok :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz jest, jak raz sie sparzysz to potem czlowiek uwaza. Ja tez sie strasznie boje cieszyc. Wszystkim sie przejmuje. Narazie zyje od wizyty do wizyty. Teraz wlasnie przechodze tydzien w ktorym tamta ciaze poronilam i strach tym bardziej wiekszy. Chyba uspokoje sie dopiero jak ruchy dzieciatka bede czula.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mnie juz praktycznie nie bola. Mam nadzieje ze to zaden zly objaw. Za to wydaje mi sie ze brzuszek sie zaokraglil.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• mejbi Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:41

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu bylam 56 dni na urlopie maciezynskim ktory sie nalezy. Ale zapisalam swoje nienarodzone dzieciatko w usc i mam akt urodzenia z adnotacją o zgonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:16

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik - mam to samo od wizyty do wizyty :P No jakoś musimy przez ten pierwszy trymestr przebrnąć ;)

No właśnie każda kobieta reaguje inaczej i każdą reakcję i decyzje trzeba uszanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:18

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis padam bylam na zakupach i mnie wykonczyly . Nie mogę sie doczekać przyszlego piątku będę pewnie ostatnia z wizytą serduszkowa .

Musialam kupic leginsy zeby mi sie nic nie wpijało w brzuch -wzdecia mnie męczą .

Ciesze sie ogromnie z waszych wizyt i mam nadzieje ze pochwale sie wam zdjęciem.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciaża podobno najpiękniejszy okres w życiu kobiety :)) a tu tyle stresu, co nigdy wcześniej ;)

Chciałabym napisać, żebyście się nie przejmowały, ale tak się nie da hehe.

Luna ja też chodzilam cała w skowronkach do czasu pierwszej wizyty u gina, jak krwiaka zobaczyłam. Od tamtej pory był tylko stres.

Tak czy siak trzeba myśleć pozytywnie dziewczyny, mimo wcześniejszych niepowodzeń i cieszyć się z ciaży i jak maleństwo rośnie. Już się nie moge doczekać, jak się uda i zobaczę jak taki robaczek wierci się na USG :))

Ja jestem optymistką i wiem, że nawet jak idzie nie po Twojej myśli i wszystko jest pod gorkę to trzeba zagryźć zęby i dążyć dalej do celu, a w końcu będzie nagroda.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas - doczekasz i się i to szybko. Ja odczekałam 2 cykle, żeby organizm się zregenerował i udało się w 1 cyklu starań. Byłam zdziwiona, że tak szybko poszło. Ja miałam trochę opory czy właśnie w 2 ciąży poradzę sobie psychicznie, czy nie będę za bardzo się bała, ale stwierdziłam, że bardzo chcę być mamą. Uwierz mi ja staram się myśleć pozytywnie, ale czasami jak mnie najdą myśli i sobie przypomnę to nie jest łatwo.

Ja też muszę rozejrzeć się za leginsami, w spodnie jeszcze wchodzę na spokojnie, ale jak siedzę to cisną wolałabym coś luźniejszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:26

Palinas89 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinas zobaczysz ze wkrótce pod sercem znow bedziesz nosic swoje szczęście! Życzę Ci tego z calego serca!!!

luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Hej kochane, codziennie do was zaglądam i cieszę się z waszego szczęścia, jak maluchy rosną :)

U mnie dzisiaj mija tydzień od zabiegu i czuję się już o wiele lepiej, chociaż wiadomo, że tego bólu straty nie można zapomnieć.Od soboty normalnie chodzę do pracy.

Czytam sobie was i muszę powiedzieć, że teraz po poronieniu jestem jeszcze bardziej zdeterminowana, żeby nasz robaczek wrócił :) Będę pewnie schizować w kolejnej ciąży, ale jakoś to będzie!

Także za tydzien w piątek idę do gina na kontrolę( jak zdążę odebrać cytologię i histopatologię z Łodzi), wcześniej może w środę zbadam znowu tsh, ft4 i przeciwciala anty-tg no i zobaczymy co powie.

Bardzo mi się podoba twoje podejście <3 też po poronieniu wzięłam dupe w krok i zaczełam działać !!!!

Wiem smutek zostanie ale minie chodz troche jak zobaczysz ponownie II krechy A na pewno zobaczysz !!! kibicujemy Ci mocno wpadaj kiedy tylko chcesz <3 ja tez czasem odwiedzam listopadówki na których byłam :)
    Pozdrawiam :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta - też miałam termin na listopad.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- kochana, nie myśl o złych rzeczach. Wiadomo, że myśli na siłę z głowy nie wyrzucisz, ale jeśli nie mówisz/ nie myślisz/ nie wracasz do złych wspomnień- wyjdzie Ci na dobre! :) Jeśli coś Cię mocno zaniepokoi- dzwoń/ idź do lekarza. Jeśli przejmujesz się brakiem objawów poprostu staraj się o tym nie myśleć- pisanie, mówienie i rozmyślanie dołuje :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ