X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tętno ok.110-120 było a to w takim razie może z nerwów u mnie na to wpływ miała tarczyca ;) pij melisy sobie ;)

Różyczka to trzymam kciuki za dobre wyniki i gratuluję zobaczenia serduszka ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, cały dzień nie miałam czasu, by zajrzeć, ale już nadrobiłam zaległości.

Gratuluję dzisiejszym wizytującym, bimba i hiacyntka - cudne zdjęcia bobasków! :)

Luna, kochanie, nie świruj, będzie dobrze, musi być!! <3

Pinesska bardzo Ci współczuję ;( takie rzeczy nie powinny się zdarzać!

patka, nadal Ci się udaje ukryć ten Twój śliczny brzuszek?

to od którego tygodnia usg przez brzuch może zakończyć się powodzeniem? tak z ciekawości pytam, ja pewnie w piątek będę mieć jeszcze dowcipnie. Zaczynam się lekko stresować wizytą, ale z drugiej strony widzę/czuję, że ciąża się rozwija :P dziś w drodze ze sklepu, jak rasowy menel, rzygałam pod drzewem w parku :D :D a później mąż się pchał na kanapę, na której siedziałam, bo chciał się położyć i się rozpłakałam, że mnie popchnął :))) musiał mnie tulić dobre 15 min. zanim się uspokoiłam :D

luna91, bimba, Palinas89 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi mowila ze za 2 tygodnie juz mogę z synem przyjść ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:58

Palinas89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Eustoma Znajoma

Wysłany: 14 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie mam czasu Was czytać. Mam barfzo dużo pracy a po niej odpoczywam.

Może już był ten temat poruszany ale czy lekarz kazał Wam zażywać jakiś zestaw witamin?

5djylhb8rtousdov.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma wrote:
    Ostatnio nie mam czasu Was czytać. Mam barfzo dużo pracy a po niej odpoczywam.

Może już był ten temat poruszany ale czy lekarz kazał Wam zażywać jakiś zestaw witamin?

Tak. Mi dał femibion natal 1, kwas foliowy 5mg na receptę i magnefar B6 - działa rozkurczająco.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, udało mi się Was nadrobić :D

Ja dostałam zalecenie brania kwasu foliowego, magnezu, nospy (jak trzeba) i DHA (on polecał mamaDHA, ale ja uparłam się, że będę pic łyżeczkę tranu i łyżeczkę oleju lnianego - zaaprobował).

Moje mdłości migiem wróciły. Od wczoraj jest do dupy. Chyba tylko jabłka mnie uspokajają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:44

josephinka84 lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam wyniki wczorajszych badań, jak tak patrzę, to wszystko w normie, no ale lekarzem nie jestem, zobaczymy w pt :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_lina mi też jabłka pomagały! Ja odpukać od 2 dni nie wymiotowałam i jakby się uspokoiło:)

też biorę mamaDHA;) dodatkowo: magnez, cynk, wapń

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma mi polecił 'pregna plus' z Dha ;)

• Eustoma Znajoma

Wysłany: 14 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Napiszę jutro do mojej ginekolog. Byłam dzisiaj na wizycie ale zapomniałam zapytać. Biorę tylko MagneB6 i kwas foliowy.

Maleństwo ma 22mm i juz się rusza :D Cudowny widok :)

hiacynta99, josephinka84, Patrycja24, Cigaretta, bimba, xpatiiix3, Eliana, Marietta, kasius lubią tę wiadomość

5djylhb8rtousdov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Co do tych kopniaków, to mój brat tak kopnął moją mamusię w pęcherz, że posikała się z wrażenia w bibliotece na uczelni :D

Hiacynta kawał chłopa urodziłaś :)) a drugie dziecko podobno jeszcze większe się rodzi! :P

Ty ty kur nawet mnie nie strasz babka mojego męża urodził teścia 5400 :P oj czy przy hamować z rogalami w czekoladzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 19:57

Palinas89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Kiedyś już tu pisałam, ale dawno temu. Podczytuję Was codziennie :)
    Wczoraj robiłam NIFTY i przed pobraniem krwi lekarz zrobił szybkie USG. Widziałam bijące serduszko i w ogóle zakochałam się od pierwszego ujrzenia :)Mam nadzieję, że wyniki badań wyjdą dobrze i już na 100% będę mogła się cieszyć ciążą. Droga do niej była wyboista i bardzo długa ( mam 36lat ), zresztą zakończona in vitro. Cóż termin mam na 3 maja, więc będę rodzić jako jedna z pierwszych :)
    W piątek USG genetyczne, trzymajcie kciuki :)
    Pozdrawiam ciepło!

A drogie to badanie ?

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja juz mam wyniki wczorajszych badań, jak tak patrzę, to wszystko w normie, no ale lekarzem nie jestem, zobaczymy w pt :)

Ale masz fajnie! Ja robiłam w poniedziałek, a wyniki mam dopiero w piątek tuż przed wizytą :/ ciekawe, czy najpierw zdążę je sama prześledzić haha :D wiedziałam, że mieszkam na zadu*iu :D

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ty ty kur nawet mnie nie strasz babka mojego męża urodził teścia 5400 :P oj czy przy hamować z rogalami w czekoladzie :P

Śmiesznie to brzmi, kawał chłopa był ten Twój teść :D Ale naturalnie?

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Hej, hej, cały dzień nie miałam czasu, by zajrzeć, ale już nadrobiłam zaległości.

Gratuluję dzisiejszym wizytującym, bimba i hiacyntka - cudne zdjęcia bobasków! :)

Luna, kochanie, nie świruj, będzie dobrze, musi być!! <3

Pinesska bardzo Ci współczuję ;( takie rzeczy nie powinny się zdarzać!

patka, nadal Ci się udaje ukryć ten Twój śliczny brzuszek?

to od którego tygodnia usg przez brzuch może zakończyć się powodzeniem? tak z ciekawości pytam, ja pewnie w piątek będę mieć jeszcze dowcipnie. Zaczynam się lekko stresować wizytą, ale z drugiej strony widzę/czuję, że ciąża się rozwija :P dziś w drodze ze sklepu, jak rasowy menel, rzygałam pod drzewem w parku :D :D a później mąż się pchał na kanapę, na której siedziałam, bo chciał się położyć i się rozpłakałam, że mnie popchnął :))) musiał mnie tulić dobre 15 min. zanim się uspokoiłam :D

No jak widziałaś moje zdj z Usg to robione przez brzuch i bylo widac rewelacyjnie :)

CassieMK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Śmiesznie to brzmi, kawał chłopa był ten Twój teść :D Ale naturalnie?

Tak naturalnie byl rodzony! A ta babka to żmija. Nie do zdarcia!! :P

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacyntko, tylko Ty masz ciążę o tydzień starszą, ja w piątek będę mieć 8t5d, więc pewnie jeszcze drągalem mi sprawdzi :P

luna91, hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Tak naturalnie byl rodzony! A ta babka to żmija. Nie do zdarcia!! :P

Hahahah ten poród ją tak zahartował :D Daj spokój wypchnąć tyle kilo...

hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    hiacyntko, tylko Ty masz ciążę o tydzień starszą, ja w piątek będę mieć 8t5d, więc pewnie jeszcze drągalem mi sprawdzi :P

Heheh nie no jakoś mnie tak dziś bawi wszystko :D Ja idę w środe za tydzień i będzie 9t3d i ciekawa jestem jak zrobi.

hiacynta99, CassieMK lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ