X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest Piotr i Małgosia. Bo ja mam jazdy na bardziej tradycyjne imiona ;) Teraz czekamy najprawdopodobniej na Marysię albo Stasia :) Chociaż wszystko może się jeszcze zmienić :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion Wiktorki super chłopaki :-P. Naprawdę jest mega grzeczny jak się urodził spał mi po 23h i tam prawie 3 miesiące nie miałam co z czasem wolnym robić ;-)
    Teraz ma 2 latka wiadomo broi ale w granicach rozsądku. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez mi sie podoba Wiktorek lub Wiktoria ale bardzo duzo ich mam wsrod swoich znajomych...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma Wiktorię wiec :/ ale tez mi sie podobają

• Madziaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie znam żadnego 2 lata temu tym bardziej nie znałam, nie chcieliśmy "modnego" imienia dla dziecka wiec dlatego został Wiktorkiem ;-)
    Ale od malutkiego ma kzywke didi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:54

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tak tez mi sie podoba Wiktorek lub Wiktoria ale bardzo duzo ich mam wsrod swoich znajomych...

Bereda, na to nie patrz. Ja jestem Ania. I było nas w klasie 4 sztuki. Plus 4 Małgosie i 3 Kasie. W nosie miałam. Śmiesznie było. Z rocznika Pierworodnego było kilka Weronik, Julek i Oliwek. I mnóstwo Karolów. Teraz rządzą Franki, Jasie i niezmiennie co 5ty to Kuba. Mnóstwo też Lenek, Antonin i nadal Julek. Trudno. Imię ma się podobać rodzicom i fajnie, żeby pasowało do nazwiska ;) A czy akurat jest modne, czy nie... a co to kogo obchodzi :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś żem spsuła znowu chyba xD znowu mi jedną osobę zblakło na telefonie coś zrobić to wyczyn chyba żeby nie zepsuć :P kogoś chyba usunęłam przez przypadek.. :o A chciałam dobrze i przekombinowałam zdaje się albo mi numerki tak przed oczami skaczą :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie bardzo podobało Marcel ale ja tak mowię do męża i dlatego odpadło ale cały czas mi chodzi po głowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale naskrobałyście :P pałera w tyłku macie czy co?? :D ja jak rodziłam nie byla bym w stanie noc trzymać w ręku ledwie kontaktowałam czasami przez te wymioty :P

Ale może przy tym porodzie będę na fb na bieżąco hahahha :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt Neli nie miał i co psikus co raz więcej się zrobiło teraz popularne :P wśród znajomych Julia maja nikola (co drugie dziecko) Lena Gabrysia oliwia a chłopcy różnie ale bardziej Alan Kuba Piotr Karol Fabian i antków od cholery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba Franków tez jest dużo ale Kuba to chyba króluje ;-) Mi na szczęście nie podobają się żadne Oliwie Julie Leny i Gabrysia wiec na bank tak nie dam :-P

Ciągle chchodźi mi po głowie ta Anastazja może męża przekonam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:02

Foto_Anna lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, nieważne oby było zdrowe i tyle :) u nas imiona juz wybrane będzie Maja lub Michał.
    jutro robie test z sody a dzisiaj chyba z ciekawości jeszcze czasne sobie rytuał z obrączka, ale nie wiem czy wyjdzie :D mam ja trzymać na włosie nieruchomo czy trochę nią ruszyć ? :D

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Miłosz na bank a dla córki no nie mam pomysłu :P parę opcji jest na razie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się robi z ta obrączka nigdy o tym nie słyszałam ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, nieważne oby było zdrowe i tyle :) u nas imiona juz wybrane będzie Maja lub Michał.
    jutro robie test z sody a dzisiaj chyba z ciekawości jeszcze czasne sobie rytuał z obrączka, ale nie wiem czy wyjdzie :D mam ja trzymać na włosie nieruchomo czy trochę nią ruszyć ? :D

Mam to samo.czuje ze będzie dziewczynka a każdy gada ze będę mię chłopaka :P tez chce żeby bylo zdrowe i obojętne juz :P

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Cassie tak ze śląska tylko że ja w małej mieścińce 40 km od Katowic. Ja w pierwszej ciąży byłam tylko na drugich prenatalnych w Feminie w Katowicach, bo z fasoleczka bylo wszystko ok. Chodziłam wtedy prywatnie i na NFZ do gin. A teraz chodzę tylko na NFZ, bo w naszej przychodni pojawił sie fajny lekarz ,który też pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Na wizyty chodze co trzy tyg, robi usg i daje zdjęcia to czego chcieć więcej. Dzis mi powiedział, że niewidzi wskazań do badań prenatalnych, bo wszystko jest ok ale mnie coś ciągnie do zrobienia.

Czyli w pierwszej ciąży nie robiłaś tego między 11 a 14 tygodniem? Rany, ja nadal jestem w kropce, nie wiem, co postanowić, a do piątku muszę się zdecydować, bo potem z terminem może być problem :( nie wiem, no... tylko, że ja chodzę do gina tylko prywatnie...dotąd co 2 tygodnie, teraz mam wizytę za 4 dopiero. Też nie jestem z Katowic, tzn. tam się urodziłam i mieszkałam 25 lat, ale wywiało mnie na małą wioskę do męża :D ale jednak do Katowic mam bliżej, bo niecałe 25 km ;)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.robila koleżanka 2 lata temu, ten z obrączki juz nie pamiętam co tam było.
    Wiecie co raz siknęłam na sodę nic mi tam nie wyszło.
    Przestalam sobie wrozyc!!!

Nie mysle o płci !!!! Chce żeby bylo ok !!! Dowiem sie jak przyjdzie czas <3 cieszę sie ze jest ze mną <3
    Ide spać moje jelita maja rewolucje dziś :P chyba kołdrę będę musiała przywiązać hahha

Dobranoc (~.^)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się obrączka chwile kręci a po chwili lata na boki, eee nic z tego nie wiem :P
    Cassie tez mieszkam niedaleko kato.

CassieMK lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Czyli w pierwszej ciąży nie robiłaś tego między 11 a 14 tygodniem? Rany, ja nadal jestem w kropce, nie wiem, co postanowić, a do piątku muszę się zdecydować, bo potem z terminem może być problem :( nie wiem, no... tylko, że ja chodzę do gina tylko prywatnie...dotąd co 2 tygodnie, teraz mam wizytę za 4 dopiero. Też nie jestem z Katowic, tzn. tam się urodziłam i mieszkałam 25 lat, ale wywiało mnie na małą wioskę do męża :D ale jednak do Katowic mam bliżej, bo niecałe 25 km ;)

Nie nierobiłam. A drugie zrobiłam z ciekawości, bo wtedy najlepiej widać :) i mam piękną pamiątkę.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drugie to te połówkowe? Jestem w tym wszystkim taaaaka zielona :(

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ