X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest Piotr i Małgosia. Bo ja mam jazdy na bardziej tradycyjne imiona ;) Teraz czekamy najprawdopodobniej na Marysię albo Stasia :) Chociaż wszystko może się jeszcze zmienić :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion Wiktorki super chłopaki :-P. Naprawdę jest mega grzeczny jak się urodził spał mi po 23h i tam prawie 3 miesiące nie miałam co z czasem wolnym robić ;-)
    Teraz ma 2 latka wiadomo broi ale w granicach rozsądku. ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tez mi sie podoba Wiktorek lub Wiktoria ale bardzo duzo ich mam wsrod swoich znajomych...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma Wiktorię wiec :/ ale tez mi sie podobają

• Madziaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie znam żadnego 2 lata temu tym bardziej nie znałam, nie chcieliśmy "modnego" imienia dla dziecka wiec dlatego został Wiktorkiem ;-)
    Ale od malutkiego ma kzywke didi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:54

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tak tez mi sie podoba Wiktorek lub Wiktoria ale bardzo duzo ich mam wsrod swoich znajomych...

Bereda, na to nie patrz. Ja jestem Ania. I było nas w klasie 4 sztuki. Plus 4 Małgosie i 3 Kasie. W nosie miałam. Śmiesznie było. Z rocznika Pierworodnego było kilka Weronik, Julek i Oliwek. I mnóstwo Karolów. Teraz rządzą Franki, Jasie i niezmiennie co 5ty to Kuba. Mnóstwo też Lenek, Antonin i nadal Julek. Trudno. Imię ma się podobać rodzicom i fajnie, żeby pasowało do nazwiska ;) A czy akurat jest modne, czy nie... a co to kogo obchodzi :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś żem spsuła znowu chyba xD znowu mi jedną osobę zblakło na telefonie coś zrobić to wyczyn chyba żeby nie zepsuć :P kogoś chyba usunęłam przez przypadek.. :o A chciałam dobrze i przekombinowałam zdaje się albo mi numerki tak przed oczami skaczą :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie bardzo podobało Marcel ale ja tak mowię do męża i dlatego odpadło ale cały czas mi chodzi po głowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale naskrobałyście :P pałera w tyłku macie czy co?? :D ja jak rodziłam nie byla bym w stanie noc trzymać w ręku ledwie kontaktowałam czasami przez te wymioty :P

Ale może przy tym porodzie będę na fb na bieżąco hahahha :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt Neli nie miał i co psikus co raz więcej się zrobiło teraz popularne :P wśród znajomych Julia maja nikola (co drugie dziecko) Lena Gabrysia oliwia a chłopcy różnie ale bardziej Alan Kuba Piotr Karol Fabian i antków od cholery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba Franków tez jest dużo ale Kuba to chyba króluje ;-) Mi na szczęście nie podobają się żadne Oliwie Julie Leny i Gabrysia wiec na bank tak nie dam :-P

Ciągle chchodźi mi po głowie ta Anastazja może męża przekonam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:02

Foto_Anna lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, nieważne oby było zdrowe i tyle :) u nas imiona juz wybrane będzie Maja lub Michał.
    jutro robie test z sody a dzisiaj chyba z ciekawości jeszcze czasne sobie rytuał z obrączka, ale nie wiem czy wyjdzie :D mam ja trzymać na włosie nieruchomo czy trochę nią ruszyć ? :D

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Miłosz na bank a dla córki no nie mam pomysłu :P parę opcji jest na razie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się robi z ta obrączka nigdy o tym nie słyszałam ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, ale wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, nieważne oby było zdrowe i tyle :) u nas imiona juz wybrane będzie Maja lub Michał.
    jutro robie test z sody a dzisiaj chyba z ciekawości jeszcze czasne sobie rytuał z obrączka, ale nie wiem czy wyjdzie :D mam ja trzymać na włosie nieruchomo czy trochę nią ruszyć ? :D

Mam to samo.czuje ze będzie dziewczynka a każdy gada ze będę mię chłopaka :P tez chce żeby bylo zdrowe i obojętne juz :P

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulisia wrote:
    Cassie tak ze śląska tylko że ja w małej mieścińce 40 km od Katowic. Ja w pierwszej ciąży byłam tylko na drugich prenatalnych w Feminie w Katowicach, bo z fasoleczka bylo wszystko ok. Chodziłam wtedy prywatnie i na NFZ do gin. A teraz chodzę tylko na NFZ, bo w naszej przychodni pojawił sie fajny lekarz ,który też pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Na wizyty chodze co trzy tyg, robi usg i daje zdjęcia to czego chcieć więcej. Dzis mi powiedział, że niewidzi wskazań do badań prenatalnych, bo wszystko jest ok ale mnie coś ciągnie do zrobienia.

Czyli w pierwszej ciąży nie robiłaś tego między 11 a 14 tygodniem? Rany, ja nadal jestem w kropce, nie wiem, co postanowić, a do piątku muszę się zdecydować, bo potem z terminem może być problem :( nie wiem, no... tylko, że ja chodzę do gina tylko prywatnie...dotąd co 2 tygodnie, teraz mam wizytę za 4 dopiero. Też nie jestem z Katowic, tzn. tam się urodziłam i mieszkałam 25 lat, ale wywiało mnie na małą wioskę do męża :D ale jednak do Katowic mam bliżej, bo niecałe 25 km ;)

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi.robila koleżanka 2 lata temu, ten z obrączki juz nie pamiętam co tam było.
    Wiecie co raz siknęłam na sodę nic mi tam nie wyszło.
    Przestalam sobie wrozyc!!!

Nie mysle o płci !!!! Chce żeby bylo ok !!! Dowiem sie jak przyjdzie czas <3 cieszę sie ze jest ze mną <3
    Ide spać moje jelita maja rewolucje dziś :P chyba kołdrę będę musiała przywiązać hahha

Dobranoc (~.^)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się obrączka chwile kręci a po chwili lata na boki, eee nic z tego nie wiem :P
    Cassie tez mieszkam niedaleko kato.

CassieMK lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Czyli w pierwszej ciąży nie robiłaś tego między 11 a 14 tygodniem? Rany, ja nadal jestem w kropce, nie wiem, co postanowić, a do piątku muszę się zdecydować, bo potem z terminem może być problem :( nie wiem, no... tylko, że ja chodzę do gina tylko prywatnie...dotąd co 2 tygodnie, teraz mam wizytę za 4 dopiero. Też nie jestem z Katowic, tzn. tam się urodziłam i mieszkałam 25 lat, ale wywiało mnie na małą wioskę do męża :D ale jednak do Katowic mam bliżej, bo niecałe 25 km ;)

Nie nierobiłam. A drugie zrobiłam z ciekawości, bo wtedy najlepiej widać :) i mam piękną pamiątkę.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drugie to te połówkowe? Jestem w tym wszystkim taaaaka zielona :(

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ