Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Hmm a mi żadne kalendarze się nie sprawdziły tylko obrączka powiedziała prawdę
Mi kalendarze też pokazały bzduręObrączki nie mam. Ale dzisiaj zrobiłam test z sody i nic się nie zapieniło. Czyli kolejna babka według przesądów
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
ja wczoraj robilam test z sody i tez nic czyli niby dziewczynka ..Doszlo nam kolejne imie do dziewczynki jakby co
miala byc Nel a doszlo jeszcze Laura..chlopczykow tez juz mamy dwa imoina ...
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze nie wchodziłem od 18 i juz tyle stron ale nadrobilam
Ja położyłam mojego malucha i zjadam się pomarańczami
Co do przeczuc jak byłam w ciąży z synkiem pierwsza myśl była chłopiec i nie brałam innej opcji pod uwagę
Teraz to była niespodzianka wiec nie zdążyłam pomyśleć nic w takim szoku byłam nie przeszło mi przez myśl że test będzie pozytywny.
Ale trochę liczę na córeczkę ale to przeczucie nie jest takie silne zzobaczymy co powiedzą w 20tyg
Właśnie kupiliśmy bilet lecimy do pl w drugiej połowie stycznia wiec będę miała luksus 4 usg w czasie ciąży nawet się tego nie spodziewałambereda11 lubi tę wiadomość
-
Co do tego czy będzie to chłopak czy dziewczynka jest mi wszystko jedno najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i szczęśliwe (choć w głębi serca chciałabym chyba taką małą słodką księżniczkę). Od poczatku ciąży mam przeczucie jednak na synka, mąż też cały czas mówi, że jest pewien że będzie Junior. Wiem, że na tym etapie ciąży lekarz może się mylić, ale to ja chciałam wiedzieć. Zakupy planuje robić z końcem stycznia więc nie oszaleje i nie będę latała już teraz po sklepach w poszukiwaniu niebieskich śpioszków
xpatiii możesz dopisać, a jeśli coś się jednak zmieni to najwyżej zamienisz synka na córęxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Sikasz do kubeczka (tak 1/3 pojemności) i wsypujesz łyżeczkę sody. Jak się zapieni albo zabąbelkuje (jak woda gazowana), to chłopak. Jak nic się nie zadzieje - dziewczynka. Tadam!
Carolq, xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
FeliceGatto wrote:A ja w podstawówce i liceum krzyczałam, że nigdy dzieci. Żadnych obsmarkanych, wrzeszczących glutów, no way. Wtedy trafił się Pierworodny. I został. Kocham Go bardzo, ale nie mogę powiedzieć, że byłam dla niego dobrą mamą
Potem 13 lat przerwy i nadal niechęć do potomstwa. Teraz wiem, że wynikało to z braku odpowiedniego partnera. Człowieka, komu chciałoby się to dziecko po prostu urodzić
A co do przeczuć, z Pierworodnym nie miałam. Po prostu chciałam chłopca i byłam bardzo zawiedziona, kiedy lekarz 3 razy potwierdził córeczkę (niespodzianka przy porodzie). Z Małgosią przeczucie było mega silne. Nawet tu gdzieś na Belly o tym pisałam. Moją pierwszą myślą po zobaczeniu dwóch kreseczek było: DZIEWCZYNKA. Teraz za to znów nie mam pojęcia, co tam we mnie rośnie. Chciałabym drugą córkę, ale mam czasem wrażenie, że to chłopiec. Z tym, że w porównaniu z przeczuciem na Małgosię, to jest mega słabeJedno jest pewne. Szczeniaczka ani Małpki z tego nie będzie
ja zawsze chcialam miec dzieci...z pierwszym mezem staralismy sie ale nie wyszlo ..pozniej po rozwodzie bardzo dlugo nie bylam z nikim w zwiazku bo nie moglam trafic na tego mojego tego jedynego , ale nadal pragnelam miec dzieci w pewnym momencie stracilam juz nawet nadzieje na zalozenie rodziny po dlugim czasie bach poznalam i bardzo szybko ustalilismy ze chcemy miec przynajmniej 3 wiec ja to musze jedno za drugim rodzic ha ha i moj P tez chcial miec wczesniej dzieci i zalozyc rodzine tylko mowil ze jakos tak zle trafial..wiec te dzieciatko to takie upragnione , wyczekiwane ..FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
No to u mnie też panienka wychodzi ale ciąża mix objawów i zachcianek z obu i co psikus nic nie wywnioskuje z córką zupełnie inna niż z synem a teraz dupa hahaha
Ok juz dopisuje dupa blada znowu przelecieć 80 numerów hahaha dzieci śpią wiec tam mam czas tap madl oglądamkkasya lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
U mnie też był Junior od początku z Marcelem a płeć baa w 34 tc chyba ni cholery nie pamiętam ale późno na ostatnim usg
i od początku syn syn ;P po pierwszej wizycie mówiłam będę miała syna
Hmm Nelki są cudowne od razu mówię a Natanki to urwisy ;P mój brat NatanMadziaaaaa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Cassie tak ze śląska tylko że ja w małej mieścińce 40 km od Katowic. Ja w pierwszej ciąży byłam tylko na drugich prenatalnych w Feminie w Katowicach, bo z fasoleczka bylo wszystko ok. Chodziłam wtedy prywatnie i na NFZ do gin. A teraz chodzę tylko na NFZ, bo w naszej przychodni pojawił sie fajny lekarz ,który też pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Na wizyty chodze co trzy tyg, robi usg i daje zdjęcia to czego chcieć więcej. Dzis mi powiedział, że niewidzi wskazań do badań prenatalnych, bo wszystko jest ok ale mnie coś ciągnie do zrobienia.
Madziaaaaa, luna91 lubią tę wiadomość
-
A co do porodu to ostatnio nie miałam tel z internetem, wiem wiem do tylu strasznie byłam
i dałam znać po 2 dobach jak wyszłam ze szpitala
Ale teraz się uniwoczesnilam i nie omieszkam wam tu małego posta dodać że już się rozpakowalambereda11, FeliceGatto, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madziaaaaa wrote:Kurcze nie wchodziłem od 18 i juz tyle stron ale nadrobilam
Właśnie kupiliśmy bilet lecimy do pl w drugiej połowie stycznia wiec będę miała luksus 4 usg w czasie ciąży nawet się tego nie spodziewałam
MADZIAAA ZAZDROSZE TEJ PL W STYCZNIU I DODATKOWEGO BADANIA, MOZE TEZ SIE WYBIERZEMY ....Madziaaaaa lubi tę wiadomość