X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hmm a mi żadne kalendarze się nie sprawdziły tylko obrączka powiedziała prawdę :P

Mi kalendarze też pokazały bzdurę :P Obrączki nie mam. Ale dzisiaj zrobiłam test z sody i nic się nie zapieniło. Czyli kolejna babka według przesądów :D

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:43

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj robilam test z sody i tez nic czyli niby dziewczynka ..Doszlo nam kolejne imie do dziewczynki jakby co ;-) miala byc Nel a doszlo jeszcze Laura..chlopczykow tez juz mamy dwa imoina ...

FeliceGatto lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Mi kalendarze też pokazały bzdurę :P Obrączki nie mam. Ale dzisiaj zrobiłam test z sody i nic się nie zapieniło. Czyli kolejna babka według przesądów :D

Jak sie to robi ;) ja tez chce :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie na chlopca ale co bedzie to jest mi naprawdę obojetne, byle by malenstwo zdrowe bylo...

luna91, CassieMK lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy Nela, Nina i Leon i Natan :)

Podobały nam sie Lena Amelka , Laura , Fabian ale juz wszystko zajęte przez rodzine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:35

xpatiiix3, luna91 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wchodziłem od 18 i juz tyle stron ale nadrobilam ;-)

Ja położyłam mojego malucha i zjadam się pomarańczami ;-)

Co do przeczuc jak byłam w ciąży z synkiem pierwsza myśl była chłopiec i nie brałam innej opcji pod uwagę :-P

Teraz to była niespodzianka wiec nie zdążyłam pomyśleć nic w takim szoku byłam nie przeszło mi przez myśl że test będzie pozytywny. ;-)
    Ale trochę liczę na córeczkę ale to przeczucie nie jest takie silne zzobaczymy co powiedzą w 20tyg ;-)

Właśnie kupiliśmy bilet lecimy do pl w drugiej połowie stycznia wiec będę miała luksus 4 usg w czasie ciąży nawet się tego nie spodziewałam :-P

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego czy będzie to chłopak czy dziewczynka jest mi wszystko jedno najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i szczęśliwe (choć w głębi serca chciałabym chyba taką małą słodką księżniczkę). Od poczatku ciąży mam przeczucie jednak na synka, mąż też cały czas mówi, że jest pewien że będzie Junior. Wiem, że na tym etapie ciąży lekarz może się mylić, ale to ja chciałam wiedzieć. Zakupy planuje robić z końcem stycznia więc nie oszaleje i nie będę latała już teraz po sklepach w poszukiwaniu niebieskich śpioszków :P

xpatiii możesz dopisać, a jeśli coś się jednak zmieni to najwyżej zamienisz synka na córę :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikasz do kubeczka (tak 1/3 pojemności) i wsypujesz łyżeczkę sody. Jak się zapieni albo zabąbelkuje (jak woda gazowana), to chłopak. Jak nic się nie zadzieje - dziewczynka. Tadam!

Carolq, xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    A ja w podstawówce i liceum krzyczałam, że nigdy dzieci. Żadnych obsmarkanych, wrzeszczących glutów, no way. Wtedy trafił się Pierworodny. I został. Kocham Go bardzo, ale nie mogę powiedzieć, że byłam dla niego dobrą mamą :/ Potem 13 lat przerwy i nadal niechęć do potomstwa. Teraz wiem, że wynikało to z braku odpowiedniego partnera. Człowieka, komu chciałoby się to dziecko po prostu urodzić :)

A co do przeczuć, z Pierworodnym nie miałam. Po prostu chciałam chłopca i byłam bardzo zawiedziona, kiedy lekarz 3 razy potwierdził córeczkę (niespodzianka przy porodzie). Z Małgosią przeczucie było mega silne. Nawet tu gdzieś na Belly o tym pisałam. Moją pierwszą myślą po zobaczeniu dwóch kreseczek było: DZIEWCZYNKA. Teraz za to znów nie mam pojęcia, co tam we mnie rośnie. Chciałabym drugą córkę, ale mam czasem wrażenie, że to chłopiec. Z tym, że w porównaniu z przeczuciem na Małgosię, to jest mega słabe ;) Jedno jest pewne. Szczeniaczka ani Małpki z tego nie będzie :P

ja zawsze chcialam miec dzieci...z pierwszym mezem staralismy sie ale nie wyszlo ..pozniej po rozwodzie bardzo dlugo nie bylam z nikim w zwiazku bo nie moglam trafic na tego mojego tego jedynego , ale nadal pragnelam miec dzieci w pewnym momencie stracilam juz nawet nadzieje na zalozenie rodziny po dlugim czasie bach poznalam i bardzo szybko ustalilismy ze chcemy miec przynajmniej 3 wiec ja to musze jedno za drugim rodzic ha ha i moj P tez chcial miec wczesniej dzieci i zalozyc rodzine tylko mowil ze jakos tak zle trafial..wiec te dzieciatko to takie upragnione , wyczekiwane ..

FeliceGatto lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie też panienka wychodzi ale ciąża mix objawów i zachcianek z obu i co psikus nic nie wywnioskuje z córką zupełnie inna niż z synem a teraz dupa hahaha

Ok juz dopisuje dupa blada znowu przelecieć 80 numerów hahaha dzieci śpią wiec tam mam czas tap madl oglądam ;)

kkasya lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w lidlu i kupiłam tam zajebiste masła do ciała cien, kokosowe i mango no bomba, fajny skład i na moją skórę działa zbawiennie, jest tanie, polecam ;D

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:43

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też był Junior od początku z Marcelem a płeć baa w 34 tc chyba ni cholery nie pamiętam ale późno na ostatnim usg :P i od początku syn syn ;P po pierwszej wizycie mówiłam będę miała syna ;)

Hmm Nelki są cudowne od razu mówię a Natanki to urwisy ;P mój brat Natan ;)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie tak ze śląska tylko że ja w małej mieścińce 40 km od Katowic. Ja w pierwszej ciąży byłam tylko na drugich prenatalnych w Feminie w Katowicach, bo z fasoleczka bylo wszystko ok. Chodziłam wtedy prywatnie i na NFZ do gin. A teraz chodzę tylko na NFZ, bo w naszej przychodni pojawił sie fajny lekarz ,który też pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Na wizyty chodze co trzy tyg, robi usg i daje zdjęcia to czego chcieć więcej. Dzis mi powiedział, że niewidzi wskazań do badań prenatalnych, bo wszystko jest ok ale mnie coś ciągnie do zrobienia.

Madziaaaaa, luna91 lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak widze ze conajmniej moga byc 2 Nelki :-)
    chlopak to algo Dorian albo Alan...

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowie, ze corka bedzie:-) moj D. jez tak mowi. Podobaja nam sie Pola, Alicja, Zuzanna, Nina.

Patrycja24
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to ostatnio nie miałam tel z internetem, wiem wiem do tylu strasznie byłam ;-) i dałam znać po 2 dobach jak wyszłam ze szpitala ;-)
    Ale teraz się uniwoczesnilam i nie omieszkam wam tu małego posta dodać że już się rozpakowalam :-P

bereda11, FeliceGatto, hiacynta99 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiamy na córkę :) Zosia ♡

Madziaaaaa, Marietta, hiacynta99, monilia84, Madziuśka lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kurcze nie wchodziłem od 18 i juz tyle stron ale nadrobilam ;-)

Właśnie kupiliśmy bilet lecimy do pl w drugiej połowie stycznia wiec będę miała luksus 4 usg w czasie ciąży nawet się tego nie spodziewałam :-P

MADZIAAA ZAZDROSZE TEJ PL W STYCZNIU I DODATKOWEGO BADANIA, MOZE TEZ SIE WYBIERZEMY ....

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ