X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli ze jak bedzie ładnie sie Maluch układał to bardzo prawdopodobne ze 5 bedziemy mogli poznać płeć :) nie wiem czemu ale czuje ze to chłopak :) i wsumie bym sie cieszyła :) duzo dziewczynek w rodzinie mamy także by był kochanym rodzyneczkiem :)

xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Sama jestem w szoku, na początku był taki obojętny jakby a teraz jestem w szoku, ale to dobrze ;) u Ciebie tez tak będzie tylko daj Twojemu trochę czasu na skumanie, musi się z tym oswoić :)
    tak mysle ze niektorzy potrzebuja wiecej czasu, moze jak brzuszki nasze beda wieksze to wtedy bardziej ich ruszy..Moj P sie prztula do brzuszka wiec mowie mu : caluj brzusio to maluszek wyczuje a On patrzy na mnie i mowi: chyba sadelko mam calowac , mowie : e tam niewazne , caluj :-)...

luna91, bimba lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    dziewczyny,pijecie mięte w ciąży??
    Ja piję, mieszam z pokrzywą.

helutka lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie pin up to nie ja byłam ale też kojarzę któraś z letnich mamusiek robiła ;) to Cię zaskocze, bo ja chcę 4 kiedyś :P ale z tym się wstrzymamy min. 5 lat już a teraz to w sumie troszkę bardziej psikus był bo owu od razu po okresie była no ale i tak zadowoleni jesteśmy dla mnie dziecko nie powód do płaczu kolejna osoba do kochania i rozpieszczania ;)

FeliceGatto, bereda11, luna91, Madziaaaaa, Agnieszka0812, bimba lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije mietę ;)

Mój też głaska przytula się kładzie głowę na brzuszku ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest, że ja nie czuję czy chlop czy dziewczę się urodzi? Nie mam żadnego przeczucia....nic

f2w3flw19tw30ku4.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Jak to jest, że ja nie czuję czy chlop czy dziewczę się urodzi? Nie mam żadnego przeczucia....nic
    witaj w klubie ..ja nie mam pojecia jak to sie czuje , wiem tylko ze chcialabym chlopczyka...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego przyzwyczajalam od samego poczatku , codziennie wieczorem , rano imprezę wyjście inponorzyjsviu z oracy całuje brzuszek wita sie , wieczorami opowiada co robił i by Kropek rósł zdrowo :) słodko czasami aż mi oczy przy tym mokną :) ale on bardzo pragnął dziecka :) także to taki wyczekany Maluszek :)

bereda11, xpatiiix3, bimba lubią tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    witaj w klubie ..ja nie mam pojecia jak to sie czuje , wiem tylko ze chcialabym chlopczyka...
    Z pierwszym czułam chłopa jaknic ale teraz pustka. No to będzie miła niespodzianka, chociaż chciałabym juz kupic pare szmatek ;P

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przeczucia nie wiem czy to nie troszkę kwestia pragnień , psychiki niż bardziej intuicji :) poprostu tak jakos czuje :) ale skąd sie to bierze to nie wiem :) M mówi ze to jego córeczka tam jest także zobaczymy co sie sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:17

• luna91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała 3 i żałuję, że na studiach nie zaszłam w ciążę. Mam nadzieję, że warunki nam pozwolą a jak będą warunki to zdrowie będzie.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci tez nie warto sie nakręcać ze sie to chce i tyle . Moja koleżanka chciała bardzo dziewczynkę bo wiedziała zenobecnw finanse pozwolą im tylko na jedno wiec jak sie dowiedziała pod koniec 3 miesiaca ze to chłopak wpadła w panikę , ryczala cała drogę i noc :) a teraz ma takiego ślicznego chłopca jak laleczkę :) przepiękny poprostu

Luna masz jeszcze czas :) wszystko sie samo układa jak sie bardzo czegoś pragnień:) my tez planujemy 3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:22

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wrażenie na chłopaczka, nie wiem jakieś takie przeczucie wewnętrzne :) Ja chciałabym , żeby mój się zaangażował bardziej, ale nie zmuszam. Wiem, że jak już poczuje tą więź (może nawet jak się dziecko urodzi) to będzie szalał na punkcie dziecka.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieje że 4 pory roku jedno zimowe jedno jesienne teraz wiosenne to 4 na lato :P ale to odległa przyszłość najpierw trzeba donosi i urodzić tego łobuza :P

Już pierwsza strona zaktualizowana ;)

Klaudia dopisać Ci synka czy wstrzymać się jeszcze chcesz.? ;)

Tez myślę że te przeczucia to kwestia psychiki a wiecie ja tak myślałam że bedzie syn drugi ale teraz mam taki mętlik w głowie ze mi wszystko jedno nie wiem nie mam już przeczucie jednego dnia myślę że chłopak a drugiego ze dziewczynka i dla swojej wygody finansowej bym wolała panieneczke bo po Neli wszystko mam :P

Carolq, bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie przeczucie na chłopca, że nie wyobrażam sobie innej opcji (nie pod takim względem, że WOLĘ tylko jakoś przyzwyczaiłam się, że mam syna w brzuchu) :D

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mowię cały czas ze to syn :)
    Wiec pewnie jak bedzie Dziewczynka to bedzie szok :) poczekamy zobaczymy aby zdrowe :)

bereda11, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w podstawówce i liceum krzyczałam, że nigdy dzieci. Żadnych obsmarkanych, wrzeszczących glutów, no way. Wtedy trafił się Pierworodny. I został. Kocham Go bardzo, ale nie mogę powiedzieć, że byłam dla niego dobrą mamą :/ Potem 13 lat przerwy i nadal niechęć do potomstwa. Teraz wiem, że wynikało to z braku odpowiedniego partnera. Człowieka, komu chciałoby się to dziecko po prostu urodzić :)

A co do przeczuć, z Pierworodnym nie miałam. Po prostu chciałam chłopca i byłam bardzo zawiedziona, kiedy lekarz 3 razy potwierdził córeczkę (niespodzianka przy porodzie). Z Małgosią przeczucie było mega silne. Nawet tu gdzieś na Belly o tym pisałam. Moją pierwszą myślą po zobaczeniu dwóch kreseczek było: DZIEWCZYNKA. Teraz za to znów nie mam pojęcia, co tam we mnie rośnie. Chciałabym drugą córkę, ale mam czasem wrażenie, że to chłopiec. Z tym, że w porównaniu z przeczuciem na Małgosię, to jest mega słabe ;) Jedno jest pewne. Szczeniaczka ani Małpki z tego nie będzie :P

Carolq, xpatiiix3, bereda11, kamisia88 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet sprawdzałam pare rozwiązań :) kalendarz chiński , test na płeć taki internetowy :) obrączka nad brzuchem :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to z kolei tak ten mój Miłosz chodzi po głowie ,ale mam wrażenie ostatnio ,że się mylę tylko ,że mi tam wszystko jedno aby zdrowe, bo mam parę ale jednak to mi nie daje spokoju :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a mi żadne kalendarze się nie sprawdziły tylko obrączka powiedziała prawdę :P

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ