X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił maz wypaplał sie na wyjezdzie ze jestem w ciąży :) i pytam sie i co jaka reakcja no i kierownik powiedział no M nareszcie zrobiłeś cos co ma ręce i nogi hehe :)
    A potem żegnam sie z mężem i zdrowie Karolka za maluszka kochamy go itd :) narąbani ze nie wiem
    Tęsknie za nim całe szczęście do środy coraz bliżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 23:18

bereda11, xpatiiix3, luna91, FeliceGatto, CassieMK lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Na moim w ulotce nie ma że nie wolno tylko żeby skonsultować się z lekarzem a po drugie gin mi pozwolił
    U mnie jest to
    Poinformuj lekarza:

Gdy masz nadwrażliwość na klotrimazol. Gdy stosujesz miejscowo inne leki przeciwgrzybicze. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdzałam i każda firma ma inne w ulotce dane apropo ciąży a ja mam hasco i gsk i faktycznie na hasco pisze żeby w 1trym nie stosować ale w 2 i 3 juz mozna a na gsk już piszę tak i gin mówił ze u żadnej pacjentki nie było żadnych powikłań po tym jeżeli chodzi o dziecko u w badaniach nad lekiem tez jeszcze nie wykryli na razie by miał jakiś wpływ ten lek

W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
    Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży (a także w okresie karmienia piersią) skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. U kobiet w ciąży i karmiących piersią lek stosuje się jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności; podczas leczenia zakażenia warg sromowych nie należy wprowadzać preparatu do pochwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 23:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przewertowalam tabelkę jeszcze no i w sumie mamy 82 mamusie

Patrycja24, helutka, kamisia88, milka_89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Tak przewertowalam tabelkę jeszcze no i w sumie mamy 82 mamusie
    No to dużo majowych mamusiek :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit juz 85 więcej nie znalazłam :P jak coś to pisać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 00:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po północy a ja z nerwów przed jutrzejsza (no w sumie juz dzisiejsza)wizytą spać nie mogę:(

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cierpię na bezsenność a dzieci śpią w najlepsze ;)

Kciuki za wizytę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. dalej nie mogę zasnąć :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze Śląska - z tego co wiem, to najlepszą renomę jeśli chodzi o prenatalne ma Centrum Sodowski na Ligocie :-)

Paulisia lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie tak to było połówkowe. Nie martw się ja też jestem zielona w tym wszystkim mimo, że to moja druga ciąża. Mnie korca strasznie te badania z tego względu ,że chodzę do lekarza tylko na NFZ, także też mam dylemat.
    Helutka dziękuję za polecenie.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja dzisiaj w nocy nie mogłam spać,przewracałam sie z boku na bok,w dodatku swędzi mnie ta okolica łechtaczki...martwie sie dzisiejszą wizytą,że coś jest nie tak,bo brzuch mi w ogole nie rośnie no i jeszcze teraz zaczął sie ból brzucha :/ jak ja wytrzymam do 16.30 to nie mam bladego pojęcia :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Dziewczyny chwalę się! Byłam na USG genetycznym i z maleństwem wszystko dobrze. Serduszko pije 160/min, brzdąc się wierci i ma prawie 5 cm. Kość nosowa widoczna, przezierność karkowa też odpowiednia, wszystkie organy wewnętrzne na miejscu :) A i najważniejsze wyraźnie widać, że Maluszkowi coś dynda pomiędzy nogami, więc wychodzi na to, że spełni się marzenie męża i będzie Synek :)

Klaudia kochana gratuluje udanej wizyty :) Super że maleństwo rośnie i jest zdrowiutkie :) Gratuluje mężusiowi że udało mu sie wstrzelić w chłopaczka co mój by dał <3 rośnijcie zdrowo <3

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wwitam z przedszkola :P
    Dziewczyny ja zaciskam ręce i nogi za wasze wizyty dzisiejsze. Co do leków to ja po tej luteinie dostałam jakiegos zapalenia i dostałam clotrimazol z zaleceniem uzycia małej ilości i zewnętrznie oraz gyno-femidazol.

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witajcie Dziewczyny :)
    Byłam na weselu z poprawinami więc narobiłam zaległości, które mam nadzieję wieczorem nadrobię :)
    Ja już po USG genetycznym, Kruszynka miała wtedy 5.3 cm, udało się zrobić wszystkie pomiary ( czasem nie jest to takie proste jak niektóre z Was pewnie wiedzą ):)i wszystkie były poprawne. Teraz czekam na wyniki testu PAPPA. Pani doktor powiedziała, że może się mylić, ale na 99% będzie dziewczyna :)
    Mija 13 tydzień, mdłości nadal czasem dokuczają ( pomagają mi banany ). Smaków jeszcze nie mam, zresztą schudłam ostatnio przez totalny brak apetytu.
    Dziś kolejna wizyta u mojej ginki ( płace 80zł ), ciekawe czy zrobi mi usg ( genetyczne miałam 4 dni temu ).
    Uwielbiam oglądać jak Dzidziuś się rusza i to jego bijące serduszko :) poezja
    Pozdrawiam Was i do następnego czytania :)

Różyczka gratuluje udanej wizytki i zdrowej córeczki <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. zasnęłam po 3 a o 7 pobudka kiedy ja już zasnęłam w najlepsze do przedszkola nie idziemy matko po wczorajszej gorączce młody dzisiaj wygląda jakby miał z 40st w sensie oczy szklane buzia rumiana a on ledwie podgoraczkowy, udało się zbić i co dupa 6h i juz rośnie znowu jak to ospa to masakramentu bedzie no ale z dwojną zlego to 2 na raż przechoruja i zapomnimy o tym do czasu az młode sie nie urodzi.. :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny wczoraj naskrobałyście :)

Pati współczuje że Marcelek sie rozchorował, ale z drugiej strony małe dzieci łatwiej przechodzą ospę, moja w też w przedszkolu przechodziła i był spokój :)

Ja też jestem ze Sląska :)

Pati jak będziesz jeszcze kiedyś poprawiła listę to przepisz mnie na 8.05 :)

Trzymam kciuki za wizytki i już jem drugie śniadanie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenatalnego to ja mam robione u swojego lekarza prowadzącego, bo on posiada wymagany certyfikat. Krew na testy pappa mi pobrali na ostatniej wizycie, bo oni sami robią te testy nigdzie nie wysyłają. Nie wiem czemu tak wcześniej ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Osobiście wolałabym nie robić tych testów bo ostatnio wynik zniszczył mój spokój ale z drugiej strony wiedziałam że z ciążą może coś być nie tak i inaczej przechodziłam stratę Wiki.
    Ja niby dostałam skierowanie na te badania tzn, mój lekarz je wypisał i dałam w rejestracji gdzie chodzę, bo oni mają kontrakt z NFZ czyli chyba nie będę płaciła ale nie wiem do końca.
    Dzisiaj wizyta u endo, zobaczymy co stwierdzi, czy od razu wlepi tabletki czy będzie kazał powtórzyć badania.

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię to zaraz póki nie zapomnę :P

Wiesz tez myślę że jakoś lepiej przejdzie tak mi się wydaje no wczoraj po drzemkę nagle dostał gorączki pani mówi włóczył nogami całą drogę odsiedzial mi ze nie zafalszować i zmierzyła 38.9.. zbilam jakoś do wieczora chociaż najpierw spadać nie chciała temp.. no ale udało się i od rana już rosnąć patrze zaczyna zaraz mu zmierze musze jeszcze do przedszkola zadzwonić ehh a dopiero co poszedł do przedszkola po chorobie po antybiotyku 3dni poszedł i znowu w domu

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj sie zawiodłam na moim R...myślałam,że zostanie dziś ze mną,ale jednak bólmgłowy,brzucha i moje wyjątkowo złe samopoczucie nie działają na niego....wkurzona jestem na niego,że szok i dlatego uznałam że za kare dzisiaj sama ide na USG...wkurzyl mnie,zostalam bez samochodu,moj w warsztacie,a on swoj wziął

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ