Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
byłam dziś u mojej lekarki po recepte i we wtorek zapomniałam zdjecia i dzisiaj mi dała z receptą,ale nie wiem czy tak powinien wyglądac maluch:(
pani doktor nie wytlumaczyla mi,czy to jego bok,czy tył,czy przód,powiedziała tylko że jest zdrowe i nie ma powodów do niepokoju
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58876670139e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 20:57
-
Diabla-nic się nie martw tym tętnem-to z pewnością przez Twój stres. 2,5 tyg temu, w 9t0d byłam na usg i tak się wcześniej zamartwialam, że jak weszłam do gabinetu, to cała się trzęsłam z nerwow, czy wszystko bedzie ok. Efekt: maleństwo miało tętno 186! We wtorek byłam ponownie na wizycie, ale tym razem przed wejściem do gabinetu 3× policzyłam do 10 i kilka razy głęboko odetchnelam, żeby się uspokoić. Tetno malucha:166Diabla85 wrote:Jedyne co zmartwiło lekarza to zbyt wysokie tętno Malucha 179-181/min.

-
xpatiiix3 wrote:Szkoda że nie widać taki mini rozmiar
ale nie patrz na zdjęcia usg moje też ostatnio jakieś dziwne ujęcia dają a jeszcze do wtorku czekać ahh..
Kliknij w tą fotę to się powiekszy
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Candless, czyli najważniejsze Ci powiedziała

A kąpiele gorące są niezdrowe. W sensie niebezpieczne. Ale dopiero wtedy, kiedy cały organizm matki nagrzewa się do 38 stopni. A podobno kobieta instynktownie wyjdzie z wody przed tym krytycznym momentem. I bardzo w to wierzę, bo ja kąpię się po 20 min w mega gorącej wodzie prawie codziennie. Od zawsze i w każdej ciąży. Po prostu to jedyna rzecz, która mnie relaksuje i jedyny moment dnia/wieczora, kiedy się wyłączam i robi mi się błogo
candles88 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
za każdym razem mierze temperature wody
no tak zdjecie kiepskie,ale seruszko widzialam i podczas USG mowila mi gdzie glowka,gdzie nóżki,tam na gorze fotki to jego/jej stopka no i bylo widac teź już pępowinke
do 3 listopada ma czas sie poprzekrecać haha,wtedy nie chciałabym być olana przez malucha,bo wtedy genetyczne
ci do 10tc to sceptycznie podchodze,bo to byl wtorek wiec OM 9t4d bo jesli wg USG to zaszlam podczas @co jest nierealne
za to dziś wg OM weszłam w 11tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:13
-
Ja wykąpałam się w gorącej wodzie na początku ciąży - jeszcze nie wiedziałam, że w niej jestem. Wróciłam z pracy taka rozbita i śpiąca - myślałam, ze to przeziębienie, ale chyba to był pierwszy objaw ciąży. Wzięłm też wtedy sporą garść leków..
No, ale wracając do kąpieli - w trakcie zrobiło mi się strasznie duszno i musiałam wyjść, po wyjściu serce mi waliło strasznie, przed oczami miałam mroczki, położyłam się w łózku na 15 min, żeby dojść do siebie.
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
A mam pytanie - może wiecie. Mnie to bardzo zastanawiało. Na usg jest podany wiek ciąży np 9w3d i obok jest znak większości lub mniejszości < i wartość procentowa... Co to znaczy?
candles88 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
% to raczej centyl na dany dzień ciąży
+/- to różnica u mnie zawsze pisze jaka różnica błędu jest ze to może być według usg 3 w ta czy w tamtą czy tam 6 dni różnie w sensie że wartości na dany dzień ciąży pasują równie dobrze np do 9t0d i 9t6d czyli średnia odpowiada 9t3d i tak Ci wyskakuje;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:18
Livia

Nela

Marcel

-
JustynaFeliceGatto wrote:Dziewczyny, jak macie na imię?

Ja dzis troche sie przeforsowalam bo juz mnie ta miednica czy nie wiem co nie bolalo a dzis posprzatalam w domu i okno umylam i firanke powiesilam i zaczelo napierniczac. Teraz wykapana juz leze i czekam na wiesci od zabuszki.
A propos boli brzucha to mnie nie boli ale czasem takie uklucia czuje a to na srodku a to po boku. Dziwnie tak. Ale to nie jest jakis bol nie do zniesienia.
FeliceGatto lubi tę wiadomość