X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    a to nie przypadkiem ciuchy z uk? bo stamtad taka firme kojarze, a w pl nie bardzo... :)

edit: juz sprawdzilam, w tesco mozna kupic :)
    Tesco w Pl tez jest;-)
    Sorki odpisywałam w chwili twojej edycji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:59

Anna255 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Tesco w Pl tez jest;-)
    Sorki odpisywałam w chwili twojej edycji ;-)

hehe nie ma sprawy :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 10 tyg dowiedziałam się, że mój aniołek nie rośnie...cały czas miałam złudną nadzieję, że usłyszę to upragnione serduszko, ale niestety nie było mi to dane...dziś zapadł wyrok. W poniedziałek idę na zabieg...ciężko mi strasznie:(a w głowie tylko obawa jak to będzie w przyszłości...czy będę kiedyś mamą...Boże jakie to niesprawiedliwe:(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana taki mi strasznie przykro. Utulam i rozumiem Cie doskonale. Napewno bedziesz mamą i nie watp w to nawet przez chwilę.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, cholera, tak mi przykro :(

Co się dzieje, że tyle Fasolek zostaje Aniołkami?

Mam nadzieję, że serduszko jeszcze dla Ciebie zabije. I już zostanie na zawsze.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak mi przykro..myślałam że czas złych wiadomosci już za nami..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Aniu.

Tak sie boje . ale jeszcze 3 godz . zeby dzidzia jakos zniosla te moje nerwy. Obiecuje poprawę .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Przykro mi Aniu.

Tak sie boje . ale jeszcze 3 godz . zeby dzidzia jakos zniosla te moje nerwy. Obiecuje poprawę .

Zabuszko, nic się nie bój. U Ani od początku dzidzia za wolno rosła :( Widocznie to nie był jej czas. Czegoś zapomniała i wróci do Ani potem.
    Twoja jest zadomowiona i dzisiaj się w tym tylko utwierdzisz :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki..
    Ja juz po pracy , zjadlam obiadek zupa gulaszowa mniam mniam i zaczynam was nadrabiac...
    Aniu bardzo bardzo mi przykro, trzymaj sie jakos...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabuszka -trzymam kciuki
    Ania :( bardzo mi prZYKRO :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej wychodzi na to że decyzja zostania u mamy była dobrym rozwiązaniem.
    W domu była burza a nawet huragan. Ok.15 ludzi ci co z dzieciakami to się pozmywali wcześniej ale zostały i stare wygi;/. Gdzieś o 22 dzwonił S to słychać było darcia i śpiewy. A później się zaczęło po północy . Najstarszy z braci maa po 50 grubas że hej bez dzieci i wogóle chleje jak tylko się da .Skoczył na mojego że nie bedzie dziadków ustawiał że to ich dom i ma g.... do gadania ma siedzieć cicho i ogólnie że my nie mamy nic do tego domu i jesteśmy jak nie wiem jak to nazwać lokatorzy czy kimś takiego pokroju . To S sie wkurzył no jakoś mu się nie dziwie sama grubasa bym chyba na rękach wyniosła , powiedział że jak chce niech se sam tu przyjdzie mieszkać a my pójdziemy gdziekolwiek. Potem go wyrzucił z domu.

Dobrze że mnie te stresy omineły ale tak mi żal mojego od własnego brata takie słowa.... Oni uważają go za gówniarza i dziecko ale kurde ma już te 26 lat żone dziecko i 2 w drodze . Przykro że tak rodzina się wypina ,fakt może nie każdy z nich jeest taki najgorsza ta starszyzna.... Szczerze nie wiem jak to bedzie i gdzie skończymy tak jest co chwile . W tamtym roku były walki o majątki , pola itp. Teraz o sama nie wiem dom? Nikt nie szanuje tego że my też tam mieszkamy i chcemy trochę prywatności i spokoju. Ehh stresujące to moje życie.

Chociaż jest jeden plus mój mógł na trzeźwo w końcu dostrzec o co ciagle miałam wąty , może w bardzo brutalny sposób ale już mnie rozumie .

Z innej beczki kobietki proszę was o trzymanie kciuków za wizytę dziś o 21 . Strasznie się boję żeby było wszystko dobrze , stres na każdym kroku i wogóle jakoś nie bardzo daję mi pozytywne myślenie . Oby było serduszko i malutki człowieczek . Nie wiem jak wytrzymam do wieczora...

Ot wszystko podziało się w jedną noc .

ciesze sie za taki rozwoj sytuacji bo to na twoja korzysc ,nie zaluj go tak jak ty mowilas i prosilas nie rozumial wiec potrzebowal mocnego wstrzasu...
    trzymam kciuki za dzis bedzie dobrze zobaczysz swoje malenstwo...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tulę mocno i trzymam za Was kciuki żeby aniołek do Was szybko wrócił :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabuszka za Ciebie też mocno trzymam kciuki :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro! :(

Zabuszka powodzenia!
    Magdalena jak tam?

• monaa Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam dziwny sen.śniło mi się że urodziłam córkę ale na początku zapomniałam że trzeba ją karmić piersią a potem jak chciałam karmić to nic nie chciało lecieć z cyca ;-) a że moje sny są przewrotne to zapewne będzie chłopak ;-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, tak bardzo mi przykro :(

Ja strasznie się bałam bo dzisiaj miałam prenatalne i od wczoraj wieczora przeżywałam ale okazało się, że wszystko w porządku. Kruszynka ma 5 cm i odpowiada idealnie dniu z miesiączki. Przezierność karkowa 1,4 mm,kość nosowa jest. Maluch strasznie się ruszał i machał rączkami i nóżkami :) Jedyne co zmartwiło lekarza to zbyt wysokie tętno Malucha 179-181/min. Mam jednak nadzieję, że to tylko przez moje zdenerwowanie a nie żadna wada. Robiłam też test PAPP-A wyniki za ok 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 19:51

luna91, hiacynta99, kamisia88, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniło, że mi wody odeszły i pojechaliśmy z mężem do szpitala. Jak tylko byliśmy w sali porodowej i położna powiedziała, żebyśmy się rozgościli a ona zaraz wróci, to miałam pierwszy skurcz i już przy nim wyszła główka dziecka. Normalnie widziałam głowę malucha między nogami w mazi płodowej itd. I to dziecko miało jakieś znamię na środku szyi.

A zapomniałam dodać, że na dzisiejszym badaniu lekarz stwierdził na 60%, że będzie dziewczynka.

monilia84 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,czy boli Was jeszcze czasem brzuch???

Patrycja24 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy;) mój człowiek ma 2,3 cm serduszko słyszałam jesteśmy w 9 tyg wg usg czyli z moich obliczeń maleć nadrobił wielkością jakieś 3 dni :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6123044/472231/img-20151023-195926.jpg

Diabla85, FeliceGatto, xpatiiix3, luna91, hiacynta99, JusWik, Patrycja24, klaudia1534, kamisia88, Dariaaa88, Clio_99, Madziaaaaa, Madziuśka, monilia84, kasius lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,czy boli Was jeszcze czasem brzuch???
    Tak, mnie czasami boli/kłuje ale to normalne macica rośnie. Jeśli nie są to skurcze i nie jest to ciągły, silny ból nie do wytrzymania to wszystko ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ