X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    a to nie przypadkiem ciuchy z uk? bo stamtad taka firme kojarze, a w pl nie bardzo... :)

edit: juz sprawdzilam, w tesco mozna kupic :)
    Tesco w Pl tez jest;-)
    Sorki odpisywałam w chwili twojej edycji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Tesco w Pl tez jest;-)
    Sorki odpisywałam w chwili twojej edycji ;-)

hehe nie ma sprawy :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 10 tyg dowiedziałam się, że mój aniołek nie rośnie...cały czas miałam złudną nadzieję, że usłyszę to upragnione serduszko, ale niestety nie było mi to dane...dziś zapadł wyrok. W poniedziałek idę na zabieg...ciężko mi strasznie:(a w głowie tylko obawa jak to będzie w przyszłości...czy będę kiedyś mamą...Boże jakie to niesprawiedliwe:(

• JusWik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana taki mi strasznie przykro. Utulam i rozumiem Cie doskonale. Napewno bedziesz mamą i nie watp w to nawet przez chwilę.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, cholera, tak mi przykro :(

Co się dzieje, że tyle Fasolek zostaje Aniołkami?

Mam nadzieję, że serduszko jeszcze dla Ciebie zabije. I już zostanie na zawsze.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak mi przykro..myślałam że czas złych wiadomosci już za nami..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Aniu.

Tak sie boje . ale jeszcze 3 godz . zeby dzidzia jakos zniosla te moje nerwy. Obiecuje poprawę .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Przykro mi Aniu.

Tak sie boje . ale jeszcze 3 godz . zeby dzidzia jakos zniosla te moje nerwy. Obiecuje poprawę .

Zabuszko, nic się nie bój. U Ani od początku dzidzia za wolno rosła :( Widocznie to nie był jej czas. Czegoś zapomniała i wróci do Ani potem.
    Twoja jest zadomowiona i dzisiaj się w tym tylko utwierdzisz :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki..
    Ja juz po pracy , zjadlam obiadek zupa gulaszowa mniam mniam i zaczynam was nadrabiac...
    Aniu bardzo bardzo mi przykro, trzymaj sie jakos...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabuszka -trzymam kciuki
    Ania :( bardzo mi prZYKRO :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej wychodzi na to że decyzja zostania u mamy była dobrym rozwiązaniem.
    W domu była burza a nawet huragan. Ok.15 ludzi ci co z dzieciakami to się pozmywali wcześniej ale zostały i stare wygi;/. Gdzieś o 22 dzwonił S to słychać było darcia i śpiewy. A później się zaczęło po północy . Najstarszy z braci maa po 50 grubas że hej bez dzieci i wogóle chleje jak tylko się da .Skoczył na mojego że nie bedzie dziadków ustawiał że to ich dom i ma g.... do gadania ma siedzieć cicho i ogólnie że my nie mamy nic do tego domu i jesteśmy jak nie wiem jak to nazwać lokatorzy czy kimś takiego pokroju . To S sie wkurzył no jakoś mu się nie dziwie sama grubasa bym chyba na rękach wyniosła , powiedział że jak chce niech se sam tu przyjdzie mieszkać a my pójdziemy gdziekolwiek. Potem go wyrzucił z domu.

Dobrze że mnie te stresy omineły ale tak mi żal mojego od własnego brata takie słowa.... Oni uważają go za gówniarza i dziecko ale kurde ma już te 26 lat żone dziecko i 2 w drodze . Przykro że tak rodzina się wypina ,fakt może nie każdy z nich jeest taki najgorsza ta starszyzna.... Szczerze nie wiem jak to bedzie i gdzie skończymy tak jest co chwile . W tamtym roku były walki o majątki , pola itp. Teraz o sama nie wiem dom? Nikt nie szanuje tego że my też tam mieszkamy i chcemy trochę prywatności i spokoju. Ehh stresujące to moje życie.

Chociaż jest jeden plus mój mógł na trzeźwo w końcu dostrzec o co ciagle miałam wąty , może w bardzo brutalny sposób ale już mnie rozumie .

Z innej beczki kobietki proszę was o trzymanie kciuków za wizytę dziś o 21 . Strasznie się boję żeby było wszystko dobrze , stres na każdym kroku i wogóle jakoś nie bardzo daję mi pozytywne myślenie . Oby było serduszko i malutki człowieczek . Nie wiem jak wytrzymam do wieczora...

Ot wszystko podziało się w jedną noc .

ciesze sie za taki rozwoj sytuacji bo to na twoja korzysc ,nie zaluj go tak jak ty mowilas i prosilas nie rozumial wiec potrzebowal mocnego wstrzasu...
    trzymam kciuki za dzis bedzie dobrze zobaczysz swoje malenstwo...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tulę mocno i trzymam za Was kciuki żeby aniołek do Was szybko wrócił :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabuszka za Ciebie też mocno trzymam kciuki :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro! :(

Zabuszka powodzenia!
    Magdalena jak tam?

• monaa Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam dziwny sen.śniło mi się że urodziłam córkę ale na początku zapomniałam że trzeba ją karmić piersią a potem jak chciałam karmić to nic nie chciało lecieć z cyca ;-) a że moje sny są przewrotne to zapewne będzie chłopak ;-)

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, tak bardzo mi przykro :(

Ja strasznie się bałam bo dzisiaj miałam prenatalne i od wczoraj wieczora przeżywałam ale okazało się, że wszystko w porządku. Kruszynka ma 5 cm i odpowiada idealnie dniu z miesiączki. Przezierność karkowa 1,4 mm,kość nosowa jest. Maluch strasznie się ruszał i machał rączkami i nóżkami :) Jedyne co zmartwiło lekarza to zbyt wysokie tętno Malucha 179-181/min. Mam jednak nadzieję, że to tylko przez moje zdenerwowanie a nie żadna wada. Robiłam też test PAPP-A wyniki za ok 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 19:51

luna91, nick nieaktualny, kamisia88, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj śniło, że mi wody odeszły i pojechaliśmy z mężem do szpitala. Jak tylko byliśmy w sali porodowej i położna powiedziała, żebyśmy się rozgościli a ona zaraz wróci, to miałam pierwszy skurcz i już przy nim wyszła główka dziecka. Normalnie widziałam głowę malucha między nogami w mazi płodowej itd. I to dziecko miało jakieś znamię na środku szyi.

A zapomniałam dodać, że na dzisiejszym badaniu lekarz stwierdził na 60%, że będzie dziewczynka.

monilia84 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,czy boli Was jeszcze czasem brzuch???

Patrycja24 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy;) mój człowiek ma 2,3 cm serduszko słyszałam jesteśmy w 9 tyg wg usg czyli z moich obliczeń maleć nadrobił wielkością jakieś 3 dni :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6123044/472231/img-20151023-195926.jpg

Diabla85, FeliceGatto, xpatiiix3, luna91, nick nieaktualny, JusWik, Patrycja24, klaudia1534, kamisia88, Dariaaa88, Clio_99, Madziaaaaa, Madziuśka, monilia84, kasius lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,czy boli Was jeszcze czasem brzuch???
    Tak, mnie czasami boli/kłuje ale to normalne macica rośnie. Jeśli nie są to skurcze i nie jest to ciągły, silny ból nie do wytrzymania to wszystko ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ