Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To fakt, mój lekarz powiedzial jednak jednak ze wyniki mam super, dzieciątko rozwija się pięknie wiec nie ma potrzeby niczym więcej się faszerowac. I tak go posłuchałam...Anna255 wrote:ale w tym nie ma kwasu DHA...
Anna255, FeliceGatto lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnywatrobka odpada, a pasztet? ja powiem szczerze kilka razy mialam smaka i zjadlam kanapke z pasztetem... ale watrobke tez sobie odpuszcze, choc tez bym zjadla raz na jakis czas, ale boje sie

no a juz nie wspomne, jak nieraz mi slinka leciala na tatara, o matko - wsunelabym chyba 2 naraz
no coz, po ciazy zaszaleje
-
nick nieaktualnyDariaaa88 wrote:ja miałam robione badania w szpitalu na PCOS i tam też mieli wit D3, ogólnie koszt takiego badania jakbyś sama chciała zrobić to ok 50zł. ja biorę dawkę 2000 i taką miałam brać od samego początku żeby wyrównać.
a magnez dziewczyny koniecznie bierzcie na noc przed snem, lepiej się wchłania.
znalazlam taki link, no i juz sobie doczytalam... Ja tez mam PCO, ale myslalam, ze glownie bada sie poziom glukozy i insuliny, a tu jeszcze ta hemoglobina. No to w takim razie kiedys zrobie to badanie, dobrze wiedziec
a Ty zaszlas naturalnie? Mialas monitorowane cykle, by sprawdzic czy wystepuja u Ciebie owulacje, czy nie ma niedomogi lutealnej itd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:21
-
konwalijka wrote:Miałam podobne bóle tak mnie skręcalo bardzo ,ale to przez zaparcia 3 dni bez wizyty w WC i stad te bóle.
Co do wyprawki to mam dużo po córci,i od siostry. Musze kupić tylko nowy materac do łóżeczka i akcesoria typu ręczniki ,kocyki itd. No i jak chłopak będzie to ciuszki ale mam tyle ciuszków do oddania dla dziewczynki ze jak porozdaje koleżankom to wtedy może umowie się żeby kupiły jakieś bodziaka czy dresik i wszyscy będą zadowoleni
Wózek dostałam w prezencie i ma kolory uniwersalne.jest genialny i myślę że gdybym sama miała kupić to chciałabym taki sam tyle ze używany bo nowy ma zaporową cenę. Targalam go na 3 piętro i dałam rade bo to najlzejszy wózek ze wszystkich.
Co do wózka to kwestia gdzie będzie się go używać, tu gdzie mieszkam pogoda jest straszna,duży wiatr ,deszcz który pada poziomo a nie pionowo
i te parę godzin na spacerze daje w kość wiec nie wyobrażam sobie chodzić na spacery np z wózkiem typu stokke.
To tak jak z samochodem, nie da się kupić jednego żeby spełniał każde warunki
A jaki masz wozek
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:kochane doradzcie prosze, bo niedlugo skonczy mi sie Femibion Natal I, mam juz zakupiony Femibion Natal II. Tylko skonczy mi sie ten nr I w 12 tygodniu, a na nr II pisza, ze mozna stosowac dopiero od 13 tyg ciazy. Czy ten tydzien robi roznice, czy moge zazyc ten drugi preparat przed 13 tyg ciazy? Bo nie oplaca mi sie juz kupowac opakowania na pare dni...
Miałam ten sam dylemat i przeszłam na 2
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:watrobka odpada, a pasztet? ja powiem szczerze kilka razy mialam smaka i zjadlam kanapke z pasztetem... ale watrobke tez sobie odpuszcze, choc tez bym zjadla raz na jakis czas, ale boje sie

Ja miałam mega chęć na wątrobkę jakieś 2 tyg temu- stoczyłam ze sobą walkę i nie zjadłam. A najlepsze, że przed ciążą wątrobka niekoniecznie mi smakowała
Tu jest przykładowy art:
http://www.babyboom.pl/ciaza/dieta_w_ciazy/co_jesc_w_ciazy/czy_w_ciazy_moge_jesc_watrobke.html
Z pasztetami też jest napisane, żeby ostrożnie, ale tu jest o tyle łatwiej, że wątrobka jest tyko ich składnikiem- oprócz wielu innych. Poza tym pasztetu je się raczej niewiele-kanapkę-dwie (a gdybym wtedy dorwala tą wątrobkę, myślę, że z pół kilo bym wsunela
).
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Datiaaa88- jeśli masz migrenę, to pewnie raczej masz niskie ciśnienie, prawda?Też miewam te problemy-przed ciąża miałam silne tabletki i neurolog powiedziała, że jak one nie pomogą, to pozostaje mi tylko walenie głową w murDariaaa88 wrote:mnie dzisiaj strasznie głowa boli, i czuję że jest to ból migrenowy, za pół h wezmę sobie apap bo w szkole mi się nie uśmiecha siedzieć z takim bólem, w domu to jeszcze jakoś się da wytrzymać.

taki ciężki dowcip miała. Wtedy przypomnialam sobie sposób który stosuje moja mama na migreny: fusiasta kawa z cytryną (bez mleka, ale można z cukrem).Już kilka razy uratowała mi życie. Teraz w ciąży też piję, gdy boli głowa. W ostatnie mikołajki miałam iść z synem na imprezę w mojej pracy. Obudziłam się w środku nocy z bólem i od razu wzięłam tabl. Do rana nie zadziałały- już myślałam, że z zabawy nici. Wtedy ostatnia deska ratunku-kawa- i pojechaliśmy na Mikołajki! Teraz jak boli, od kawy zaczynam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:36
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f8d306907b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1a4167a9235.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdc542717c10.jpg
jeszcze mam takie zaskórniaczki, kupiłam kiedyś dla synka koleżanki, ale w końcu do niej nie pojechałam i mi zostało
w ogóle w f&f są super rzeczy dla maluszków, ciężko przejść obojętnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:54
Negra, luna91, hiacynta99, Alicce, xpatiiix3, Anna255, FeliceGatto, konwalijka, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczynki mam mały problem
nie potafie stworzyć wystroju okien w moim nowym domku
czy kupywac te karnisze pojedyncze czy podwójne ??
czy te z żabkami czy te /zeby nalozyc n nie bezposrednio firanke/zasłonę /
czy do kuchennego okna zawiesic krótką firaneczkę czy zdecydować sie na zazdrostki lub roletę rzymską ????
czy do salonu kupic samą firanę i dać sobie spokój z zasłonami
a dac rolety ????
u dzieci planuje zasłony boczne i rolety / zasłony ze względu na jakieś motywy / u córki planuje kropki u synka kratke /nie wiem czy dobrze główkuję
pokazcie mi swoje okna /doradźcie coś
im wiecej opinii tym lepiej ...
byłabym wdzięczna
-
Hej Alicce

Niestety nie doradzę, bo u mnie zero firan. Mam tylko rolety typu dzień-noc w naturalnym kolorze drewna. Jakos tak nie po drodze mi z firanami, ale nie powiem, u kogoś to mi sie czasem bardzo podobają
No i co innego dom, a co innego mieszkanie
monaa lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
hej dziewczyny,u mnie pracująco...wchodze powoli w 2 trymestr i postanowiłam być aktywną,zapisałam sie na fitness dla kobietek w ciąży,chodze też na basen,moja dieta super,mdłości,ospałość,bóle głowy,zaparcia,wzdęcia odeszły w niepamięć wreszcie czuje sie super i ciesze się z ciąży
dzis bylam na zakupach i już upatrzylam sobie wozek i taką elektryczną kołyske...
alicce-jesli mieszkasz w domu to masz super pole do popisu
u mnie są w salonie karnisze podwojne z firanami kończą sie idealnie z podłogą,ja robilam swoje na zamowienie 2x dluzsze od sciany,tak aby bylo gesto,a zaslony daje tylko na swieta,a w kuchni mam rolete zebre
anka418, luna91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCigaretta wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f8d306907b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1a4167a9235.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdc542717c10.jpg
jeszcze mam takie zaskórniaczki, kupiłam kiedyś dla synka koleżanki, ale w końcu do niej nie pojechałam i mi zostało
w ogóle w f&f są super rzeczy dla maluszków, ciężko przejść obojętnie
a to nie przypadkiem ciuchy z uk? bo stamtad taka firme kojarze, a w pl nie bardzo...
edit: juz sprawdzilam, w tesco mozna kupic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:56